Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קליאו ספורט VS מיאטה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8226 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
השאלה היא מה מחפשים....את הנוחות, פוזה, והנאה של המיאטה, או הכח והספורטיביות של הקליאו. וואי, אם היה לי את הכסף - התלבטות קשה ביותר!

שאני אבין, השאלה היא תאורטית או מעשית ?

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
השאלה היא מה מחפשים....את הנוחות, פוזה, והנאה של המיאטה, או הכח והספורטיביות של הקליאו. וואי, אם היה לי את הכסף - התלבטות קשה ביותר!

שאני אבין, השאלה היא תאורטית או מעשית ?

השאלה עלתה לי לראש אחרי שראיתי בבית קטלוג של מאזדה MX-5 בבית שלי, עם איזה תוספות מקבלים, עם כמה עולה תוספת צ'יינג'ר וכל זה. זה קטלוג לפני הזמנה. שאלתי את ההורים שלי לפרטים, לבנתים כלום... אולי הפתעה בשבילי? אולי סתם א.ח.י הביא את זה הביתה לבדוק משהו? לא יודע...

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
גם לי זה נראה שהקליאו תיהיה מהירה יותר בכל מסלול מאשר המיאטה.

מה גם, שיש לה עוד מקום מאחורה, לכל מקרה. ככה שאם צריך, יש מקום ליותר מסתם חבר\ה אחת.

לא נסעתי אומנם על המיאטה, אבל היא לא נשמעת לי חלשה במיוחד. 146 כ"ס, גלגלים טיפה רחבים יותר מאשר בגירסה האוטומטית, ו 6 הילוכים. לפי מה שהבנתי, יש לה 5 הילוכים ספורטיביים, קצרים, והילוך 6 ארוך. לשיוט. דבר מ-ע-ו-ל-ה. הנע(א)ה אחורית, ופוזה. המון פוזה. וגם נוחות לא חסרה לה...

לועמתה הקליאו. 170 כ"ס, הנעה קדמית, יציבות מעולה, חזקה מאווד, ולפי מה שהבנתי, גם יותר מהירה מהקליאו בכל מסלול\ישורת.

מה גם, המיאטה בקושי מאבדת מהערך שלה. שנת 95, עולה כ 75 אלף ש"ח! האוטו כ 9 שנים על הכביש, ולא איבד יחסית הרבה מחיר בכלל. למשל הקליאו, שנת 2001, 6 שנים יותר חדשה עולה כ 85 אלף ש"ח. הבדל עצום בירידת ערך.

או הכוח והספורטיביות של הקליאו? המיאטה לא חזקה כמו הקליאו - בהחלט. עגלה היא לא. המיאטה לא ספורטיבית?! :shock: . ספורטיביות מ-א-ו-ד. היתרון של הקליאו הוא באמת הכוח, והאנונימיות (שתחנה זה עוד יותר יתרון). בכל השאר למיאטה היתרונות (לדעתי). בנוסף במיאטה מרגישים יותר מהירות בגלל הישיבה הסופר נמוכה.

לגבי איבוד ערך על תהיה כל כך בטוח. מיאטה אוטומטית איבדה בשנה אחת כ 30K. זה ה-מ-ו-ן! ככה שזה שהישנה מחזיקה מחיר לא בהכרח יהיה קשור לחדשה. אני מסכים כי היא תשמור על ערך טוב יותר מהקליאו אבל לא הבכרח בהדבל משמעותי. אם אתה נכנס לנושא הכלכלי בדוק גם עלויות ביטוח. פה המיאטה תפסיד, ובהפרש גדול לדעתי.

פורסם

בקשר לאיבוד הערך אז אני גם מאמין שהמיאטה תאבד פחות (מי אמר שלוי יצחק אוהב מאזדות

ומחירון גבוה ? רק שבמקרה הזה לדעתי הוא די צודק)

מצד שני כמו שאמרו העלויות ביטוח די עם הירידת ערך ויש גם את המחיר של המאזדה שעולה

15K +- יותר

לדעתי במכוניות כאלה ביחוד שבסוף המחיר יצא די קרוב הכסף הוא לא השיקול הראשוני

בקשר למכוניות עצמן זה הרבה עניין של טעם אישי

אני מאמין שבמסלול הקליאו תהיה יותר מהירה אבל אני לא יכול לקבוע את זה

המאזדה עם היתרונות שלה כמו הגג הפוזה הכיף

לקליאו יש גם את היתרונות הידועים שלה אני כרגע נשאר עם הקליאו וגם אם הייתי יכול לא נראה לי

