Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7356 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לראות אותך משלב לימודים ועבודה, וגם מצליח להוציא ציונים נורמליים.

ללמוד זה לא הכול, צריך גם לסיים את הלימודים ואת התואר עם ציון מסויים.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא מוחה בשום דרך על תשלום ביטוח לאומי. כמו ששילמתי כשעבדתי, עכשיו כשאני לא עובדת אני משלמת.

שים לב שבין מה שציטטת לבין מה שכתבת אין שום קשר הגיוני.

מהי ההגדרה שלך לפרזיט? כי ההגדרה שלי לפרזיט היא אזרח שחי על חשבון המדינה. בנוסף יש לי שאלה: אני לא יודעת בן כמה אתה אז אני אציג את זה בדרך שתוכל לענות. בהנחה שכבר השתחררת מהצבא, יום אחרי השחרור הלכת לעבוד? לא ישבת בבית קצת? לא יצאת לטיול בהודו\ סין\ תאילנד\ כורדיסטן המערבית? הרי זו בחירה שלך. החלטה שלך - לא?

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

BLU-JAY

לפחות נבהיר משהו אחד, אני לא נגדך או בעל איזה משהו אישי נגדך, זה הכל נכתב באופן כללי ולא אישי.

אני רק אמרתי שלגבי תשלום ביטוח לאומי שזה חובה על כולם, ושחיילים אינם חלים באותם תנאים לתשלום ביטוח לאומי בזמן השירות כי צה"ל מכסה את הביטוח הכללי שווה ערך לביטוח לאומי.

בכל אופן, אני יודע שאינך חיה על חשבון המדינה והכל נעשה מבחירה שלך ולכן אינך פרזיטית לפי ההגדרה שלי ושלך:), אני רק אומר שלא ניתן למחות על תשלום שבגדר חובה כאשר מבחירה לא משתכרים.

אפילו ציינתי שאם תעבדי גם יומיים בחודש, תשלמי ביטוח לאומי בשיעור פחת מאשר מה שאת משלמת היום בתור סטודנטית.

ולשאלך,

האמת שאני אישית התחלתי כבר לעבוד בחפש"ש אבל אני לא דוגמא

ואגב אם כבר מדברים על מיסים זכויות וחובות, הכי מכעיס אותי זה חיילים משוחררים שהולכים וחותמים אבטלה כי "הם זכאים" .

under construction..

פורסם
אני רוצה לראות אותך משלב לימודים ועבודה, וגם מצליח להוציא ציונים נורמליים.

ללמוד זה לא הכול, צריך גם לסיים את הלימודים ואת התואר עם ציון מסויים.

שילבתי לימודים ועבודה כמו שאר החברים שלי.

אני עושה זאת גם היום.

בכל זאת צריך לשלם שכ"ד ושכ"ל מאיפשהו...

אל תעלה את הטענה הזאת כמשהו גורף, כי זה לא חדש ורוב הסטודנטים עובדים, לא לכולם יש את האפשרות לגור אצל ההורים הן מבחינת מרחק ללימודים והן מבחינת אפשרות כלכלית של ההורים לשלם עבוד שכ"ל ושכ"ד.

וכן אני יכול לתת לך עשרות דוגמאות של אנשים שעבדו,למדו שילמו שכ"ל לבד, וכנ"ל גם שכ"ד ומחייה ובכל זאת הצליחו בלימודים וכנ"ל גם בהשלבות בעבודה לאחר מכן.

under construction..

פורסם

גם אני לא נגדך בשום דרך, אני פשוט מנסה להעביר לך פואנטה כלשהי.

אני לא מוחה נגד תשלומי חובה שחלים על כל אזרח. אבל לדעתי הטבות לחיילים משוחררים צריכות להיות מוגבלות בזמן. הרי אי אפשר לתת לחייל משוחרר הנחה בארנונה לכל החיים.. כי אז באה השאלה מה עם אלו שלא שירתו בסדיר אלא עשו רק מילואים? אפילו יש לי דוגמה לאנשים כאלה - עולים חדשים שלא היו בסדיר אבל החליטו להתנדב למילואים (דוגמת אבא שלי).

הדבר שאני מוחה נגדו הוא ההקבלה בין משתמטים לבין משוחררים על בסיס רפואי שהחליטו לא להתנדב.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

לנושא השרשור המקורי - החרדים לא יתגייסו לצבא. נקודה. זה נגזר מהשקפת עולמם.

וצה"ל לא באמת רוצה אותם, ולא באמת צריך אותם. זה הכל פוליטיקה ותו לא. אם צה"ל באמת היה רוצה אותם הוא היה מציע להם תנאים הולמים לאורח חייהם (שלא קיים מאתמול בבוקר...).

בנוגע למצב המעוות שמי שלא שירת לא יכול לעבוד - המדינה יורה לעצמה ברגל, כי יש יותר אבטלה.

אני מכיר כמה חרדים ששירתו בצבא (מתוך אידאולוגייה) - ועכשיו מכהנים כמרצים באונ' (בעלי תואר דוקטור במתמטיקה או מדמ"ח לדומגא), מנהלי חברות תוכנה, מהנדסים ועוד כמה...

גם אם תסתובבו בבני ברק בשבת, תראו שם את הרכבים שתומר כל כך שונא. (כן כן, אלא מההייטק עם הלוגו על הכנפיים ;-) ).

• תוכן חדש...