Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כחודש כשביקרתי עם איתן צידקילוב במסלול אלפא קארטינג מיני ישראל בלטרון העליתי בפני טימו הירבי מבעלי המקום את האפשרות שבני יהונתן המתקרב לגיל 8 יזכה סוף סוף לבצע את נסיעת הבכורה שלו בקראט.

למי שלא יודע מסלולי הקארטינג בישראל משכירים כלים לילדים החל מגובה 140 ס"מ כך שתלוי עד כמה הילד מגודל אבל בד"כ מדובר בגלאי 11-12 במקרה של הבן שלי הוא אפילו קטן מימדים ביחס לגילו.

טימו באופן אישי הוא מהבודדים המחזיקים בארץ קארט עם שילדה קטנה ומנוע קומר 60 סמ"ק (2 פעימות) שזמני המסלול שלו דומים לאלו של קארט 4 פעימות והוא הביע נכונות עקרונית לספק את הסחורה.

מכיוון שמדובר במנוע שתי פעימות ששורף שמן יחד עם הדלק המקום היחידי בו ניתן להריץ באופן נורמאלי כלי כזה הוא מסלול פתוח.

מכאן החל השלב בו העליתי בפני הילד שלי את האפשרות שהוא ינהג בקארטינג לכבוד יום הולדתו ה-8. למרות שהילד לא מגלה מספיק עניין בספורט מוטורי למרות ניסיונות בלתי פוסקים מצדי, נושא הקארטינג הדליק אותו והוא פשוט לא הפסיק לדבר עם כל עובר ושב על כך שבקרוב הוא ינהג בקארטינג.

התזכורות החוזרות ונשנות מצידו דרבנו אותי להקדים את העסק ובמקום לחכות ליום הולדתו במאי לעשות את זה כבר עכשיו.

השיחה הבאה עם טימו הייתה כבר על מועד עקרוני לנסיעת הבכורה אלא שאז התבהר לי שאצטרך למצוא לילד קסדה מתאימה לגילו. למען הסר ספק גם קסדת XS רגילה מעלימה את ראשו עמוק בפנים.

לאחר שכבר התחלתי להתייאש מהעניין הופניתי ע"י חבר מהעבודה לבני בייקר בת"א שם מצאתי קסדה קטנה שנראית כמעט כמו צעצוע אבל מספקת הגנה מספקת לצורך העניין.

הכול כבר היה מוכן לקראת יום ראשון הגדול אלא שבשבת הילד העלה את חומו ל-39.5 מעלות והעסק נדחה ליום חמישי (היום).

עוד שיחת טלפון לקראת צהרי יום חמישי לוודא שאכן יהיה זמן מסלול פנוי לצורך העניין והעסק יוצא לדרך.

אני יוצא באופן מיוחד מהעבודה ואשתי הילה מגיעה למסלול עם שני הילדים יויו וענבר וקסדה אחת קטנה ביד. הילד כולו מתרגש וקצת מתקשה לחכות עד שהאירוע המתקיים במסלול יסתיים וטימו יתפנה אליו.

לאחר הבהרה ברורה ומתבקשת שהאחריות לשלמות הילד והקארט כולן עלי, מגיע הרגע הגדול. תחילה יויו מתיישב בקארט וטימו מכוון את הפדלים קרוב קרוב כדי שיהיה לו סיכוי להגיע אליהם. עוד ריפוד של הכיסא בשני סרבלי בד מקרב אותו מספיק קדימה והילד מתחיל לתרגל תנועות של האצה ובלימה עם הרגלים. עוד בורג מכוון כך שלא יהיה אפשרי לתת יותר מדי גז ותיכף יוצאים לדרך.

