Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי בגמר רד בול

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ששכחת ! תודה ליובל מלמד וירון אדרי מספרקו , קשה אני יודע !!

רד בול שילמו או שאתה נידבת להם את הסרבלים?

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

• תגובות 98
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
רוברט,

ראיתי רק עכשיו את התגובה שלך (אגב שכחת לפרסם אותה גם בפורום הודו והמזרח הרחוק באתר למטייל).

יש לי הרבה דברים להגיד לך אבל אני אסכם את זה ממש בקצרה-

בשורה התחתונה ואת זה כולנו צריכים לזכור,זה היה אירוע של רד בול קודם כל. הם השקיעו את הכסף והם רוצים להפיק את המיטב מההאירוע הזה מבחינתם (ובצדק).

ומה לעשות שמפורסמים מביאים כתבות על האירוע יותר ממה שאני ואתה וכל הנהגים שם נביא יחד...

חלק מאירוע שיווקי בכזה סדר גודל זה להביא מפורסמים שיחייכו יפה וישתו רד בול.

להבא תביא איתך חבר שיחזיק לך מטריה אם זה מה שיעשה לך טוב ולא תרגיש מקופח.

אני מבין את התיסכול שלך בתור נהג אבל כדאי שתנסה לראות את הדברים מזוית אחרת. יכול להיות שהיו כמה באגים פה ושם באירגון אבל כשמפיקים ארוע בסדר גודל כזה טיבעי שגם דברים כאלה עלולים לקרות. כישלון חרוץ כהגדרתך אני לא חושב שהיה פה.האנשים מסביב עבדו קשה מאד כדי שאתה תוכל לעלות לקארט ולנהוג. און ליאור וכל הצוות אם לא אמרתי את זה קודם אז זה הזמן-כל הכבוד.

בסופו של יום היה פה אירוע גדול מושקע ויפה מאד שתרם גם לעוסקים בענף. אני במקומך הייתי מנסה להנות מחוויה חד פעמית במקום לקטר.

אני מקווה בשביל כולנו שירבו אירועים כאלו גם אם יהיו משולבים בתקלות מינוריות.

שבוע טוב,

רפי.

רציתי לפרסם שם (וגם בעוד כמה), אבל איני רשום שם.

אין לי בעיה עם המפורסמים ואני מבין מצויין למה הם היו.

יש לי בעיה עם הארגון. כמו שכתבתי, בזמן שהמפורסמים נוסעים, ניתן לשים משקולות על הקארטים שנשארו ולא לחכות עד שהמפורסמים יסיימו לנהוג.

אם יש מרשל שאין לו מושג איפה מוציאים את הדגל הצהוב, זה לא טבעי ואסור שהדבר יקרה. זה בטיחות.

דגל כחול צריך להיות כחול ולא שחור עם פסים, איקסים או כל דבר אחר.

והתקנון נועד כדי שכל דבר שקורה במהלך אותו היום יהיה על פיו ולא כדי להתעלם ממנו בצורה ברוטאלית כמו שהיתה שם!!!!!!!!!!!!!!!!

ואגב, אין לי שום טענה לרדבול. להיפך, רד בול היו 100% ואף יותר.

אני מקווה שעכשיו זה קצת יותר ברור.

רוברט

פורסם

ראשית ,תודה למארגני האירוע על החויה הנהדרת.

תודה גם לאון וליאור שהזיעו ,התרוצצו ותרמו להצלחת המירוץ.

אירוע ששילב בניית מסלול מרשים ויפה, דאגה למשתתפים (מתחם נהגים שדאג לרווחתם -אוכל שתיה ומיזוג! ובנוסף סרבלים נאים) , שיפוט רציני, וכרוז מעולה.

עקב אכילס של האירוע היה (כרגיל במחוזותינו?) לוח הזמנים שהתארך ושיבש את התוכנית המקורית (מוקדמות שקוצרו מ15 דקות ל10, הזנקת קבוצה B למירוץ מיד אחרי המוקדמות ו"בישול" הנהגים בשמש היוקדת, ויתור על השוואת משקלים בקארטים ויצירת פערים גדולים ! ועיכובים ארוכים שגרמו לנו כנהגים התשה מההמתנות הארוכות ובוודאי לקהל ).

אבל אם נתגבר על הביקורתיות ( וחשוב שנעלה אותה למען הפעמים הבאות גם אם היא נראית לכאורה קטנונית כמו הביקורת שהועלתה כאן על הצבת הרמקולים החזקים ליד מקום מנוחתם של הנהגים המותשים או פניית היירפין בעייתית מאוד מיד בתחילת המסלול או צמיגים התוחמים את שיקיין שמשום מה לא נקשרו כראוי וגרמו לסיכון ובעיות), נגלה שהאירוע הוא לדעתי נקודת ציון חשובה בתחום הספורט המוטורי בישראל כאירוע עממי שמתקיים בלב העיר ,מאורגן כהלכה , מרשים ומעורר תקווה שעוד גופים מסחריים יתרמו וישתמשו בענף היפה הזה לקידום מוצריהם והצבת הספורט המוטורי במעלה הרייטינג התקשורתי.

לצערנו ,המדינה עסוקה בימים אלה בצרות ואירוע שכזה נעלם לו בין הדיווחים על מטחי קטיושות .

נקווה שיהיו עוד אירועים כאלה ,וכל הכבוד למנצח ולשאר הנהגים על הלחימה.

פורסם

רוברטו

לפנ י שאתה מאשים כדי שתבדוק עובדות ולא תאשים סתם כי השיפוט והניהול היו שני דברים שונים במרוץ ,זה שהיה שיפוט לקוי זה כולם יודעים אבל זה שהארגון היה לקוי אז זה בכלל לא נכון ,שני החברה שארגנו (און וליאור) + שי מרד בול ארגנו את האירוע ברמה .

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם

לכבוד רוברט

למה שעשית קוראים א"גרוף עטוף במגבת". באת לקטול ולפרוק את תסכולך, אבל בכדי שלא יגידו את זה עלייך, אתה מתחיל במחמאה. ליתר ביטחון, גם טרחת לסיים במחמאה. יפה לך.

בניגוד להרגלי, הרשה לי לענות לך ואני אעשה זאת בצורה ברורה למדי ואף מלחמתית, בתור מנהל האירוע ובתור אחד שכתב את התקנון ביחד עם ליאור לוי, שותפי לניהול האירוע.

ואני מתנצל מראש בפני כל מי שמכיר אותי על האגרסיביות בכתיבה. פשוט הגיעו מים עד נפש לאור תגובה שכזו.

