Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6427 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 182
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני באופן אישי חושב שיהיה שינויי מהוחתי בגמר.

הייתי מהמר על לפחות שתי מיאטות ולפחות אחד או שניים מבקרים חדשים (העונה בגמר). נראה בקרוב...

פורסם

איזה ניחוס היסטרי....

לא יאומן, כל פעם שיש תחרות ממשמשת ובאה, האוטו מתחיל להתפרק...

פעמיים יומיים לפני MDC הלכו תושבות מנוע, לפני MDC קודם, כבל בלם נשחק והתחורר באימון בשבוע לפני,

והפעם הלכתי לשים משהו קטן באוטו אצל אלי וכשהעלינו את האוטו ראינו נזילה חמימה ונעימה של שמן!

אחרי שטיפה קלה והסתכלות סבלנית גילינו שמחזיר השמן לפולי הלך... כמובן שבארץ אין כאלה לאוטו שלי ואני צריך להתפלל שיגיע מחו"ל תוך שבוע.... אהההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה!!!!!!!!!!!!!!!!

וקניתי צמיגים חדשים..... :cry: אוף אוף אוף!!!!

טוב נו, הכל לטובה, בינתיים גילינו את התקלות לפני שקרה לי משהו רע 8)

שיהיה כיף באימון ואני מקווה להצטרף בריא ושלם לאירוע עצמו :)

עירא

פורסם
איזה ניחוס היסטרי....

לא יאומן, כל פעם שיש תחרות ממשמשת ובאה, האוטו מתחיל להתפרק...

פעמיים יומיים לפני MDC הלכו תושבות מנוע, לפני MDC קודם, כבל בלם נשחק והתחורר באימון בשבוע לפני,

והפעם הלכתי לשים משהו קטן באוטו אצל אלי וכשהעלינו את האוטו ראינו נזילה חמימה ונעימה של שמן!

אחרי שטיפה קלה והסתכלות סבלנית גילינו שמחזיר השמן לפולי הלך... כמובן שבארץ אין כאלה לאוטו שלי ואני צריך להתפלל שיגיע מחו"ל תוך שבוע.... אהההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה!!!!!!!!!!!!!!!!

וקניתי צמיגים חדשים..... :cry: אוף אוף אוף!!!!

טוב נו, הכל לטובה, בינתיים גילינו את התקלות לפני שקרה לי משהו רע 8)

שיהיה כיף באימון ואני מקווה להצטרף בריא ושלם לאירוע עצמו :)

עירא

One down , six more to go

Bwahahahahahahahaha

:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:

:lol::lol:

פורסם
בשבילך מקום בפודיום זה דיי פשוט...

פשוט להעביר להילוך שני את הגיר ולהוריד לניוטרל את הראש...

לכל המתחרים, בהזדמנות זאת, אני פונה אל הלב שלכם - הילוך ראשון רק מרגיש יותר מהר, תעבירו לשני - זה כמו ללכת עם ולהרגיש בלי...בתחושה זה איטי, בשעון זה מהיר !

אם כבר פתחתם את זה, אז אפשר לדבר על זה קצת. הניסיון שלי אומר שהילוך ראשון לא רק מרגיש יותר מהר, אלא גם השעון מדבר. אני די משוכנע שכמעט כל מסלול שתקימו על המגרש הזה, אפילו אם הוא ייראה כמסלול של הילוך שני (כמובן, תלוי ברכב. אני מדבר על הרכב שלי), יהיה מהיר יותר עם הילוך ראשון בלבד. רק במקרים מעטים הישורות מספיק ארוכות בשביל שהילוך שני יהיה עדיף על שניים-שלושה בליפים על המנתק.

להילוך שני בג'ימקאנות מסוג זה יש לא מעט חסרונות:

1. ההעברה לשני ובחזרה לוקחת זמן (כמה עשיריות זה זמן)

2. ההעברה לשני עלולה לטלטל את הרכב ולהוציא מאיזון (תשאלו את ניר מי-פז :wink: )

3. שני מאפשר מהירות גבוהה יותר ולכן מגיעים לפנייה מהר יותר - לפעמים מהר מדי - ואז נדרשים לבלום יותר ומאבדים זמן.

