Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, יש לי גולף 2002 מנוע 1600 (הדגם הזה מגיע עם מנוע פולו) גיר רגיל.

אני סובל מצלצולים מטורפים במנוע בזמן האצה, זה כבר מופיע מההילוך הראשון, הצלצולים מורגשים יותר בסל"ד נמוך.

התופעה החלה מאז שעשיתי חגורת טיימינג לאוטו במוסך המרכזי של VW. ושם חוץ מהטיימינג קיבלתי הוראה לשים שמן סנטיי לראשונה במנוע הזה. (תמיד שמתי חצי סינטטי).

חזרתי לחברה עם הטענה הזאת, הם הראו לי שהטיימינג מכוון. וניסיתי להחליף חיישן נקישות (לוק-סנסור) וזה לא עזר.

האם יש למישהו תופעה דומה, כי ראיתי עוד גולף ברמזור לידי שהחלה לנסוע עם אותה תופעה !!!

תודה...

:silly: Cx5 - 2012

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בוקר,

מתוך הכרות אינטימית עם הרכב שציינת יש לי מספר שאלות והמלצות.

1. איזה אוקטן אתה ממלא ברכב ? כנראה 95 המלצה תעבור ל-98 או 99 .

2. במוסך שללו את האפשרות שהרצועה לא הורכבה בצורה נכונה לכן לא נתייחס לזה כרגע. דרך אגב איך הם הראו לך שהם הרכיבו את הרצועה נכון ולא פיספסו שן ?

3. על-מנת לשלול בעיית דלק מאיכות גרועה, רוקן את הדלק שנמצא כרגע במיכל ותחליף פילטר דלק (מתי ואם בכלל החליפו לך מסנן דלק בעבר) ובצע מילוי בתחנה אחרת.

4. אין הוראה, קיימת המלצה לעבור לשימוש בשמן סינטטי מלא בדרגת צמיגות 5W40 ובדרגת איכות SL לפחות.

המלצה שלי רוקן את השמן הנוכחי ותעבור לשימוש בשמן סינטטי מלא של חברת MOBIL או ESSO או LM בדרגת איכות וצמיגות שציינתי קודם לכן.

איזה כייף לי :)

פורסם

להגיד למישהו עם רכב שנסע היטב עם דלק 95 לשים 98 זה בדיוק כמו להגיד למישהו שהרכב מתחמם לו - להוריד תרמוסטט. לא עוקפים בעייה (אלא באופן זמני) - פותרים אותה. לפחות ברכב.

לפי מה החליטו שהטיימינג במקום ? תזמון לא נכון יגרום לתופעות רבות כמו הצתה והזרקה לא בזמנם - סיבה בהחלט אפשרית לצלצולים.

לגבי השמן הסינטטי - לא חושב שפלוצגגן ישימו שמן שיזיק למנוע, בטח לא על מרווח טיפולים אחד. להבא -אם אתה ממש חייב , אפשר להשתמש בשמן שאתה תבחר, כרגע- תישאר איתו.

פורסם

למה אף אחד לא מתייחס לזה שהתופעה התחילה ולא היתה בעבר?

[עריכה] עד שכתבתי, שמר כבר התייחס :)

פתרון לעבור לדלק יקר יותר לא עוזר לגלות, למה הבעיה קיימת, מקסימום - "להשתיק" אותה.

ואני לא רואה איך שמן סינטטי או בכלל שמן כלשהו יכול לעזור (כל עוד אין שרשרת טיימינג עם מותחן שעובד על לחץ שמן או משהו בסגנון).

אם אין לך הוראה מפורשת בספר רכב - שים איזה שמן שאתה רוצה. קח בחשבון - שמן סינטטי יחזיק יותר זמן לפני אובדן תכונותיו, וגם - שמן חצי סינטטי טוב יהיה יותר טוב לאורך זמן משמן סינטטי לא טוב.

