Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קבוצה MAZDA RX7 B

bugiman
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7204 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לבקשת מנהל הפורום אנסה לספר על ההיסטוריה של קבוצת המאזדה הנזכרת בכותרת. תחילה אציג עצמי לאלו שאינם יודעים מי אני. שמי זלמן דגן, גר בנורבגיה משנת 1985 ועוסק במרוצי ראלי משנת 1989. כשהגעתי לנורבגיה פנה אלי בחור ושאל אם אני מעוניין להיות ספונסר לקבוצתו, נעניתי לו בחיוב. היה לו אופל אסקונה B- (400). אחרי תקופה של מימון הקבוצה, אמרתי לעצמי שאם אני משקיע כסף מדוע שלא אנסה להיות נווט שלו. ואכן כך היה, ומ-1989 אני יושב איתו כנווט במירוצים.

בשנת 1989 הקמנו קבוצה מסודרת לאחר שחברה מבלגיה פנתה אלינו ושאלה אם אנו מעוניינים לקנות מאזדה מיוחדת במינה. נסענו לבלגיה להתרשמות, וקנינו את המאזדה הראשונה שלנו באותו השבוע. הבחור שמכר לנו את המאזדה סיפר לנו שבשנת 1978 הם התבקשו על ידי חברת מאזדה לבנות להם 12 מכוניות ראלי שיועדו למרוצי אספלט. עלות כל מכונית כזו הייתה אז כ-1,400,000 ¤. החידוש שהוכנס למכונית היה המנוע הרוטורי, זה מנוע 1300 עם שיפורים כמובן, שמיצר 300 כוחות סוס, מונע על-ידי בנזין 95 בתוספת 5% שמן אופנוע סינטטי לכל טנק דלק של 30 ליטר. בקיץ המנוע מגיע ל- 14,000 סיבובי מנוע, ובחורף ל- 11,000 סיבובי מנוע וזה בגלל רמת הסיכון כמובן להורדת מהירות המכונית בחורף. המהירות המירבית של המכונית היא 260 קמ"ש, המנוע עשוי כולו מאלומיניום ומשקלו כ- 75 ק"ג. המשקל הכולל של המכונית הוא 1,200 ק"ג. קומבינציה זו יצרה מכונית שהפתיעה את כל הקבוצות ביכולות שלה, והניצחונות לא אחרו להגיע. כבר בשנה הראשונה לשימוש בה היא ניצחה ברוב תחרויות האספלט באירופה. כמובן שככל מכונית חדשה גם במאזדה התגלו תקלות והגדולה שבהן הייתה התחממת יתר של המנוע ושפיכתו, בגלל היותו מאלומיניום. הפתרון לזה לא אחר להגיע, בצורה של הכנסת מיכל שמן בקיבולת של 28 ליטר בחלק האחורי (שהוסיף משקל לרכב) המעביר את השמן באמצעות צנרת לאורך הרכב לכיוון המנוע על מנת לקררו.

בשלב מאוחר יותר הם הכשירו 7 מכוניות למרוצי ראלי בדרכי עפר, וגם שם כל שאר המכוניות המתחרות המכוניות ראו תמיד רק את המספר האחורי שלה. במועד מאוחר יותר כמה נסיכים מערב הסעודית קנו 6 מהמכוניות האלו,והתחרו איתן. המאזדה מתחרה בקבוצת "נשונל" אבל זה ממש לא הפריע לה להיות תמיד אחת המכוניות המובילות בכל מרוץ בו השתתפה. אנו התחרינו עימה לראשונה בשנת 1989 כאשר עוד נסעו ללא סימוני הדרך (notes), וכבר בשנה הראשונה היא הייתה אטרקציה ולקחנו איתה את אליפות נורבגיה. מאוחר יותר החברה בבלגיה פנתה אלינו וסיפרה לנו שכל המכוניות שנמכרו לערב הסעודית חזרו אליה חלק בשלמות וחלק כחלקי חילוף. הם שאלו אם אנו מעוניינים לקנות אותם? נענינו בחיוב וקנינו את כל מה שנשאר מהם כולל החלקים הנוספים. היום יש ברשותנו 4 מאזדות, 2 מיועדות לראלי בדרכי עפר, 1 לאספלט והאחרונה שבהם זו מכונית חדשה לגמרי שנבנתה לצורך השקעה. היא לא נסעה אפילו 100 מטר, המאזדות האלו אמינות ולא נדרשנו לתקנן. כל שתי עונות מירוצים אנו נדרשים לבצע אוברול למנוע וטפול. במכונית קיימת תיבת הילוכים דוג שייפט 6, ומה שנותן לה את היתרון זה משקלה, מהירותה ויציבותה.

