Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7322 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
POHUIST

אתה מוזמן לבזבז שתי דקות מהזמן היקר שלך וחהסביר לי?

אני אסביר לך סרגיי, יש לי שתי דקות.

לפורום הצטרפו אנשים חדשים, שחושבים ללמד אותנו דברים חדשים על אודיו לרכב, ולא מבינים שלא

התחדש כל כך הרבה ברמה שפיספסנו "גוש" מאוד גדול באמצע.

לכן, הם מרשים לעצמם לזרוק משפטים כמו: "אלפיין יותר איכותי מחלק מדגמי רוקפורד" או שטויות

מסוג זה, או לחתום את הדיון ב"נקודה!" ובזה מסתיים לו הדיון.

ובקיצור, מה ההבדל?

שיש אנשים שלהם אלפיין, DLS, XTEC הם יותר איכותיים, כי הם עולים הרבה כסף, גם אם הם

לא יודעים מה מסתתר מתחת למכסה המנוע שלהם או להסביר הגיונית למה.

(למרות שברור שיש איכויות הרכבה שונות, חומרים, עבודות יד) סוג של מאגיה שחורה...

ויש אנשים שלהם אין את התקציב, או שלא מעוניינים לשפוך כ"כ הרבה כסף על מגברים, שלהם הם נשמעים במבחן השמיעה בדיוק אותו הדבר.

ולסיכום דבריי באופן אישי יותר:

אני מכבד גם את אלו וגם את אלו, ומכבד רכיבים גם מכאן וגם משם.

אבל רבותיי, אל תגידו לנו שזה איכותי בלי לנמק, ולנמק בצורה מוכחת, חותכת וחד משמעית.

ומי שכבר ניסה לעמוד במבחן השמיעה - נוכח לדעת שההבדלים פסיכולוגיים בלבד.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני אסביר לך סרגיי, יש לי שתי דקות.

לפורום הצטרפו אנשים חדשים, שחושבים ללמד אותנו דברים חדשים על אודיו לרכב, ולא מבינים שלא

התחדש כל כך הרבה ברמה שפיספסנו "גוש" מאוד גדול באמצע.

לכן, הם מרשים לעצמם לזרוק משפטים כמו: "אלפיין יותר איכותי מחלק מדגמי רוקפורד" או שטויות

מסוג זה, או לחתום את הדיון ב"נקודה!" ובזה מסתיים לו הדיון.

ובקיצור, מה ההבדל?

שיש אנשים שלהם אלפיין, DLS, XTEC הם יותר איכותיים, כי הם עולים הרבה כסף, גם אם הם

לא יודעים מה מסתתר מתחת למכסה המנוע שלהם או להסביר הגיונית למה.

(למרות שברור שיש איכויות הרכבה שונות, חומרים, עבודות יד) סוג של מאגיה שחורה...

ויש אנשים שלהם אין את התקציב, או שלא מעוניינים לשפוך כ"כ הרבה כסף על מגברים, שלהם הם נשמעים במבחן השמיעה בדיוק אותו הדבר.

ולסיכום דבריי באופן אישי יותר:

אני מכבד גם את אלו וגם את אלו, ומכבד רכיבים גם מכאן וגם משם.

אבל רבותיי, אל תגידו לנו שזה איכותי בלי לנמק, ולנמק בצורה מוכחת, חותכת וחד משמעית.

ומי שכבר ניסה לעמוד במבחן השמיעה - נוכח לדעת שההבדלים פסיכולוגיים בלבד.

לפי מה שאני היבנתי ממה שאתה כתבתה שהמגברים lightning audio הם איכותיים באותה רמה

לדוגמה כמו מגברים של alpine,ppi???

או שאני לא היבנתי נכון את מה שאתה כותב?

פורסם

פשוט מאוד, אתה תצטרך אוזניים של סופרמן כדי למצוא הבדלים בין מגבר סביר/ממוצע לבין מגבר "היי-אנד".

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם
פשוט מאוד, אתה תצטרך אוזניים של סופרמן כדי למצוא הבדלים בין מגבר סביר/ממוצע לבין מגבר "היי-אנד".

אז שאלה לי(לא מנסה לעקוץ פשוט רוצה להבין)...

אז למה אנחנו (כולם בפורום) משקיעים כול כך במגברים?

למה פשוט לא לקנות red sound ב 300שח ולסיים את העניין?

ליאור

פורסם

ליאור, אני גם משיב מבלי לעקוץ:

ראיתי שיש לך מאגנט ברכב, אתה מחשיבו לאיכותי? אני מאמין שלא (ואולי חבל)

ינחם אותך לדעת, שרבים מבעלי אודיסון, DLS, זיטק וכו', אשר שמעו את הרכיבים שלהם ברכב,

עם מגבר כמו שלך - לא ידעו להבדיל בין המגבר שלהם לזה הזהה ב"איכותו" לשלך?

זו השורה התחתונה, בדיוק כמו שלהם פסיכולוגית זה נשמע טוב יותר.

כל אחד, בוחר את הצד שלו - זה הכל.

אני רק מבקש מאלו שמנסים לשכנע אותי אחרת - שיעשו זאת טוב יותר.

גל

פורסם

גל,

אני יתן לך דוגמה אל המערכת שלי..