אני אעשה זאת בסדר הכרונולוגי שאתה מעלה את הדברים

1. "לא בטוח שאני רוצה להיות שותף לזה". אתה ממש לא חייב. אפשר גם להגיד שיש לך הרבה חוצפה. לשבת מאחורי המקלדת ולבקר אירוע היסטורי שכמותו לא נעשה בישראל, בהשקעה של מאות אלפי שקלים. אירוע ראשוני, פיילוט, אם תרצה. מרוץ ברחובות תל-אביב. חשבת שזה יעבור ללא בעיות? ומה אתה עשית בכדי לקחת חלק באירוע ההיסטורי הזה (חוץ מלרוץ ולבכות לאחר מכן על המקלדת)? שילמת 39 ש"ח (מחיר מסובסד למקצה) בכדי להשתתף במוקדמות. מה קיבלת בתמורה, חוץ מהשתתפות? סרבל, אירוח והזכות (כן, הזכות!) ליטול חלק באירוע הזה. אבל לך יש טענות, למרות שאינך יודע ולא חלק קטן ממה שהיינו צריכים, אנו מארגני האירוע, להתמודד עימו במשך חמשת החודשים שקדמו לאירוע הזה.

2. את התקנון הזה כתבנו ליאור ואנוכי במשך שלושה ימי עבודה רצופים. הכל בכדי לגרום לשיוויוניות (בתור נהגי קארטינג לא קלים במיוחד, אני מבינים את התסכול של הכבדים). אבל המציאות הכתיבה לנו תנאי משחק אחרים. אם היית טורח לקרוא את התקנון (חוץ מלהתבייכן עליו), היית רואה שלמנהל האירוע יש את הסמכות לשנות את סדר היום ואת האירוע, בהתאם לצורך.

הצורך, רוברט היקר (מבלי לעייף אותך בפרטים שלבטח לא מעניינים אותך), היה לסיים את האירוע כמה שיותר בזמן, כי כל תל-אביב הייתה חסומה והמשטרה ישבה לנו על הראש. כמות הבעיות שעיכבה את תחילת האירוע הייתה אדירה. צוות ההקמה עבד ברציפות מהשעה 01:00 בכדי להרים את המסלול הזה בזמן שיא. בהתחשב בכך, איחור של שעתיים הוא אות של כבוד.

אנחנו האחרונים שרצינו לסטות מהתקנון אותו אנחנו כתבנו. אבל השיקול היה לסיים את היום כפי שעשינו אותו, או להפסיק את האירוע באמצע ולזרוק השקעה של מאות אלפי שקלים לים הקרוב. מה היית אומר אז, רוברט ידידי? מה היית כותב אז מעל דפי הפורום במקרה כזה? האם ברור לך שזה היה סותם את הגולל ש"רד-בול", או כל גוף עסקי אחר היה משקיע שוב מאות אלפי שקלים בכדי שאתה תוכל להתחרות?

3. האירוע אכן היה אמור להתחיל בשעה 09:00, אבל בהתחשב בעובדה שרק קרוב לשעה שלוש בלילה המשטרה סגרה את הציר וכבר בשעה 07:30 היה מסלול מרוצים תקין ותקילין על כבישי הטיילת היא הישג שאין כדוגמתו. הישג שהיה יורד לטימיון אם היום הזה לא היה מגיע לסיומו התקין. אלא שעצם העובדה שנאלצנו להתמודד עם הכנת קארטים משני מסלולים פעילים ומכמות ציוד עזר שאתה אפילו לא מסוגל להבין את היקפה, גרמה לעיכוב התחלת האירוע.

4. "המילה עמידה בזמנים לא מוכרת בארץ" אז חיכית רבע שעה לתדרוך?! אני אענה לך כפי שעונה קרן מור במערכון קצרים: "אויויו!". איך אין לך בושה לבוא בטענה כזו לאור ההשקעה האדירה בהקמת אירוע כזה?! מה, האם הוא התקיים במסלול מוכר ומוגדר בו הכל כבר שריר, מוכן וקיים?

האם אתה מבין שבטווח של 8 שעות הוקם במרכז תל-אביב מסלול ברמה בין לאומית מקו התחלה של אפס, מבלי שיהיה לך שום תקדים? חשבת שזה ילך חלק? מצטער שאיכזבנו אותך, מצטער שגם ביזבזנו את זמנך לריק. תלמד לקח: פעם הבאה, אל תבוא.

5. מודה שנושא הדגלים היה פשלה רצינית. רק בבוקרו של האירוע גילינו את גודל האסון. כל שעשה טרפוצ'ינק הוא צמצום נזקים.

6. מפעת כבודם של אנשים מסוימים שהציבו תנאים בלתי אפשריים, אכן התעכב האירוע. כמו גם בגלל שרק שהכל הוקם והורץ, התגלו בעיות שדרשו פתרונות מיידים. פתרונות שלקחו זמן. בשביל אירוע בסדר גודל שכזה, אי אפשר לצפות אחרת

7. למרות ועל אף הכל, התחילו המקצים המוקדמים בשעה 11:00. בתור מנהלי האירוע, החלטנו (בהתאם לסמכות שלנו, מצטערים שלא התייעצנו איתך), לקצר את המקצים, כי אחרת לא נעמוד בלוח הזמנים אותו הכתיבה לנו משטרת ישראל.

8. בתור מנהלי האירוע החלטנו בהתאם לסמכות שלנו, לשלב בין מקצי הדירוג למקצי רבע הגמר מאותה הסיבה

9. מקצי העיתונאים והסלבריטאים הוא קוץ במקום שיושבים עליו, אבל קוץ הכרחי. הקוץ הזה מבטיח סיקור עיתונאי רחב היקף מעין כמוהו. מצד העיתונאים המשתתפים ומצד העיתונאים "הצהובים" שיסקרו את השתתפות המפורסמים. החשיפה הזו היא לב ליבה של הסיבה לאירוע הזה. מצד שני, היא לקחה יותר מדי זמן שלא היה לנו.

10. ואיך בדיוק היו מתקינים משקולות בזמן מקצי המפורסמים והעיתונאים כשרוב הקארטים על המסלול? ומי אמר לך שבזמן בו היו כלים מיותרים בפיטס בזמן מקצה המפורסמים, כבר לא התחילו להתקין בהם משקולות? קלה האצבע על המקלדת להעביר ביקורת מבלי לדעת את מלוא הפרטים.

11. אפרופו מקצים מיוחדים למפורסמים ועיתונאים: הם היו אמורים להיות ארוכים יותר מאשר בסופו של דבר היו. גם כאן לקחנו החלטה לקצר את המקצים, בכדי שאתה תוכל לנהוג.

12. בהתחשב בכל האמור לעיל, נאלצנו לקבל החלטה: או שלא נצליח לסיים את האירוע ואז יהיה זה הכישלון הגדול והחריף ביותר, או שנוותר על התקנת המשקולות. את ההחלטה הזו קיבלנו, רוברט, בלב כבד. אנחנו היינו אלו אשר דחפו את מארגני האירוע לקיים מרוץ עם השוואת משקלים. העלות של האנשים הנוספים אשר היו אמורים להתקין את המשקולות, שלא לדבר על עלות המשקולות עצמן, מסתכמת באלפי שקלים! אלפי שקלים שירדו לטימיון לאור העובדות המצערות.

