Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלות בנוגע לביטוח חובה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,הייתי מעוניין לקבל מידע על ביטוח חובה:

האם מותר לי ליסוע בלי ביטוח חובה? אני נוסע ברכב של אמא במלווה בלי ביטוח חובה ,בעוד שבבית עם ביטוח חובה.

מה העונש על אי המצאות ביטוח חובה? את ההשפעות אני יודע.

ועוד משו שעניין אותי,האם נהג חדש חייב ליסוע בימין? בעיר אני נושא בשמאל לרוב,אבל בדרך לרחובות נסעתי בשמאלי,נסעתי בהתאם לחוק 110,וניידת תנועה נראה לי,זעקה לי "נהג חדש יונדאי עבור לימין"?

האם יש בזה הגיון כלשהוא?

פורסם

ביטוח חובה=כמשמעו,חובה!

הנסיעה בנתיב השמאלי אמורה להיות לעקיפה בלבד.נסעת כחוק על 110?טוב מאד ...סע בימין!

רוצה לעקוף?תגביר מהירות,תעקוף ותחזור לימין.

פורסם
שלום,הייתי מעוניין לקבל מידע על ביטוח חובה:

האם מותר לי ליסוע בלי ביטוח חובה? אני נוסע ברכב של אמא במלווה בלי ביטוח חובה ,בעוד שבבית עם ביטוח חובה.

מה העונש על אי המצאות ביטוח חובה? את ההשפעות אני יודע.

ועוד משו שעניין אותי,האם נהג חדש חייב ליסוע בימין? בעיר אני נושא בשמאל לרוב,אבל בדרך לרחובות נסעתי בשמאלי,נסעתי בהתאם לחוק 110,וניידת תנועה נראה לי,זעקה לי "נהג חדש יונדאי עבור לימין"?

האם יש בזה הגיון כלשהוא?

ואם היה לך שלט נהג שודים מאחורה הוא היה אומר לך "נהג שודים עבור לימין".

אין שום קשר לנהג חדש פשוט נסעת בנתיב השמאלי.

נקודה למחשבה.

פורסם
ואם היה לך שלט נהג שודים מאחורה הוא היה אומר לך "נהג שודים עבור לימין".

אין שום קשר לנהג חדש פשוט נסעת בנתיב השמאלי.

נקודה למחשבה.

מה הקשר? הכביש היה עמוס במכוניות בנתיב השמאלי,זה כביש עם 2 נתיבים בלבד.
פורסם
ביטוח חובה=כמשמעו,חובה!

הנסיעה בנתיב השמאלי אמורה להיות לעקיפה בלבד.נסעת כחוק על 110?טוב מאד ...סע בימין!

רוצה לעקוף?תגביר מהירות,תעקוף ותחזור לימין.

תיקון קטן ללירון יריב.

הנסיעה בנתיב השמאלי מיועדת אך ורק לעקיפות ולנהג המיתכוון לפנות לשמאל.

ירון מאיר

פורסם

איך יכול להיות שאין עליך ביטוח חובה?

שים לב!

כל רכב שיש לו איזשהו ביטוח חובה (למעט ביטוח של סוחרי רכב) מכסה את כל הנוהגים ברכב, אלא אם כן חברת הביטוח תצליח להוכיח כי הנהג ששלט ברכב בזמן תאונה הינו נהג קבוע וגילו נמוך מהגיל המינימלי של הנהג הקבוע הרשום בפוליסת הביטוח של הרכב הנ"ל.

פורסם

שים לב!

כל רכב שיש לו איזשהו ביטוח חובה (למעט ביטוח של סוחרי רכב) מכסה את כל הנוהגים ברכב, אלא אם כן חברת הביטוח תצליח להוכיח כי הנהג ששלט ברכב בזמן תאונה הינו נהג קבוע וגילו נמוך מהגיל המינימלי של הנהג הקבוע הרשום בפוליסת הביטוח של הרכב הנ"ל.

לא כל כך הבנתי אותך. תוכל להסביר את עצמך בבקשה? כי אם הבנתי נכון אז זה אומר שבעצם בצורה לא קבועה מותר לי לנהוג בכל רכב. הרי לכל אדם שיש בבעלותו רכב (תיקון: כל אדם נבון ושקול, שיש בבעלותו רכב שהוא נוהג בו) יש ביטוח חובה.

