Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6967 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בפג'ו 205 שנת 93, מספר חודשים לא נסעתי בה, לאחר ששוטר הוריד את המסכנה מהכביש.

היום באתי להתניע , וקול דממה דקה. אין קול ואין עונה.

פתחתי את מכסה המנוע והבחנתי בשכבה לבנה של חומצה שהופיעה על ראש המצבר..(לא במקום של החיבורים)

השאלות שלי הן כאלו:

1) פירקתי את המצבר, ושמתי לב שהוא מלא בחומצה (מים..) , ורק בצד ימין חסר מעט חומצה (בערך 5 סנטימטר פחות)

האם זו הצורה הדרך הנכונה לבדוק מצבר?

2) בעבר, כשהרכב עוד היה פעיל יומיום, הייתה לי גם בעיה של התנעה, וחשמלאי החליף לי את הנעל כבל של המינוס , והכל הסתדר. יכול להיות שגם הפעם, הבעיה היא בחיבורים? אם כן, איך פותרים אותה? (בלי לגשת למוסך, כי כרגע זה בלתי אפשרי)

3) איזה מצבר יתאים לרכב ? (כאמור, 205) ומה טווח המחירים?

תודה מראש לעוזרים.

פורסם

אין בכלל סיבוב של הסטרטר ? יש אורות בתוך הרכב ? צופר עובד ?

אם התשובות לכל אלה שליליות נסה להניע עם כבלים.

יוסי.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

שום דבר לא עובד...

אני מפחד שאחרי שנתניע עם כבלים, הבעיה תחזור על עצמה בכל פעם שנבוא להתניע את הרכב

פורסם

עשה כך.

תניע עם כבלים ותתן לרכב לעבוד כחצי שעה - אם לאחר מכן הרכב שוב לא יניע הבעייה או במצבר או באלטרנטור.אם הניע כנראה שהמצבר היה ריק.

בכל מקרה כדאי להניע ולגשת לחשמלאי שיידע לומר לך אם הטעינה והמצבר תקינים.

יוסי.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

תנקה את נעלי הכבל ואת קוטבי המצבר (בנקודת המגע שבינהם) עים בד שמיר עדין. גרז את הדקי המצבר.

תוסיף מים מזוקקים לתא שחסר בו מים בדוק את שאר התאים.

הנע עים כבלים וקווה לטוב.

כפי שאמרו קודמי - אים הכל תקין, אחרי חצי שעה הרכב יניע בעצמו.

פורסם

ניסיתי להניע עם כבלים, הוא בקושי נותן לי חצי סיבוב סטרטר. הנורות בלוח המחוונים דולקות, וכן הצופר. אך בכל זאת, לא נותן סטרטר, העסק מאוד מקרטע.

האם רצוי להחליף מצבר?

או שמא זה לא קשור למצבר, הרי אפילו אם המצבר גמור, אם מחברים עם כבלים למצבר חדש וטוב, האוטו אמור להניע כמו שצריך?

פורסם

יכול להיות שכאשר ניסית להתניע את הרכב אז השתמשת בכבלים דקים ולא שווים.

תשתמש בכבלים טובים ועבים ולא הזבל שמוכרים באוטודיפו ב-40 שקל.

אותה בעייה הייתה לחבר עם מגאן קופה אנחנו לא הצלחנו להניע לו את הרכב, אבל כשהגיע שגריר הוא הניע לו תוך שניה.

פורסם
ניסיתי להניע עם כבלים, הוא בקושי נותן לי חצי סיבוב סטרטר. הנורות בלוח המחוונים דולקות, וכן הצופר. אך בכל זאת, לא נותן סטרטר, העסק מאוד מקרטע.

האם רצוי להחליף מצבר?

או שמא זה לא קשור למצבר, הרי אפילו אם המצבר גמור, אם מחברים עם כבלים למצבר חדש וטוב, האוטו אמור להניע כמו שצריך?

מצבר גמור או מקוצר לא יאפשר התנעה של הרכב !! יש להטעין את המצבר לפחות שעה ולאחר מכן לנסות להתניעה עם כבלים.

פורסם

אז למה כל פעם שהולך לי המצבר באוטו (אחרי כמה זמן שהאוטו עומד המצבר מגיע ל2V) אז אני מניע עם כבלים איכותיים והוא נותן סטרטר מצוין .

ברגע שמניעים עם כבלים איכותיים זה כאילו החלפת מצבר לאותו רגע, אז למה שלא יניע?

לי הוא מניע חלק.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

תודה רבה לכל המגיבים.

קניתי מצבר חדש של VARTA ב550 שקל מאוטו דיפו. האוטו מניע ונוסע פיקס.

יצאתי פראייר?

ודרך אגב, בבוקר קניתי מהם כבלים להתנעה, וכנראה שזה כמו ששי אמר, - כבלים באיכות ירודה מאוד. הם לא העבירו את הזרם כמו שצריך.

עכשיו לשאלה אחרת:

הייתי צריך לעבור טסט לפני חצי שנה, אבל דחיתי את זה כל הזמן. נסעתי ונסעתי עד שעצר אותי שוטר ונתן לי טופס שבו מצויין שהרכב לא כשיר לנסיעה בכביש, מכיוון שאין לו טסט.

השאלה שלי היא:

האם אני יכול לשלם את האגרה של הטסט, וללכת ולעבור טסט סוף סוף?

או שהמצב עכשיו הרבה יותר מסובך?

פורסם

אפרופו כבלי הנעה , לאבי תמיד היו כבלי הנעה ב 40 ש"ח מאוטו דיפו , עד שהוא החליט החלטה כי פעם אחת הם פשוט לא היו בסדר והיא כזו :

קנה חוטי של רתכות ו 4 תנינים גם כן .

חיבר את הכול ואז ירדנו להניע את הרכב , הניע יותר טוב מאשר עם מצבר !

אמנם מעט יותר יקר וצריך טיפה לעבוד אבל שווה .

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם
מצבר גמור או מקוצר לא יאפשר התנעה של הרכב !! יש להטעין את המצבר לפחות שעה ולאחר מכן לנסות להתניעה עם כבלים.

מצבר גמור או מקוצר לא מטעינים אלא מחליפים. מצבר פרוק ניתן להטעין, אם רמת האלקטרוליט נמוכה רצוי טעינה איטית של יותר מ12 שעות, אחרת ניתן בהחלט להפוך מצבר פרוק לגמור.

• תוכן חדש...