שהייתי מחליף כ-ר-ג-ע

מה שכן בידיוק היום בבוקר לפני שנתקלתי בדיון הנ"ל חשבתי על זה שעוד שנתיים בערך אני יחליף את

הקליאו למיאטה צירוף מקרים די מוזר

אני והקליאו כבר לא ביחד

אווווי הגעגועים

פורסם
אני הייתי הולך על הקליאו, משום מה אני עדין לא מסתדר עם הרעיון של מאזדה ורואדסטר :lol:

היית בתרדמת 15 שנה ?

:lol::lol:

לא יודע פשוט כשאומרים לי מאזדה ישר קופצת לי לראש איזה לנטיס אוטומטית, וכשאומרים לי רנו קופצת לי לראש איזה קליאו ספורט או RSI.

פורסם
בחירה קשה. שתי תפיסות שונות לגמרי.

רודסטר קטנה, הנעה אחורית, ביצועים סבירים, מול האצ'בק קטנה, הנעה קדמית, ביצועים מעולים...

הלב אומר מיאטה השכל קליאו...

בכל מקרה, בשלב זה של חיי, אני מאמין שהמיאטה הייתה הבחירה שלי.

רוני

"כשמד הטורים עומד השכל באגזוז"

מיאטה ללא ספק קל שבקלים.

עם כל הכבוד לביצועים של הקליאו, ביצועים לא עושים לי את זה (טוב, לא רק)

מול הנעה אחורית ותצורה (כמעט) אידיאלית אין תחרות.

הילדה לידי

האשה באוטובוס (מזל שהיא לא קוראת עברית... :tongue: )

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
גם לי זה נראה שהקליאו תיהיה מהירה יותר בכל מסלול מאשר המיאטה.

מה גם, שיש לה עוד מקום מאחורה, לכל מקרה. ככה שאם צריך, יש מקום ליותר מסתם חבר\ה אחת.

לא נסעתי אומנם על המיאטה, אבל היא לא נשמעת לי חלשה במיוחד. 146 כ"ס, גלגלים טיפה רחבים יותר מאשר בגירסה האוטומטית, ו 6 הילוכים. לפי מה שהבנתי, יש לה 5 הילוכים ספורטיביים, קצרים, והילוך 6 ארוך. לשיוט. דבר מ-ע-ו-ל-ה. הנע(א)ה אחורית, ופוזה. המון פוזה. וגם נוחות לא חסרה לה...

לועמתה הקליאו. 170 כ"ס, הנעה קדמית, יציבות מעולה, חזקה מאווד, ולפי מה שהבנתי, גם יותר מהירה מהקליאו בכל מסלול\ישורת.

מה גם, המיאטה בקושי מאבדת מהערך שלה. שנת 95, עולה כ 75 אלף ש"ח! האוטו כ 9 שנים על הכביש, ולא איבד יחסית הרבה מחיר בכלל. למשל הקליאו, שנת 2001, 6 שנים יותר חדשה עולה כ 85 אלף ש"ח. הבדל עצום בירידת ערך.

או הכוח והספורטיביות של הקליאו? המיאטה לא חזקה כמו הקליאו - בהחלט. עגלה היא לא. המיאטה לא ספורטיבית?! :shock: . ספורטיביות מ-א-ו-ד. היתרון של הקליאו הוא באמת הכוח, והאנונימיות (שתחנה זה עוד יותר יתרון). בכל השאר למיאטה היתרונות (לדעתי). בנוסף במיאטה מרגישים יותר מהירות בגלל הישיבה הסופר נמוכה.

לגבי איבוד ערך על תהיה כל כך בטוח. מיאטה אוטומטית איבדה בשנה אחת כ 30K. זה ה-מ-ו-ן! ככה שזה שהישנה מחזיקה מחיר לא בהכרח יהיה קשור לחדשה. אני מסכים כי היא תשמור על ערך טוב יותר מהקליאו אבל לא הבכרח בהדבל משמעותי. אם אתה נכנס לנושא הכלכלי בדוק גם עלויות ביטוח. פה המיאטה תפסיד, ובהפרש גדול לדעתי.

אני בעצמי ציינתי שלא נראה לי שהמיאטה חלשה במיוחד, בלשון המעטה. 146 כ"ס זה לא חלש בכלל... אבל לעומת הקליאו, היא לא תיהיה חזקה כמותה, זה ברור.

