Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ידוע לי, אבל השאלה היא למה אדם ששירת בצבא צריך לדוגמה לשלם פחות ארנונה ממני, בתור אחת שנפלטה מהמערכת הצבאית שלא ביוזמתה
כי אדם ששירת בצבא תרם כמה שנים מהחיים שלו למדינה.. ואת לא.

כי בנאדם שעכשיו בגיל שלך נמצא בצבא או בשירות לאומי, ונותן מהזמן האישי שלו למערכת ולא מקבל בתמורה כלום (ולא.. 350 שקל בחודש זה לא משכורת..), ואם הוא עובר על חוקים של המערכת אז הוא נענש על כך..

בין אם בגלל איחור הוא מקבל ריתוק, או בגלל "הברזה" מקבל כלא..

את לעומת זאת, עושה מה שבראש שלך..

בין אם זה ללמוד, לעבוד או לנפוש איפה ומתי שבא לך..

ולצורך העיניין יכלת להתנדב לצבא (כמו שאח שלי עשה, לאחר שהצבא לא רצה לגייס אותו לשירות רגיל) או שירות לאומי (כמו שבת דודה שלי עשתה אחרי שלא התגייסה)

ולא להקטין ראש ולהגיד "לא רצו אותי, בעיה שלהם"..

גם כשאני הייתי בצו הראשון קיבלתי מליון זימונים לרופאים ובסוף הגעתי לאיזה רמ"ד רפואה של הלשכת גיוס שאמר לי בפירוש שבמצב באותו זמן אני לא אוכל להתגייס..

ועובדה שהיום, אני כבר מעל שנה בצבא (בשירות סדיר.. לא התנדבות)

ככה שאם רוצים - אפשר..

(ד"א, אני מכיר עוד מקרים כאלה של אנשים שלא רצו לגייס אותה ובסופו של דבר כן התגייסו, בין אם בהתנדבות ובין אם בגיוס רגיל)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
כי אדם ששירת בצבא תרם כמה שנים מהחיים שלו למדינה.. ואת לא.

כי בנאדם שעכשיו בגיל שלך נמצא בצבא או בשירות לאומי, ונותן מהזמן האישי שלו למערכת ולא מקבל בתמורה כלום (ולא.. 350 שקל בחודש זה לא משכורת..), ואם הוא עובר על חוקים של המערכת אז הוא נענש על כך..

בין אם בגלל איחור הוא מקבל ריתוק, או בגלל "הברזה" מקבל כלא..

במקרה שאני מבריזה משעור נוכחות חובה אני לא מקבלת ציון וצריכה לחזור על הקורס. אגב - יש לך מושג כמה עולה קורס באוניברסיטה? תחשוב שאתה צריך לחזור עליו...

את לעומת זאת, עושה מה שבראש שלך..

בין אם זה ללמוד, לעבוד או לנפוש איפה ומתי שבא לך..

לנפוש מתי שבא לי? לא מדוייק, יש לי את הקיץ, ואת פסח בשביל זה (כל זה בהנחה שאני לא לומדת בסמסטר קיץ).

ולצורך העיניין יכלת להתנדב לצבא (כמו שאח שלי עשה, לאחר שהצבא לא רצה לגייס אותו לשירות רגיל) או שירות לאומי (כמו שבת דודה שלי עשתה אחרי שלא התגייסה)

ולא להקטין ראש ולהגיד "לא רצו אותי, בעיה שלהם"..

גם לי יש הרבה חברם שהתנדבו, לי זה לא התאים. ואם אתה רוצה את ההסבר הספציפי שלי - סיימתי תיכון חודשיים אחרי יום הולדת 17. לחכות שנה וחצי כדי להתנדב - אני נורא מצטערת, אבל זה יותר מדי.

תפסיק להסתכל עלינו (המושמטים רפואית שהחליטו לא להתנדב) כאילו אנחנו חבורה של פרזיטים שחיים על חשבון המדינה. אל תשכח שיש טיפולים שהצבא לא מוכן לממן. יש בעיות רפואיות שהצבא לא יודע לטפל בהן (יעיד כל אדם שהגיע אי פעם למרפאה צבאית). בשביל המדינה אני צריכה לסבול במשך שנתיים כי אני לא מצליחה לעבור בירוקרטיה כדי להוציא תרופה שחיונית למהלך התקין של החיים שלי?

