Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7102 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אני הולך לבקש מכם חוות דעת ממי שמכיר את המכוניות הללו, אני יודע שהשאלה תראה לכם קצת מופרחת משום שזה שתי מכוניות שונות לגמריי.

אני ואבא שלי מחפשים לאמי רכב חדש (לא חדש מהחנות, אבל רכב שנימצא עד 3-4 שנים על הכביש גג). השיקולים הראשונים היו ניסאן אלמרה פרפקט 2003-2004 או מכונית קטנה משנתון 2004-2005. כשהתחלנו לחשוב על מכונית קטנה השיקולים היו סיריון\יאריס- מול הונדה ג'אז.

לעומת זאת אבא שלי עם אהבתו למכוניות גדולות שמתיימרות להיות מכוניות בטיחותיות יותר בדרך כלל, מעדיף את הניסאן אלמרה כפי שכבר ציינתי. לאחר שחקרתי קצת וקראתי פה שירשורים של התייעצויות בנוגע למכונית קטנה החלטתי שהג'אז היא המכונית שאני רוצה בשביל אמא שלי.

אמנם נורא קשה להשיג אותה ביד שנייה ולא מעל המחירון, אבא שלי עשה בדיקה וגילה שבהונדה ג'אז צריך לעשות טיפול כל 10 אלף ק"מ שעולה 1500 ש"ח בערך, בעוד שביאריס\סיריון צריך לבצע טיפול כל 15 אלף ק"מ שעולה בין 700 ל 1000 ש"ח (משתנה בין שתי המכוניות).

אני מנסה לשכנע את אבא שלי שלא ישווה, כי על איכות משלמים! יש לציין שאמא שלי קיבלה מהביטוח, רכב חלופי- דייהטסו סיריון חדשה וניגנבתי כמה שהיא מרווחת למי שעדיין לא מכיר, יש לציין שהיא הרבה יותר גדולה בסלון מהסובארו אימפרזה שהייתה לנו, אמנם אולי זה בא על חשבון התא מטען. אבל עדיין האוטו הזה הוא צעצוע לא משנה מה תגידו. ואני בטוח שרמת הנסיעה של ההונדה תהיה הרבה יותר גבוה אני מקווה לפחות שזה יהיה רכב שקט יותר עם התנהגות כביש טובה יותר ובסך הכול גם בטיחותית יותר.

מה אני בעצם בא לשאול מי שמכיר קצת פרטים לגביי הניסאן אלמרה האם כדאי לקחת אותה האם היא זולה יותר לתחזוקה חוץ מעניין הדלק שהיא אוכלת כמעט פי שתיים מהג'אז, ומה אתם הייתם ממליצים?? בבקשה תעזרו לי אני כבר לא יודע מה לחפש.

פורסם

בימנים האחרונים יש התעוררות של ממש בהתענינות באלמרה ובהשוואתה לטויוטה.

כדאי מאד לעשות חיפוש.

ככלל ומניסיון,האלמרה אמינה מאד,זולה יחסית לאחזקה (כולל ביטוח מקיף זול יותר) ובהשוואה ליפניות טרום שנת 2002 גם נוחה ונעימה יותר.

אין שום בסיס למה שכתבת שהאלמרה אוכלת פי שניים דלק מהג'אז,אם הייתי רוצה להפריז אז הייתי אומר שההיפך נכון אבל ברצינות,האלמרה עושה בעיר כ 9-10 ק"מ לליטר עם מזגן ואוטומט ו-13 - 14 ק"מ לליטר מחוץ לעיר במהירות ממוצעת של כ 110 קמ"ש.

האלמרה נותנת תמורה מצויינת לכסף.

הג'אז מתקדמת יותר והתכנון הצעיר בולט לעין,למעשה היה צריך להעמיד מול הג'אז את הניסאן נוט החדשה והמבריקה (באמת !) שמשום מה אינה זוכה להצלחה לה היא ראויה.

הג'אז יקרה יותר ברכישה ודומה בעלויות האחזקה לאלמרה בשקלול כל המרכיבים.

סה"כ שתי יפנמשפחטומטיות שעושות את העבודה כמו שצריך,אחת סולידית יותר והשניה שובבה יותר

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

אבא שלך מעדיף את האלמרה כי היא יותר גדולה, ובגלל זה הוא חושב שהיא יותר בטיחותית?

טעות - יש הרבה מכוניות קטנות שהרבה יותר בטוחות ממכוניות גדולות.

אה, והג'אז קיבלה 4 כוכבי ריסוק.

הג'אז יותר חסכונית, בערך 13 ק"מ בעיר, ו16 ממוצע.