כשכתבתי מה עדיף, הכח או הספורטיביות של הקליאו, לעומת המיאטה, לא התכוונתי לזה שלמיאטה חסר כח. פשוט לקליאו יש המון כח, והיא ללא ספק יותר חזקה. ובקשר לספורטיביות - אומנם אני לא הכי בקיא במושגים ואולי טעיתי במושג, אבל הכוונה היא שאוהבי הנהיגה הספורטיבית בשביל הספורט, בשביל כמה שיותר מהר, יעדיפו את הקליאו. ומי שאוהב את הנהיגה הספורטיבית בשביל הפאן שלה, ופחות בשביל הזמן, יעדיף את המיאטה. לא?

Back to the original - NC again.

פורסם

אני בעצמי ציינתי שלא נראה לי שהמיאטה חלשה במיוחד, בלשון המעטה. 146 כ"ס זה לא חלש בכלל... אבל לעומת הקליאו, היא לא תיהיה חזקה כמותה, זה ברור.

כשכתבתי מה עדיף, הכח או הספורטיביות של הקליאו, לעומת המיאטה, לא התכוונתי לזה שלמיאטה חסר כח. פשוט לקליאו יש המון כח, והיא ללא ספק יותר חזקה. ובקשר לספורטיביות - אומנם אני לא הכי בקיא במושגים ואולי טעיתי במושג, אבל הכוונה היא שאוהבי הנהיגה הספורטיבית בשביל הספורט, בשביל כמה שיותר מהר, יעדיפו את הקליאו. ומי שאוהב את הנהיגה הספורטיבית בשביל הפאן שלה, ופחות בשביל הזמן, יעדיף את המיאטה. לא?

מהיר יותר זה לא בהכרח מהנה יותר. הקליאו תהיה מהירה יותר על מסלול. אז? אתה לא מתחרה על מסלול בארץ המטרה שלך היא להנות מהנהיגה הספורטיבית שלך, איש איש וגם הגדרתו לספורטיבית, אחד יקח קו נכון ויהיה מהיר מאוד, שני יעדיף לזרוק את האוטו עם צעקות צמיגים , קו לא נכון, אבל כיף גדול! :twisted: . דוגמא טובה תהיה הגולף V6 כפי שאמר בהזדמנות אחרת פה Falou היא מהירה מאוד, אבל לא בהכרח מהנה. הגיוני שמיאטה תהיה מהנה ממנה בהרבה, גם אם איטית באופן משמעותי.

בקיצור שתיהן טובות, שתיהם ספורטיביות, והן שונות מאוד, תחליט מה עדיף לך... בכל מקרה מדובר במצב של WIN WIN, עם עדיפות אישית איש איש לטעמו.

פורסם

מהיר יותר זה לא בהכרח מהנה יותר. הקליאו תהיה מהירה יותר על מסלול. אז? אתה לא מתחרה על מסלול בארץ המטרה שלך היא להנות מהנהיגה הספורטיבית שלך, איש איש וגם הגדרתו לספורטיבית, אחד יקח קו נכון ויהיה מהיר מאוד, שני יעדיף לזרוק את האוטו עם צעקות צמיגים , קו לא נכון, אבל כיף גדול! :twisted: . דוגמא טובה תהיה הגולף V6 כפי שאמר בהזדמנות אחרת פה Falou היא מהירה מאוד, אבל לא בהכרח מהנה. הגיוני שמיאטה תהיה מהנה ממנה בהרבה, גם אם איטית באופן משמעותי.

בקיצור שתיהן טובות, שתיהם ספורטיביות, והן שונות מאוד, תחליט מה עדיף לך... בכל מקרה מדובר במצב של WIN WIN, עם עדיפות אישית איש איש לטעמו.

המשפט שהדגשתי....(השני מביניהם).

איפה אתה רואה שאמרתי את זה?

ליהפך. אני ממש לא אמרתי את זה. אמרתי שהמיאטה תעשה הרבה יותר פאן. תסתכל בשורה האחרונה שלי...(הראשון שמודגש). כתבתי את מה שכתבת, במילים אחרות.

הת'רד שפתחתי, במקור, הוא סתם בשביל לפתוח דיון מעניין. לא בשבילי להחליט... אני מנחש שאם זה היה תלוי בי, המיאטה היא הבחירה. אין לי מושג אם הקטלוג פה סתם כי הביאו אותו, או כי אולי באמת קונים אותו. אם כן, תקבלו עדכון. אם לא....אז לא:).