לעניין הבעיה:

אם הבעיה אכן התחילה מאז טיפול במוסך, אז יש 2 אופציות:

א) משהו לא היה תקין, והמוסך סידר את זה, ועכשיו זה מתבטא בצלצולים - לא סביר.

ב) משהו היה תקין, והמוסך שינה את זה, ועכשיו זה מתבטא בצלצולים - יותר סביר.

לאור האופציות, תנסה לדרוש אחריות על הטיפול, ושיפתרו לך את הבעיה במסגרת האחריות.

לא יודע מה המנגנון של קידום\דרדור ההצתה אצלך, אבל יכול להיות שהוא מנותק, או שהטיימינג לא מכוון למרות שהם אומרים שכן ומשהו מתפספס בבדיקה (באמת, איך הראו לך שהטיימינג מכוון נכון?), ואולי יש עוד אפשרויות.

אם הכל היה תקין, נגעו ברכב, ועכשיו משהו לא תקין - תמיד הרבה יותר סביר להניח שהנגיעה קילקלה משהו.

פורסם

מה שכתבתי זה מתוך ניסיון שלי עם הרכב שהבחור ציין.

לעבור לדל'ק באוקטן 98 מסיבה פשוטה אחת והיא שברוב התחנות 95 הוא לא 95 הוא פחות.

או שיחפש תחנת דלק עם דלק באוקטן 95 אמיתי.

המלצה לעבור לשמן סינטטי מלא היא בגדר המלצה שלא כשורה כלל למקרה הספציפי.

האם החליפו גם מותחן חגורה ?

פורסם

נו באמת , ולמה שדלק 98 יהיה באמת 98 ? בגלל שאתה משלם שקל יותר לליטר אז זה מחייב אותם לא לרמות ?

אצלי מותקן מנוע עם יחס דחיסה גבוה בהרבה מהגולף , עם מערכת ניהול מיושנת בהרבה , ואין אף צלצול (ולא, הוא לא במצב מושתק או רטט). מערכות ניהול המנוע אמורות להתמודד עם בעיות הצלצולים ע"י איחור ההצתה - מה שאולי יפגע בביצועים, אבל ימנע צלצולים. לא מדובר כאן על מע' הצתה פרימיטבית של פעם.

ושוב - אם נגעו במשהו במנוע , בטח במשהו קריטי כמו תזמון המנוע - ואח"כ החלו הצרות - יש לבדוק מה קורה שם. גם אם זה לא כיוון הטיימינג, אולי בטעות ניתקו חוט ,מחבר וכו'. אין שום צורך לעבור לדלק באוקטן גבוה יותר (ויקר יותר) אם הרכב תוכנן לעבוד עם דלק באוקטן מסויים.

פורסם

עידכון.

קיימת המלצה של היצרן/ייבואן בדגם הזה למלא אך ורק 98 אוקטן.

לא ידעתי על קיום הוראה זו ראה קישור באתר היצרן.

כנראה שצדקתי במעבר לשימוש ב-98 אוקטן רק מתוך ניסיון של עם הרכב.

http://www.championmotors.co.il/

ראה גם תמונה מאתר של VW

לבעל הרכב האם בוצע טיפול נוסף במסגרת החלפת הרצועה ? החלפת פלגים ?

cat=8_Page_2.jpg

• ספונסר פורום
פורסם

ביצועי המנוע השתנו?

רכב שהטיימינג אינו מכוון נכון בדרך כלל מתקשה לעלות בסל"ד.

אורן

פורסם

צריך לקחת בחשבון שתתכן צירוף מקרים, כלומר, הצלצולים החלו באותו מועד ללא קשר לטיפול.

חייבים בכל אופן לבדוק שוב את עניין הטיימינג.

אם תקין, לבדוק קומפרסיה , יתכן מצב של פיח רב בראש המנוע מה שגורם לצלצולים.

יש לוודא תפקוד של חיישן הנקישות.

האם יתכן שנותק משהו ולא חזר למקום, למשל צינורית ואקום וכו..?

