Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6976 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב.

נכון להיום מותקנים אצלי סט של מורל דוטק 6.5 בדלתות מקדימה.

מורל פולס 5.25 בדלתות מאחורה.

שניהם מחוברים למגבר לאנזר השחור לא זוכר דגם.

וסאב קיקר L7 שמחובר למונובלוק הייפוניקס 1000RMS (:

חודש עבר מאז ההתקנה של הכל, ולמרות ההשקעה הרבה מצדי אני מאוכזב מהעובדה שהחלטנו אני והמתקין (בעצתו) להתקין רמקולים בדלתות מאחורה במקום 6X9.

אל תקפצו ותצעקו "אתה מחליט" , משום שהכל נעשה בעבודה משותפת (למרות שאני לא מבין הרבה בזה, אני היתי לאורך כל ההתקנה).

-עמדתי על כך שיותקנו 6X9 ברכב, כי אני אוהב את הבמה האחורית חזקה, ונשמעת בפתיחת הבגז'.-

למרות רצוני החלטנו יחד לוותר כי לא מצאנו דרך להתקין משום שהחגורה של הנוסע האמצעי במושב האחורי יוצאת ממרכז המגש האחורי, ועל מנת לעשות חורי 6X9 יהיה צורך ככל הנראה להוריד אותם, ולדברי המתקין זה לא חוקי.

רציתי לשמוע ולדעת אם יש איזשהי דרך בכל זאת להתקין 6X9 בפורד פוקוס (עדיפות לתשובות מבעלי נסיון במקרה דומה).

*נא לא לענות בתשובות כמו- מספיק לך ככה, וטוב מספיק שיש רמקולים מקדימה וסאב...

תודה רבה לעוזרים.

פורסם

אתה רוצה בנוסף ל-2 הסטים שיש לך עוד 6X9?

אם כן, אז עם מה אתה תגביר אותם בדיוק? הרי אתה רוצה "במה אחורית" (במרכאות כי זה לא נקרא ככה) חזקה, ולכן 6X9 שינגנו על הרדיו דיסק יהיו מעפנים ולא יעילים לדרישות שלך. אני דווקא מתפלא, שהפולס והדוטק לא נותנים לך את התחושה הזאת של סאונד היקפי שממלא את הרכב. או שאולי כן, והבעיה בעיקר שאתה מחנה ושומע מוזיקה כפי שאמרת?

קצת תשובות ונעזור יותר. בקשר למיקום, אתה בטוח בזה שזה מפריע? כי נראה לי קצת תמוה שזה מפריע לחגורה, במיוחד שיש מגש דיי גדול והחגורה, עם כל הכבוד, לא תופסת אפילו עשירית מהמגש.

נ.ב

אם זה ייצא לך לפועל, ממליץ על ה-6X9 של מורל - פולס. אם כבר מורל, אז עד הסוף מורל :-)

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

מאיזה סוג הפוקוס?

מצטרף להמלצה על פולס 6X9 שעובדים אצלי על הר.ד (שהוא חזק יותר מהסטנדרט) מצויין.

עם הר.ד הקודם הם לא עבדו משהו..

פורסם
אתה רוצה בנוסף ל-2 הסטים שיש לך עוד 6X9?

אם כן, אז עם מה אתה תגביר אותם בדיוק? הרי אתה רוצה "במה אחורית" (במרכאות כי זה לא נקרא ככה) חזקה, ולכן 6X9 שינגנו על הרדיו דיסק יהיו מעפנים ולא יעילים לדרישות שלך. אני דווקא מתפלא, שהפולס והדוטק לא נותנים לך את התחושה הזאת של סאונד היקפי שממלא את הרכב. או שאולי כן, והבעיה בעיקר שאתה מחנה ושומע מוזיקה כפי שאמרת?

קצת תשובות ונעזור יותר. בקשר למיקום, אתה בטוח בזה שזה מפריע? כי נראה לי קצת תמוה שזה מפריע לחגורה, במיוחד שיש מגש דיי גדול והחגורה, עם כל הכבוד, לא תופסת אפילו עשירית מהמגש.

נ.ב

אם זה ייצא לך לפועל, ממליץ על ה-6X9 של מורל - פולס. אם כבר מורל, אז עד הסוף מורל :-)

גיא.

קודם כל תודה על התשובה.

בנוגע לכמות הרמקולים... אם וכאשר יהיה אפשרי להתקין את ה-6X9 במגש האחורי, אני מוציא את המורל מהדלתות האחוריות.

בנוגע לחגורה, החגורה בפוקוס נמצאת במרכז המגש האחורי וקצת הצידה, ככה שהאופציה היחידה בלי לבטל את החגורה היא להתקין את 2 רמקולי 6X9 בצד אחד כשהם אחד ליד השני, מה שנשמע לי זוועתי למדי.