אצלי היה מחובר בעבר אל הקומפוננט rockford 301x בגישור,

אחרי שיחלפתי ל mtx(לא אומר שזה מגבר סוף הדרך!) אבל היה שינוי ולא פסיכולוגי כי לא רק אני שמעתי את השינוי.

ניסיתי גם לחבר מגבר של boss לקומפוננט ובאמת שומעים שינוי יחסית ל mtx...

אני גם מאמין שאם אני יחבר אכשיו lightning audio לקומפוננט אני ישמע שינוי(ולא רק מבחינץ העוצמה)

גל ואני ממש לא אידיופיל!!ממש לא..

ליאור

פורסם

גם זה נבדק בעבר ידידי...

יש כאן כמה חבר'ה בפורום שהתפארו במערכת עם סט קומפוננט יוקרתי מאוד, והגברה יוקרתית.

היית נכנס לרכב ואומר וואו על כל פירוט גיטרה!

ורק אז, רגע לפני שיצאת נפעם, אמרו לך שכל המערכת עלתה להם כמה מאות שקלים, או אלפים בודדים,

ולא, לא היה שם רכיבים יוקרתיים.

כמעט 90% מהמקרים הם פסיכולוגים לחלוטין.

אם תתרכז בבניית במה טובה, התקנה נכונה, מיקום נכון של האלמנטים, אתה תוציא תוצאות איכותיות

בהרבה מאלו ששילמו עשרות אלפים עם התקנות גרועות.

אם היית בא למפגש חיפה, והיית שומע את הפוקאל המדהים באונו, היית מתקשה להאמין שמדובר

בסט יוקרתי יותר מהקומפוננט של MIK או PYLE.

אבל מה לעשות, ההתקנה היתה זוועתית...

פורסם

אני לא מדבר על החלפה של קומפוננט בלבד.

אני מדבר על אותו סט, אותה התקנה, רק מגברים שונים.

בכל מקרה, אני לא מחדש פה כלום, להיפך - מוציא שדים מן הארון... :roll: תיכף הם ירדפו אותי...

פורסם

גל אתה רוצה להגיד לי שאם נעשה נסיון:

ניקח מגבר נחבר לקומפוננט נישמע בערך כ שעה את אותו השיר,

בזמן הזה אתה מתרגל ,ואז נחליף לא נרגיש שום הבדל?

ליאור

פורסם
גל אתה רוצה להגיד לי שאם נעשה נסיון:

ניקח מגבר נחבר לקומפוננט נישמע בערך כ שעה את אותו השיר,

בזמן הזה אתה מתרגל ,ואז נחליף לא נרגיש שום הבדל?

ליאור

תקרא את התר'ד הזה, יש כאן מבחן שעשו חברי הפורום:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=62092&highlight=%EE%E1%E7%EF+%F2%E9%E5%E5%F8

דיי עונה על השאלות...

פורסם

יש הבדלים באמינות, קרוסים, אחריות, עיצוב, יכולת פעולה ועמידה בהתנגדויות נמוכות, יכולת הולכת חום יעילה וכן הלאה.

ההבדל באיכות השמע בין המגברים קיים אך הוא אינו מהווה הבדל שמיע . תכלס כל מה שאתה צריך זה מגבר ממוצע מחברה אמינה שהספקו עונה לדרישותיך

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

תשמעו חבר'ה..

למרות שאני עדיין בן 15 אני רוצה לומר משהו בנושא למרות שאין לי בכלל ניסיון זאת אומרת בדברים הקשורים לרמקולים וזה כי לעולם לא הלכתי למפגשים....

אז תשמעו את הקטע.. יש לי אח גדול שירשתי ממנו מערכת סבירה מאוד סאב של ROCKFORD 200 RMS ומגבר לייטנינג אודיו מהסדרה הגבוהה שלהם.. ואיך שאני מבין את הקטע כמו שכולם אומרים פה "רוקפורד של היום היא לא הרוקפורד של פעם.." אז מישהו יכול להסביר לי במה נהפכה לשונה כל כך ??

וחוץ מזה אני מזה רוצה לעשות סקר בו כתוב" האם רוקפורד הייתה חברת היי אנד בעינייכם?"

כי איך שאני יודע .. בזמן שאח שלי היה בקטע הסאבים והמגברים הוא אמר לי שרוקפורד בזמנו הייתה מפורסמת כמו הפיוניר .. ועוד יש אחד חבר של אח שלי שהוא משגיח בצופים הרכיב בשבוע שעבר סאב כפול של רוקפורד מסדרת PUNCH "של פעם" ושכל סאב הוא 800 רמס מה אתם אומרים על זה ?? ותאמינו לי הוא ברמה של תמיר.א שאתם תמיד מדברים עליו ויותר .. עוד בגיל 12 הוא הרכיב מערכת שלמה לבד!...תקלטו תקטע..

ומה אתם אומרים על זה שלפני שהתקלקל הסאב של אח שלי והספקתי לשמוע אותו שמעתי אותו יותר מדי מפלצתי ממש מפלצתי ברמות שלא מתוארות ואני הולך עוד לראות את הסאב הכפול של החבר של אח שלי "של פעם" מאותו הסוג .... כי נראה לי שלא אשב 3 שניות ברכב כי אם 200 RMS פירקו אותו מה יעשו 1600 RMS ???

בברכה,

אמיר

• תוכן חדש...