Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביטול שנת דגם הרכב החל מינואר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7194 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המשמעות היא ששנת 2007 בשוק הרכב הישראלי תימשך שנה ו-7 חודשים. בסופו של דבר מדובר בשינוי מבורך לדעתי, אין שום היגיון למכור רכב באמצע 2006 כרכב שנת 2007. שווי הרכב יהיה לפי הזמן בפועל שהיה על הכביש, וזה משמעותי ברכבים שגילם עד 3 שנים. כמובן שכמו תמיד גם יימצאו קומבינות להתחכם לשיטה החדשה, כי מה שקובע מבחינת הרישיון זה התאריך שבו הרכב עלה על הכביש ולא תאריך הייצור של הרכב.

פורסם

טוב מאד, כי השיטה הנוכחית של התחלת שנת מודל בחודש יולי היא די מטומטמת

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אולי לא הבנתי טוב אבל, זה יוצר פרצה בעייתית. נגיד והיבואן/יצרן נתקע עם מלאי גדול מאוד במשך תקופה ארוכה אז הרכבים יכולים להימכר פה בארץ בתור חדשים (תקופה ארוכה= לדוגמא שנתיים). גם כל "המבצעים" של סוף השנה כבר לא רלוונטים.

אסף

פורסם
טוב מאד, כי השיטה הנוכחית של התחלת שנת מודל בחודש יולי היא די מטומטמת
מאי, לא יולי

אולי לא הבנתי טוב אבל, זה יוצר פרצה בעייתית. נגיד והיבואן/יצרן נתקע עם מלאי גדול מאוד במשך תקופה ארוכה אז הרכבים יכולים להימכר פה בארץ בתור חדשים (תקופה ארוכה= לדוגמא שנתיים). גם כל "המבצעים" של סוף השנה כבר לא רלוונטים.

אסף

למה אתה חושב שהם לא יכולים לעשות את זה גם היום?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

חבריה, לא בדיוק.

בעבר, היתה נהוגה בארץ השיטה האנגלית, שעדיין קיימת באנגליה, לפיה שנת המודל החדשה לכלי רכב שיוצר החל מ 1 ביולי ועלה על הכביש החל מה 15 באוגוסט של השנה הקודמת. על מנת להבהיר, באותה שיטה, רכב שיוצר אחרי 1 ביולי 2006, ועלה על הכביש אחרי 15 באוגוסט 2006, יחשב כ 2007.

כיום, השיטה היא על פי מספר השלדה, וזאת על סמך העובדה ששנתון הרכב הופיע במספר השלדה כבר בשנת 1972 אצל כל היצרנים מאירופה ואמריקה (אינני יודע מתי אצל האסיאתים). הסיפורים אודות קשרים מיוחדים של חלק מהיבואנים בארץ עם היצרנים אותם הם מייצגים מצוץ מהאצבע. מי אנחנו, שוק פצפון שכמותינו שנכתיב ליצרנים המייצרים מליוני כלי רכב בשנה ? יש יצרנים שמתחילים לייצר את השנתון כבר בפברואר של השנה שלפני (דוגמה : פולקסווגן), ויש יצרנים שמתחילים לייצר את השנתון רק ביוני או ביולי של השנה שלפני (דוגמה : סאאב ואופל). גם כיום, אם רכב עמד במחסן הערובה לאורך זמן רב, שיעור המס עליו יורד, וזו ה"הנחה" שכביכול היבואן נותן. כמה זה הרכבה זמן ? מכונית משנתון 2005 תזכה להקלה זו ב 1 בינואר 2007, משום שהיא עומדת כשנה וחצי לפחות בארץ.

השיטה המוצעת לא תפתור שום דבר. עדיין, היבואן חייב לבצע תקינה לכל דגם רכב לכל שנתון, והוא מקבל הקלה מסוימת בתהליך אם הדגם נותר ללא שינוי בעת החלפת השנתון. תהליך התקינה לא יפסק. מה יקרה ? יעשו בקיץ הבא תקינה לרכב כשנתון 2008 וימכרו אותו בתור 2007 ? הרי היבואן משלם עליו ליצרן כשנתון 2008. מבצעי סוף השנה יפסקו ? לא. הם רק יעברו לחורף, כי רכב ששכב חודשים רבים אצל היבואן, לא יוכל לקבל שנתון במתנה. השינויים המהותיים שקורים לעיתים במלאי יעלמו ? לא ולא. היבואן מבצע הערכה וצפי מכירה לשנתון, ועל סמך זה מזמין מהיצרן את המכוניות. קורה והוא נזקק לעוד מכוניות במהלך השנה, ואז מזמין עוד. יבואן שטועה בהערכה, ימשיך לטעות גם בשיטה החדשה.

מי יחגוג ? המאכרים כמובן, שרוצים להפוך מחר ליבואנים מקבילים טהורים ויוכלו להגדיל את היקף הקומבינות שלהם, בכך שיקנו מדילרים בחו"ל מכוניות חדשות עם אפס קילומטרים, אך משנתון אחד קודם, וימכרו אותן כשנתון נוכחי.

בסופו של דבר, השיטה החדשה כמו שהיא מוצעת, תעשה שינויים קוסמטיים בלבד, ולטעמי היא עלולה לגרום לנזק יותר מאשר להביא תועלת. הדרך הטובה יותר היא להמשיך ולהשתמש במספר השלדה כקובע את השנתון, אולם להגביל את מועד תחילת שיווקו לתאריך סביר באיזור ספטמבר או אוקטובר. באופן זה, גם היבואנים יוכלו להתארגן בצורה הולמת אל מול היצרנים, וגם יינתו אותו שוויון מבוקש לתחילת השנתון בין המותגים השונים.

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

אורן,

הודעה מחכימה, מנומקת ואינפורמטיבית. תזכיר לי שוב מה אתה עושה כאן? ;)

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
אורן,

הודעה מחכימה, מנומקת ואינפורמטיבית. תזכיר לי שוב מה אתה עושה כאן? ;)

"אני ? אני בכלל מסיפור אחר " (מהסיפור על האיש הירוק, "הכבש הששה עשר", יונתן גפן)

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

אני חושב שהשינוי הזה רע.

לדעתי צריך להיות כתוב ברשיון תאריך הייצור בנוסף לתאריך העלייה על הכביש.

זכותו של הצרכן בקנותו מוצר כל כך יקר לדעת את כל הידוע על המוצר. אני מנחש שיבואני הרכב יתנגדו להוספת הנתון הנ"ל (נחשו למה?)

מכונית שעמדה שנתיים במחסן הערובה אינה דומה למכונית חדשה בכל הקשור לחלקי הגומי, המצבר, הצמיגים ואפילו החלודה כבר עובדת למרות כל המיגונים.

אגב גם היום זכותו של הלקוח לקבל עותק של רשומון הייבוא בו נמצאים הפרטים הללו, אך רוב הצרכנים לא מנצלים את זכותם זאת. (והיבואנים כמובן לא מעודדים את זה)

שוב מדובר בחצי החלטה בלי לחשוב עד הסוף על כל האשלכות של הנושא, אבל זה לא מפתיע אותי כלל כי מאז שאני זוכר את עצמי - הגיון אף לא היה במשרד הזה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...