לא תודה

נ.ב: כל הזכר של פעולות המערכת הרפואית הצבאית באו ממקרים של חברים בצבא, במספר חילות מגוון, מתנדבים ורגילים.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

בתור תגובה לפסקה הראשונה, אני יכול רק להגיד שאני מכיר אישית אדם שהתגייס לפני גיל 18 ע"י 3 חתימות.. שלו, של אביו ושל אימו.

בלי בירוקרטיה ובלי בעיות.. טלפון אחד ללשכת גיוס "אני מסיים השנה את הלימודים שלי ומעוניין להתגייס יחד עם כל החברים שלי אבל אין לי עדיין 18"

נקבע מועד לפגישה בלשכת הגיוס, בא הבנאדם עם 2 הוריו, דיברו במשך 20 דקות עם איזה קצין, וחתמו על טופס.

לאחר כשבועיים הוא קיבל תאריך גיוס באותו מחזור עם חברים שלו (וכולם נשרו פחות-או-יותר יחד מקורס חובלים).

לגבי הפסקה השניה, זה כבר עניין שלך..

ואם תשימי לב - אני לא אומר שמי שלא התגיייס צריך לשלם יותר..

אלה מי שכן התגייס, וכן תרם מהחיים והזמן שלו - צריך לקבל איזו שהיא הטבה..

ולדעתי ההטבה הזאת צריכה גם להיות כספית..

כי מי שלא התנדב/התגייס, מן הסתם עבד או למד - דבר שנתן לו הטבה כספית על-פני אלו שכן התנדבו/התגייסו

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אל תשכח גם שחייל לא משלם לביטוח לאומי בעוד שסטודנט מובטל חייב בזה.

אבל בנוגע לאפשרויות התעסוקתיות יש משהו במה שאתה אומר.

הדרך היחידה שבה אני יכולה להסכים אתך זה אם הטבה שכזו מוגבלת בזמן. שירתת בצבא? קנית דירה? לחמש שנים, יש לך ארנונה מופחתת.

פורסם

אני חושב שחוק גיוס החובה במדינה הוא לקוי ויש צורך לבחון אפשרויות אחרות

מי אני שאתן הצעות לקודקודים למעלה , אבל הצבא במתכונתו הנוכחית עומד בפני

קריסה בעיקר חברתית ( ולא אני ממש לא מדבר על לוחמים ויחידות מובילות )

אלא על רוב הצבא , החיילים שעוברים טירטורים ומקשטים משרות קש

ללא שום מטרה וללא שום רצון מצידם.

לדעתי יש לבטל את חוק גיוס החובה אבל לאשר חוק שירות לאומי חובה

במקביל לצבא , שירות לאומי של שנה למקומות אשר משוועים לכח עזר

לא חסרים מקומות אשר צריכים בהם אנשים , מוסדות סעד , בתי חולים פנימיות ועוד

במקום זה , ישנם עשרות אלפי חיילים שמתבזבזים על כלום ובמהלך השירות שלהם

בעצם לא עושים שום דבר למעט לריב עם המפקד , לחפש להוציא גימלים

ולהשפט על דברים שטותיים .

כל הדברים הללו כמובן מבלי לפגוע ביחידות הקרביות ושאר היחידות אשר

בהן יש צורך , אבל חלק לא מבוטל מהצבא היום בעצם מיותר.

בנוגע ל"השתמטות" היום מי שלא רוצה להתגייס , לא מתגייס ככה שחוק גיוס חובה

הוא בעצם חוק חסר שיניים וטוב שכך , אני עדיין חושב שאין להכריח בן אדם כלשהו

לעשות משהו שהוא לא רוצה לפני המדינה יש את הבן אדם ולפעמים אנשים לא יכולים

להתסגל למערכת כזו בגלל אלפי סיבות שונות ,

לדעתי ניתן לתת הטבות לאלו ששרתו לעומת אלו שלא , אבל לא לתת אות קלון על אלו

שלא שירתו בצבא וכמובן לא להפלות במתן עבודות , אם כי התופעה עומדת להכחד ולמעסיקים

לא באמת אכפת ששירתתם או לא שיררתתם בצבא .

פורסם

רק תדייקי בדברים - הצבא לא יודע לטפל ברוב הבעיות הרפואיות, אם לא כול הבעיות הרפואיות..

