Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7045 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

יש לי שאלה על סטרטר:

יש סוג של סטרטר סתם דוגמא של סוברו שמיסתובב ימינה, ולמשל אני יקח סטרטר של מצובישי והוא יסתובב שמאלה???

סתם נתתי דוגמא לגבי הרכבים..

אפשר ליגרום לסטרטר להיסטובב ימינה ושמאלה זאת אומרת את ה + לחבר למינוס ואת המינוס לפלוס הוא יסתובב הפוך?!

זאת סתם שאלה כי קרא לי משהו בעבר עם איזה סטרטר שהפחתי לו את ההדקים והוא היסתובב הופוך וזה מוזר..

פורסם

כל סטרטר או מנוע חשמלי שעובד על זרם ישר, יסתובב הפוך ברגע שתהפוך את הקטבים.

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

לא מדויק. בדרך כלל מתנע (סטרטר) הנו מנוע טורי שבו השדות מחוברים בטור עם עוגן המתנע ולכן גם בשנוי קוטביות אליו הוא יסתובב באותו הכוון. לצורכי שנוי כוון סבוב המתנע יש לשנות את לפופיו.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

רפי לין, הפעם לצערי טעית. בזמן מלחמת המפרץ הראשונה, לא היה לי מספיק עבודה .בזמן הפנוי חתכתי שני זוגות אופניים ובניתי לבן הקטן שלי מין מכונית עם שלושה גלגלים שנסעה ע"י סטרטר של סוסיתא ומצבר.הרכב נסע קדימה ואחורה ע"י רגלית גז, וידית הילוכים שהפכה את קוטביות המתח/זרם לסטרטר.

בברכה דוד.

פורסם
רפי לין, הפעם לצערי טעית. בזמן מלחמת המפרץ הראשונה, לא היה לי מספיק עבודה .בזמן הפנוי חתכתי שני זוגות אופניים ובניתי לבן הקטן שלי מין מכונית עם שלושה גלגלים שנסעה ע"י סטרטר של סוסיתא ומצבר.הרכב נסע קדימה ואחורה ע"י רגלית גז, וידית הילוכים שהפכה את קוטביות המתח/זרם לסטרטר.

בברכה דוד.

הנצילות של הסטרטר הייתה שווה לשני הצדדים? המצבר מספק כול הזמן אותו הדבר, אז בעצם מה שאני שואל, אם הכוח של הסטרטר (למה לא מנוע?) היה זהה לשני הצדדים.

פורסם

אין שום סיכוי שהמתנע של הסוסיתא הסתובב בכיוון הפוך!!! כדי להפוך כיוון סיבוב במנוע חשמלי, יש להפוך את כיוון הזרם או בשדות, או בעוגן. לסוסיתא היה מתנע עם שדות מלופפים,כך שהפיכת קוטביות לא תשנה את כיוון הסיבוב. במתנעים חדישים יש מגנט טבעי(במקום אלקטרו מגנט)והפיכת הקוטביות שלהם תגרום לסיבוב בכיוון הפוך!!!

פורסם

ידידי, כתבתי בדיוק את מה שבניתי לילד. ייתכן מאוד שהוצאתי שני חוטים מהשדות, כדי להפוך קוטביות.אני כבר לא זוכר. בעיקרון אפשר לסובב סטרטר הפוך.

בברכה דוד.

פורסם

בברכה דוד.

סוף סוף מצאתי משהו שאפשר לישאול אותו שאלה..

אז ככה

מה שאני הולך להגיד זה יהיה קצת מצחיק שעדיין לא בדקתי אם זה עובד..

התאמתי גלגל שיניים לסטרטר הוא יושב עליו טוב והרכבתי את זה לאופניים והשאלה שלי אם זה יסחוב זאת אומרת אם יש לזה כוח ליסחוב אדם במישקל 50ק"ג + המצבר 40אמפר או 60אמפר.. לסטרטר יש כוח ליסחוב?

לסטרטר חיברתי גלגל שיניים בגודל בדיוק כמו בגודל של גלגל שיניים שיושב בגלגל האחורי של האופהיים(יש גלגל שיניים בגלגל האחורי שלהאופנים) אז בגודל בדיוק כזה התאמתי לסטרטר ועדיין לא השגתי מצבר להרכיב על האופניים כדי ליבדוק אם זה סוחב אז אני מאוד במתח לדעת אם זה יעבוד טוב...

מה אתם אומרים זה יסחוב מה שבניתי???

(ומה שבנית לבן שלך בזמן מלחמת המפרץ זה היה חזק ומהיר אם אתה זוכר והיה לזה כוח?? תודה)

פורסם

מתנע (סטרטר) של רכב צורך זרם גבוה לזמן קצר והוא מסתובב מהר והוא לא טוב להנעת אופניים.

צריך מנוע איטי יותר ועם צריכת זרם נמוכה יותר ושמסוגל לפעול בזמן ארוך.

כדי לבדוק אם צדקתי בקשר לכוון סבוב המתנע, נסה לחברו ולהפעילו ע"י מצבר פעם בקוטביות אחת ופעם בקוטביות הפוכה וראה אם כוון סבובו מתחלף (הוא לא יתחלף).

בזמנו היה מתנע דומה מורכב ברכבים שונים עם כווני סבוב מנוגדים ואז ההבדל היה רק בכוון לפופי שדות המתנע וכמובן שבהתאם

בשינן המתנע (בנדיקס) שכוון החלקתו ופעולתו היו גם כן הפוכים.

היו מכונאים וחשמלאי רכב שנפלו בפח הזה והתקינו מתנע הפוך או שינן מתנע הלא נכון ואז המתנע החליק (פעל על ריק) ולא סובב את מנוע הרכב.

