Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7351 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב: מאזדה 626. במשך כל הנסיעה מד החום נע בין החצי לשלושת רבעי. בשלב כל שהוא היו התחממויות תכופות עד לקו העליון. עצרנו בכפר שמריהו, נתנו לרכב להתקרר. המשכנו לנסוע, מד החום שוב בקו העליון לגמרי. עצרנו בכניסה לנתיבי איילון, שוב נתנו לו להתקרר. המשכנו נסיעה, מד החום בחצי. בסביבות צומת חולון הרכב התחמם עד לקו העליון - שם כבר עצרנו עצירה מוחלטת (במקום שהיה מסוכן נורא, אבל בלית ברירה). בשלב זה נשמעו תקתוקים מהמנוע. עצר איזה מכונאי שהוציא את האויר ממערכת הקרור, מילא נוזל קירור וטען ששיחרר את הטרמוסטט . עשינו נסיעה קצרה בה חום המנוע לא עלה. לאחר מכן התחלנו בנסיעה חזקה (אהיה זהיר בלשוני ולא אודה בנסיעה במהירות מופזרת כאן מעל דפי הפורום; רק אומר שזהו מספר בין 0 ל-140 קמ"ש). עד מחלף חולות מד הטמפרטורה לא עבר את השני שליש. לאחר מחלף חולות, עד כשישה ק"מ לפני מחלף יבנה - מד הטמפרטורה עלה עד לקו העליון שוב. שמתי לב לזה, ועצרנו בצד. שוב, החלו להישמע תקתוקים מהמנוכ ואז הוא נכבה מעצמו.

האם לדעתכם יש צורך לשפץ את ראש המנוע? מאיזה שלב בהודעה שלי נוצר הצורך הזה? האם כבר מהשלב בו נשמעו תקתוקים ונפגשנו עם המכונאי?

נקודה נוספת: שמעתי מחבר מן דיעה מוזרה, שכאשר רכב מתחמם ממש אסור לכבות אותו, אלא להשאיר אותו דולק כדי שמערכת הקירור תעבוד. נשמע לי הזוי. האם הוא צודק?

פורסם

שמנוע הרכב מתחמם "ממש" יש לכבות אותו באופן מיידי ולהזמין גרר, ולא לשחק משחקים של "לקרר ולנסוע". (אלא אם יש לך ידע טכני, זה כבר משהו אחר).

יש סיכוי שהלך ראש מנוע לפי התיקתוקים, בכל אופן יש להיזהר בלצאת בהצהרות כאלו עד לבדיקת הרכב במוסך מורשה. קח את הרכב למוסך (בגרירה!) ושם יאבחנו את הבעיה.

פורסם

בואו נתחיל בלחכות למישהו שיודע, במקום להעלות סברות כרס סתם כדי להראות נוכחות.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

תיקתוקים אינם מעידים על צורך בשיפוץ ראש מנוע. גם מנועים תקינים משמיעים צליל תקתוק

כשהם מתקררים (סעפת פליטה וממיר בעיקר).

סיכויים טובים שיש רק למצוא (ולתקן) את הסיבה להתחממות, ושלא נגרם נזק למנוע.

אבל חוץ מניחושים, לא ניתן לתת תשובה מדוייקת האם נגרם נזק, בלי לבדוק את המנוע.

:turn-l:
פורסם

אני לא מאמין שיכול לבוא לכן המכונאי הכי שפיץ בעולם ויגיד

הלך לך ככה וככה וזהו

צריך לאבחן את הנזק שנדרם למנוע במוסך.

למה להתווכח סתם?

פורסם

אם מדובר במה זמכיר צלצולים של המנוע, אזי התקתוקים נובעים לעיתים מהתחממות המנוע. אין זאת אומרת בהכרח שיש נזק למנוע. כאמור, רק מוסך יוכל לבדוק ולהשיב. אבל איך זה קורה ברכב יפני? :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

לאחר שהמנוע נכבה מעצמו הוא לא הונע שוב. האם יש איזשהו מנגנון שמכבה את המנוע לפני שנגרם נזק בלתי הפיך?

פורסם

לפי התיאור שלך לדעתי יש נזק במנוע עד כמה הוא חמור אני לא יכול להגיד לך בדיוק אבל במוסך סביר להניחש אתה תצטרך לעשות ראש מנוע .

אתה יכול להסביר לי ולכל חברי הפורום איך האוטו הגיע למצב שהוא התחמם ככה ולא טופל לפני ?

האם זה היתה בעיה של משאבת מים ?

יוניט חום ?

רדיאטור סתום ?

טרמוסטט תפוס סגור ?

צינור סדוק או קרוע ?

מה הסיבה שהמנוע התחמם עד כדי כך ?

פורסם

לאבחן על גבי המסך זה קשה,אך אני לא מבין למה המכונאי נתן לכם להמשיך,ולא הזמין גרר,או לפחות גישור למאורר של המזגן שיעזור בקירור המנוע,ולא מבין למה אחרי שהאוטו תקול ומתחמם נסעת במהירות גבוהה שיש בה אימוץ המנוע,כשמערכת הקירור תקולה?

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

לאחר כל מה שרשמת ברור לגמרי כי הלך לך ככה וככה והזה והזה...המושג שיחרור טרמוסטט לא קיים בלקסיקון עולם המכונאות, וזה סתם בילבול מוח.

כנראה שיש נזילת מים, בעית תרמוסטט, רדיאטור סתום, ראש מנוע וכו'.

להבנת הגורמים להתחממות קרא כאן.

מערכת הקירור אינה ניתנת לאיבחון בשלט רחוק, גש למוסך בהקדם האפשרי.

• תוכן חדש...