בתור "מבקר התחרות" שלנו, ידידי, איזה החלטה אתה היית עושה במקומנו (שאלה רטורית, לא מעוניין לשמוע את התשובה)

13. לצערי ובניגוד לכוונות המקוריות שלנו, אכן היו פערים גדולים (מדי) בין הקארטים השונים. אין לי אלא מאשר להצר על העניין. לא זו הייתה כוונת המשורר. גם כאן השיקול היה לבטל הכל, או לדחות בעוד זמן (כמובן שזה היה בלתי אפשרי), או לנצח עם מה שיש. אם באמת ובתמים "נפלת" על קארט "נבלה", אני מצטער. ואני אומר זאת ללא שום ציניות. מתנצל בפנייך ובפני כל מי שסבל מכך. חשוב לי שתבינו, כי ידינו היו קשורות בנושא הזה. זה לא היה אירוע רגיל בו יכולנו יום לפני האירוע לבוא למסלול בו התקיימה התחרות ופשוט להשוות בין הכלים, כמו שעשינו באירועי המקודמות

14. גם כל מה שהעלת בנושא העמידה על הגריד אינו תקין. אנחנו הראשונים שניסינו להמנע מאיפה ואיפה. אבל מכאן ועד לתיאוריית הקונספירציה המרחק גדול. אנחנו חברה שאוהבים לבחוש בתיאוריה הזו ואני יכול להבטיח לך שלא הייתה כאן כזו (עוד תיאוריה ששמעתי בסיום האירוע היא כי אלי סייג שהוביל את כל המרוץ עזב גז בכוונה. נו, באמת...).

אני הוא זה שהיה על הגריד בכל זינוק וזינוק. אני הוא זה שהעיף כל אחד שלא היה אמור להיות באיזור הזה וגם את "ילד המטריה" ברגע שראיתי אותו. ניסינו לעמוד בלוח זמנים בלתי אפשרי ולהריץ את המרוץ מהר ככל שניתן. כל עיכובים לא היו אפשריים ולכן היה הלחץ. מצד שני, לא ליאור ולא אני שולטים על כל שש עשרה הנהגים, גם מאחורי גבנו.

אני חוזר שוב: אין ולא הייתה פה תיאוריית קונספירציה.

15. שיפוט אוהד? לראיה, אחד הפייבוריטים של המרוץ, איציק שחר, נפסל ולא עלה לגמר. הוא גם "אכל אותה" בתאונה בה הצוות השיפוטי לא ראה שהאשמה הייתה בפתחו של נהג אחר. לא רק שחר, גם אחרים התלוננו על שיפוט. בין אם בצדק ובין אם לאו. גם אחרים סבלו ממתחרים לא ספורטיביים, מבלי תגובה הולמת (לדעתם האישית, כמובן. אין לי הדרך ואיני לוקח צד בנושא הזה) מצד השופטים. גם במונדיאל היו תלונות על צוות השופטים. כולנו בני אדם. כולנו טועים. מדובר באנשים אשר תורמים לספורט הזה מזמנם וממרצם, בעבודה כפויית טובה, בכדי שאנשים אחרים (כמוך למשל) יוכלו להתחרות.

אני רוצה כאן להודות לכל אחד ואחד מהם שעסק במלאכה. הרבה תודה!

16. בכל מקצה ומקצה היו אמורים להעשות הגרלות כלים. לאור הלו"ז הצפוף ולצערנו נאלצנו לוותר גם על זה. שוב, מסיבות פרקטיות של חיסכון בזמן.

מנגד, הקפדנו בכל מקצה ומקצה "לערבב" בין הכלים ושלא הקארט הזוכה במרוץ יזנק מהמקום הראשון.

17. קארט מספר 8 אכן היה מהיר ביחס לאחרים (ראה סעיף 13) ועשינו את כל המאמצים להאט אותו ברגע שגילינו את הבעיה. קארט מספר 18 שולב רק בחלק מהמקצים בתור קארט חלופי.

מסיבה זו גם הוצאנו עצמנו מכל הנושא של החלטות שיפוטיות. לא מעט נהגים בקרב המשתתפים הם חברים ומכרים שלנו. לא רצינו לעמוד באמצע ולהכריע בנושא זה.

18. "כי אבא שלי לא בעל מסלול קארטינג, ואינו בעל השפעה בתחום" תיאוריית הקונספירציה במיטבה. בתור מנהל המרוץ, אני יכול להגיד לך שבעלי המסלולים היו מנוטרלים מהחלטות ביום זה. מצד שני, ללא בעלי המסלולים לא היה מתקיים האירוע הזה. האם אתה מבין את זה? (וזה לא אומר שהם או ילדיהם זכו לאיזו שהיא הנחה כלשהי) בכל מקרה, קל לזרוק את האשמה. או אולי המשפט המתאים כאן הוא" אבן שזורק טיפש אחד לבאר, גם אלף חכמים לא יצליחו להוציא"

19. אכן פה ושם היו טעויות בקרב הדגלנים. מה לעשות שאין לנו בארץ אנשי מקצוע בתחום הזה? עשינו ככל שביכולתנו לתדרך אותם. פה ושם היו טעויות. כל מי שהיה שם, כולל ליאור ואנוכי נזעקנו בכדי לסייע. אבל בטח עבור מישהו שמתלונן על איחור של רבע שעה בתחילת התדרוך, זה לא מעניין. העיקר שאפשר להתלונן.

20. וזה בעצם הסוף וגם מה שגרם לי להגיב בצורה כה קשה: "יצאתי מאוכזב מאוד מכל האירוע וחבל שבזבזתי את זמני על אירוע לא ספורטיבי שמתיימר להעלות את רמת הספורט בארץ."

חבל שאינך יכול (כמו רבים מהמשתתפים האחרים) לראות רחוק יותר מקצה אפך ואינך יכול להעריך את גודל ההישג. לא רק אתה "סבלת" ביום זה. רבים אחרים נפלו "קורבן" לשיטה, להחלטות שיפוטיות שפגעו בהם, לקארטים לא שווים ולעוד הרבה בעיות שלא ניתן היה לתת להם פיתרון (ואל תהיה חכם שלאחר המעשה. את הכל ידענו מראש ובכל זאת היו דברים שלא היו בשליטתנו). אלא שבניגוד אלייך, כל שאר המתחרים באו וחיזקו את ידי המארגנים על הזכות שנפלה בצידם לקחת חלק באירוע הזה.

21. כל שנותר לי לסכם הוא אכן להצטער בשבילך שבזבזת את זמנך על האירוע הזה. אני מקווה בשבילך שזה לא יקרה לך שוב...

אני מוצא שוב לנכון להתנצל בפני שאר משתתפי הפורום על התגובה הקשה. מקווה, רוברט, שעניתי לך על השאלות "הקשות". וגם אם לא, זה מה יש.

אתה יכול להמשיך לשלח ברחבי הפורום הזה ושאר הפורמים אשר טרחת להעתיק את התגובה הזו שלך לשם. מי שעושה דבר כזה כוונתו היא ללכלך על עבודתם של אחרים. אבל אתה בטח קורא לזה ביקורת

אני את שלי אמרתי. מקווה ששאר המשתתפים באירוע נהנו יותר ממך.

בברכה,

און יעקבסון

קודם כל אני רוצה להודות לרדבול על הניסיון שלהם לעשות משהו טוב.

