Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיכום מפגש קליאו ותמונות!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7335 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני כמעט בטוח שראיתי שעם קאמשאפטים וremap הגיעו ל200

ככה שאפשר לשפר...

קליאו ספורט :roll:

פורסם

אני לא יודע איך אתם מגדירים פוטנציאל שיפורים..

אבל אני מגדיר אותו כתמורה גדולה להשקעה יחסית קטנה..

לדוגמא - מערכת ניהול מנוע במנועי 1.8T של VAG..

במנוע של הקליאו ספורט מערכת ניהול מנוע לא תעזור במיוחד.. (אם אני זוכר נכון - 7 כ"ס)

ואין הרבה תוספות שתמורת השקעה קטנה יתנו הפרש ביצועים גדול במיוחד..

כמו שאמרו לפני, אפשר לשפר את הצמיגים (והג'נטים), את הבולמים, הקפיצים, הבלמים וכו'..

אבל לשפר את המנוע ? בשביל שיפור שבאמת תרגיש אותו תצטרך לשפוך הרבה יותר מידי כסף וזה פשוט לא משתלם..

הגדשה של המנוע, בין אם באמצעות טורבו או סופרצ'רג'ר זאת כבר השקעה ממש גדולה..

ולכן, מבחינתי - זה אומר שפוטנציאל השיפורים של המנוע הוא 0.

אם אתם חושבים שאפשר לשפר את המנוע הזה בצורה משמעותית בכסף קטן - תביאו הוכחות.. אל תזרקו דברים לאוויר.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

צודק מי שאומר שמהיחידה האטמוספרית של ה- 172 לא ניתן להוציא תוספת כח משמעותית בזול.

אני אומר, למדו להוציא מהרכב בתצורתו המקורית את המקסימום ולאחר מכן בוא ונדבר מה הלאה, הנסיון שלי מראה שרוב המשפרים משקיעים כספים לחינם מכיוון שכישורי הנהיגה שלהם מגבילים אותם במיצוי יכולות המקור, אז בשביל מה לכל השדים הם היו זקוקים לשיפורים ??? לאלוהים פיתרונים.

לדעתי, ל- 172 בתצורתו המקורית מעטפת ביצועים גבוהה ברמה כזו שאני יכול לומר בביטחון מלא ש- 100% מבאי המפגש ובעלי ה- 172 שנכחו במפגש לא מסוגלים להוציא ממנו 100% יכולת.

SEE U BAADEN

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

ברשד מה זה מבחינתך להוציא 100% מהיכולת? אני רוצה פשוט הגדרה מדוייקת, להגיע לגבולות היכולת של הרכב?

אני אישית חושב ששיפורי מתלים למינהם נותנים תחושה יותר טובה לנהג מבחינת אחיזה והיגוי. ושוב זה דגש על תחושה ופידבק לגבי ביצועים בשטח אני לא בטוח בכמה זה משפר.

לגבי השיפור... זה מצחיק אתה מדבר על רכב מוגדש מסורס מהמפעל וכל מה שאתה עושה זה מוריד את ההגבלה הוירטואלית הזאת ואתה קורא לזה שיפור.

אז ברור שרכב שבא מוגדש מהמפעל יהיה יותר זול ל"שיפור" מרכב אטמוספרי הרי זה ברור וידוע לכולם.

פורסם
ברשד מה זה מבחינתך להוציא 100% מהיכולת? אני רוצה פשוט הגדרה מדוייקת, להגיע לגבולות היכולת של הרכב?

אני אישית חושב ששיפורי מתלים למינהם נותנים תחושה יותר טובה לנהג מבחינת אחיזה והיגוי. ושוב זה דגש על תחושה ופידבק לגבי ביצועים בשטח אני לא בטוח בכמה זה משפר.

לגבי השיפור... זה מצחיק אתה מדבר על רכב מוגדש מסורס מהמפעל וכל מה שאתה עושה זה מוריד את ההגבלה הוירטואלית הזאת ואתה קורא לזה שיפור.

אז ברור שרכב שבא מוגדש מהמפעל יהיה יותר זול ל"שיפור" מרכב אטמוספרי הרי זה ברור וידוע לכולם.

אין הגדרה מדויקת, קח את אחד המקצוענים (און ו/או ראם או שווה ערך) אחרי 5 דקות תבין בדיוק על מה אני מדבר :-D

פורסם

אני אומר, למדו להוציא מהרכב בתצורתו המקורית את המקסימום ולאחר מכן בוא ונדבר מה הלאה, הנסיון שלי מראה שרוב המשפרים משקיעים כספים לחינם מכיוון שכישורי הנהיגה שלהם מגבילים אותם במיצוי יכולות המקור, אז בשביל מה לכל השדים הם היו זקוקים לשיפורים ??? לאלוהים פיתרונים.