אבל תוכל להסביר לי על מה שכתבת בנוגע לגיל?

תודה

ולפותח השרשור, אין שום חובה לנהג חדש לנסוע בימין. חובה על כל נהג לנסוע בימין בלבד. הנתיב השמאלי מיועד לעקיפות ולפניה שמאלה. לא להתנחלות. תרגיל את עצמך כבר מעכשיו להישאר בימין אלא אם כן אתה עוקף או פונה. כך שלא תנחיל בעצמך את ההרגל המגונה הזה שקיים בכל כך הרבה ישראלים- להישאר ולהתנחל בנתיב השמאלי.

אורן

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם
לא כל כך הבנתי אותך. תוכל להסביר את עצמך בבקשה? כי אם הבנתי נכון אז זה אומר שבעצם בצורה לא קבועה מותר לי לנהוג בכל רכב. הרי לכל אדם שיש בבעלותו רכב (תיקון: כל אדם נבון ושקול, שיש בבעלותו רכב שהוא נוהג בו) יש ביטוח חובה.

אבל תוכל להסביר לי על מה שכתבת בנוגע לגיל?

תודה

ולפותח השרשור, אין שום חובה לנהג חדש לנסוע בימין. חובה על כל נהג לנסוע בימין בלבד. הנתיב השמאלי מיועד לעקיפות ולפניה שמאלה. לא להתנחלות. תרגיל את עצמך כבר מעכשיו להישאר בימין אלא אם כן אתה עוקף או פונה. כך שלא תנחיל בעצמך את ההרגל המגונה הזה שקיים בכל כך הרבה ישראלים- להישאר ולהתנחל בנתיב השמאלי.

אורן

אם אינך משתמש קבוע ברכב, אלא עושה בו שימוש מזדמן בלבד (דבר שע"פ רוב על חברת הביטוח מוטל להוכיח) הגבלת הגיל הרשומה בפוליסת הביטוח לא חלה עליך, והתנאי היחיד שהינך חייב לעמוד בו הוא תנאי רשיון הנהיגה - מלווה בשלושת החודשים הראשונים, 2 נוסעים ופחות בשנתיים הראשונות ועד גיל 21, משקפיים במידה והן דרושות לך וכן רשום ברשיון, משקל הרכב וכו', כמו כן הרכב חייב להיות בעל רשיון רכב בתוקף.

מעבר לכך אין הביטוח מגביל אותך במאומה (כמובן שמדובר בביטוח חובה בלבד לגבי מקיף וצד ג' - הביטוח חל רק על נהגים בתווך הגילאים הרשום בפוליסה ללא חריגות).

הגדרת שימוש קבוע ולא קבוע מתוך אתר משרד האוצר, הארחאי על תעריפי הביטוח:

שימוש ברכב בדרך קבע - הכוונה לאותם נהגים אשר להם יש גישה לרכב והמשתמשים בו באורח עקבי. אדם השואל את הרכב באופן חד-פעמי או לעיתים רחוקות, אינו אדם המשתמש ברכב בדרך קבע.

לדוגמה, אם במשפחה, הבת משתמשת ברכב אחת לחודש באופן קבוע, או אם הבן חוזר הביתה כל סוף שבוע ולוקח את המכונית בימי שישי בערב בלבד, זהו "שימוש בדרך קבע". נהיגה ברכב נחשבת ל"שימוש בדרך קבע" ברכב כאשר היא נעשית באורח עקבי.

פורסם
אם אינך משתמש קבוע ברכב, אלא עושה בו שימוש מזדמן בלבד (דבר שע"פ רוב על חברת הביטוח מוטל להוכיח) הגבלת הגיל הרשומה בפוליסת הביטוח לא חלה עליך, והתנאי היחיד שהינך חייב לעמוד בו הוא תנאי רשיון הנהיגה - מלווה בשלושת החודשים הראשונים, 2 נוסעים ופחות בשנתיים הראשונות ועד גיל 21, משקפיים במידה והן דרושות לך וכן רשום ברשיון, משקל הרכב וכו', כמו כן הרכב חייב להיות בעל רשיון רכב בתוקף.