היוזמה הזו ברוכה, וכולי תקווה שיהיו עוד יוזמות כאלה (למרות שאחרי מה שהיה אתמול, ).

ועכשיו, לסיכום שלי.

ביום רביעי (יומיים לפני האירוע), מתבצע תדריך נהגים הכולל מעבר די נרחב על התקנון ובו מוצגות כל הנקודות המשמעותיות בתקנון זה. ההתרשמות שלי מהתקנון היתה שהולך להיות לנו אירוע ברמה שלא הכרתי קודם לכן בארץ, עם תקנון שלא משאיר קטעים אפורים או שחור או לבן. חבל רק שבמהלך יום המירוץ, התבדתי, וראיתי איך זורקים את התקנון הזה לכל הרוחות, ולא מתייחסים לשום סעיף שכתוב בתקנון. אחד הסעיפים ששמו עליהם דגש רב היה סעיף העמידה בזמנים. האירוע מוגבל בזמן, עקב החסימה של הציר הראשי בתל אביב, ולכן חייבים לדייק בזמנים. נהג שיאחר לבוא למקצה שבו הוא משתתף, יפסל לאלתר ולא יוכל לערער על פסיקה זו!!! עוד סעיף חשוב (במיוחד בשבילי) הוא שמשקל המינמום של כל נהג הוא 75 ק"ג, ומי שיהיה מתחת למשקל זה, יוספו לו משקולות. הללויה אמרתי לעצמי. סוף סוף יהיה לי מעט סיכוי נגד נהגים שוקלים חצי מהמשקל שלי (והיו כאלה באירוע).

היום התחיל בהתייצבות נהגים ב-7:30, על מנת שנתרכז במסלול, נכיר אותו ונספיק גם לעשות תדריך רענון קצר.

התדריך היה אמור להתחיל ב-8:30, אבל כרגיל בישראל (המילה עמידה בזמנים לא מוכרת בארץ) התדריך התאחר והתחיל ב-8:45. לא נורא.

במהלך התדריך מוציא יעקב טרפוצ'ניק 2 דגלים שחורים למראה, ותוך כדי שאלה לנהגים מסביר שמי שהכין את הדגלים עיוור צבעים, ולכן יסמנו X בצבע לבן על הדגל השחור שיוצא רק בעמדת השופט הראשי. לאחר כמה שאלות בנושא מתברר שה-X יהיה על הדגל הכחול (ולא השחור). כבר פה עולה לי בראש סימן שאלה בקשר לרצינות המארגנים. האם עבור אירוע כזה שמתוכנן כמה חודשים קודם, מזמינים דגלים (שהם חלק חשוב מאוד מהחוקים) ולא בודקים אותם לפני, אלא רק בדקה ה-90?????

לא נורא, אולי זה איזה משהו קטן ולא רציני? אפשר לחיות עם זה.

בשעה 9 מבקשים מכל הנהגים שבקבוצה A להתייצב ליד הקארטים מכיוון שעוד כמה דקות עולים (אני ההיתי בין הנהגים בקבוצה זו), אך לא כך הדבר. בינתיים ממשיכים להשוות קארטים, מתחילים להתווכח איפה לשים משקולות ובאיזו צורה על הקארט וכו'. האם לה היה מספיק זמן לבדוק איך מחברים את המשקולות אפילו יום קודם לכן (שלא לדבר על חודש קודם)? האם הקארטים לא צריכים להיות שווים לפני שקוראים לנהגים לבוא? התייבשנו מעל שעה וחצי עד שלבסוף עלינו למקצה מדידת הזמנים שלנו. להזכירכם - לאירוע יש זמן מוקצב שאסור לחרוג ממנו, וכל נהג שיאחר לבוא, יפסל ללא זכות ערעור! בגלל הלחץ בזמן, קוצרו מקצי מדידת הזמנים מרבע שעה, ל-10 דקות (ע"פ התקנון - 15 דקות מקצה הכרת מסלול + מדידת זמנים). אני מבין את המצב וחושב לעצמי כמו מקודם - לא נורא.

לאחר סיום המקצה שלי, עוברים לקבוצה B, ואנו מקבלים הודעה שבגלל קוצר הזמן, כל קבוצה תבצע מקצה מדידת זמנים ולאחריו ישר מקצה רבע גמר (השעה כבר אחרי 11, וכמו שאתם יודעים, מאוד חם). אוקיי, עדיין אני מנסה להבין את המצב, למרות הזלזול בתקנון ע"י האנשים שכתבו אותו.

בין המקצים מעלים מקצה של סלבריטאים ומקצה של אנשי תקשורת (לא ברצף), כאשר המנצח בכל אחד מהמקצים זוכה ב-2500 ש"ח שהוא יתרום כאוות נפשו. שוב פעם, היוזמה של רדבול מצויינת, וכרגיל הביצוע כושל. אין ארגון, אין עמידה בזמנים, בזמן שהסלבריטאים/אנשי התקשורת נוהגים, לא מרכיבים משקולות על הקארטים שבפיטס - יש זמן, אף אחד לא חושב אפילו חצי צעד קדימה.

בינתיים מושכים זמן ואנחנו "מתייבשים" מחוסר מעשה ובציפיה להמשך המירוץ.

כאשר מגיעים למקצה רבע הגמר של קבוצה A (שלא בוצע ברצף עם הזמנים כמו כל שאר הקבוצות), פתאום מתגלה לי, ללא שום הודעה מסודרת מצד המארגנים לנהגים, שמעכשיו מתחרים ללא הגרלות כלים וללא משקולות!!! כי אין זמן. זהו כבר זלזול מוחלט בנהגים המשתתפים ובתקנון! לא יתכן שאני (ששוקל 95 ק"ג אאלץ להתמודד עם נהג שבכל הקפה נתקע בחציר אך שוקל 65 ק"ג ולא אוכל לעקוף אותו גם כשאנחנו מגיעים למצב של קארטים מקבילים).

במקצה זה הבנתי את כל מה שהיה ביום זה. דברים שלא ייחסתי להם חשיבות שעה קודם לכן, התבהרו לי לחלוטין.

כאשר יושבים אנשים על הגריד בשמש הקופחת ובחום הרב, ואדם מבקש להוריד קסדה ולשתות, נאמר לו שאם יעשה כן, יפסל! מצד שני, נהג שאביו שותף לארגון האירוע בצורה זו או אחרת, מקבל אישור שיעמוד לידו מישהו עם שמשיה שיעשה לו צל, והוא מקבל אישור להוריד קסדה ולשתות. במה הנהג ההוא טוב יותר מכל אחד אחר?

למה אני, או כל אחד אחר, צריכים להתמודד עם אנשים השוקלים מתחת למשקל המינימום הכתוב בתקנון? הרי כולם מבינים שאין שום סיכוי שאני אעקוף נהג כאשר יש בינינו הפרש משקל של 30 ק"ג (אלא אם הוא יעצר).

למה כאשר אני במהלך ביצוע הפניה, נכנס בי נהג בפראות ללא קיום חוק החצי ומעיף אותי כ-2 מטר ללא שום התייחסות של השופט באוה עמדה?