4. התעסקות עם ידית ההילוכים מורידה יד מההגה ומוציאה טיפה מריכוז (פחות מפריע לנהגים מנוסים).

הניסיון שלי אומר חד משמעית - כשלא העברתי לשני נהגתי חלק יותר ועשיתי זמנים טובים יותר. נכון, ישבתי על המנתק קצת, אבל עובדה - זה השתלם...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אם כבר פתחתם את זה, אז אפשר לדבר על זה קצת. הניסיון שלי אומר שהילוך ראשון לא רק מרגיש יותר מהר, אלא גם השעון מדבר. אני די משוכנע שכמעט כל מסלול שתקימו על המגרש הזה, אפילו אם הוא ייראה כמסלול של הילוך שני (כמובן, תלוי ברכב. אני מדבר על הרכב שלי), יהיה מהיר יותר עם הילוך ראשון בלבד. רק במקרים מעטים הישורות מספיק ארוכות בשביל שהילוך שני יהיה עדיף על שניים-שלושה בליפים על המנתק.

או סוף סוף מישהו מגיב לעיניין...

אז אני חושב קצת אחרת, ברב הג'ימקנות שניבנה שילוב של הילוך שני יביא לתוצאות טובות יותר ולהלן ההסבר:

להילוך( ראשון ) שני בג'ימקאנות מסוג זה יש לא מעט חסרונות:

1. ההעברה לשני עדיפה על המנתק ובחזרה לוקחת זמן לא אם מורידים תוך כדי תאוטה/בלימה(כמה עשיריות זה זמן)

2. ההעברה לשני עלולה לטלטל את הרכב ולהוציא מאיזון (תשאלו את ניר מי-פז :wink: )השארות בראשון היא זו שמטלטלת את הרכב ומוציאה אותו מאיזון (תשאל את ניר), כל הזמן תת היגוי או היגוי יתר במקרה של בקשי וג'ון.

3. שני מאפשר מהירות גבוהה יותר (מצויין זה מה שצריך כדי לעשות זמן טובים )ולכן מגיעים לפנייה מהר יותר - לפעמים מהר מדי - ואז נדרשים לבלום יותר ומאבדים זמן.בלימה בזמן הנכון ובמידה הנכונה, לצורך היגוי מהירה יותר מאשר עזיבת גז והמרחות על הצמיגים בתת היגוי, בהילוך ראשון.

4. התעסקות עם ידית ההילוכים מורידה יד מההגה ומוציאה טיפה מריכוז (פחות מפריע לנהגים מנוסים).הילוך ראשון מחייב מלחמה עם ההגה והרכב, איבוד זמן יקר וסכנת פסילות גדולה יותר.(מפריע גם לנהגים מנוסים)

הניסיון שלי אומר חד משמעית - כשלא העברתי לשני נהגתי חלק יותר ועשיתי זמנים טובים יותר. נכון, ישבתי על המנתק קצת, אבל

עובדה - זה השתלם...

רוני

לסיכום :

המטרה בג'ימקנה היא ליצור זרימה מהירה בין השערים ולא מלחמה ברכב, לכן מנסיוני, הילוך שני , בטח בירידה, עדיף!

ועכשיו למספר עובדות :

שנה שעברה אחרי כל MDC היו מגיעים חבורה קבועה כדי לראות איפה הם טעו והאם יכלו להוציא זמן טוב יותר - תשאל את ניר מה היה קורה כל פעם.

הוא היה מבקש ממני לעשות את המסלול שהוא יושב לצידי. התגובות תמיד היו אותן תגובות : מה , אתה מעביר לשני???? גם פה אתה בשני??? בואנה ,את כל הקטע הזה אני עושה בראשון ,זה מרגיש הרבה יותר מהר.....וכו' וכו'

שורה תחתונה, הזמן שלי היה (מכה ראשונה, כשהוא איתי ברכב) כ 3 שניות יותר טוב מהזמן שהוא עשה בגמר של אותה תחרות.

