Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7287 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

אני יסביר לכם את העיקרון אני לא יבלבל לכם את השכל עם הבעיה עצמה...

פשוט,אם אני מחבר מגבר שמוציא הספק יותר גבוה ממה שהרמקול יכול לספוג?לדוגמא רמקול 10 אראמאס מופעל על ידי מגבר שנותן לו יותר מ10 אראמס ...מסוכן?או שהרמקול עצמו נותן מגבלה מסויימת ואפשר לחבר ללא דאגה?

תודה מראש לעוזרים

פורסם

אממ תקשיב אז ככה.. חח יציאה של HU ממוצע היא בדר"כ 22.5RMS.. עכשיו אם אתה בא להגביר 10RMS עם מגבר אז.. למה?? ובטח שאם תתן לו יותר מ10 RMS הוא יישרף, יש כאלה שאומרים על סאב שאתה נותן לו יותר מהיכולת שלו כי המגבר לא מוציא את המגבלה שלו בדר"כ אלא רק בפיקים ממש חזקים אז מכוונים תגיין יותר גבוה ממה שהסאב מוצהר. אבל על רמקול אם הוא מוצהר 80 ארמס נגיד אז אני לא מאמין שאחרי 60 ככה הוא לא יזייף.. אבל עדיין תלוי בחברה של הרמקולים, אם היא עומדת בהצהרות וכו'.

עריכה: אני חושב שבהתחלה לא הבנתי את השאלה ובקריאה שניה הבנתי טוב יותר. ששאלת אם תתן לרמקול של 50 RMS 100 RMS אז אם הוא יחסום אותו ב50 אם יש לו סוג של הגנה, אז התשובה היא לא..

מקווה שהייתי לעזר,

רותם

רותם

פורסם

הם לא ישרפו עם הכיוונים מכוונים טוב.

הגברתי רמקול 30 ר.מ.ס על ידי 104 ר.מ.ס של המגבר של גיביאל 75.4

למרות שזאת טעות לחשוב שהוא מוציא באמת 104 על הי פאס, אבל בכל מקרה

הם לא ישרפו עם הכיוונים מכוונים !

מה חשבתה להגביר, ועם מה ?

פורסם

חשבתי להגביר דוטק 4 שהוא מוצהר 100 אראמאס עם rs2 שהוא מוצהר 150 אראמאס לערוץ.

או להגביר איתו סאב של קלריון 300 אראמאס שהמגבר מוצהר 525 אראמאס.

אתה אומר שאני יכול לחבר את הניגוד הזה כל עוד הכיוונים בסדר?

או שאני אפילו צריך לכוון בצורה מינימלית ?

פורסם

כן, אתה יכול לחבר ככה, מצטער על התגובה הקודמת פשוט לא הבנתי טוב את השאלה, תמיד טוב להביא מגבר יותר חזק מהאלמנט שאותו אתה רוצה להגביר, כך המגבר מתאמץ פחות, במגבר יש כפתור GAIN, לא יודע אם אפשר לקרוא לזה כפתור, זה פוטנציומטר, גלגל כזה שמסתובב, בקיצר הבנת.. אז בו אתה מכוון כמה המגבר יוציא לרמקולים וכך הם לא ישרפו.. נושא הכיוון חרוש בפורום, תעשה חיפוש ותמצא מספיק תשובות..

בוקר טוב והמשך יום נפלא,

רותם

רותם

פורסם

תשובה קצרה ולעניין , לאחר כל הכיוונים שעשיתם לא משנה כמה הספק יוציא לרמקול עם הספק נמוך יותר . עוצמה לא שורפת רמקול , מה שכן גורם לשריפת רמקול הוא עיווט , לכן חשוב לעשות כיוונים טובים.

פורסם
כן, אתה יכול לחבר ככה, מצטער על התגובה הקודמת פשוט לא הבנתי טוב את השאלה, תמיד טוב להביא מגבר יותר חזק מהאלמנט שאותו אתה רוצה להגביר, כך המגבר מתאמץ פחות, במגבר יש כפתור GAIN, לא יודע אם אפשר לקרוא לזה כפתור, זה פוטנציומטר, גלגל כזה שמסתובב, בקיצר הבנת.. אז בו אתה מכוון כמה המגבר יוציא לרמקולים וכך הם לא ישרפו.. נושא הכיוון חרוש בפורום, תעשה חיפוש ותמצא מספיק תשובות..

בוקר טוב והמשך יום נפלא,

רותם

GAIN הוא לא פוטנציומר עוצמה ולא נועד לקבוע כמה המגבר מוציא לרמקול.

הגיין הוא רגישות המגבר, ונועד להשוואת מתח היציאה של הסיגנל (פריאווט של קדם המגבר- HU) למתח הכניסה של המגבר.

under construction..

פורסם

כן מצטער לא הגדרתי נכון.. (= ככה זה שאתה מבריז משנה שלמה באלק' במגברי שרת.. אחכ אתה לא יודע להגדיר מגבר..

אבל מה שכן הכפתור הזה זה פוטנציומטר.. פשוט לא של עוצמה..

רותם

• תוכן חדש...