למה נהג שנכנס בקביעות בחציר ומעיף אותו על המסלול, לא מקבל שום התייחסות (דבר שע"פ התקנון אסור)?

למה אין אפילו הגרלת קארטים (המינימום שאני יכול לבקש למירוץ שוויוני), ותמיד בעמדת הפול פוזישן מתייצב קארט 18 או 8 (2 הקארטים החזקים ביותר באותו יום)?

ויש לי עוד המון שאלות קשות, אבל אני יודע שאף אחד לא יהיה מוכן להתייחס אליהן, כי אבא שלי לא בעל מסלול קארטינג, ואינו בעל השפעה בתחום.

לסיכום:

היוזמה של רדבול מצויינת לכשעצמה וכל הכבוד להם ולכל עובדי ועובדות רד בול על ההשקעה הרבה שלהם. תודה לכם.

באשר למארגני האירוע, כשלתם כשלון חרוץ!!!

לא קיימתם שום סעיף שכתבתם בעצמכם מהתקנון. אפילו הדברים הקטנים ביותר של שלטי ה-10 דקות וכו' לא קיימתם. השיפוט לא היה קיים בכלל, ונעשו מעט מאוד החלטות, יחסית לכמות האירועים שאני ראיתי (ואני יודע שראיתי רק חלק קטן מהמקום בו עמדתי). המרשלים לא ידעו את התפקיד שלהם ואת משמעות הדגלים (במקרה אחד לאחר תאונה בפניה מהירה, המרשל נעמד עם הדגל הצהוב אחרי!!! מקום התאונה ובמקום שהשופט שהיה שם יקרא לו, בועז היה צריך לצעוק על מהרשל ולהסביר לו איפה לעמוד, כאשר כל הצופים שומעים), ועוד.

יצאתי מאוכזב מאוד מכל האירוע וחבל שבזבזתי את זמני על אירוע לא ספורטיבי שמתיימר להעלות את רמת הספורט בארץ.

ושוב פעם, תודה לרדבול על כל הארגון שהיה באחריותם, הוא היה מצויין.

ותודה על הסרבלים לירון ויובל. :-)

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

אני שמח לומר שאני גרמתי לתאונה הכי גדולה באותו יום

:smile: (אם כי לא באשמתי - הקארט שלי, מספר 8, החליט להיכבה מידי פעם במהלך במקצי דירוג והמירוץ.. כשפעם אחת הוא נכבה ממש אחרי סיבוב מאוד מהיר ועם שדה ראייה די אפסי, בקטע מסלול מאוד צר.. ההמשך כבר ברור. טוב ככה זה בספורט מוטורי מה אפשר לעשות..)

מלבד זאת, אירגון מופלא. היה ברור לחלוטין שעבדתם (אתם המארגנים) כמו חמורים כדי שהכל יילך חלק, ושעשיתם את זה מתוך אהבה אמיתית לתחום.. אני לא מבין איך אפשר לבוא אליכם בטענות כלשהן. שיהיה..

תודה,

עמוס

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

פורסם

און

במקום לנוח (אחריי כמה לילות בלי שינה ) אתה צריך להתעסק עם בכיינים למיניהם :shock: .

היה אירוע מדהים,אירוע שמי שלא הספיק להשתתף במוקדמות רק בכה ורצה לעקור את גדרות הבטחון מרוב תסכול ועצבים על כך שהוא לא על המסלול .

אילו היינו מצמידים אליכם צלם אז אנשים היו סותמים את הפה שלהם להרבה מאוד זמן כי רוב הנהגים/אנשי צוות/מרשלים ראו עד כמה אתה ושותפך פירפרתם על המסלול בכל דבר שרק קרה או עלה והתוצאה הייתה שלמזלנו האירוע לא נפסק ,לא היו נפגעים(תודה לאל) ,והכל זרם (עד כמה שהיה ניתן) .

תודות ל:

און יעקובסון ,ליאור לוי ,שי מרד בול,יעקב טרפוצניק,דוד מנשה,אריה עמוס,לקריין התותח בועז ,לאנשי רד בול על הפינוק לאורך כל היום לנהגים .

מתנצל באם שכחתי אדם כלשהו .

תודה תודה תודה

נ.ב

רוברטו מה היה שמך בתחרות ?

דדי,

פורסם

און

לא באתי לקטול אף אחד. תאמין לי, אם הייתי רוצה לקטול, היית רואה את זה.

המחמאה באה לרדבול כי הם באמת ניסו לעשות דבר טוב.

אתה צודק, באמת כשהגעתי בסביבות השעה 7:30, המסלול היה מוקם כולו. ועל זה אני מוריד בפניך ובפני כל מי שהיה מעורב את הכובע.

תאמין לי, אני יודע לפרגן כאשר מגיע.

אבל תסביר לי, למה התחילו בהשוואות הקארטים רק לקראת השעה 9?

למה לא נבדקו הקארטים למיקום המשקולות עליהם ולצורת החיבור שלהן? היה אפשר לחסוך את הזמן הזה, נכון?

למה לא בדקתם את הדגלים? אפשר היה להביא דגלים חליפיים מהמסלולים שמהם לקחתם את הקארטים או מכ למסלול אחר.

למה לא בדקת האם המרשלים גם יודעים את העבודה? גם מרשלים ניתן היה (לנסות לפחות) לגייס מהמסלולים השונים. כך הייתם מקבלים אנשים בעלי ניסיון בתחום.

כמו שכתבתי מקודם, אני מבין למה היו מירוצי הסלבריטיז והתקשורת, ואין לי שום טענה לגבי זה (אם זה לא היה ברור אחרי שכתבתי את זה קודם).

אגב, משהו שקשור לפרסום של האירוע - אם היה פרסום בתקשורת, אני חושב שהדבר היה טוב יותר גם לרדבול וגם לאירוע עצמו.

אני גם מבין שיש דברים שצצים בדרך שלא חשבתם עליהם קודם, אבל כל מה שפירטתי כאן אלו הם דברים שלא צריכים לקרות במהלך יום המירוצים אלא מוכנים לפחות יום קודם לכן.

אתה יכול לשאול את החבר'ה שהיו איתי, רציתי לבוא אליך בסוף האירוע ולהגיד לך הכל (מה שעשיתי עם יעקב), אבל הייתי מאוד נסער והייתי חייב להרגע.

בקשר לשיפוט אוהד - אתה אמרת. בכל התגובה שלי לא אמרתי את הדבר הזה. אמרתי שלא היה שיפוט, וזהו. ולא רק במקרים שהיו לי. גם לנהגים אחרים. אבל אני לא יכול להתייחס למקרים אותם לא ראיתי במו עיניי, ולכן נתתי כדוגמא את המקרים שלי בלבד. אתה הרי לא רוצה להכנס איתי עכשיו לוויכוח על המקרה של איציק, נכון? אני לא ראיתי את המקרה ואין לי מושג מה היה שם, ולכן לא התייחסתי אליו.