מעבר לכך אין הביטוח מגביל אותך במאומה (כמובן שמדובר בביטוח חובה בלבד לגבי מקיף וצד ג' - הביטוח חל רק על נהגים בתווך הגילאים הרשום בפוליסה ללא חריגות).

הגדרת שימוש קבוע ולא קבוע מתוך אתר משרד האוצר, הארחאי על תעריפי הביטוח:

או אז זה מעולה! לאבא שלי יש רכב מהעבודה, יש לי עליו ביטוח. אבל לפעמים אבא שלי נקרא לעבודה בלילה ואז אני לא יכול לצאת ותקוע בבית. לאמי גם יש אוטו. סובארו לאונה DL שנת 89 ולה יש ביטוח חובה וצד ג' בלבד. אז עכשיו אני יכול לקחת את האוטו שלה מדי פעם? זה נחשב בדרך קבע אם כמעט בכל פעם שאין את היונדאי אני לוקח את הסובארו?

תודה

hagggg55 כתב:

פורסם

במידה ושוטר יעצור אותך ואתה עומד בתנאי הרשיון(מלווה, פחות מ-3 נוסעים וכו'), וכמו כן הרכב עם טסט ורשיון רכב בתוקף - לא תהיה שום בעיה (אלא אם כן הוא יעצור אותך כל שני וחמישי).

בעיה עלולה להתעורר במידה וח"ו תתרחש תאונה עם נפגעים וחברת הביטוח תרצה להתנער מאחריות לתשלום.

כמובן כל זאת לגבי ביטוח חובה. לגבי ביטוחי הרשות (מקיף או צד ג') הביטוח לא חל עליך אם אתה לא עומד בכל הקריטריונים של הפוליסה(שים לב! ברכבי עבודהכ כמו שיש לאביך הביטוחים הם בד"כ רק ע"ש העובר ולפעמים גם אשתו. לאדם אחר, אף אם גילו ונסיון הנהיגה שלו זהים או גדולים משל בעל הפוליסה - אין כיסוי כלל).

פורסם

במידה ושוטר יעצור אותך ואתה עומד בתנאי הרשיון(מלווה, פחות מ-3 נוסעים וכו'), וכמו כן הרכב עם טסט ורשיון רכב בתוקף - לא תהיה שום בעיה (אלא אם כן הוא יעצור אותך כל שני וחמישי).

בעיה עלולה להתעורר במידה וח"ו תתרחש תאונה עם נפגעים וחברת הביטוח תרצה להתנער מאחריות לתשלום.

כמובן כל זאת לגבי ביטוח חובה. לגבי ביטוחי הרשות (מקיף או צד ג') הביטוח לא חל עליך אם אתה לא עומד בכל הקריטריונים של הפוליסה(שים לב! ברכבי עבודהכ כמו שיש לאביך הביטוחים הם בד"כ רק ע"ש העובר ולפעמים גם אשתו. לאדם אחר, אף אם גילו ונסיון הנהיגה שלו זהים או גדולים משל בעל הפוליסה - אין כיסוי כלל).

אז שניה אם אני במלווה,אני חייב ביטוח חובה?

כי עשינו ביטוח חובה,רק על אוטו אחד במשפחה.

פורסם

אתה קורא את מה שכותבים לך?

לא משנה אם אתה במלווה או שאתה בן 101. אתה חייב ביטוח חובה.נקודה.

מה זאת אומרת עשיתם ביטוח חובה על רכב אחד?

ברכב השני אין ביטוח חובה? אם כן

זה אומר שגם ההורים שלך עוברים על החוק, ולא רק שהםע וברים על החוק, גם אם חס וחלילה תהיה תאונה עם נפגעים, הרבה מאוד אנשים יסבלו מהתוצאות שלה.בעיקר כספית.

פורסם

avisofy- אוקיי תודה. איך אני מברר מה התנאים שעליהם דיברת בנוגע לביטוח צד ג'?

ובקרש לרכב מהעבודה- זה בסדר יש לי ביטוח נהג צעיר+חדש עליו ומקיף וכל הבלאגנים... לי, לאבי ואמי מותר לנהוג בו...

hagggg55 כתב:

• תוכן חדש...