האם יתכן שהמצתים לא מתאימים או לא הוחלפו זמן רב ופעולתם לקויה?

האם ביצעו איזשהו עידכון גירסה במחשב ניהול המנוע????

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

גדול.

היבואן החליט ש-98 עדיף לאוטו המושלם (במחשבה שנייה, מי שמוכן לשים עוד 30 אחוז על מותג , למה לא לזמבר אותו גם בדלק?). אני מניח שההמלצה חלה לגבי מנוע ה-FSI שמופיע בדור 5 , ולא על הגולף הספציפית הזו -

עם זאת , שים לב לאתר הזה : http://www.motorsm.com/AUS/cars/new/Volkswagen/2004_Golf.htm מדבר על אוקטן 95 ל1.6.

לא אתפלא אם זו יוזמה מקומית של מהנדס כלשהו ,אפשר להמשיך לחפור את האינטרנט.

פורסם

תודה רבה לכם... אני אנסה לענות לכל השאלות כאן:

1.אני לא מתדלק בתחנה קבועה, ואגב גם עם דלק 98 יש צלצולים, אבל טיפה פחות...

2. המוסך הראה לי שהטיימינג מכוון על ידי זה שהם הכניסו שני פינים בגלגלי שיניים והראו לי בחור הזה שלמטה במכסה מנוע - שהקו יושב על הקו.

3. לגבי פילטר דלק, עוד לא החלפתי, וכן, הם החליפו אותו בטיפול האחרון של הטיימינג.

4. כרגע אני משתמש בשמן סינטטי של MOBIL

5. לגבי השאלה של רפי, צ'יפ אני לא בטוח שיש, ואמרו לי שגם קשה לדעת אם יש. לדעתי אין, למראת כשקניתי את האוטו על המנוע היתה מדבקה של סופרצ'יפ אני מתאר לעצמי שסתם. (את זה גם שאלו אותי בחברה)

6. ULY, בטיפול אכן החליפו פילטר דלק, אבל איך זה יגרום לצלצולים?

7. לגבי תגובת הרכב, במוסך - כשנציג משם נהג באוטו הוא אמר לי שהאוטו ממש חלש לעומת אחרים שהוא נוהג בהם.

8. חיישן נקישות כבר הוחלף לחדש, ואין שינוי בצלצולים. (החזרתי את הישן).

באמת תודה לכל העונים, אתם תקוותי היחידה :) אם לא אני פשוט מעלה את הרכב הזה באש, התופעה כבר נמשכת אולי חצי שנה. לא ידוע מה לעשות , גרגע אני נוסע לרחובות הם רוצים לנסות להחליף לי חיישן אוויר !!

תודה

:silly: Cx5 - 2012

פורסם

שמר

ברשותיי חומר מקורי (רוצה קצת) של היצרן ולא הייבואן ובו כתוב.

בקישור שמסרת מדובר אומנם על גולף דור 5 עם מנוע המפיק 75 KW ויחס דחיסה של 1:10.5, בארץ אני חושב שכול הדגמים הם בעלי הספק 85KW ויחס דחיסה ,1:12 לכן ההמלצה באתר היא לדלק 95 אוקטן וזה גם מה שכתוב בספר האחזקה של היצרן.

גולף דור 5

מנועים עם מערכת ניהול מנוע FSI אך ורק דלק בעל אוקטן 98 יחס הדחיסה הוא 1:12.

דגם BGU שהינו בעל יחס דחיסה 1:10.5 אוקטן 95.

גולף דור 4

אתה צודק היצרן ממליץ על דלק 95 אוקטן, אפשר לרדת ל-91 עם ירידה בביצועים.

צירפתי עבורך דף מתוך ספר היצרן (לא אינטרנט) ובו כתוב שיש להשתמש בדלק

Premium unleaded (95

RON)

מה זה אומר ? אולי הייבואן תרגם זאת ל-98 אוקטן.

Pages from SSP 200-Golf IV.pdf

• תוכן חדש...