כשהתחרינו לדוגמא עם המכוניות החדישות יותר ה- 4 על 4 למשל,לא היה לנו סיכוי ביציאות או בסיבובים החדים יותר, אבל בשטחים או מסלולים ישרים המהירות שלה נתנה לנו יתרון, כי רוב המכוניות לא מגיעות ליותר מ-220 קמ"ש. מאז גם זכינו במספר אליפויות נורבגיה, סקנדינביה, והתחרינו בהרבה מדינות אירופה בהצלחה מרובה.

בשנת 2004 קיבלנו אישור להרכיב טורבו על המנוע, וזה הוסיף לנו עוד 100 כ"ס, כך שהיום במכונית שמיעודת לתחרויות אספלט יש לנו 400 כ"ס מתחת למכסה המנוע, ואתם יכולים לתאר לעצמכם מה המכונית מסוגלת לעשות.... אני מצרף מספר תמונות של המכוניות שלנו, ותמונה של המנוע למי שלא מכיר ,

כל טוב לכם, והמשיכו לנהוג בזהירות.

rotasjonsmotordemo.gif

DagRX7Larvik00.jpg

DagRX7trlag95_445x292.jpg

Dagrx7trlag97.jpg

DSC_0241 copy.jpg

RX7Hellerud02.jpg

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

לא יודע איך פספסתי את ההודעה הזו עד הרגע!

האוטו נראה ונשמע מצויין.

גם כאן בארה"ב יש כמה חבר'ה שמתחרים בראלי ומגיעים להשגים נאים עם ה-RX7 דור ראשון ושני, אוטו מוצלח מאוד.

איך התגברתם על בעיות הקירור של האוטו (בעיקר עם טורבו)?

האם הטמפ' בנורבגיה נמוכות יחסית ולכן הבעיה קטנה יותר / לא קיימת?

ועוד קושיה - האם לא יהיה יותר נכון לדעתך להכניס את הפנסים הקדמיים לתוך הגוף עם חיפוי שקוף במטרה לשפר את האוירודינמיות?

משהו כמו זה -

pic02.jpg

והכי חשוב - יש איזה סרטון :-D?

מוטי

פורסם

ממש מדהים תמשיך ככה

אתה יכול לפרט קצת על מירוצים מענינים??

ורציתי לדעת גם אם באירופה הספורט המוטורי הוא ריווחי??

פורסם

שלום ex-car ו moti- miata R

אנסה לענות לשאלותכם, בעית קירור למנוע אחרי שהרכבנו את הטורבו? לא עד היום לא היתה לנו בעיה איתו, היכן שכן היתה לנו בעיה זה במצמד,בגלל הכוח של המנוע ביציאה לשלב מהיר המצמד לא עמד בלחץ והאוטו היה נכבה לנו,ולכן הוספנו עוד פלטה למצמד והיום יש באוטו 3 פלטות,ולא כמו באוטומבילים אחרים רק 2, וזה פתר לנו את הבעיה,בקשר לשאלת על מזג האויר, בסקנדנביה לא כמו שכולנו חושבים,בקיץ ישנם ימים שהטמפרטורה מגיע עד 35 מעלות, מה שכן בחורף היינו במירוצים שהטמפרטורה הגיע ל40 מתחת לאפס,ואז כמובן שישנה בעיה להניע את באוטו,ומכניסים להם מערכת חימום שמחזיקה את המנוע בטמפרטורה של 10 מעלות מעל ה0. פנסים, לא כי זה ממש לא רלונטי, מה גם שבחורף במידה ואתם צופים בתחריות? מוסיפים לאוטו, בזמנו זה היה 4 פנסים של 1000 מטר כל אחד, היום עם המודלים החדשים שעובדים על גז לא צריך יותר מ 2.בקשר לשאלתך על הרוחיות בתחריות? עד שנות ה 2000 לא תגמלו בכלל קבוצות אחרי ניצחונות, בשנים האחרונות התאחדות הספורט המוטורי הכניסו פרסים כספיים בסוף העונה למקומות הראשון שיני ושלישי לכול הקבוצות שמשתתפות באליפות נורבגיה, מה שכן יש חברות שמעוניינות להפיץ את המוצרים שלהם ואז הם מצאים פרסים של המוצרים שלהם. אז במידה ואתם מבינים נכון צריך ספונסרים,ולא משנה אם זה בכסף, או בדלק,שמן, גלגלים,ועוד דברים שעוזרים לקבוצה. ולבקשתך לספר על מירוצים כנסו אתר מרשלס שם כתבתי כמה כתבות בקשר לנושא. כל טוב לכולם

וחברה המשיכו לנהוג בזהירות

פורסם

מה שאתה אומר מעניין מאוד, ידוע לי שה-13B יוצר המון חום בגלל אופן הפעולה, בעיקר לאור העובדה שאתם מסובבים אותו לסל"ד אסטרונומי שכזה.