פורסם

אפשר להסיע אופניים עם מתנע! הבעיה היא בתמסורת היות והמתנע מסתובב במהירות של כ-3000 סל"ד.קח חישוק של גלגל אופניים בגודל דומה לחישוק אחורי שלך, הורד ממנו את הצמיג והפנימית, הצמד אותו לגלגל האחורי של האופניים(ריתוך קל). על ציר המתנע הרכב גלגל רצועה קטן(פולי)כמו של האלטרנטור,הרכב את המתנע על הסבל, חבר רצועה בגודל המתאים(המתנע עם גלגל קטן המסובב את גלגל האופניים הגדול!),חבר מצבר גם על הסבל ,סולנואיד וכבלים ואתה נוסע!!

לפני הכל עליך לוודא לאיזה כיוון המתנע שבידך מסתובב, כדי שעם ההפעלה האופניים יסעו קדימה ולא לאחור!!!

פורסם

רפי לין, כיצד אתה יכול לכתוב לחברך(אני) שסטרטר לא מתאים כי הוא מסתובב מהר ?.

יש חוק במכניקה "שאומר" כאשר הגלגל המניע גדול מהגלגל המונע, יתקבל במונע יותר מהירות ופחות כוח,וההיפך.

לפי החוק הנ"ל בניתי את מערכת ההנעה לרכב. אני מאוד אוהב בזמן הפנוי לעשות נסיונות,אבל הפעם לא אקבל את הצעתך ולא אבדוק אם סטרטר מסתובב הפוך.אני קובע חד משמעית שסטרטר יכול להסתובב הפוך, במידה שתנתק את המינוס של השדות

המולחם לגוף, ותתחבר אליהם כל פעם בקוטביות הפוכה.

yakir1111 כתב: "סוף סוף מצאתי משהו שאפשר לישאול אותו שאלה".

ואני כותב: שסוף סוף מצאתי מישהו שמאמין למה שכותבים. כתבת, "לסטרטר חיברתי גלגל שיניים בגודל בדיוק כמו בגודל של גלגל שיניים שיושב בגלגל האחורי של האופהיים". הגלגל שחיברת גדול מידי, הסטרטר יעבוד בעומס גדול יתחמם וישרף.

זכור לי שאספתי כל מיני סוגים אופניים זרוקות של ילדים, (היום כבר קשה למצוא, כי אוספי הברזל לוקחים אותם.)כדי למצוא את היחס הנכון בין הגלגל המניע למונע.ולשאלתך, יש לזה כוח למשוך מעל 100 ק"ג, הכל תלוי ביחס בין גלגלי השיניים.

כוח על חשבון מהירות, וההיפך.

בברכה דוד.

פורסם
מתנע (סטרטר) של רכב צורך זרם גבוה לזמן קצר והוא מסתובב מהר והוא לא טוב להנעת אופניים.

צריך מנוע איטי יותר ועם צריכת זרם נמוכה יותר ושמסוגל לפעול בזמן ארוך.

כדי לבדוק אם צדקתי בקשר לכוון סבוב המתנע, נסה לחברו ולהפעילו ע"י מצבר פעם בקוטביות אחת ופעם בקוטביות הפוכה וראה אם כוון סבובו מתחלף (הוא לא יתחלף).

בזמנו היה מתנע דומה מורכב ברכבים שונים עם כווני סבוב מנוגדים ואז ההבדל היה רק בכוון לפופי שדות המתנע וכמובן שבהתאם

בשינן המתנע (בנדיקס) שכוון החלקתו ופעולתו היו גם כן הפוכים.

היו מכונאים וחשמלאי רכב שנפלו בפח הזה והתקינו מתנע הפוך או שינן מתנע הלא נכון ואז המתנע החליק (פעל על ריק) ולא סובב את מנוע הרכב.

אתה צודק ...

יש לי סטרטר שאם אני הופך לו את הקוטביות הוא מיסתובב באותו הכיוון ולא.

ויש לי סטרטר שפירקתי לו את הבנדיקס ואת החלק הקטן שמרים את הבנדיקס (החלק הקטן שיושב צמוד ליד הסטרטר) את זה פירקתי ואם אני הופך את הקוטביות ןכלום לא משתנה ,פעם היה לי סטרטר שהסתובב לשני כיוונים אם הופכים את הקוטביות..

פורסם
yakir1111 כתב: "סוף סוף מצאתי משהו שאפשר לישאול אותו שאלה".

ואני כותב: שסוף סוף מצאתי מישהו שמאמין למה שכותבים. כתבת, "לסטרטר חיברתי גלגל שיניים בגודל בדיוק כמו בגודל של גלגל שיניים שיושב בגלגל האחורי של האופהיים". הגלגל שחיברת גדול מידי, הסטרטר יעבוד בעומס גדול יתחמם וישרף.

ואם יהיה בסטרטר גלגל שיניים בגודל של גלגל שיניים שיש בגלגל האחורי של האופניים(BMX) בגלגל האחורי יהיה הילוכים של אופני הרים וככה אני יתחיל בראשון את הנסיעה זה יעזור?

(**באופני BMX יש בגלגל האחורי גלגל שיניים קטן ואת הגלגל השיניים הקטן שמתי בסטרטר ובגלג האחורי של האופניים שבניתי יהיה גלגל של אופני הרים עם הילוכים)

תודה רבה לכם אין על הפורום הזה!!

יקיר

פורסם

שרשרת BMX שונה משרשרת באופני הרים ולכן הגלגל שאתה רוצה לקחת מטורפדו של אופני BMX לא יתאים.

תוכל במקום זאת לפרק פריילוף מגלגל ישן של אופני הרים ולהרכיב אותו על הסטרטר (צפויה עבודת התאמה לא פשוטה).

• תוכן חדש...