Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חזרתם מלבנון?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתחיל תהליך של איסוף עדויות ,ותלונות על תפקוד הפיקוד ואיכות הציוד במלחמה .

יש צורך בכמה שיותר עדויות כתובות ,כל מי שיכול /רוצה שיפנה עלי.

המטרה היא כמובן שפעם הבאה נהייה מוכנים יותר .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

לעולם לא נהיה מוכנים עם הנהגה ממיתת אסונות שכזו.

הצבא אולי יהיה מוכן, אבל שוב לא יתנו לא לעשות מה שהוא יודע. רק שהפעם, כל הארץ תהיה בחגיגת טילים.

קרב הבא זה הקרב על הגולן.

פורסם

חזרתי שלשום מהמקום המקולל הזה. הפולגה שלי היתה במספר גזרות (שריון) בתוך המדינה הארורה (אם כי, יפיפיה בנופיה) הזו. לצערי, במהלך הקרבות ספג הטנק שלי 2 טילי נ"ט, דבר שגרם להרג שני אנשי צוות (אחד מהם היה המ"פ) ופציעת איש צוות שלישי. לי עצמי לא נגרם נזק גופני.

יש לי "בטן מלאה" על אופי תיפקוד הצבא במהלך הלחימה (בפנים ובחוץ), דעותי מיצגות מספר רב של לוחמים מהפלוגה (אנשים מדהימים שאני חייב להם את חיי, בשיא הרצינות) אשר לא מוכנים לעבור בשתיקה על כל הכאוס שחוינו. אשמח לעזור ולהשתתף בכול יוזמה אשר תגרום לציבור בישראל להבין את גודל הבלאגן ובעיקר לזכר הנופלים אשר לפחות לגבי אנשי הצוות שלי, הבטחתי לעצמי (במהלך הלחימה) שאני אעשה הכול שסיבות מותם לא ישכח.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

אתם מחפשים דיעה רק של לוחמים, או גם של תומכי הלחימה שאמנם נשארו קצת מאחור, אבל סבלו לא מעט מהמצב?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• אחראי פורום
פורסם

צביקה, דווקא מי שנשאר מאחור יכול לראות עוד זוית להתרחשויות ולמחדלים,

שלא תמיד הגיעו לקו הקדמי.

שפוך אני אומר...

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

כאן, על דפי הפורום?

אני ממש לא בטוח שזה המקום לפרט או לפרוק כעסים על המערכת...

אני רק יכול להגיד שאני ושאר המילואימנקים שהיו איתי בשבוע האחרון נחשוב פעמיים כשיגיע הטלפון הבא מהמדור בצבא.

פורסם

רועי ,לפי התאור שלך היית בטנק של יותם לוטן ז"ל?

אני מהגדחה"ן שהיה איתכם .

צביקה ,לא ביקשתי עדויות על גבי הפורום ,אלא שכל מי שמוכן לכתוב שיפנה אלי ואני יאסוף מכם את העדויות.

כמו כן במקום להכריז שפעם הבא לא תבוא ,תחשוב איך אפשר לדאוג שבפעם הבא נהייה יותר טובים .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

פורסם

אני מהגדחה"ן QUOTE]

כן, אני הייתי בטנק של יותם (איש נדיר ומדהים-אובדן עצום), איש הצוות השני שנהרג היה נועם מאירסון ז"ל, אתה היית אחד הצוותים שהצטרף אלינו לבינת ג'בל? האמת שאשמח לדבר איתך מכיוון שאני חייב לדבר עם מספר אנשים מהצוות שלך, שגילו יכולות מופלאות (ממש אריות) ועזרו בצורה בלתי נתפסת לפלוגה שלי ובעיקר לי.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

אומי5,

אני חושב שבבואך לבקש מאנשים שישלחו לך את העדויות שלהם לצורכי תחקור וכדומה, מן הראוי שתציג את עצמך ואת מה\י אתה מייצג,או מה הקשר שלך לתחקור האירועים.

אין ספק שהלחימה בצפון היתה מאוד לא מאורגנת ויותר מזה,אף מאוד מבולגנת,והיה הרג מיותר של חיילים בנסיבות מיותרות.

אני מקווה שוועדות החקירה השונות לתחקור הלחימה יהיו אובייקטיביות ולא מגוננות,כי הרבה ראשים צריכים להערף לאור כל הליקויים.

הראשון שהייתי עורף את ראשו זה מח"ט אלכסנדרוני שטרח להגיד לחייליו בתום הלחימה "כמה הוא מתבייש בהם על כך שהתלוננו שלא שלחו אותם מוכנים ללחימה".

אני אישית בתור קצין במיל',הייתי יורק לו בפרצוף.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני מהגדחה"ן QUOTE]

כן, אני הייתי בטנק של יותם (איש נדיר ומדהים-אובדן עצום), איש הצוות השני שנהרג היה נועם מאירסון ז"ל, אתה היית אחד הצוותים שהצטרף אלינו לבינת ג'בל? האמת שאשמח לדבר איתך מכיוון שאני חייב לדבר עם מספר אנשים מהצוות שלך, שגילו יכולות מופלאות (ממש אריות) ועזרו בצורה בלתי נתפסת לפלוגה שלי ובעיקר לי.

אני לא מהצמ"ה,אבל אני יכול לנסות ליצור קשר בינך לבין החבר'ה מהצמ"ה.