Back to the original - NC again.

פורסם

i will take the mazda.....

in this case my choise will be based on the rear wheel drive that she have ....

much more fun and pleasure...

thats my choise i dont really think its that hard ... but only in a manual gearbox !

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

מכיוון שרוני כתב: "...בגדול, אני מעריך שהקליאו תהיה מהירה יותר מהמיאטה בכל מצב, באופן מורגש. זה חשוב מכיוון שאין מה לעשות וכוח הוא משמעותי בכניסה ויציאה מסיבובים...", ברצוני לברר נושא פעוט - למה הכוח משמעותי בכניסה לסיבוב? אלא אם ההתייחסות היא לכוח הבלימה...

:mad:

נ.ב - את האייקון שמתי ללא קשר, הוא פשוט מוצא חן בעיני

פורסם

אין ספק שהייתי מעדיף את הקליאו לפי מה שראיתי בזמן האחרון(אל תשאלו מה) הקליאו ממש ממש לא פריירית ויש לה המון המון כוח שזה לא ייאמן פשוט!!!!!!!!!

מה לעשות אני אחד שאוהב כוח

RSi

פורסם
מכיוון שרוני כתב: "...בגדול, אני מעריך שהקליאו תהיה מהירה יותר מהמיאטה בכל מצב, באופן מורגש. זה חשוב מכיוון שאין מה לעשות וכוח הוא משמעותי בכניסה ויציאה מסיבובים...", ברצוני לברר נושא פעוט - למה הכוח משמעותי בכניסה לסיבוב? אלא אם ההתייחסות היא לכוח הבלימה...

:mad:

נ.ב - את האייקון שמתי ללא קשר, הוא פשוט מוצא חן בעיני

שאני אבין, אני זוכה לשמוע את קולך (יותר נכון, לקרוא את פרי מקלדתך) רק כשאתה מוצא אצלי טעויות? (רגע, בעצם זה אומר שאני לא טועה הרבה :wink: )

תראה, אני יכול לבוא ולהגיד שכוח חשוב גם בכניסה לסיבובים כי אפשר להאיץ יותר עד שמגיעים לסיבוב, וזה יהיה נכון (לא מזמן עשיתי את אשתאול-נס הרים עם 406 1.8 אוטומטית. פול גז כל הדרך, אפשר לומר...) אבל לומר את האמת, לא חשבתי על זה כשכתבתי את התגובה.

מה שעמד לנגד עיני הוא משהו בסגנון ההבדל בין סקסו VTR ל-VTS. ה-30 סוסים הנוספים עושים הבדל גדול מאוד, וזה מאפשר ל-VTS להיות מהירה בהרבה בכל מצב, אני משער (לא נהגתי על VTR, אבל כן נהגתי על 106 ראלי, נניח, וההבדל מורגש בהחלט). אפשר להשליך את זה על הקליאו מול מיאטה. אם אחרי הסיבוב ועד הסיבוב הבא אפשר להאיץ יותר, כך הקצב מהיר יותר, ואם הכביש מפותל מאוד זה מאפשר זרימה מהירה יותר בין הסיבובים.

סיבוב קצר על STI המחיש לי את העניין - איתה כל הזמן בולמים. פשוט כי ההאצה כל כך חזקה , שהסיבוב מגיע הרבה יותר מהר מאשר בהוט האצ' "מסכנה"...

ובנוגע ל"הלב אומר מיאטה, השכל קליאו" - זה פשוט. מיאטה מדברת אלי יותר, אבל מיאטה יקרה יותר לאחזקה, כנראה. למיאטה יש גג בד שנתון לונדליזם, למיאטה יש שני מושבים ואין כמעט בגאז'... הייתי בוחר מיאטה רק כי אין לי צורך בכל המקום הזה, אבל לרוב האנשים שמחפשים מכונית ספורטיבית מיאטה היא פשרה גדולה מדי.

ז***תי את השכל מספיק? :wink:

:twisted: - זה אייקון יותר מגניב...

רוני

**תוספת** - לא תמיד הנעה אחורית במכונית פתוחה זה עדיף, דרך אגב. במקרה המיאטה זוכה לשבחים בנוגע להנאה מנהיגה, אבל קחו לדוגמה SLK - היא מול הקליאו? רק קליאו. למרות הפוזה, הגג המגניב והסמל...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8226 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...