אורטופד, רופא מומחה שעושה יום מילואים בחר"פ - שאם היית מגיעה למחלקה שלו כשהוא אזרח היה מטפל בך כמו שצריך - "כן, אני רואה שכואב לך הגב, אין מה לעשות זה בעיה שיש לחצי מהאוכלוסייה, תעשה פיזיוטרפיה. מה? אבט"ש? עם שכפ"ץ ואפוד? - כן, בטח אתה יכול לצאת אין שום בעיה. מקסימום תהיה לך פריצת דיסק ואז הצבא ישחרר אותך כדי לא להשקיע שקל בטיפול בך."

הרופאים היום יותר עסוקים באיתור מתחזים ובהוצאת חיילים כשקרנים מאשר באמת לטפל בחיילים.

ובן אדם שיש לו בעיה רפואית כלשהי, שהצבא מראש אומר לו "עזוב, אנחנו לא רוצים אותך, לא רוצים לקחת עליך אחריות וגם לא יכולים לטפל בך כמו שצריך (אפשר לחשוב שהם בכלל מטפלים כמו שצריך)" אז ללכת להתנדב לארגון כזה זה פשוט להכניס ראש בריא למיטה חולה.

פורסם
רק תדייקי בדברים - הצבא לא יודע לטפל ברוב הבעיות הרפואיות, אם לא כול הבעיות הרפואיות..

יש בעיות רפואיות שהצבא לא יודע לטפל בהן .
שים לב שלא הכללתי - טענתי שיש, לא טענתי שכולן כאלו..

פורסם

סטודנט מובטל= פרזיט, זה לא תירוץ, כל החברים שלי שלומדים כולל אילו שההורים שלהם מימנו את שכר הלימוד וגם אילו שיושבים על מלגות גם יקרות כמו אימפקט- עובדים.

כולם ללא יוצא מן הכלל.

בעצם כל מובטל = פרזיט, אלא אם יש לו בעיה רפואית או כל דבר אחר שמונע ממנו פיזית\נפשית לעבוד.

ואגב, חיילים לא צריכים לשלם ביטוח לאומי כי הם משרתים בצה"ל שמהווה גוף מבטח בעל חיל רפואה שמעסיק רופאים,בתי חולים, ומה שלא ניתן לטפל כלול בהסדרים עם מרפאות שונות ובתי החולים.

עוד אגב, חייל בשירות סדיר פטור מתשלום ארנונה.

לחיילים משוחררים ניתנת הטבה בשובי 2 נקודות זיכוי למס הכנסה.

אף אחד לא מכריח מישהו שנפסל רפואית מלשרת בצה"ל להתנדב.

אבל אי אפשר לדרוש זכויות בכלל שהצבא לא קיבל מישהו מסיבה רפואית.

מי ששירת 3 שנים(גברים) או שנתיים(נשים) זכאי לקבל הטבות מסויימות מתוקף היותו משוחרר משירות צבאי מלא או חלקי (בתנאים מגבילים), כל מי שלא עשה שירות מלא או שירות חלקי לא יהיה זכאי לקבל את אותן הטבות. ללא יוצאים מן הכלל.

under construction..

פורסם

DRX - מסכים איתך מילה במילה, לא יכלתי לנסח זאת טוב יותר כי זה בדיוק מה שהולך בקצין העיר ובחר"פ. אנשים שבאמת חולים - לא מקבלים את הטיפול הראוי והמגיע להם, הבעיה במסגרת הצבאית היא שאתה חייב להוכיח לרופא שאתה חולה, אתה לא יכול לספר לו את האמת מכיון שאז תהיה כמו כולם, צריך להיות מקורי מאוד ולהוכיח מעל כל ספק סביר, במאה אחוזים שאתה אכן חולה או שיש לך בעיה רפואית כרונית שדורשת טיפול.

הבעיה העיקרית היא שהרופאים בצבא קודם כל יוצאים מנקודת הנחה שאתה שקרן, וכל נטל ההוכחה נשאר עליך, לעשות הצגה טובה מקודמיך ולשכנע אותם שאתה באמת חולה ולא משחק.