המסלול מתפנה ואני והילה מלאי חיוכים מביטים בילד יוצא להקפה הראשונה. למרות חששותיי האימונים במחשב עשו את שלהם והילד משאיר את הקארט בתוואי המסלול למרות שהוא כמעט לא נוגע בגז. ההקפה מתקרבת לסיום הקארט נכנס להרפין יויו לוחץ על הגז והקארט מסתבסב. הילד מתעשת מסתובב חזרה משלים את ההקפה ויוצא להקפה שנייה זהה לחלוטין לקודמת כולל הספין. טימו עוצר את הקארט בסיום ההקפה ומתדרך איך להימנע מהספין הילד מהנהן בראשו אבל אני ממש לא בטוח אם הוא מבין. עוד כמה הקפות ולאט לאט הוא מצליח להשתלט על העניין. טימו עוצר את הקארט בפיט ויויו יורד שופע חיוכים.

img6584ru8.jpg

טימו הולך להביא דלק והילד שואל אם הוא היה בסדר ואם יתנו לו לנהוג שוב. לאחר תדלוק הקארט יוצאים למקצה נוסף. הפעם יויו מגזים קצת בעדינות בה הוא יוצא מפניות אך מדי פעם נותן קצת גז בישורת. לרגע הוא תופס קצת יותר מדי בטחון ומסתבסב בפניה מס 2, אך שוב מתעשת וממשיך. המקצה נגמר ויויו יורד מלא חיוכים עם רצון עז להמשיך עוד ועוד אבל האירוע הבא במסלול כמעט מתחיל ואנחנו צריכים להפסיק לפעם הזו.

img6588nh6.jpg

בסיום אני מדבר עם טימו על מה בהמשך ונראה שלא תהיה בעיה להפוך את העסק למעיין חוג.

כולי תקווה שהדבר יתאפשר והילד ילמד את רזי הנהיגה התחרותית כבר בגיל צעיר.

אני רק יכול להמליץ לעוד הורים לילדים בגיל הזה לעלות על העגלה ולהצטרף לעניין כך שאם מישהו מעוניין בפרטים הוא מוזמן לפנות אלי באופן אישי.

פורסם

כל הכבוד לך!

שים לב,לא לדחוף אותו לזה בכוח. זה יימאס לו מהר מאד.תן לו לרצות את זה,קח אותו לקארטינג רק מתי שהוא יבקש.

הלוואי שתצליחו עם זה והילד יגיע רחוק.:-)

פורסם

reliable sources has informed us that johnatan lest is going to join the BMW formula 1 team in the 2020 rounds.

can you confirm? :wink:

או בקיצור, יפה לראות שהוא נהנה, ובהצלחה לילד :-)

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

כל הכבוד ובהצלחה!

אני חושב שזה מצויין שהייתם צריכים לפנות את המקום לטובת אירוע אחר. בשלב הזה, "טעם של עוד" עומד ביחס ישיר לרצון הילד לחזור לשם.

יישר כח.

רפי.

הנוכחית | אבארט פונטו אבו אסהאסה

אקסית 1 | אלפא רומיאו מיטו תלתן ירוק

אקסית 2 | אלפא רומיאו 164 סופר ידנית (הי"ד)

פורסם

לדעתי ,

זה אחלה של דבר .

מכיוון שעבדתי תקופה לא קצרה בפולג , אני חייב לציין שהם הביאו 6 קארטים קטנים יותר במיוחד לצורך העניין .

הקארטים עם חגורות בטיחות שמגיעות ישר מקשת ההתהפכות וכו' .

הטכניון בדק את אמינות ובטיחות הכלי .

הכלים מבוטחים .

ככה שיש עוד אלטרטיבה שאתה יכול לגוון וכך לא לגרום שימאס לילד מזה .

יאשה , שבשכונה שלו , בגיל של הילדון כבר היו מרכיבים לבד "עגלות מעץ עם חבל לגלגלים הקדמיים לשם היגוי..."

:-D

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

יאשה, נראה לי שאתה גנבת לי ולבנאי את הלאגרים מהעגלת עץ הזוגית שהייתה לנו :shock:

אל תדאג נתלוש לך את אחד מהמיסבים הראשיים כשתגמור לשפץ את הערס מוביל שלך :roll: אם זה יקרה לפני שיקחו אותי "לפרוסטטה בכפר". :lol:

Never drive faster than your guardian angel can fly

• תוכן חדש...