Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז כך לפי נתונים של מורל, הסט של אווישן 6' הוא כזה:

מיד-160

טוייטר-110

הקרוס עצמו הוא 280W RMS

עכשיו על הסט עצמו כתוב כשהו בא 2 way שהוא צריך 150 רמס, למה? אחרי חישוב של ביו אמפינג הסט צריך 260 וואט? אך זה?

PIONEER 880PRS>JL 500.5>Morel H.ovation 6'+MT 22 Active cross>JL 8W7

Seat Ibiza>00'>1.6L>75HP>55KW>ALM>Manual G.B

פורסם

אל תשכח שההתנגדות של כל אלמנט היא 4 אום, בחיבור הספקים ,ההתנגדות תרד ל 2אום (חיבור מקבילי) ,הקרוס מתאים את ההתנגדות של שני האלמנטים ל 4 אום ,בגלל זה אתה לא יכול לחבר הספקים .

לכן גם ההספק הסופי הוא 150 וואט ,למרות שאני מאמין שהקומפוננט בנוי ליותר מזה .

פורסם

אז מתי שאני מחבר באופן רגיל אני צריך לתת 150

וכשאני מחבר בביו אמפינג, כמה אני צריך לתת לכל אלמנט? כמה שמוצהר על כל אלמנט בנפרד?

או שלחלק את המוצהר על 2 וואי

פורסם

כן .

בבי-אמפ אתה נותן לפי מה שמוצהר בכל אלמנט (אתה חייב לפחות 2 ערוצים ,ערוץ לכל אלמנט) ,ובחיבור דרך קרוס של הקומפ' אתה נותן 150 וואט דרך ערוץ אחד .

הקרוס מאפשר גם את BI WIRE .

שבה ערוץ אחד מתפצל לשניים ומתחבר לקומפ' ,החיסרון : אין לך איזון בין האלמנטים.

(שיטה לא מומלצת ,אך קיימת גם אפשרות כזאת) .

פורסם

אז יש לי מגבר JL

100X2

25X2

250X1D

מה אני יכול לעשות עם ה 25 W

ומה האופציה הטובה ביותר לחבר את האווישן 6'

פורסם

לגבי החיבור הייתי מחבר את המידיבאסים לערוצים הקדמיים (100)

ואת הטוויטרים לאחוריים (25)

מאחר והטויטרים של מורל קצת רגישים

על הנייר יכול להיות שהתוצאות לא יהיו מועדפות

לכן אולי היית חושב על מגבר נוסף 2 ערוצים בהספק גבוה יותר בין 50 ל80 RMS ומחבר אליו את הטוויטרים

ואז נשאר לך 2 ערוצים מהJL להשלמת סראונד מאחורה ...

זוהי דעתי האישית

מקווה שעזרתי רוני

פורסם

מה פתאום אחי, הטוויורים דורשים 110, יותר טוב שאני יחבר את ה100 שלי לקרוס באופן רגיל כי כך הוא דורש 150W ולא 260 בביו אמפינג

פורסם
מה פתאום אחי, הטוויורים דורשים 110, יותר טוב שאני יחבר את ה100 שלי לקרוס באופן רגיל כי כך הוא דורש 150W ולא 260 בביו אמפינג
תסביר את אצמך...

אתה מעדיף לחבר את הסט ל ערוץ אחד שמפיק 100 וואט במקום לשני ערוצים ניפרדים אחד 100 ו אחד 25 וואט?

פורסם
כן, לדעתי זאת האופציה הטובה ביותר במצב שלך.
פורסם

זה מה ששאלתי, כי עם אני מחבר את כל הסט ב ביואמפינג אני צריך לתת סה"כ 260W, עכשיו בחיבור רגיל אני צריך לתת 150W, אז באופן רגיל חסר לי בערך "על נייר" 50W ובביו אמפינג חסר לי 135W

פורסם

ביו-אמפינג זה לא טעם חדש של יופל'ה?

אני לא מבין מה זה "הקרוס עצמו 280".

זה שעל הטוויטר כתוב 110 זה לא אומר שאם תיתן לו 20 RMS הוא לא יעבוד. הוא יעבוד ואפילו יעבוד יפה מאוד.

זה שהמיד-באס מוצהר 160 זה לא אומר שאם תתן לו 50 RMS הוא לא יעבוד. הוא יעבוד ואפילו יעבוד יפה מאוד.

תבין, "מוצהר" זה נתון די וירטואלי שנמדד בתדר מסויים. מאחר ומוזיקה היא דינמית ובעלת תחום תדרים שמשתנה כל הזמן - כך גם ההספק וההתנגדות של הרמקול משתנה.

אני רוצה לראות את המיד הזה מקבל תדר של 20HZ כשהמגבר יוציא "רק" 50 RMS. אם הוא לא יעלה עשן אחרי חצי דקה תקרא לי צנצנת.

הסט הזה יכול לנגן יפה מאוד גם ממגבר שמוציא 4X50.

אם אתה לא מבין ויודע מה זה בי-אמפינג - אל תתעסק. אתה תשיג יותר נזק מתועלת.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אז אתה מציע שאני יחבר באופן רגיל את ה 100X2?

ומה לדעתך אני יכול לעשות עם ה 25X2?

פורסם

אין שום בעייה לתת לטוויטרים 25 RMS ולמידבאסים 100.

הסט ינגן יפה מאוד.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...