Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6971 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיפורנו מתחיל בערך לפני שנה...

הוולבו החביב נתקע באמצע נסיעה. אחרי שגררו אותו למוסך התברר שהיה צריך לעשות לו ראש מנוע וכך אמנם עשו.

מאותו יום הצרות לא עזבו את האוטו המסכן.

לאחר חודשיים של כמעט ייאוש מוחלט העברתי את האוטו (של הורי) למוסכניק אחד שמתמחה בוולבו (בני חג'בי מראשון לציון למי שמכיר) והוא טען שנעשתה שם עבודה לא טובה. עשה מחדש ראש מנוע, החליף חלק ממערכת המים. מאוחר יותר הוחלף גם הגיר אבל זה כבר לא נראה לי קשור לסיפור.

ולענייננו, מנקודת זמן כלשהי כשחשבנו שנפתרו כל הבעיות גילינו למרבה הצער שהאוטו מעשן כבד. אני מדבר על עשן שחור סמיך שיוצא לו מהאגזוז (לפעמים בצורת טיפות קטנות) מלווה ברעידות קלות/קשות וטורים לא יציבים. כמו כן, לעתים לקח 2-4 נסיונות לפני שהצלחנו להניע אותו, במיוחד בבוקר. לפעמים רק עם גז הוא הניע.

האוטו נלקח למחשב ושם הצביעו על ניקוי קרבורטור. בוצע ניקוי והבעיה לא נפתרה.

האוטו נלקח שוב למחשב ושוב הראה את אותה תקלה - החליפו את כל מערכת היניקה (מצערת?) והבעיה לא נפתרה.

האוטו נלקח שוב למחשב ושוב הראה את אותה תקלה אבל גם הראה תקלה במד כמות אויר (air mass meter) - החלק הוחלף והבעיה נותרה כמעט בעינה. למה כמעט? כי כאשר הורדנו את החיישן החדש והחזרנו את הישן האוטו קיבל פתאום פרקינסון והתחיל לרעוד כמו מטורף. מכאן הסקנו שכנראה גם החיישן בעייתי ודורש החלפה וחוץ מזה ישנה בעיה נוספת.

אז כרגע מצבנו הוא כזה שהאוטו נוסע, מעשן עשן שחור (אבל לא באופן מוגזם), רועד מדי פעם במיוחד בעצירות (טורים נמוכים), ובעיקר משרה הרגשה שכל רגע הבעיה עלולה להתפרץ מחדש.

יש למישהו כאן רעיון מה זה יכול להיות?

פורסם

אתה מערבב הזרקה עם קרבורטור וחיישנים.

ידידי יש לבדוק אם הטורבו לא תפוס, או לא נותן מספיק אוויר.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

נסה לבצע RESET למחשב, נתק את המצבר ל חצי שעה.

אחרכך התנע ותן למנוע להיות בסיבובי סרק עד שמתחמם לטמפרטורת עבודה.

לאחר מכן סע על טורים נמוכים ~2000 כמה קילומטר.

ספר לנו אם עזר.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

אז ככה:

קודם כל תודה.

שי, זה כן הזרקה. עד כמה שידוע לי כן בדקו את הפילטר (אבל לא יודע אם החליפו).

דוד, לגבי הטורבו, אעביר את זה למוסכניק כי לי לא אמרת כלום... (אני לא ממש יודע מה זה).

אלון, עשו reset כבר מספר פעמים אבל לא איכפת לי לעשות פעם נוספת (דרך אגב, שכחתי לציין שלאורך כל הסיפור מלווה אותנו הנורה הזו שבצורת "ג"). רק לא הבנתי משהו, אתה רוצה שאסע על טורים נמוכים (בערך 2000 סל"ד)? כמה קילומטרים?

ועוד משהו קטן, אם כבר הזכרת מצבר המוסכניק שלי אמר שכדאי להחליף את המצבר שיש לנו למשהו עם יותר אמפר (נדמה לי 72 אבל אל תתפסו אותי במילה). יכול להיות שזה גם קשור לעניינים כאן?

והעיקר שיהיה לכולנו חג שמח :multi:

פורסם

הנורה שמראה "ג" זו נורת הלמבדה - חיישן חמצן שנמצא על הממיר.

אני מציע לך לבדוק הודעות שגיאה ב onboard diagnostics system.

כנס ללניק הבא, יש שם הסברים כיצד לקבל את הקודים מהמערכת (אין צורך במיכשור מיוחד).

http://www.volvoclub.org.uk/faq/EngineOBDCodes.html

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

פורסם

אגב המערכת נמצאת בצד ימין ליד הצירים של מכסה המנוע (כאשר אתה עומד עם הפנים לרכב).

יש צורך להוציא מעין תקע (בננה), לתקוע אותו בחורים לפי ההסבר, ללחוץ על הלחצן ולעקוב אחרי ההיבהובים של הלד.

בהצלחה.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

• תוכן חדש...