ואז הוא עלה וניסה בהילוך שני ואחרי כמה נסיונות גם הוריד בכ 3 שניות . יש עוד הרבה דוגמאות, אבל שלא תגידו שבאשדוד המסלול היה יותר מהיר או יותר גדול, אז גם בראש העיין (שבמידותיו עולה על אשדוד) ניסיתי:

אחרי MDC2 האחרון, אחד ממובילי אחת הקטגוריות ואחד הנהגים הכי מהירים שיש בליגה, הגיע לאימון עם רכבו על צמיגים ישנים ויבשים והזמן שלי בהילוך שני היה בחצי שנייה טוב יותר מהזמן בתחרות על צמיגי סליקס.המסקנה של שנינו הייתה שהשני עדיף בהרבה מקומות.

גל

פורסם

אוקיי, בהחלט תשובה לעניין, אבל אני עדיין מזמין אותך לעשות מסלול כלשהו על המגרש הזה עם הרכב שלי, פעם בהילוך ראשון ופעם בשני, ובוא נראה איפה תעשה זמן יותר טוב. אולי אתה צודק שעם מכוניות כמו מיאטה או SX200 עדיף להעביר לשני כי הוא פחות אלים ופחות גורם להיגוי יתר, אבל אצלי בקליאו הראשון מאפשר ניצול טוב יותר של בלימת המנוע, יציאה טובה משמעותית מהסיבובים, הידוק טוב יותר של האחוריים ובאופן כללי פחות מלחמה עם הרכב. כל אלו בצירוף עם מעט מאוד תת-היגוי שיש לאוטו, מאפשרים זמנים עדיפים.

אז כן, אולי אני צריך לסייג יותר את הדברים שלי ולהתאים אותם לסוג הרכב, אבל לפחות עבורי אני משוכנע שההילוך הראשון עדיף (ויש הוכחות בשטח - בשני האירועים הקודמים הזמנים הטובים ביותר שלי היו עם העברה מינימלית לשני).

ותוספת - הזמן שלך היה יותר טוב מזה של התחרות? לא חוכמה - כמה פעמים עלית על המסלול? לנו יש אפשרות לעלות עד 5 פעמים בלבד, ובצירוף עם הלחץ של התחרות והחשש לא לפסול - הזמנים איטיים יותר. אני העדפתי להישאר בראשון גם בגלל שהוא הרגיש לי בטוח יותר. אני מניח שעם אימון אפשר לקבוע זמנים לא פחות טובים עם העברות לשני, אבל החשש מהפסילה בזמן התחרות גרם לכך שלפחות אני העדפתי לא לקחת סיכונים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אין ספק שזמן אימון וזמן תחרות זה שונה ועם הניסיון והתוצאות שלך אי אפשר להתווכח.

ודווקא בגלל הלחץ והפחד הייתי בוחר,גם בתחרות, את ההילוך השני כי הוא רגוע יותר והיכולת לדייק גבוהה יותר.

מקבל את הזמנתך, גם אוכל לבדוק מה הקטע של הצמיגים שיש לך, שנראים שחוקי הפיזיקה לא עובדים עליהם.

פורסם

אז זהו, שאצלי ההילוך הראשון מרגיש, אולי במפתיע, מאוזן יותר ומקל על הדיוק. ואולי זה רק אני שהתרגלתי.

באשר לצמיגים - אם זה נאמר בצחוק, אז כשאמרתי שיש מעט מאוד תת היגוי דווקא לא התכוונתי אליהם, אלא לכיול של הרכב. אם אמרת את זה ברצינות - אז אני משוכנע שביוקוהמה יהיו מרוצים. אני בהחלט מרוצה - הם נאבקים היטב בתת היגוי, אוחזים יותר טוב מהמישלינים שהיו לי ובכלל מרשימים בהחלט.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

גל ורוני

אני דווקא מאד חושב שבחירת ההילוך - ראשון או שני די תלויה ברכב וביחסי העברה בגיר - קצר יותר או ארוך.

