Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשנו מכונית חדשה - סקודה רומסטר. ברכב אין מערכת שמע מקורית. הסוכן מציע לי להתקין רדיו דיסק MP ברכב מסוג קונווד או LG. לי חשובה מערכת עם צליל טוב. וגםרמקולים אחוריים להנאת החבר'ה בספסל האחורי. אצל סוכן סקודה המחיר הוא 2000 ש"ח כולל מערכת מיגון לרכב. הציעו לי בפורום השכן (רכב) להתענין ולברר אם זו עסקה כדאית, ואם מערכת השמע הזו תהיה מספקת. האם תוכלו להמליץ על מערכת שמע שתתאים לי?

פורסם

אם אתה לא מתכוון להכניס מגברים הייתי הולך על ה kenwood.

אבל בכל זאת תבקש את הדגם של מה שהוא נותן, תראה פחות או יותר את המחיר שלו בחוץ.

אין חתימה!!

פורסם

אני רוצה להבין מה את מקבלת עבור אלפיים ש"ח:

- רדיו דיסק של LG או KENWOOD. תבררי איזה דגם בדיוק, יש המון קנוודים. LG לא כ"כ מומלצת.

- מערכת מיגון - אזעקה, איזו, סוגי חיישנים וכו'.

- רמקולים אחוריים? אם כן, אז כדאי ללכת על 6X9 של חברה מוכרת כמו פיוניר, קנווד, JBL ועוד

החלק החשוב באמת, האם התקנת הרדיודיסק מצריכה התאמות או התקנות מיוחדות. כלומר, האם הרכב מגיע עם מקום מוכן - רק להכניס רדיודיסק סטנדרטי או שיש לשים מתאם מסוים. בד"כ מה שעולה הרבה כסף אלו הם המתאמים שהזכרתי. תבדקי מה בדיוק ההתקנה של הסוכן כוללת - מה הוא הולך לבצע ברכב וכך יהיה ניתן להחליט האם זה מתשלם או לא.

בקיצור אם תוכלי, תפרטי כמה שניתן את הצעת הסוכן, כך נוכל לעזור לך יותר טוב.

יואב

יואב :arrow:

פורסם

תודה, אשאל את הסוכן ואחזור אליכם. האם הרדיו בעיקרון מגיע עם רמקולים? או שאת הרמקולים קונים בנפרד? לא כל כך חשוב לי הבסים אלא איכות צליל טובה.

פורסם

אין ספק שהקביעה לבחירה בין קנווד ל LG היא חד משמעית - קנווד.

לגבי רמקולים, אני ממש לא בטוח כי עליהם את גם תצטרכי לשלם, הרכב מגיע עם רמקולים מקוריים.

אם יש סוכנים שמתמחרים אותם - זו בעיה, ואין שום סיבה לשלם עליהם.

(זה בערך כמו שיחייבו אותך על ההגה בנפרד)

פורסם
תודה, אשאל את הסוכן ואחזור אליכם. האם הרדיו בעיקרון מגיע עם רמקולים? או שאת הרמקולים קונים בנפרד? לא כל כך חשוב לי הבסים אלא איכות צליל טובה.

כל דבר נמכר בנפרד, רדיודיסק לחוד, רמקולים לחוד. מותגים שונים וכו', אין שום קשר ביניהם. יכול להיות שהסוכן יציאה לך "עיסקת חבילה חלומית", תתיחסי לזה בערבון מוגבל.

המלצתי על רמקול 6X9 מאחור מכיוון שאלו רמקולים שנותנים בד"כ תמורה טובה לכסף. ניתן להגביר אותם מהרדיודיסק בלבד - והם יוציאו צליל טוב ועוצמתי יחסית.

דגם מומלץ, למשל: ה JBL cs3196 6X9

יואב

פורסם

לא דובר על הרמקולים אז אני מניחה שהם באים בילט אין ברכב. השאלה באיזו איכות הם. בזמן נסיעת המבחן הרדיו נשמע איום ונורא. (לא היה של קנווד- אלא מקורי) הרכב שלי לא מגיע עם רדיו אבל עם רמקולים. ואם הם יהיו ממש גרועים...

פורסם

לא חייבים לקנות הכל ביחד - את יכולה לשים רדיודיסר ובמידה ולא תהיי מרוצה - תחליפי את הרמקולים.

להחליף רמקולים זה פחות בעייתי מאשר להחליף HU מובנה.

לא הצלחתי להבין עדיין האם הרכב בא עם מכשיר רדיודיסק מסוים והסוכן הציע לך להתקין במקומו מכשיר של קנווד או שהרכב בא בלי רדיו בכלל ויש שם מקום סטנדרטי להכנסת מכשיר.

אם זו אופציה א' - יכול להיות שהתחלפת רדיודיסק מובנה תהיה מסובכת והתקנה אצל הסוכן תהיה כדאית.

אם זו אופציה ב', התקנה של מכשיר רגיל עולה עד 70 ש"ח במקסימום.

יש לך תקציב של 2000 ש"ח - זה הרבה כסך יחסית לדרישה שלך - רדיודיסק MP3 + רמקולים אחוריים.