SEE U BAADEN

אני אגיד לך למה,יש דבר קטן ששמו "קו ישר".

בקשר לשיפורי אחיזה ומתלים ,אני לא צריך לגלות לך שלא לכל המכוניות יש את ההתנהגות של הקליאו,ולכן בחלק מהמכוניות הדבר הוא הכרחי.

פורסם

שלום.

מאיזו בחינה אתה דבר "מוריד את ההגבלה הוירטואלית".

בקו ישר כשתשפר איביזה/לאון/גולף הן יאכלו את הקליאו בלי מלח.

אז בבקשה בלי זילזול מיותר.

כולם מודעים לכך שהקליאו בסיבובים מתנהגת, וכיפית לנהיגה, אבל עם פוטנציאל שיפורי מנוע נמוך.

אז לכל רכב יש את ה+ים וה-ים שלו, אם אתה רוצה רכב לקו ישר, שיודע להסתובב מצוין, אבל בלי הרבה מהומות ותקשורת, הVAGיות יתנו מענה מדויק לצרכיך.

כל אחד וההעדפות שלו.

ד"א המפגש נראה מדהים, אחת הצרפתיות האהובות עליי הקליאו ספורט (יחד עם 205 GTI ורנו 5 טורבו).

עלו והצליחו.

הקוסם נכח במפגש?

פורסם

אז זהו שכסטוק הקליאו אוכלת את כל השלוש שאתה מזכיר, כאשר תשפר אותן לסביבות ה200 כמו שרוב החברה עושים הם לא מהירות בהרבה מהקליאו.

אז בבקשה תחזור למציאות.

ומה זה ההגבלה הוירטואלית? זה אומר שהמפעל החליט שלאיביזה יהיה 150 כ"ס ולגולף 170 ולTT 180 המנוע כמעט זהה בכל ה3 ולכן ההגבלה היא וירטואלית היא לא משהו מכאני אלא תוכנה בלבד ולכן זה לא ממש שיפור אלא יותר פתיחת המעצורים.

פורסם
אני כמעט בטוח שראיתי שעם קאמשאפטים וremap הגיעו ל200

ככה שאפשר לשפר...

נו, 10%, כמו שאמרתי.

ולהחליף קאמשאפט זה כבר שיפור משמעותי (פתיחת מנוע...) שעשוי לפגוע בתגובת המנוע ביומיום (תגובה וצריכת דלק ב-1500-3000 סל"ד)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אתם לא יורדים לסוף דעתי, מה שכתבתי נכון לדעתי לכל רכב ולכל יצרן.

מה בסה"כ כתבתי , "לימדו להפיק את המקסימום מהתצורה הקיימת לפני ההשקעה בשיפורים".

פורסם
אתם לא יורדים לסוף דעתי, מה שכתבתי נכון לדעתי לכל רכב ולכל יצרן.

מה בסה"כ כתבתי , "לימדו להפיק את המקסימום מהתצורה הקיימת לפני ההשקעה בשיפורים".

צודק ב-100% הקליאו מספיק כיפית ומספיק מסובכת כדי ללמוד לנצל אותה עד תום זה לא בחודש ולא בחודשיים...

יש מקום לשיפורים אבל לגעת במנוע לא כדאי... אולי החלפת התוכנה המיושנת למשהו טוב וחדשני יותר אבל לא יותר מזה, שיפורים חיצוניים זה כמובן לאוהבי הז'אנר ולבעלי עודף כסף, אני אישית מדבר מנסיון שאני אומר שעדיף לחסוך את הכסף לתקלה הבאה לצערי התקלות עולות על ערך הרכב תוך שנתיים... (אני איבדתי כבר 5K + טיפול רציני עוד 1.5K צמיגים בקרוב עוד 2K... סה"כ 8.5K תוך 3 חודשים עם הרכב... זה לא צחוק...) מישהו רוצה לקנות :wink: ...

כבר אין קליאו - אין 206 GTI - ואין R750 - יש איביזה ורוצה חזרה את הסוזוקי!!!! :twisted:

פורסם

ברכב שעבד "קשה" משלמים על תקלות בהמשך...צמיגים זה דבר שצריך להסתכל עליו שקונים רכב משומש...