לחבר יש ג'אז, והנתונים הנ"ל מתבססים על הרכב שלו (לפי מחשב הדרך)

הג'אז מאוד מרווחת, יותר איכותית ובעלת מנוע וגיר מעולים!

גיר רציף, ואפשרות העברת הילוכים דרך ההגה.

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

הדעה של אבא שלי אולי קצת פרימיטיבית, אבל לא משנה מה, יש בזה מעט אמת בהתנגשות לא חזיתית אלא רכב שניכנס בך מאחורה כאשר יש את התא המטען הארוך והגבוה שבולם את המכה עד שהרכב המתנגש מגיע אל הסלון בו נימצאים הנוסעים ברכב, לעומת זאת ברכב קטן רכב שמתנגש מאחור עלול להגיע ישר אל הנוסעים וזה מה שמסוכן ברכב קטן כך אני רואה את זה ואולי אני טועה, דרך אגב זאת סיבה לכך שהג'אז קצת בטוחה יותר משאר הקטנות כי היא ארוכה יותר במעט.

מבחינת דלק הנתונים שאני מכיר זה שהיא אוכלת בממוצע בסביבות הליטר ל20 ק"מ, יכול להיות שאני טועה, שוב פעם אני לא כל כך מכיר את 2 המכוניות הללו בגלל זה אני מתייעץ ולכן יכול להיות שהנתונים שאני מכיר הם מוטעים.

שוב תודה לכל העוזרים בכול מקרה.

פורסם

ההבדל בצריכת הדלק הוא לא כל כך גדול. הג'אז מכונית חסכונית אומנם אבל היא לא צורכת חצי מהאלמרה והיא גם לא עושה 20 קמ לליטר בתנאים מציאותיים.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

אז אתם אומרים שעדיף ללכת על הניסאן בגדול?

חלק מהעניין הוא שעד עכשיו נסענו על סובארו אימפרזה שנת 2000 והיא הייתה אוכלת דיי הרבה דלק (1.6 אוטו') ולכן בקנייה הזאת אנחנו רוצים להיות בטוחים על מה אנחנו מוותרים ועל מה אנחנו לא מתפשרים.

פורסם

האלמרה 1.8 אחלה רכב בתור משפחתי-אוטומטי.

הרכב נוח יחסית,חזק - יש מספיק כוח מתי שצריך (עליות,עקיפות)

תא מטען גדול אבל עם זאת מאחורה ל3 אנשים מבוגרים יהיה מעט צפוף.

טיפולים כל 15,000 ושרשרת תיזמון, ז"א שלא צריך לעשות כל 60-90 אלף טיימינג אלא בק"מ גבוה יותר.

הרכב בטיחותי, אם אני לא טועה אז 4 מתוך 5 במבחן ריסוק ועל זה אבא שלי יכול להעיד;

האלמרה 03' שלנו עברה תאונה חזיתית עם משאית בכביש עירוני לפני כחודש, הרכב נראה זוועה - טוטאל לוס מוחלט (שווי רכב 70 אלף - תיקון הרכב 65 אלף כולל מע"מ עפ"י שמאי), אבל אבא שלי יצא עם כמה מכות יבשות. אולי זה גם מזל אבל אני יודע שהרכב ספג את המכה החזקה ואם זה היה יונדאי אקסנט,אבאו וכו' זה היה נגמר אחרת.לרעה.

בכל אופן אם כבר אלמרה, תדע שהשוק שלה לא חזק כמו המתחרות, ודגם ה2004 עדיף מכיוון שבשנה הזו הרכב עבר מתיחת פנים קלה וכמה שינויים.

מתן

פורסם

אני לא בטוח שהבדל של 1-3 ק"מ לליטר צריכים להיות גורם משמעותי היות וצריכת הדלק משתנה מאדם לאדם וממקום למקום (פקקים/הרים) והיא אינה העלות היחידה שבה נושא בעל הרכב. מחיר הביטוח,עלות טיפולים וחלפים ומצב הרכב חשובים גם הם. למשל רכב שצריך החלפת מצבר וגם צמיגים יעלה לבעליו יותר מרכב אחר זללן דלק שלא צריך את ההחלפות הנ"ל. כך לגבי שאר מרכיבי האחזקה ומספיק תקלה אחת משמעותית כדי לשנות את כל התחשיב.

כפי שנאמר,שתיהן טובות,אחת צעירה יותר בתכנונה ואחת סולידית וזולה יותר,חשוב שתקנו רכב שמור ומטופל.

בהצלחה!

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

• תוכן חדש...