אם את לא צריכה את מערכת האזעקה שהוציעו לך - אין שום בעיה לקנות את מה שאת צריכה ולהישאר עם עודף.

יואב

פורסם
לא דובר על הרמקולים אז אני מניחה שהם באים בילט אין ברכב. השאלה באיזו איכות הם. בזמן נסיעת המבחן הרדיו נשמע איום ונורא סביר להניח שזה הרמקולים שבאים יחד עם הרכב . (לא היה של קנווד- אלא מקורי) הרכב שלי לא מגיע עם רדיו אבל עם רמקולים. ואם הם יהיו ממש גרועים...

התשובה באדום , כי למעשה לא משנה עד כמה הרדיו דיסק גרוע , הוא לא יכול להשמע נורא ואיום אלא אם כן הרמקולים גרועים . אם הרמקולים מעולים את תשמעי את ההבדל בין רדיודיסק טוב ובין גרוע . אבל אם הרמקולים גרועים ו/או את שומעת MP3 (ובמיוחד בBITRATE נמוך ) , אזי איכות הרדיו דיסק לא תשנה כלום

לא חייבים לקנות הכל ביחד - את יכולה לשים רדיודיסר ובמידה ולא תהיי מרוצה - תחליפי את הרמקולים.קודם כול מחליפים רמקולים - אז אפשר בכלל לדעת מה איכות הרכיבים האחרים

לא הצלחתי להבין עדיין האם הרכב בא עם מכשיר רדיודיסק מסוים והסוכן הציע לך להתקין במקומו מכשיר של קנווד או שהרכב בא בלי רדיו בכלל ויש שם מקום סטנדרטי להכנסת מכשיר.סביר להניח שזה בא עם רדיודיסק מובנה , לא נראה לי מכונית חדשה בלי רדיודיסק

אם זו אופציה א' - יכול להיות שהתחלפת רדיודיסק מובנה תהיה מסובכת והתקנה אצל הסוכן תהיה כדאית.סוכן לרכב הוא לא בדיוק מתקין מערכות טוב שיודע איך לכווין מערכת , בד"כ הוא פחות טוב ממתקין בינוני (כמובן שכול מקרה לגופו אבל בד"כ זה כך)

אם זו אופציה ב', התקנה של מכשיר רגיל עולה עד 70 ש"ח במקסימום.

יש לך תקציב של 2000 ש"ח - זה הרבה כסך יחסית לדרישה שלך - רדיודיסק MP3 + רמקולים אחוריים.

לא הייתי הולך על רמקולים אחוריים , עדיף להוציא טיפה יותר ו/או לקנות קומפוננט פשוט ונציל ושיהיה מקדימה

אם את לא צריכה את מערכת האזעקה שהוציעו לך - אין שום בעיה לקנות את מה שאת צריכה ולהישאר עם עודף.

יואב

אם את יכולה להשתמש בתקציב טיפה יותר גדול ואת גם לא מפחדת מלקנות משומש , את יכולה למצוא מערכת סבירה פחות או יותר בתקציב שלך , שתשמע כנראה הרבה יותר טוב מהמצב העכשווי

בברכה יהודה

פורסם

עד כה לא הצלחתי לקבל מהסוכן את מספר הדגם של הקנווד שהוא מציע. הרמקולים מצויים כבר ברכב, מקוריים. הרדיו - מורכב פה בארץ. המכונית מגיעה ללא רדיו. אין צורך לפרק. המיגון המבוקש הוא קודנית מיוחדת שכחתי את שמה - (שלש אותיות לטיניות). הסוכן אומר שזה עולה 750 ש"ח. אני חושבת שאוותר על כל העיסקה עם הסוכן ואפנה באופן פרטי להרכבת הקודנית והרדיו.

פורסם

ציפי, הרמקולים המקוריים בסדר גמור (מניסיון בפביה), אלא אם את חולת אודיו רצינית, ואז תיאלצי לשדרג אותם :-).

ממליץ על Pioneer - מניסיון עם מספר ר"ד שלהם.

נ.ב,

לגבי ההתקנה,

אך ורק אצל מתקינים מקצועיים - כדי למנוע בעיות!

רדיו מילאנו (המתקינים המורשים), א.ד.י מערכות וכו'.

(קודן VSI?)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אם הרכב מגיע מהמפעל ללא רדיו בכלל, אלא עם הכנה למכשיר סטנדרטי, באמת אין סיבה לקנות מהסוכן קנווד לא ידוע בכביכול 1250 ש"ח. אלא ללכת למתקין מומלץ ולרכוש ממנו מכשיר טוב ומומלץ, ובטח תישארי עם עודף. לא ידוע איזו התקנה יעשו לך דרך סוכנות סקודה.

אני לא יודע מה המחיר האמיתי של ה VSI. תראי אם הביטוח מחייב אותך לכזו או תחשבי האם את באמת צריכה את זה. אם זו עיסקה כדאית, אז הסוכן ישמח להתקין לך רק אותה אני מאמין.

לא מכיר את הרמקולים המקוריים. בכל מקרה כדאי להתקין רדיו ומשם להחליט אם צריך או לשדרג או שהאיכות מספקת אותך.

יואב

• תוכן חדש...