Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6855 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רקע:

לפני כשנה שבקה משאבת הדלק המקורית ברכב. הרכב נגרר למוסך "ליטל" שם הוחלפה המשאבה למשאבה תחליפית. מייד לאחר ההחלפה החלה התופעה הבאה:

בסיבובים חדים, עם היציאה מהסיבוב ולא במהלכו נפסקת אספקת הדלק למנוע למספר שניות, בהתאם לחדות הסיבוב ולכמות הדלק שנותרה במיכל.

הרכב הוחזר למוסך "ליטל", שם הוא נבדק ונטען כי המשאבה מורכבת כראוי ומערכת דמוית כוורת הנמצאת במיכל הדלק והאמורה לאפשר אספקה תקינה של דלק גם בסיבובים - תקינה (אין לי מושג על איזה מערכת מדובר, אם בכלל).

לפני כחודשיים הבעיה החלה להחמיר, כך שגם בסיבובים לא חדים וגם כאשר מיכל הדלק מלא למחצה, - הרכב משתנק עם היציאה מהסיבוב.

היום חזר הרכב מהמוסך של איציק בבית דגן. איציק בדק את המשאבה וטען שהיא ממוקמת גבוה מדי. גובה המשאבה כוון מחדש. בנוסף, לחץ המשאבה נבדק ונמצא תקין כמו גם מיקום ותקינות שאר האלמנטים המצויים מתחת למושב והקשורים למערכת הדלק.

למרבה הצער, אין כל שינוי במצב והרכב ממשיך להשתנק ביציאה מסיבובים.

שאלות:

1. למישהו יש הסבר לתופעה?

2. יש אפשרות שהתופעה מתרחשת מבלי כל קשר למשאבת הדלק ולמכלול הנלווה לה?

3. פתרון?

תודה.

zx וולקן

פורסם

אני נוטה לחשוב שזה קורה בעיקר בסיבובים ימינה, אבל מצד שני אלו רוב הסיבובים (שגורמים בעיות במקרה הזה) במדינות שההגה ממוקם בהם בצד שמאל.

zx וולקן

פורסם

אם ימינה - תתרכז במשאבה. האם היא יושבת כהלכה במקומה ? יש מצב שאחרי התקנתה היא יצאה וחזרה למיקום הגבוה ? האם הפילטר שלה יורד ממש עד לקרקעית ?

עם המשאבה הישנה הייתה לי בדיוק אותה בעייה. תוצאה של אי ספיקת דלק מהמשאבה. המשאבה נמצאת בשמאל וכל פנייה חדה ימינה משאירה אותה בלי דלק אם מיקומה אינו נכון.

פורסם

אני מפנה אותך להודעתי המקורית. שני בעלי מוסכים בדקו את המשאבה והם טוענים שהיא נמצאת במקומה.

יש אפשרות שהבעיה נובעת ממקור אחר?

zx וולקן

פורסם

קראתי את הודעתך המקורית.

השאלה אם היא נשארת שם גם בתנועה. יש שם גומייה שאמורה לקבע אותה למקומה.

לא יכול לחשוב על שום דבר אחר העשוי לגרום לתופעה.

פורסם

אני מציע לך לחבר מד מתח למחבר המשאבה ולצאת לסיבוב.

יכול להיות שהבעייה היא חשמלית ומסיבה כל שהיא, יש לך הפסקת חשמל בזמן הסיבוב.

שווה לבדוק.

ברק

פורסם

יכול להיות שהמשאבה ממוקמת עם פתח הספיקה הפוך? כלומר לכיוון דיפון תא הדלק?

אני זוכר מקרה כזה לאחד ממשתמשי הפורום שהרכיבו אותה בצורה לא נכונה...

אני לא אתפלא... ילדים עובדים במוסכים מורשים..

פורסם

אולי המשאבה התחליפית אינה טובה?

הרי עם המשאבה המקורית לא הייתה שום בעיה כזאת..

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ ומצטרף לבעיה הנ"ל:

בסיבובים חזקים ימינה עם רבע מיכל, יש גמגומים ביציאה מהסיבוב.

הצלחת לפתור את הבעיה? יש פתרון בכלל?

פורסם

סביר להניח שאכן המשאבה מורכבת הפוך.

הפתח של המשאבה אמור להיות לכיוון ימין (לכיוון אמצע הרכב ולא לקצה המיכל).

גם אצלי (ZX 16V) התופעה הזאת היתה עד שגיליתי שהמשאבה פשוט הפוכה.....

הבעלים הקודם פשוט לא שם לב לתופעה כי הוא לא הסתובב.....:lol:

נתי

PIT-STOP

• תוכן חדש...