עדן,אני לוחם בגדוד הנדסה שהיה בצפון בשבועיים וחצי האחרונים,אני לא מיצג אף אחד ,בפורום צבא וביטחון בפרש יש אדם שפועל למען זכויות מילואימניקים כבר הרבה זמן ,וריציתי להפנות איליו עוד אנשים.

פורסם

מישהו צריך לשלם את המחיר ! כ"כ הרבה אנשים נהדרים שנפלו בשיא פריחתם ומדוע בגלל מחדל יום כיפור 2 , אין לי דרך אחרת לקרוא למה שקרה כאן 6 שנים שלמות רואים באמצעי המודיעין הצהל"יים כולם יודעים בכל הדרגים אבל שום דבר לא עושים האם הפכו מפקדי צה"ל יחד עם הדרג המדיני ל - 3 הקופים של בטחון שדה ? למה ? למה מישהו מתוך הצבא לא הקים קול צעקה ? ואמר לרוה"מ אדוני אני מניח את המפתחות והולך הביתה ! זה מה שהרמטכ"ל צריך היה לעשות אם איש בדרג המדיני לא הסכים לשמוע את עמדתו באשר לכוונות חיזבאאלה זה מה שצריך היה ראש אמ"ן לעשות אך איש מהם לא עשה זאת מהסיבה הפשוטה שאיש מהם לא טרח להתייחס לאיום המהצפון מסיבה לא ממש משכנעת, ומאותה הסיבה הלא ממש משכנעת החליט מי שהחליט להתעלם מהאיום הממשי על הטנקים סגר את הברזים וביטל את התקציבים וזאת בזמן שאפילו החמאס בלי טילי נ"ט הצליח לפגוע בטנקי המרכבה ולהפוך אותם לערמות מתכת, ואז התקבלה ההחלטה הגאונית לא משקיעים בפיתוח המרכבות כי המלחמה הבאה תוכרע מהאוויר, זאת בזמן שהיה ידוע לכל הדרגים כי המרכבה כבר מזמן לא מספקת את אותה הסחורה שיכלה לספק בשל"ג, אז מדוע ? מדוע ? ושוב מדוע ? לא הוחלט מיידית על פרוק חטיבות השריון בסדיר ובמילואים ? אני לא מבין כיצד נשלחו הטנקים על לוחמיהם לחזית במצב שכזה האם לדרג הפיקוד נאטם הלב הרי הלוחמים נשלחו מתוך ידיעה מלאה שאין ביכולתם להתגונן מפני איום הנ"ט אז למה ? האם הדרג המדיני שסוגר את ברזי תקציבי הפיתוח ומקבל החלטות לא סבירות באופן קיצוני שכח את ליבו ואיבד את תבונתו ? מה קרה לנו כאן ? מי באמת אשם ? סבורני שלא נדע את אשר יקום כל מחאה גדולה ועמו וועדת חקירה ממלכתית שאת תוצאותיה לא ישכחו ויקברו כפי שעשו עם וועדת אגרנט.

פורסם

תפסיקו לחפש אשמים,חבורת יהודים שכמוכם.

האשם היחידי הוא אהוד ברק שיצא מלבנון באמצע הלילה והשאיר ללבנונים כל ציוד צבאי אפשרי.

לחיזבלה יש מכשירי קשר צהליים,מפות צהליות...

אני תותחן,קיבלנו ציוד שיושב במחסנים ממלחמת לבנון.

הרכב הצבאי הפופולרי ביותר במלחמה הזאת הוא ג'יפ M151.

אנחנו מקבלים אוכל בכמויות מטורפת.מצחצחים שיניים עם מי עדן.

בשבוע הראשון החימוש עבד 24 שעות ביום,היה להם פיתרון לכל בעיה.

אני מתאר לעצמי שלמי שנמצא בפנים יש יותר בעיות.אי אפשר להצניח הספקה 3 פעמים ביום לעשרות אלפי חיילים.

בקיצור היה כיף

אייל

פורסם

באמת היה מדהים לראות כל כך הרבה גפ"סים, משאיות וולבו ישנות ומשאיות ריו על הכבישים בשבועות האחרונים.

בכלל, כמה יחידות הוציאו כלים שחשבתי שכבר מזמן יצאו משירות כלשהוא.

אגב, מר לוטוס - לא בכל הבסיסים היה אוכל בשפע. אני אישית עברתי ממקום למקום בשבועות האחרונים - בחלק מהמקומות היה שפע בלתי יאומן, עם צ'ופרים מטורפים, חבילות שי וערימות של מים מינרלים. במקומות אחרים אכלנו מנות קרב וחמגשיות קרות שהגיעו פעם ביום מבאר-שבע :roll:

פורסם

לוטוס, אתה בגדוד שהתחיל באזור רמת נפתלי?

בתור תותחן ששינה את המיקום שלו לעתים תכופות, אני יכול להעיד מנסיוני שאיכות/כמות האוכל והתנאים

עולה ביחס ישר למידת הקרבה לכביש ראשי. כלומר, ככל שליותר נדבנים היה מגע איתנו, כך התנאים השתפרו.

ילדים הורגים נמלים בצחוק- נמלים מתות ברצינות

כל יום אני משכר את עצמי מחדש

בצי המשפחתי- סיויק האצ'בק 96, E30 87

• תוכן חדש...