וכן, אני יכול לראות קצת יותר רחוק ממה שנראה לך. תגיד לי אתה, בתור נהג יותר ותיק ממני בתחום, מתי בפעם האחרונה היה מירוץ של דו מנועי לדוגמא? או מדוע אין מירוצים בחריש יותר? או למה אין ליגה מסודרת של 2 פעימות בארץ ואנשים שהשקיעו את מירב כספם על קארטים, מוכרים אותם? אתה בטוח יודע את התשובה טוב ממני. וזה הוא הדבר שנראה לי שיקרה גם פה, אלא אם כן יהיה שינוי בכל דרך החשיבה בענף (דבר שלא נראה באופק).

וכן, אני יודע שזה קשה לקבל ביקורת, והרבה יותר קל להגיד שזה נקרא ללכלך ו"להתלבש" על הפרסום שלי בשאר הפורומים, אבל ישנם אנשים שלא מעיזים (מסיבות השמורות להם) להגיד את מה שהם חושבים, וגם לא כולם מכירים את הפורום הזה. תיכנס גם לפורומים האחרים ותראה, אולי מישהו בכל זאת חושב שלא הכל היה מושלם פרט לכמה דברים שלא היו בשליטתכם. אולי בכל זאת אני לא כל כך דפוק ואולי אני גם מבין משהו ממה שאני אומר (למרות שאני לא כמוך, או כמו אנשים אחרים המון שנים בתחום).

רוברט

פורסם
און

במקום לנוח (אחריי כמה לילות בלי שינה ) אתה צריך להתעסק עם בכיינים למיניהם :shock: .

היה אירוע מדהים,אירוע שמי שלא הספיק להשתתף במוקדמות רק בכה ורצה לעקור את גדרות הבטחון מרוב תסכול ועצבים על כך שהוא לא על המסלול .

אילו היינו מצמידים אליכם צלם אז אנשים היו סותמים את הפה שלהם להרבה מאוד זמן כי רוב הנהגים/אנשי צוות/מרשלים ראו עד כמה אתה ושותפך פירפרתם על המסלול בכל דבר שרק קרה או עלה והתוצאה הייתה שלמזלנו האירוע לא נפסק ,לא היו נפגעים(תודה לאל) ,והכל זרם (עד כמה שהיה ניתן) .

תודות ל:

און יעקובסון ,ליאור לוי ,שי מרד בול,יעקב טרפוצניק,דוד מנשה,אריה עמוס,לקריין התותח בועז ,לאנשי רד בול על הפינוק לאורך כל היום לנהגים .

מתנצל באם שכחתי אדם כלשהו .

תודה תודה תודה

נ.ב

רוברטו מה היה שמך בתחרות ?

תראה את החתימה שלי. אם לא שמת לב, אינני מתחבא מאחורי איזה שם בכדי שלא יזהו אותי.

אגב, מי אתה?

ובוא נגיד שהתעלמתי ממה שכתבת על בכיינים.

רוברט

פורסם

רוברט

עם כל הכבוד, אני לא צריך לתת לך דין וחשבון. על אחת כמה וכמה שעניתי לך על רוב השאלות שאתה שואל כאן שוב. על אחת כמה וכמה שאתה מעלה פה שאלות פשוט לא נכונות שמטעות את שאר אלו אשר עשויים לקרוא את זה. מעין אתה יודע שלא נבדק המקום בו יותקנו המשקולות? יש לי ההרגשה שלא ממש טרחת לקרוא את התשובה שלי. כי אם היית טורח לעשות כן, מבין. גם היית רואה את הסעיף בו אני מודה על הפשלות עם הדגלים. לאור מורכבות האירוע, אם בהכנות התפשל דבר כזה (שניתן לו פתרון בשטח ולבטח לא השפיע בצורה כל שהיא על האירוע) אני יכול לחיות עם זה. אבל עזוב, הרי באת "להעביר ביקורת". באת לחפש בציציות. דגל אחד לא היה תקין וצריך לכתוב על זה בתפוצת נאט"ו.

אם באמת מעניין אותך לדעת, אז יש כבר מהיום בצהריים מסמך עם שישים! סעיפים של ליקויים וביקורת על האירוע ביום שישי. לא, אתה לא תראה אותו. יראה אותו מי שמעניין אותו לראות ולשמוע ביקורת וללמוד. לא "ועדת חקירה" של נהג מתוסכל.

אגב פרסמות לאירוע: "בזכות" המצב הביטחוני שנפלנו אליו, עד הדקה התשעים של ממש, לא היה ברור אם האירוע בכלל יצא לפועל. אנשי רד-בול לא ישנו לילות בכדי להמשיך בתוכנית המקורית. אני מניח שמסיבה זו לא יצאו בפרסומים רחבים מדי. ביטול האירוע בדקה התשעים היה עושה נזק רב. יותר מדי היה מוטל על המאזניים.

"אני גם מבין שיש דברים שצצים בדרך שלא חשבתם עליהם קודם". לא אמרתי את זה. זה שיבוש שלך.

כל תקלה ובעיה שהייתה באירוע, חזינו מראש. בניגוד למה שאתה חושב, האירוע הזה לא היה "שכונה" ורבים וטובים חשבו פשוט על הכל. זה לא אומר שיכולנו לפתור כל בעיה מבעוד מועד. ושוב, אתה כל כך לא יודע עד כמה הדברים יותר עמוקים מכפי שנדמה לך. אתה רואה רק על פני השטח ומהזווית שלך. הבעיות שאתה מעלה נראות כמו כאלו להן פיתרון קל בשורה האחרונה, לא כך הם פני הדברים.

ציטוט שלך: "תגיד לי אתה, בתור נהג יותר ותיק ממני בתחום, מתי בפעם האחרונה היה מירוץ של דו מנועי לדוגמא? או מדוע אין מירוצים בחריש יותר? או למה אין ליגה מסודרת של 2 פעימות בארץ ואנשים שהשקיעו את מירב כספם על קארטים, מוכרים אותם? אתה בטוח יודע את התשובה טוב ממני. וזה הוא הדבר שנראה לי שיקרה גם פה, אלא אם כן יהיה שינוי בכל דרך החשיבה בענף (דבר שלא נראה באופק)"

אתה כל כך צודק, רק שאתה הוא ושכמוך שלא רואים שהם חותכים את הענף שהם יושבים עליו. בטח שאותו הדבר יקרה שוב. אתה חושב שחברה כמו "רד-בול" תבוא ותשקיע בך כסף אחרי שאתה טורח לרוץ ולכתוב בכל פורום בו יש לך זכות הקלדה את התסכולים האישים שלך? כי ביניינו, כפי שציינתי בתחילה, הם מאוד רוצים לקבל ביקורת. אבל מה שכתבת, זה לא ביקורת ואת "הריג'קטים" אותם ציינת, לא צריך להיות גאון יותר מדי גדול בכדי לראות. אבל צריך להיות קצר רואי בכדי לא לראות שנעשה פשוט הכל לעשות, במסגרת המגבלות, את האירוע הכי טוב עבור הנהגים. וזה כולל גם אותך. אבל כשאתה יורק לבאר אשר ממנה אתה שותה , זה בחזקת "תמות נפשי עם פלישתים". או בתרגום חופשי, אני אכלתי אותה, אז כולם ידעו וזה לא נראה אחרת מאשר התבייכנות. כי רוברט, אם למרות כל הבעיות, היית אתה זה שמסיים על הפודיום, יש לי הרגשה שהמכתב שלך היה אוהד יותר.

