Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חזרתם מלבנון?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לוטוס, אתה בגדוד שהתחיל באזור רמת נפתלי?

בתור תותחן ששינה את המיקום שלו לעתים תכופות, אני יכול להעיד מנסיוני שאיכות/כמות האוכל והתנאים

עולה ביחס ישר למידת הקרבה לכביש ראשי. כלומר, ככל שליותר נדבנים היה מגע איתנו, כך התנאים השתפרו.

עברנו בין שתי עמדות.שתי העמדות היו קרובות לכביש.

שמעתם שחיזבללה מאזין לפלפונים ומצאו מכשירים שקוראים SMSים?

נונצדיקים לא מעלים לפורומים באינטרנט.

אייל

פורסם

אני רוצה קצת לארגן את המחשבה שלי ואולי גם שלכם.

נער הייתי וגם זקנתי וחויתי שלוש מלחמות בתור קצין שריון במילואים. גם נפגעתי בטנק (זה הטנק המסויים שעומד בכניסה לביסל"ש).

אני חושב שלא צריך ועדת חקירה, זה באירוניה כמובן, כי כוווולם כבר חרצו דין. כבר "ידוע" מי אשם וכבר "ידוע" למי צריך לערוף את הראש.

אז לכל אלה שאומרים "תבוסה", "הפסדנו" אני מציע לחכות שנה או אולי, כפי שפרופ' יחזקאל דרור מציע, שלוש שנים. כי תוצאות מלחמה, כל מלחמה, נמדדות לפי התהליך הדיפלומטי וגלי ההדף המדיניים שהיא יוצרת.

לגבי הצבא בעצמו. מה שקרה כאן קרה בכל המלחמות רק שהיה שקוף יותר. אל תשכחו שמלחמה זה הדבר האמיתי ותמיד ב"על רטוב" מתעוררות בעיות שאי אפשר לצפות אותן בשום תרגיל או תמרון. תמיד יהיו בעיות לוגיסטיות ומי שבכה על כך שאכל ממגשיות קרות וכו', אז יש לי לבשר לו שגם לי זה קרה במלחמות קודמות. תמיד יהיה קשה יותר להעביר מזון לאזור לחימה.

משאיות טקטיות מיושנות הנמצאות בימחי"ם ומטופלות כראוי, טובות כמו משאיות חדשות. טיבעה של משאית טקטית הוא בשרידות ומשאיות ה"ריו" לא יוצאות מן הכלל הזה.

יש גם לעשות גיזרת אחריות בין הממשל הנוכחי והממשל הקודם. גם אני מניח שהיו צריכים להגיב, ומיד, לאחר חטיפת שלושת החיילים לפני מספר שנים. אבל מאד ייתכן שכבר אז היינו נתקלים באותו כח מבוצר. מה שברור הוא שלאולמרט ופרץ, שני ה"לא מנוסים" היו הביצים להגיב ולא לכל הגנרלים ששלטו בנו קודם.

יש תמיד בעיה של לחימה מול גרילה. לא אני המצאתי את התובנה הזאת.צבאות מנוסים מאיתנו מתמודדים עם לוחמת גרילה שטיבעה הוא הישענות על אוכלוסיה מקומית.

אז יש תקלות וישנם מחדלים אבל את זה צריך לבדוק בפרספקטיבה של זמן. כי דברים שנראים איומים ונוראים ברגע הראשון, נראים קצת אחרת אחר כך. צריך גם לבדוק סטטיסטית אם כמויות המחדלים שונות יחסית ממלחמות קודמות. כמה למשל נהרגו מאש כוחותינו ביחס לשלום הגליל, כמה מטוסים התרסקו ביחס למספרי הגיחות, ואפילו כמה טנקים נפגעו.

יש לי גם בטן מלאה ביחס לממשל ולצבא אבל אני משתדל לקחת הכל בפרופורציה ובלי התלהמות.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

כאחד שחוזר מבסיס שנמצא מס' ק"מ מהגבול הצפוני , וספג הפצצות , אני יכול להגיד דברים טובים על הבנייה בבסיסים האלה. המקומות המבצעיים ברובם מאובטחים היטב גם מפני פגיעה ישירה של קטיושה , מלבד מקומות בודדים , בהם המיגון נעשה בזמן המלחמה במהירות האפשרית.

וואלאק אתה!!

פורסם

בני, אני מבין למה אתה מתכוון, כמוך גם אני חושב שלא צריך לשפוט מהר מדי או בלי צדק, כך גם אין לי מילה רעה להגיד על ה- ריו ואיני מתלהם, אבל: זה שהטעויות קיימות בכול מלחמה ואני מדבר על טעויות שעליהן חיילים משלמים את מחיר החיים, זה לא אומר שלא צריך לטפל בהן וטוב מאוחר מאשר לעולם לא. הגיע הזמן שהפרה הקדושה הזאת הנקראת צה"ל תתחיל להשתפר, ומהר.

• תוכן חדש...