רציתי לדעת אם יש איזשהו טריק שמישהו הצליח לעלות עליו על מנת שיהיה אפשר להתקין 6X9 כמו בנאדם מאחורה.

תודה רבה

פורסם

משהו ב"סט אפ" כיוונים או התקנה לקוי. לא יתכן לחוסר שביעות רצון . במקרה שלך יש לאתר את הבעיה והיא קיימת.

אם לבסוף יאותר שהבעיה היא בטעם האישי שלך, מה שנראה לי שיתכן ואולי בגלל חוסר מוצלחות כפי שתיארתי בשורה הקודמת, אזי ניתן לבצע שיפורים אף ללא 6X9 לכיוון הסאונד הרצוי. אמנם לא "במה אחורית" אבל גם לא "חור" בסאונד מאחור.

לשם כך צריך להיות מאוד מקצועי, ואם התוצאה הקיימת כרגע אינה טובה (ואינני קובע מרחוק שאיננה טובה באופן חד משמעי) הרי שכל שיפור ראוי , סופו שיהיה בלתי ראוי ואולי בגלל אופן ביצועו הסופי בשורה התחתונה.

כהתחלה, הייתי בודק (ואל תגיד "זו לא הבעיה" ) אולי הסאב משתלט על הסאונד או מעלים אותו, הנמך את התוצאה הסופית שלו דרך ההרצים ,כיווני הGAIN וכיוון האקוסטי שלו, שלא לדבר (וצריך) על התיבה שלו. בקיצור, נסה לרסן את הסאב כתחילה מחד ומעט להעלות את הGAIN של האחוריים תוך שמירה על תדרים ועוצמות נכונות וביחס נכון לשאר היחידות המתפקדות ובכל מקרה של יכנסו למצב עיוות.

המלצה לשלב ראשון כאמור, תוך הנחה (וחבל שכך) שבמה קדמית ראויה שתהיה, לא בראש מעיינך.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

זאת אבל באמת לא הבעיה, כי האיזון בין הבאס לסאונד במערכת הוא טוב.

אבל הרמקולים פשוט נשמעים לא טוב.

הם לא חזקים מספיק, ולא נקיים מספיק, אני נוטה להשוות את המערכת שלי למערכת של חבר שיש לו קומפוננט JBL (פחות טובים), ו6X9 של אינפיניטי, וסאב KICKER CVR.

והסאונד אצלו טוב משלי, נקי מאצלי...

אבל הסאב שלי לא רואה את שלו :p

פורסם

אולי פשוט תתקין סט קומפנט חדש במקום האחורי ? יותר חזק באותו גודל ?

הרי יש לך רמקולים לא רעים בכלל ואני לא יודע אם תמצא רמקול 6*9 שיתן לך ביצועים כמו שהם נותנים לך באותו תקציב .

אולי תשקול להכניס סט אחורי חדש באותו הגודל .

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

פורסם

קודם כל לך על מה שדני אמר. לפי חברי הפורום (כי לי אין שום ניסיון עם הבחור הזה, הוא מחיפה אני מבת ים וחבל :-D) הוא איש מקצוע אמיתי, ומבין מה הוא אומר.

דבר שני, ייתכן מאוד והגודל של הפולס אכן פועלים נגדך במערכת, כי הרי אתה רוצה גם דומיננטיות מאחורה כמו שיש מקדימה. שים 6.5 במקום ה-5.25 הקיים, ואני מבטיח לך שתרגיש בהבדלים.

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

ובכל זאת משמיעה של מס' מערכות של חברים, אני מרגיש דומיננטיות מיוחדת ב-6X9... כאילו הוא מעלה את הסאונד ברמה..

(אני מדבר על האספקט של שמיעה מבחוץ- יוצא לי הרבה לשבת מחוץ לרכב ולהפעיל את המערכ>)

פורסם

דעה אישית שלי

אתה מרגיש ככה כי ה6X9 "צועקים" מאחורה + הזווית של החלון = נשמע חזק ואולי איכותי אבל עד לגבול מסויים שבו ה6X9 מפסיק לנגן יפה והקומפוננטים ממשיכים אם אתה אוהב מוזיקה אלקטרונית אני ימליץ לך בחום להישאר עם מה שיש לך

HU: DXZ785USB. FRONT: MW: A.A HAVOC. MR: HAT L3. TW: HAT L1PRO. SUB:DC AUDIO LEVEL 3F X2. FRONT AMPS:XETEC P-2+S.A SAX-50.4. SUB AMP:DC AUDIO 5K. POWERED BY 2 XS POWER 3100+3400

:twisted: DO YOU THINK YOU HAVE BASS? THINK AGAIN

• תוכן חדש...