מניסיון אישי מר מאוד במהלך שירותי הצבאי, עקב הזנחת הרופאים, הברונכיטיס שלי הפך לדלקת ריאות חמורה והייתי מאושפז שבועיים בבי"ח ברזילי באשקלון. ככה שאם היו נותנים לי טיפול ראוי באותו הזמן ועוד איזה שלושה גימלים במקום ימי ב' בבסיס - אולי לא הייתי מסתבך ככה.

ליאור

Twincharger Stratified Injection

פורסם
שים לב שלא הכללתי - טענתי שיש, לא טענתי שכולן כאלו..

להיפך - אני מחזק את דעתך וגם מרחיב אותה. הגענו למצב שהצבא לא יודע לטפל בכאבי גב - שמובילים לפריצת דיסק (מניסיון); או שאני מסביר לאורטופד שאני לא יכול להרים דברים כבדים בבסיס בגלל בעיות בגב ובעיות אורטופדיות אחרות וכולם שמים זין וזה מוביל לקליק קטן בכתף ועד היום יש לי מדי פעם כאבים בכתף - מתנה מהשירות הצבאי. ואני עוד הייתי ג'ובניק. מה יגידו חיילים אחרים? קרביים? תומכי לחימה?

תודה לאל שהרופא ריאות הסכים איתי שמישהו עם אסטמה לא צריך להתעסק עם דברים שקשורים באבק וחומרים מגרים אחרים. משום מה לפני שקיבלתי פטור קבוע המפקדים שלי לא חשבו ככה. למה? ככה. על הזין שלהם. מקסימום שאני אקבל התקף אסטמה אז הם ישלחו אותי באוטובוס (קו 28 אם אני זוכר נכון לבי"ח 10) לחר"פ...

עכשיו גם הייתה לי מלחמה במילואים. עזבי, אני מקבל עצבים רק מלדבר על זה.

נהיה פה רוסיה הבולשביקית במדינה הזו. ככה המדינה הזו נראית וככה הצבא הזה נראה.

פורסם
סטודנט מובטל= פרזיט, זה לא תירוץ, כל החברים שלי שלומדים כולל אילו שההורים שלהם מימנו את שכר הלימוד וגם אילו שיושבים על מלגות גם יקרות כמו אימפקט- עובדים.

כולם ללא יוצא מן הכלל.

בעצם כל מובטל = פרזיט, אלא אם יש לו בעיה רפואית או כל דבר אחר שמונע ממנו פיזית\נפשית לעבוד.

עכשיו הגזמת. למה אם יש לי את האפשרות להשקיע בלימודים שלי אני צריכה לעבוד ולדפוק לעצמי את הכל?! למה אם אני גרה עם ההורים שלי שתומכים בי כלכלית כדי שאני אוכל ללמוד אני צריכה לעבוד?! למה לי לדפוק את מה שאני משלמת בשבילו סכומי כסף גדולים מדי שנה (כ-13 אלף ש"ח בשנה)?!!

ואגב, חיילים לא צריכים לשלם ביטוח לאומי כי הם משרתים בצה"ל שמהווה גוף מבטח בעל חיל רפואה שמעסיק רופאים,בתי חולים, ומה שלא ניתן לטפל כלול בהסדרים עם מרפאות שונות ובתי החולים.

עוד אגב, חייל בשירות סדיר פטור מתשלום ארנונה.

לחיילים משוחררים ניתנת הטבה בשובי 2 נקודות זיכוי למס הכנסה.

אף אחד לא מכריח מישהו שנפסל רפואית מלשרת בצה"ל להתנדב.

אבל אי אפשר לדרוש זכויות בכלל שהצבא לא קיבל מישהו מסיבה רפואית.

מי ששירת 3 שנים(גברים) או שנתיים(נשים) זכאי לקבל הטבות מסויימות מתוקף היותו משוחרר משירות צבאי מלא או חלקי (בתנאים מגבילים), כל מי שלא עשה שירות מלא או שירות חלקי לא יהיה זכאי לקבל את אותן הטבות. ללא יוצאים מן הכלל.

אף אחד לא דרש זכויות, אבל יש הבדל בין אדם שפשוט לא רצה להתגייס ועשה כל דבר כדי לא להתגייס, לבין אדם ששוחרר בעל כורחו.