רוב ה-RX7 שאני מכיר מוכנות למסלול ולא לראלי אבל החבר'ה תמיד מרכיבים להן ראדיאטורים ענקיים וקולר שמן גדול מאוד ולפעמים אפילו שניים (!), וזה עוד לא בהכרח עם מגדש טורבו (שמן הסתם מעלה את הטמפ' עוד יותר).

ברור שבטמפ' כמו מינוס 40 אין שום בעיות של חום, אם כבר להפך - בטח אתם מרכיבים יחידת חימום כלשהי לשמן לפני שמניעים את האוטו בפעם הראשונה של היום, אבל ב-35 בחוץ עם מגדש ובלי בעיות קירור, חדש לי.

האם יש אפשרות להעלות תמונה של מה שקורה מתחת למכסה המנוע או בכלל, עוד תמונות של הרכב מבפנים?

מוטי

פורסם

זלמן

נשאלת על הריווחיות, ולפי תשובתך אני מבין שבסקטור הזה בו אתה משתתף אין הרבה כסף (לפחות מצד ההכנסות). אכן זה תמיד כדאי להרוויח אך עושה לי רושם שהמעורבות שלך היא בעיקר מתוך אהבת הנושא. בכלל, נראה לי שמחד זה כיף אדיר אך מאידך רצף מאמצים לא קטן ואם אין מזה כסף אז זה נובע רק מתוך אהבה בלתי מתפשרת.

שיהיה המשך בהצלחה

יובל

פורסם

חבר'ס, יש משפט בספורט מוטורי שאומר -

"The best way to make a small fortune in motorsport is to start with a bigger one".

יש מעט מאוד אנשים בעולם שחיים על כסף שהם עשו מהספורט המוטורי, ותחשבו אפילו על דוגמא עכשווית (רמז: נהג F1 שעובר להתחרות בנאסקאר!).

מוטי

פורסם

אני מאוד שמח לשמוע על ישראלים אשר חווים את הספורט המוטורי בתדירות גבוהה ברחבי העולם.

זלמן, אשמח אם תספר מהן הקטגוריות אשר יש בנורבגיה.

האם יש ליגה מקצוענית?

ידוע לי שהנהגים הסקנדנבים בכל הנוגע לראלי הם מהמובילים בעולם.

האם ישנה התלהבות והשתתפות רבה בנורבגיה כמו בפינלנד?

!!!!! LYKKE TIL

when you shoot shoot dont talk

פורסם

אנסה לענות לכולם פה, MOTI עד היום לא היו לנו בעיות חימום, וכמו שכתבתי במאמר הפתיחה שלי יש לנו טנק של 28 ליטר שמן מאחור,השמן עובר דרך הטוטו מבפנים לכיון המנוע ומקררו, הראדיאטור שלנו הוא רגיל,לא המקורי של מאזדה קצת יותר גדול,ויש לנו מאורר שמופעל ידנית כשהטמפרטורה עולה על 20 מעלות בחוץ בזמן התחרות, תמונות, יש לי ואני צריך למצא אותן, יש לי גם סירטון בארץ שבמידה ומישהו מעוניין?נשכפלו. YUVALI אין הרבה קבוצות בראלי שעושת כסף מהעניין,כמובן כשיש לך ספונסר גדול כמו חברות,אז חלק מהכסף הולך לשלם לאנשים המעורבים,כמו נהג, נווט, מכונאים,שמפסידים ימי עבודה. רק קצת אינפורמציה, במידה ואנו החלטנו להשתתף בכל מירוצי אליפות נורבגיה לעונה,שהם 8 במספר ואליפות

סקנדינביה שגם הם 8 במספר, העלות לעונה היא בסביבות 100 אלף דולר. ולכן קבוצות שאין להן את היכולת,או את הספונסרים,בוחרות באיזה מירוצים להשתתף,ישנה גם בעיה עם הספונסרים,כשאתה מקבל כסף מספונסר,הוא מעוניין שאתה תשתתף בכמה שיותר מירוצים,ושתנצח (כן כן דובי :-D ) בכדי שאנו נופיע כמה שיותר בטלויזיה,עיתון,ושיראו אותו על החליפות שלנו,ועל האוטו.

GIORA נכנסתי לאתר מעניין.

YANPI זה נכון מה שאתה כותב הסקנדנביות ידועות כחממה טובה לנהגי ראליי ובכלל לספורט המוטרי,

ובדרך כלל כשמגיעות קבוצות מאירופה לתחריות פה קשה להם להתמודד עם הנהגים המקומיים,ולהמשך שאלתך,אז יש פה את כל הקטגוריות שFIA מאשרת,מה שנחמד לראות זה את קבוצת הגימלאים,אני מכיר נהגים שם שמזמןןןןןןןןןןןןןןןןןןן עברו את גיל ה65, מקווה שעניתי על הכל.

זה לך YANPI TAKK FOR DET :lol:

וחברה המשיכו לנהוג בזהירות זלמן

• תוכן חדש...