Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7301 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא קשור לאוטו שלי, אלא יותר לידע כללי. כאשר בחורף אנו מדליקים ברכב חימום יחד עם מתג AIR CONDITIONER, יאנו מזגן, מה אנו בעצם מפעילים? מה זה עושה אני יודע, מייבש את האויר הלח ומחזיר אותו יבש וחם לסלון, אבל איזה חלקים של מערכת המיזוג עובדים חוץ מהרדיאטור חימום, כמובן?

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

כמו שאני יודע מה-306 שלי בציר 98, מדובר בשתי מערכות נפרדות.

חימום - רדיאטור חימום פנימי שבסיבוב הברז בלוח מזרים מים חמים של הרדיאטור דרכו והמאורר פנימי דוחף אויר חם פנימה.

קירור - לוחצים על כפתור המדחס AC והמוארר דוחף אויר דרך צלעות הקרור של המדחס ונכנס אויר קר.

אם אתה מפעיל בחורף את כפתור ה - AC חוץ מלאמץ את המנוע סתם ולהפעיל את המדחס אתה לא עושה כלום (למרות שמומלץ פעם בשבוע).

יתכן שבדגמים חדשים יותר יש לכך משמעות??..

יחיאל.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם
לא קשור לאוטו שלי, אלא יותר לידע כללי. כאשר בחורף אנו מדליקים ברכב חימום יחד עם מתג AIR CONDITIONER, יאנו מזגן, מה אנו בעצם מפעילים? מה זה עושה אני יודע, מייבש את האויר הלח ומחזיר אותו יבש וחם לסלון, אבל איזה חלקים של מערכת המיזוג עובדים חוץ מהרדיאטור חימום, כמובן?
הסיבה שבגינה מפעילים מיזוג+חימום בחורף היא להסרת אדים משמשת הרכב.

הסיבה שהשילוב של הפעלת מיזוג+חימום הוא כ"כ יעיל היא שהמזגן מוציא לחות מהאויר כך שאויר יבש יוזרם על השמשה וייבש אותה. החימום מיעל את ההפשרה עוד יותר.

כמו שקודמי אמר, הפעלת המיזוג מכניסה את המדחס לפעולה.

דני.

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

פורסם
הסיבה שבגינה מפעילים מיזוג+חימום בחורף היא להסרת אדים משמשת הרכב.

הסיבה שהשילוב של הפעלת מיזוג+חימום הוא כ"כ יעיל היא שהמזגן מוציא לחות מהאויר כך שאויר יבש יוזרם על השמשה וייבש אותה. החימום מיעל את ההפשרה עוד יותר.

דני.

מעניין, לא ידעתי שזה משפיע על כושר הסרת האדים בחורף...

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

רדיאטור החימום ומאדה המזגן הם יחידות נפרדות שמשולבות ביחידת בקרת אקלים אחת.

האחת תפקידה לחמם את תא הנוסעים והיא משתמשת באנרגיה המבוזבזת של חום המנוע, דרך מערכת הקירור,הוא רדיאטור החימום.

השנייה, שתפקידה לקרר את האויר החודר לתא הנוסעים ולהוריד את הלחות, משתמשת בגז המזגן הדחוס הזורם דרכה, והוא המאדה או המאייד.

מדף הבקרה ,ולפעמים בנוסף גם ברז מים לרדיאטור החימום, אשר נשלטים ע"י הנהג (או יחידת בקרת אקלים ממוחשבת) מווסתים את זרימת האויר (והמים) דרך שתי היחידות, כך אנו מווסתים את הטמפ' הרצוייה לנו בתא הנוסעים.

מדף הבקרה נקראת בשפה המיקצועית מדף עירבול (Mix-Flap), מלשון ערבול אויר חם וקר. להלן תמונה אשר ממחישה את מיקום הרדיאטור חימום, מאדה המזגן ומדף העירבול.

AC-Loop.jpg

פורסם
מעניין, לא ידעתי שזה משפיע על כושר הסרת האדים בחורף...

כשמפעילים בחורף חימום יחד עם מזגן זה מפשיר את העדים, יאנו מייבש את כל האויר בסלון לאומת חימום בלבד שאינו נותן שום דבר מעבר לאויר חם. נסיעה בחורף עם חימום ומזגן ביחד מפנקת ברמה גבוהה, אך גם עושה חור קטן בכיס :-)

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

• תוכן חדש...