לא כל מכונית שמשתתפת מסוגלת למשוך את הטורים כך שיהיה אפשרי להישאר על ראשון לאורך כל המקצה.

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

זה לא רק יחסי ההעברה אלא גם אופי המנוע. מנוע עם מומנט טוב בסל"ד נמוך ייתן בראש בשני - כמו אולי האיביזה טורבו, אצלה שיא המומנט מגיע ב 1800 סל"ד. מנוע עם שיא הספק בסל"ד גבוה ומומנט נמוך בסל"ד ביינוני לא יצליח לסחוב, במיוחד שקטעים הטכניים האיטיים מאוד - כמו פניית הפרסה.

הייתי בתוואי של MDC 2 באימון של הרודסטרים. עם המיאטה שלי ניתן לעשות באמת את כל המסלול בהילוך שני, ההבדל זמנים בין האימון שבו עליתי 10 פעמים לבין התחרות ששם עליתי 5 פעמים היה זניח - 3 עשיריות. ולהזכירך - בתחרות העברתי מראשון לשני 4 פעמים !! שלא לדבר שבאימון עשיתי את 10 המקצים שלי אחרי שהיה לי כבר את הניסיון מה MDC.

אחר כך ניסיתי את השיטה במיאטה דור שני (NB) ושם בגלל שהמנוע הוא חלש בסל"ד הבייניים, לא ניתן לסיים בכלל את המסלול בהילוך שני, בחור נוסף שניסה לעשות את המסלול בהילוך שני עם NA עדיין תקוע שם למיטב ידיעתי אחרי הפרסה, מנסה לשכנע את הרכב להאיץ ולסיים...

אני מכיר קצת את הרכב של אחד מהטובים בליגה, למיטב זיכרוני הכוח שם מגיע החל מ 2000 סל"ד, ככה שהגיוני שגם בהילוך שני הוא נמצא כל הזמן בטווח הבריא.

הרכב של רוני הוא דור ראשון לזיכרוני, בדור השני היה שיפור של המומנט בטווח הבייניים. בכל מקרה אני מניח שרוני יודע מה הוא עושה. מהכרות ומהתוצאות.

קיצור הכל תלוי ביחס ההעברה, אופי המנוע

פורסם
גל ורוני

אני דווקא מאד חושב שבחירת ההילוך - ראשון או שני די תלויה ברכב וביחסי העברה בגיר - קצר יותר או ארוך.

לא כל מכונית שמשתתפת מסוגלת למשוך את הטורים כך שיהיה אפשרי להישאר על ראשון לאורך כל המקצה.

דובי, כמובן שהרבה תלוי ברכב וביחסי ההעברה שלו אבל הדיון הוא עקרוני (אולי אפילו קצת תיאורטי ?) ביחס ליתרונות וחסרונות של כל הילוך בהנחה כמובן שזה אפשרי לבחור בין השניים שזה פחות או יותר המקרים שעליהם מדובר.

כולכם אמרתם דברים נכונים, גם כל הטיעונים בעד/נגד של גל ורוני (שאני אמור לחזק חלק מהם, נכון ? :wink: מיד) וגם ההתייחסות של ניב ושל דובי לאופי הספציפי של כל רכב.

כמובן שצריך לשאוף למינימום העברות וגם לקחת בחשבון איפה אפשר לבצע אותם. אם אנחנו מדברים על בלימה לפרסה אז אין כל-כך בעיה לשלב חזרה לראשון, לעומת זאת העברה בתוך השיקיינים שהיו ב-mdc1 זה מאוד בעייתי גם מבחינת עבודת הגה (גם למנוסים :wink:) וגם מבחינת הזרימה (גם מנטלית וגם הטלטול שהאוטו עובר) כשעל זה בעיקר גל מדבר כשהוא ממליץ לעבור לשני.