הספורט המוטורי מלא באנשים שיודעים לשבת על הגדר (או מאחורי המקלדת) ופשוט להעביר ביקורת, לבחוש בקלחת ולעשות מענף הספורט הזה פוליטיקה. זה בטח לא יגרום לאף אחד להשקיע בספורט הזה. בדיוק כמו שקרה באשקלון, בקארטינג (סיבוב ראשון), אופנועים ועכשיו שוב בקארטינג. פוליטיקה, עסקנים ומאכרים יהרגו את הענף.

קשה לי לקבל ביקורת? אתה מכיר אותי? אותם שישים סעיפים שהזכרתי קודם לכן הם התשובה שלך לניתוח האישיות שעשית לי. האירוע היה חף מלהיות מושלם, אני הראשון להודות בזה. נו, אז? האם היה לאירוע כזה תקדים? אם היינו עושים עוד אירוע כזה בעוד חודש, אני מבטיח לך שתשעים אחוז מהבעיות שהתעוררו באירוע הזה, לא היו קורות. אני יודע שקשה לך לראות את זה מנקודת מבטך המאוד מאוכזבת, אבל מה שכתבת קצר רואי לנוכח העובדות ולנוכח הפירוט הרב אותו טרחתי לשטוח בפנייך בתשובה הקודמת שלי.

ועוד משהו: שאתה כותב דברים כמו "חבל שבאתי", איך שלא קראת "לביקורת" שלך, זו לא ביקורת בונה, זו דיעה אישית שמבוססת על תחושתך האישית. כל מי היה באירוע הזה, יכול להצביע על ריג'קטים. כמעט כל מי שהיה באירוע הזה, יכול היה להעריך את גודל ההישג ולהתעלות על התחושות האישיות שלו. לא כולם, מסתבר.

און

לא באתי לקטול אף אחד. תאמין לי, אם הייתי רוצה לקטול, היית רואה את זה.

המחמאה באה לרדבול כי הם באמת ניסו לעשות דבר טוב.

אתה צודק, באמת כשהגעתי בסביבות השעה 7:30, המסלול היה מוקם כולו. ועל זה אני מוריד בפניך ובפני כל מי שהיה מעורב את הכובע.

תאמין לי, אני יודע לפרגן כאשר מגיע.

אבל תסביר לי, למה התחילו בהשוואות הקארטים רק לקראת השעה 9?

למה לא נבדקו הקארטים למיקום המשקולות עליהם ולצורת החיבור שלהן? היה אפשר לחסוך את הזמן הזה, נכון?

למה לא בדקתם את הדגלים? אפשר היה להביא דגלים חליפיים מהמסלולים שמהם לקחתם את הקארטים או מכ למסלול אחר.

למה לא בדקת האם המרשלים גם יודעים את העבודה? גם מרשלים ניתן היה (לנסות לפחות) לגייס מהמסלולים השונים. כך הייתם מקבלים אנשים בעלי ניסיון בתחום.

כמו שכתבתי מקודם, אני מבין למה היו מירוצי הסלבריטיז והתקשורת, ואין לי שום טענה לגבי זה (אם זה לא היה ברור אחרי שכתבתי את זה קודם).

אגב, משהו שקשור לפרסום של האירוע - אם היה פרסום בתקשורת, אני חושב שהדבר היה טוב יותר גם לרדבול וגם לאירוע עצמו.

אני גם מבין שיש דברים שצצים בדרך שלא חשבתם עליהם קודם, אבל כל מה שפירטתי כאן אלו הם דברים שלא צריכים לקרות במהלך יום המירוצים אלא מוכנים לפחות יום קודם לכן.

אתה יכול לשאול את החבר'ה שהיו איתי, רציתי לבוא אליך בסוף האירוע ולהגיד לך הכל (מה שעשיתי עם יעקב), אבל הייתי מאוד נסער והייתי חייב להרגע.

בקשר לשיפוט אוהד - אתה אמרת. בכל התגובה שלי לא אמרתי את הדבר הזה. אמרתי שלא היה שיפוט, וזהו. ולא רק במקרים שהיו לי. גם לנהגים אחרים. אבל אני לא יכול להתייחס למקרים אותם לא ראיתי במו עיניי, ולכן נתתי כדוגמא את המקרים שלי בלבד. אתה הרי לא רוצה להכנס איתי עכשיו לוויכוח על המקרה של איציק, נכון? אני לא ראיתי את המקרה ואין לי מושג מה היה שם, ולכן לא התייחסתי אליו.

וכן, אני יכול לראות קצת יותר רחוק ממה שנראה לך. תגיד לי אתה, בתור נהג יותר ותיק ממני בתחום, מתי בפעם האחרונה היה מירוץ של דו מנועי לדוגמא? או מדוע אין מירוצים בחריש יותר? או למה אין ליגה מסודרת של 2 פעימות בארץ ואנשים שהשקיעו את מירב כספם על קארטים, מוכרים אותם? אתה בטוח יודע את התשובה טוב ממני. וזה הוא הדבר שנראה לי שיקרה גם פה, אלא אם כן יהיה שינוי בכל דרך החשיבה בענף (דבר שלא נראה באופק).

וכן, אני יודע שזה קשה לקבל ביקורת, והרבה יותר קל להגיד שזה נקרא ללכלך ו"להתלבש" על הפרסום שלי בשאר הפורומים, אבל ישנם אנשים שלא מעיזים (מסיבות השמורות להם) להגיד את מה שהם חושבים, וגם לא כולם מכירים את הפורום הזה. תיכנס גם לפורומים האחרים ותראה, אולי מישהו בכל זאת חושב שלא הכל היה מושלם פרט לכמה דברים שלא היו בשליטתכם. אולי בכל זאת אני לא כל כך דפוק ואולי אני גם מבין משהו ממה שאני אומר (למרות שאני לא כמוך, או כמו אנשים אחרים המון שנים בתחום).

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

אגב, רוברט

אם אתה רוצה ללמוד ביקורת מהי. קרא את התגובה של פרטנר. זה ההבדל בין ביקורת "לביקורת".

ולך, פרטנר, אני מקווה שתשובתי הראשונה לרוברט מספקת לפחות את החלק הארי לסיבות לשינוי התקנון, האיחורים, מיזוג המקצים וכדומה. זה היה לעשות כך, לבטל את האירוע או לעצור אותו באמצע. החלטה "ניהולית" היא לעשות מזעור נזקים ולאפשר לאירוע להסתיים בכבוד.

חשוב להבין כי לא נעשה כזה דבר לפני כן בארץ וכי התוכנית המפורטת ליום הזה כללה לו"ז צפוף. לו"ז שהשתבש כתוצאה מעשרות גורמים שלא היו בשליטתנו.