לצערי קהל יעד למכוניות "חמות" לא מעריך "ומפרגן" מכוניות מטופלות באהבה ומסודרות(כולל טיפולים וצמיגים חדשים)

ולא מוכן לשלם כמה אלפים מעל המחירון,ולאחר מכן מוציא אלפי שקלים על תיקונים...(במקרה הטוב)

מנסיון של 3 שנים על שתי קליאו ספורט,רכב אמין מאוד זול לאחזקה,אבל הכל בתנאי שמטפלים בזמן,קשובים לרכב,ולא משמידים בכח...

פורסם

מסכים עם עניין הצמיגים...

ה"מריבה" עם בעל הרכב שממנו קניתי ,על הצמיגים, ארכה בערך שבועיים, עד שהגענו להסכמה.

במקרה שלי היה מדובר בצמיגים 18 אינץ' ספורטיביים. לפחות אלפייה ליחידה....

על הרכב במקור היו ג'נטים 16 של GTI עם 4 צמיגים שונים של חברות שונות ושחוטים ברמות מטורפות ,

מודל 2000-2001.

בקשר לזה שאנשים לא יודעים להעריך מכוניות שמורות, אני חושב שאתה טועה.

אם תמכור דרך הפורום , כמו שאני מכרתי למשל, תראה שאנשים מוכנים לשלם סכומים יפים מעל המחירון

על רכבים שמורים במיוחד ומטופלים , גם אם הצמיגים לא היו הכי חדשים.

אם אתה מוכר דרך הלוחות, אתה נחשף לקהל של חרטטנים, ערסים צעצוע , וילדים קטנים שמחפשים רק

להוריד ולהוריד על קשקושים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

תראו אני אוהב את היפיפיה השחורה, בגלל זה קניתי אותה והייתי מוכן לשלם מעל מחירון על רכב שמור בהחלט!!!

כי מגיע לאוטו שכזה טיפול מסור.

לגבי צמיגים, מאור, הגרוש הטרי של אישתי הנוכחית (במונחים שלו כל הזכויות שמורות:-) ) היה חולה על נסיעות על הצד... בגלל זה 3 חודשים לפני שקניתי ממנו את קליאו הוא החליף סט צמיגים.

ואז... נסע לערד והוריד אותם למצב של 90% סליק :? .

חופשי שיהנה מגיע לו הוא התיחס אליה בכבוד ושמר עליה...

חודשיים היא אצלי, עשיתי טיפול ענק, שמן מנוע MOTUL חצי סינטטי (יקר רצח), שמן גיר (ELF מיוחד 100% סינטטי מהחברה ישירות), פילטרים שמן מזגן ודלק מקוריים של רנו, כל זה + עבודה 1250 ש"ח.

באמת מכל הלב.

יום שישי שעבר אחרי שבוע של נסיעה ללא הילוך שני... נכנס הגיר לשיפוץ... אבל מכל הלב החלפתי הכל ללא כל עכבות (טוב אולי קצת) כל הסינכרונים ועל הדרך הילוך 1 +2 הוחלפו גם (לא היה צורך אבל לא עלה הרבה)... כולל עבודה 5K ש"ח.

כשקניתי את הרכב, ראיתי את מצב הצמיגים, (היו על הפנים יחסית) אבל שטויות הבלגתי...

אבל צריך בקרוב להחליף. בין 1700 - 2500 לסט (תלוי ברמה כמובן).

זה אוטו High Maintenance ואין מה לומר, צריכת דלק מדהימה (לפעמים 1:15!!! :shock: לפי מחשב דרך), אבל כל חלק (ילכו קיביני!@# קרסו) משלמים ביהלומים ואיברים פנימיים (כליות, כבד, ראות)...

אני קיבלתי על עצמי (לא מנסיון לצערי, זאת הראשונה שלי הספורטיווית) במודע או שלא במודע עלויות מטורפות של טיפולים ותחזוקה אבל זה!!! מוגזם קצת...

לא רוצה להשמע בכיין או קטנוני אבל אם הייתי יודע שזה יהיה ככה אז היום הייתי עם 106 1.6 מטורפת ועם עוד 50K ש"ח בחשבון, וגם אם היה הולך גיר\מנוע\פנסים\צמיגים\חלונות\מפסקים (טוב הבנתם ת'מסר) אז היה מתחלף מיד במחיר גלידה במקדונלדס (1.9 ש"ח למי שלא מבין בדיחות :-P ).

וואו נסחפתי SORRY תהנו מהקריאה.

כבר אין קליאו - אין 206 GTI - ואין R750 - יש איביזה ורוצה חזרה את הסוזוקי!!!! :twisted:

• תוכן חדש...