Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בלם וגז ביחד?

kirillpe
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7148 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר כמה פעמים ראיתי שנהגי מירוץ לוחצים גם על הברקס וגם על הגז, יותר נכון נכון הם לוחצים על הברקס ו"מפמפמים" את הגז עם העקב.

בשביל מה הם עושים את זה?

מה זה נותן?

כיצד זה משפיע על הרכב?

פורסם

אני לא ממש בטוח אבל עם תשים לב זה קורה מתי שהם גם לוחצים על הקלאץ' כנירא בישביל שהמנוע ישאר בטורים גבוהים

תקנו אותי עם אני טועה

פורסם

להערכתי הם פשוט מורידים הילוכים ע"י גז ביניים. כלומר בולמים עם הבוהן ונותנים גז ביניים עם העקב וככה למעשה מורידים הילוכים. למה זה טוב? על מנת שברגע שהם יצאו מהסיבוב הם יהיו כבר עם ההילוך הנכון "בפנים" וככה יצאו מהסיבוב מהר יותר. כמו כן זה נועד על מנת לשמור על יציבות הרכב בפניה, ושבלימת המנוע אשר תתקבל בהורדת הילוך לא תבוא בצורה "בורטלית" מדי. חפש מושג שנקרא HEEL & TOE ותקבל עוד הסברים.

ROOONEEYY

פורסם
אני לא ממש בטוח אבל עם תשים לב זה קורה מתי שהם גם לוחצים על הקלאץ' כנירא בישביל שהמנוע ישאר בטורים גבוהים

תקנו אותי עם אני טועה

אכן אתה טועה,

זה נקרא נהיגה "עקב מול בוהן" -כאשר נהג מירוץ נכנס לפניה חדה ומהירה,הוא רוצה לשמור על אחיזה מסויימת,שאותה הוא מוצא על ידי בו זמנית בלימה ושחרור כח לגלגלים המניעים.

פורסם

נותנים גז בהורדת הילוך כדי למנוע בלימת מנוע גסה , בהורדת הילוך בזמן בלימה נותנים טיפה גז כשהקלאץ' לחוץ וככה ובאותו זמן משחררים קלאץ , במקום שהמנוע יקבל אנרגיה מהכביש במכה המהירות של המנוע והגלגלים מתואמים . קאפיש .

אני מקווה שלא מדובר בדאבל קלאץ' שם זה עובד שונה . קלאץ' ניוטרל , שחרור קלאץ' גז , קלאץ' הילוך , שחרור והמשך נסיעה .

ים long time no

פורסם

נתקלתי בזה בהרבה סרטוני דריפטים

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

בראלי זה שונה,

שימו לב שהם לא לוחצים קלאץ' (אם יש).

הם עושים פרובקציה כדי להוציא את הטוסיק לסיבוב, יש ברכב דיפרנציאלים מספיק חכמים כדי לאפשר בלימה בסרן הקידמי, ופירפור הסרן האחורי.

אביחי

פורסם

אם אתם זוכרים היה פרק של טופ גיר שסבין הזאת ניסתה לשבור את השיא של ג'רמי בנורבורגרינג עם טרנזיט והיא לחצה על הברקס ברגל שמאל ועל הגז ברגל ימין בעוד שהקלאצ' משוחרר.

lock your car or it may be gone in 60 seconds

פורסם
בראלי זה שונה,

שימו לב שהם לא לוחצים קלאץ' (אם יש).

הם עושים פרובקציה כדי להוציא את הטוסיק לסיבוב, יש ברכב דיפרנציאלים מספיק חכמים כדי לאפשר בלימה בסרן הקידמי, ופירפור הסרן האחורי.

אביחי

אני מניח שאתה מתכוון לאפל קונטרה אפל.

תריץ עליה חיפוש, טכניקה ידועה.

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

קודם כל, זה הקישור התקין

http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Driving_techniques

אם אתם זוכרים היה פרק של טופ גיר שסבין הזאת ניסתה לשבור את השיא של ג'רמי בנורבורגרינג עם טרנזיט והיא לחצה על הברקס ברגל שמאל ועל הגז ברגל ימין בעוד שהקלאצ' משוחרר.

תקרא בקישור הנ"ל, http://en.wikipedia.org/wiki/Heel-and-toe, את הnote שבסוף.

על זה אתה מדבר.

אור

פורסם

אפל-קונטרה-אפל :)

קוראים לזה scandinavian flick

הוריאציה הפשוטה שלו היא שלפני פניה אתה מפנה את ההגה לצד ההפוך לפניה ואז לצד הנכון, מה שמוציא את הרכב מאיזון וגורם לו לאבד אחיזה, כלומר, להכנס להיגוי יתר - נועד לאלה שרוצים לעשות "דריפטים" עם הנעה קדמית (כן אני יודע שזה לא באמת דריפטים).

על הטכניקה המלאה תוכל לקרוא פה:

http://www.tcsracing.org/scandinavianflick.htm

ולראות תוכל פה.

קחו את הדברים שלי בהסתייגות, אולי לא הבנתי משהו נכון.

דני.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

הוריאציה הפשוטה שלו היא שלפני פניה אתה מפנה את ההגה לצד ההפוך לפניה ואז לצד הנכון, מה שמוציא את הרכב מאיזון וגורם לו לאבד אחיזה..

זה נקרא אפקט מטוטלת,

משתמשים בזה בנהיגת ראלי כדי להכנס לפניות במהירות גבוהה.

• תוכן חדש...