בטווח של שש שעות נבנה כאן מסלול ענק באורכו, חלקו על תוואי "טבעי" של כבישים (עם האילוצים הנלווים לכך, כגון פניה חדה או כביש צר) שללא כל "הרצה" נכנס לתפקוד מבצעי. בוודאי שעשויות להיות (והיו) בעיות. אם היו לנו עוד שלוש-ארבע שעות לעבור על המסלול לפני האירוע, סביר להניח כי רוב הבעיות היו נפתרות.

לא היו עוד שלוש-ארבע שעות...

זה מה שהיה לנו ועם זה ניצחנו

בברכה,

און

ראשית ,תודה למארגני האירוע על החויה הנהדרת.

תודה גם לאון וליאור שהזיעו ,התרוצצו ותרמו להצלחת המירוץ.

אירוע ששילב בניית מסלול מרשים ויפה, דאגה למשתתפים (מתחם נהגים שדאג לרווחתם -אוכל שתיה ומיזוג! ובנוסף סרבלים נאים) , שיפוט רציני, וכרוז מעולה.

עקב אכילס של האירוע היה (כרגיל במחוזותינו?) לוח הזמנים שהתארך ושיבש את התוכנית המקורית (מוקדמות שקוצרו מ15 דקות ל10, הזנקת קבוצה B למירוץ מיד אחרי המוקדמות ו"בישול" הנהגים בשמש היוקדת, ויתור על השוואת משקלים בקארטים ויצירת פערים גדולים ! ועיכובים ארוכים שגרמו לנו כנהגים התשה מההמתנות הארוכות ובוודאי לקהל ).

אבל אם נתגבר על הביקורתיות ( וחשוב שנעלה אותה למען הפעמים הבאות גם אם היא נראית לכאורה קטנונית כמו הביקורת שהועלתה כאן על הצבת הרמקולים החזקים ליד מקום מנוחתם של הנהגים המותשים או פניית היירפין בעייתית מאוד מיד בתחילת המסלול או צמיגים התוחמים את שיקיין שמשום מה לא נקשרו כראוי וגרמו לסיכון ובעיות), נגלה שהאירוע הוא לדעתי נקודת ציון חשובה בתחום הספורט המוטורי בישראל כאירוע עממי שמתקיים בלב העיר ,מאורגן כהלכה , מרשים ומעורר תקווה שעוד גופים מסחריים יתרמו וישתמשו בענף היפה הזה לקידום מוצריהם והצבת הספורט המוטורי במעלה הרייטינג התקשורתי.

לצערנו ,המדינה עסוקה בימים אלה בצרות ואירוע שכזה נעלם לו בין הדיווחים על מטחי קטיושות .

נקווה שיהיו עוד אירועים כאלה ,וכל הכבוד למנצח ולשאר הנהגים על הלחימה.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

רוברט

הבכיינים הם כמה אנשים ולפי מה שאני מבין ממך אז גם אתה בינהם אז ממה בדיוק נפגעת שאתה "מאיים" ?

דדי,

פורסם

אני מסכים עם הביקורות של פרטנר.

כמו כן אני חושב שהיתה השקעה עצומה מצד און וליאור, וגם של רד בול.

לצערנו עיתוי האירוע לא היה נכון, מסיבות בלתי נמנעות.

און, אני חושב שבאירוע כזה ראוי לעשות תוכניות B ו-C חלופיות בדיוק למקרים של לו"ז.

למשל, לפי דעתי, בתוכנית B היה למשל אפשר להכניס קיצור המרוצים של הסלבס ואנשי התקשורת.

בתוכנית C (כשהמצב באמת גרוע) אפשר היה להכניס את קיצוץ זמני המקצה (לא כל כך נורא יחסית), ביטול ההגרלות של הקארטים בין מקצי הזמנים לרבע הגמר (שזה נורא), וביטול המשקולות (שזה נורא עוד יותר).

סה"כ אני נהנתי מהאירוע, רד בול השקיעו מכל הכיוונים באירגון ובנהגים. (אהבתי את המאווררים עם המים הקפואים - משהו שלמשל לא היה למרשלים, לשופטים ולאון וליאור).

לצערי אני מאלה ש"נפגעו" וקיבלו קארט נבלה, גם החליפו אותו בקארט קר כמעט לחלוטין ולכן לא נותר לי איך לנסות ללמוד בשביל עצמי את המסלול ולפנות פשוט את הדרך למהירים יותר.

לפי דעתי השיקול לבטל את ההגרלות בין מקצי הזמנים לרבע גמר הוא מוטעה ומערער מאוד את הניסיון לשמור על שיוויון בין הכלים. מי שהתמזל מזלו וקיבל קארט מהיר הרויח ומי שלא, הפסיד. מה גם שההגרלות לשני המקצים נערכו מראש והדבר היחיד שהיה צריך לעשות זה להעבר משקולות.

מבחינת לוגיסטיקה של רד בול, הביקורת היחידה שלי היא שלא היו גגונים או צילונים לקהל שבא לצפות באירוע.

מבחינת המשקולות, לפי דעתי באירוע הבא אפשר לעשות קטגוריות משקל (ג'וניורים, סניורים, מאסטרים), לתת גביע לכל מנצח בקטגוריה ולעשות תחרות אלוף האלופים (שלוקחים מקומות ראשונים ושניים מכל קטגוריה וגם גם שמים משקולות) ושם יהיו גם הפרסים היוקרתיים. זה יחסוך עלות של משקולות, את עלות המשקולנים וגם את הזמנים.

חוץ מזה, אישית הייתי מעדיף עוד 16 טכנאי קארטים על 16 נערות חינניות עם שלטים. את הנערות האלו תמיד אפשר לראות בים. :)

לסיכום:

סה"כ זה אירוע ראשון מסוגו בארץ וברור שיהיו חבלי לידה. אני לקחתי את כל שינוי התוכניות בהבנה מלאה ובתקווה שהלקחים ילמדו לאירוע הבא.

מה שאני לא מקבל בהבנה זה את הבדלים בין הקארטים (ואני יודע שזה לא קשור אליך, און) אבל אני די בטוח שזה המשתנה שבעצם לא ישתנה, לצערי, לפי המגמה הנוכחית.

תודה רבה לרד בול, לאון וליאור וליעקב ושאר השופטים. :)

נפגש באירוע הבא!

גלעד קפוליס

נ.ב - ברבע הגמר שמו לי מצלמה בקארט מול הפרצוף, כך שאם אתם רואים צילום מהזוית הזאת זה כנראה אני. מזל שהיה לי ויסטור כהה אחרת היו רואים את כל הפרצופים שאני עושה בזמן הנהיגה. :)

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

לאון יעקובסון

השקעת את הנשמה בפרוייקט הזה (יחד עם ליאור ואנשים נוספים כמובן). כולנו ראינו.

רק מי שלא עושה יכול להעביר ביקורות מחוצפות כמו שרוברטו העלה.

ממני ומרוב המשתתפים (אני מעריך) .תודה!

פורסם

אהלן לכל המתעסקים בשטוית בכל אופן למי שיש תמונה במקרה שלי מהמרוץ

קסדה ירוקה נסעתי על מספר 17 שיצור איתי קשר

חן בן-ארי

• תוכן חדש...