רוני פשוט עושה את אותו שיקול, נהיגה זורמת עם מינימום העברות בעייתיות כאלה, רק מהכיוון השני (בחירת ראשון לכל האורך במקום שני לכל האורך). יש לזה את החסרונות של זה בדמות מנתק שאולי קצת מגביל (וכפי שרוני אמר גם להעברה קצרה לשני יש חסרון ענק שמגיעים מהר מדי. אפילו מנטלית זה בעייתי להעביר לשני בלי לנצל אותו ומיד לעבור לברקס חד) ותגובות קצת חדות מדי (בשני אכן הסבירות לטעויות הרבה יותר קטנה).

באימון האחרון שהיה על התוואי של mdc1 נשארתי עם אותן בחירות הילוכים (שהיו שונות משל רוני) והורדתי 3 שניות. אני לא יודע כמה רוני הוריד/היה מוריד בשיטה שלו אבל גם בזמן האירוע הייתה לי אמונה שלמה שזה מהיר יותר אם מבוצע בצורה חלקה אבל מצד שני מאוד קשה לבצע בצורה חלקה עם כל הקשיים שתיארתי (ואכן הרסתי לעצמי כמה מקצים) ולכן דווקא במגבלת המקצים והלחץ של התחרות אולי באמת הייתה עדיפה הגישה של רוני.

לגבי מה שגל הזכיר על העונה הקודמת אז זה לגמרי היה ככה, הייתי מגיע ומופתע כל פעם לגלות את ההעדפה של גל להילוך שני ואז להיות נוכח לזמנים שאפשר להוציא למרות שמרגישים שהאוטו לא סוחב.

ספציפית מדובר על כל אותן נקודות שמרגישים שעדיין לא חייבים להעביר ואפשר להנות עוד קצת מהסל"ד הגבוה בכמה סלאלומים ואז כשנפתח מעבירים לשני אבל איבוד הזמן ממעבר מוקדם לשני הוא מזערי (ובהחלט מפתיע) ומספק נהיגה הרבה יותר זורמת ויציבה ואפילו יכול לחסוך את ההעברה לשני כשנפתח (כי העברנו בכניסה לפניה עם בזבוז זמן מינימלי ולא ביציאה לישורת).

אני לא בטוח שאי-אפשר להוציא זמנים טובים יותר מהישארות על ראשון (או שילובים בין שניהם) על פני השארות בשני אבל זה בלי ספק הרבה יותר קשה לביצוע (במיוחד במגבלת המקצים שיש לנו בתחרות).

אגב רוני, ראשון או שני, אני לא יודע כמה עוד אפשר לבנות על השטויות שלי בגמר, מתישהו זה יגמר ואני מצפה לעבור אותך 8). תהיה מוכן :twisted:.

(ואם כבר סטטיסטיקה שמתיישרת, אתה מוכן כבר לפסול קצת ? משהו קטן, מקצה אחד אפילו, אתה ממש לא בסדר :lol:)

ניר

פורסם
בין הדיבורים על הפורמולה-1 ברחובות הצרים של מונקו לבין הסיינה קאפ בטורקיה הנה כבר מגיע הסיבוב השלישי בליגה הכל כך כייפית שלנו , ה-MDC.

התחרות תתקיים ב-9 ביוני שזה שבת בעוד 10 ימים ולפני כן יהיה כמובן האימון המסורתי, בשבת ה-2 ביוני.

ניתן לצפות באימון?

ואם כן באיזה שעה הוא מתקיים?

שיהיה בהצלחה לכולם.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

ניר, אם כבר יישורי סטטיסטיקה. צפו לסיכויים טובים של החלפות בגמר.

יהיו לפחות שני משתתפים חזקים ומפתיעים עם סיכויי גמר מרשימים למדי. תזהרו מרוב כל הדיונים וכל ה 5 מקצים שלא לפספס את הגמר ;-)

ובכל מקרה, אנחנו נתראה מחר באימון. נראה מה שווים ההילוך השני, והצמיגים...

נ.ב רוני. קח את העצה של ניר ותפסול קצת, עדיף עכשיו מאשר לקראת סוף העונה, ניר ודן יודעים על מה אני מדבר ;-)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6427 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...