פורסם

green monster ידידי, אני מעדיף לעבוד, לשלם ביטוח לאומי וביטוח בריאות וביטוח משלים ולקבל טיפול רפואי כמו שצריך, מאשר להגיע לחר"פ או קצין העיר, להוציא את הנשמה עד שאני נכנס לרופא בכלל (אדון חובש מושיב אותך חצי שעה להתייבש קודם כול, כדי להוריד את הדופק ואת החום אם העלת אותם בדרכים לא כשרות..) ואז נכנס לרופא כשחובת ההוכחה - כמו שTHE ONE אמר - עליי. אני צריך להוכיח לרופא שאני חולה. ובאמת צריך להיות בבית ולא לחזור עם כדורים משונים (שלפעמים עבר התאריך שלהם, או שהצבא רוכש את התרופות הכי ג'נריות וזולת שיש) שאני יכול לדחוף אותם.

וחוץ מזה, בשנייה שאתה משתחרר מהצבא כבר ביטוח לאומי עט עליך ואתה משלם מאה ומשהו שקל לחודש. יש עבודה, אין עבודה, הרגע סיימת 3 שנים או שנתיים של שירות למדינה? לא מעניין אף אחד.

פורסם

יוליה היקרה, תסכימי איתי שלאנשים בריאים לעומת אנשים נכים לא מקבלים הטבות מהמדינה עקב נכותם.

אותו העיקרון - מבחינת הדבר השרירותי שנקרא צבא, אם אינך מועילה לו והחליט לשחררך (בין אם רצית ובין אם לא), את אינך זכאית להטבות כמו של חייל משוחרר, נניח ושחררו אותך אחרי חודשיים של שירות את תתגומלי על החודשיים ששרתת, ובמקרה שלא גייסו אותך מלכתחילה - במשך השנתיים האלו שבחורות אחרות לא יכלו לעבוד ועשו צבא - את יכלת לעבוד באזרחות במשך שנתיים ולעשות הרבה כסף בזמן שלחיילות האחרות לא היתה האופציה לעבוד מכיון ששרתו בצה"ל, לכל דבר יש את יתרונותיו וחסרונותיו. חוץ מזה, כמו שהוזכר כאן קודם לכן, תמיד יש את האופציה להתנדב. אם צה"ל לא החליט לגייס את ישראל כהן לצורך העניין, והוא בכל זאת רוצה - צה"ל נוטה להסכים (כל עוד הוא לא אחראי עליך מבחינה רפואית) עם פרופיל 21 אך עדיין עם כל הזכויות של חייל משוחרר, מענקים וכיוצא בזה. אני אישית מכיר לפחות שלושה בחורים ששניים מהם עדיין בקשר איתי, עם אחוזי נכות של מעל 70 אחוזים שהתנדבו בצה"ל עם כל הקשיים ועם כל הבעיות החמורות שלהם.

עוד משהו, אני לא חושב גם שצה"ל צריך לרדוף אחרי מי שהוא לא רוצה לגייס, מי שרוצה להתנדב - צריך לרדוף אחרי צה"ל, בין אם זה כרוך במכתבים ובין אם במעט בירוקרטיה. ותאמיני לי, כיום זה הרבה יותר פשוט להתנדב והתהליך הרבה יותר קצר ופחות מייגע מאשר לפני 5 שנים למשל.

ליאור

Twincharger Stratified Injection

פורסם
אף אחד לא דרש זכויות, אבל יש הבדל בין אדם שפשוט לא רצה להתגייס ועשה כל דבר כדי לא להתגייס, לבין אדם ששוחרר בעל כורחו.

אף אחד לא מגזים.

מה שכתבת בכחול אומר שאת = פרזיטית.

זה שאת החלטת לגור אצל הורייך שתומכים בך כלכלית ואת החלטת להשקיע את כל כולך בלימודייך(לא שאני חושב שזה פסול והלוואי על כולנו את האפשרות הזאת).

לא עומד בקנה אחד עם תשלום ביטוח לאומי שהוא בגדר חובה.

אם את בוחרת לא לעבוד תשלמי ביטוח לאומי ששווה ערך לתשלום של 100 ש"ח בחודש.

למרות שגם אם תעבדי יומיים בחודש את אפילו תשלמי פחות ואף תרוויחי מעט כסף.

אם את בחרת שלא לעבוד אינך יכולה למחות על תשלום ביטוח לאומי, ואל תציגי את העניין כ"סטודנט מובטל", אלא כסטודנט שבחר לא לעבוד.

under construction..

• תוכן חדש...