Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שודר באל-ג'זירה. מדהים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7391 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

2. שוב - אם היית מבין טיפה - היית יודע שהתורה (וההלכה) מעניקה כבוד לאישה.

אם היית מבין טיפה היית יודע שרעיונות הדמוקרטיה והליברליזם שמים את כבוד האדם וחירותו מעל לכל ועל גבולות החירות הפרט נסוב הקונפליקט בין תפיסת העולם הדתית קיצונית (יש לא מעט דתיים ליברלים) לחילונית-ליברלית. זה שהדת היהודית או יותר נכון המסורת, נותנת כבוד לאשה, באמת תודה רבה. השאלה היא לא איזה כבוד היא נותנת אלא אילו חרויות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 109
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם תסתכלו טוב טוב על הדת היהודית,היא לא באה לדכא אף אחד או לקחת חירות מאף אחד,היא באה לתת סדר,צדק ואפילו הגיינה בסיסית לאדם.

היא באה לקבוצת אנשים מהעת העתיקה,אמרה להם לא לגנוב,לא לרצוח,לא לנאוף,ליטול ידיים לפני הארוחה ואחרי השירותים (היגיינה בסיסית).

סה"כ הדת היהודית באה לתת רסן לכל היצרים הרעים של האדם,שללה גילוי עריות,אני לא רוצה להיכנס לוויכוח של הומוסקסואליות,יש אנשים שבמהלך השנים עיוותו אותה כדי שתשרת את האינטרסים שלהם.

להזכירכם שאלו חוקים שנכתבו בעת העתיקה,שזה הרבה לפני ימי הביניים,בימים שהאדם היה פראי,לא היו חוקים ולא משטרות.

הדת היהודית חוץ מקצת לתת לנו סדר בחיים האלו לא עשתה כלום לאף אחד.

חירות זה דבר יפה,אבל צריך קצת סדר,אם לא ניתן ליצרים של האדם קצת רסן,העולם ממש לא יהיה מקום יפה לחיות בו.

פורסם
בשפע. מהשמאל הקיצוני בארץ, דרך פרופ' נועם חומסקי, ועד ויקטור קלמפרר, אינטלקטואל יהודי גרמני שרשם יומנים מפורטים במהלך מלחמת העולם השניה, בהם התיסר, האשים את היהדות, ואף טען בכתביו כי "הציונות, הקומוניזם והנאציזם הינן תנועות דומות שכן הינן מקדשות את הלאום ואת הגזע".

אז לא, אנחנו לא דומים לא לנאצים ולא למוסלמים ולא לנוצרים. איני אדם דתי, ולמרות זאת אין לי ספק שלתרבות היהודית (שהינה כמובן חלק מהדת) היתה השפעה מכרעת על ההיסטוריה של העם שלנו, והיא זו שמבדילה אותנו מאחרים. אם ד"ר סולטאן השכילה להבחין בכך, באמת שאני מתקשה להבין מדוע אלעד ס ורבים אחרים פה בארץ עורכים השוואות כל כך מבישות.

יש אפילו מונח בוויקי:

http://en.wikipedia.org/wiki/Self-hating_Jew

יש הבדל בין ביקורת עצמית לבין שינאה עצמית שלא לצורך (כדבריך). ה- self hating jew מקורו בעיקר מהיהודים שהחביאו את זהותם הדתית על מנת להיטמע בחברה האירופאית. והם קיבלו את כינוי הגנאי הזה מהיהודים האורתודוקסים.

אי אפשר להגיד על השמאל הקיצוני (הדוגמא היחידה שאני בקיא בה יחסית) שהוא בעל שנאה עצמית רק משום שלדעתו השלטון במדינה פועל בצורה שפוגעת במדינה.

אם יש דבר אחד שאפשר להגיד עליהם, בין אם מסכימים עם מה שהם אומרים ובין אם לא, זה שהם פועלים במטרה לשפר את המדינה ואת אזרחיה (מבחינה מוסרית וכן מבחינות אחרות). חבל שהרבה אנשים (כמוך) לא מנסים אפילו להקשיב להם.

עמוס

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

פורסם

אנשים המציאו את הדת .

אנשים יצרו את אלוהים (בצלמם ? ) ולא להיפך.

לאותם אנשים היתה מטרה אחת, שליטה באנשים אחרים.

איך משיגים שליטה באנשים בצורה הקלה ביותר ? מפחידים אותם .

איך מפחידים אותם ? עם כל מיני סיפורים על כוחות על טבעיים ,עולם הבא , אלים ואלוקים.

כמובן שבחוקים היה חייב להיות משהו הגיוני כדאי שאנשים יתחברו להם ויחזיקו מהם "תורה מסיני".

אין לי שום בעיה עם אנשים דתיים או שומרי מסורת.

לפעמים אני דיי אוהב את המסורת היהודית,או יותר נכון את התרבות היהודית .

אבל אני , בניגוד לאנשים דתיים אחרים, לא מאמין שאני הגזע העליון.

פורסם

שלומי,

אני לא דתי,

לא שומר מצוות,

אוכל חזיר, חמץ, בשר-חלב.

מצביע (מאוכזב) לשעבר של שינוי (אנטי חרדי וכפיה).

אבל -

אני יהודי גאה.

אני כן חושב שאנחנו העם הנבחר, גזע עליון, you name it.

אנחנו %0.25 מאכלוסיית העולם עם 22% מסך פרסי הנובל.

מרשים, לדעתי, בכל קנה מידה.

http://www.jinfo.org/Nobel_Prizes.html

פורסם
הדת היהודית חוץ מקצת לתת לנו סדר בחיים האלו לא עשתה כלום לאף אחד.

חירות זה דבר יפה,אבל צריך קצת סדר,אם לא ניתן ליצרים של האדם קצת רסן,העולם ממש לא יהיה מקום יפה לחיות בו.

נו, והסדר הזה אומר שאני צריך לשים תפילין ולקום מוקדם ביום החופשי שלי? תעשה לי טובה, העקרונות ההומניים הכלליים של הדת היהודית כבר מזמן לא שייכים לתחומה בלבד וליברליזם אין פירושו העדר רסן.

פורסם
שלומי,

אני לא דתי,

לא שומר מצוות,

אוכל חזיר, חמץ, בשר-חלב.

מצביע (מאוכזב) לשעבר של שינוי (אנטי חרדי וכפיה).

אבל -

אני יהודי גאה.

אני כן חושב שאנחנו העם הנבחר, גזע עליון, you name it.

אנחנו %0.25 מאכלוסיית העולם עם 22% מסך פרסי הנובל.

מרשים, לדעתי, בכל קנה מידה.

http://www.jinfo.org/Nobel_Prizes.html

אתה יודע, דתיים אני מבין. הם לא גזעניים, הם מאמינים באמונה יהודית ובחובות שלה ומגדירים יהודי לפי דתו ודרכו ולא לפי מוצאו. אתה, לעומת זאת, גזען פשוט. פשוט אחד שמאמין שהוא טוב יותר מאחרים בשל זה שהוא "יהודי" מבחינה גנטית. דרך אגב, אין כזה דבר יהודי מבחינה גנטית. הגנים של יהודים מתפוצות שונות שונה וכל תפוצה קרובה גנטית לעם שבו היא ישבה.

פורסם

שלומי אני לא מסכים איתך אנשים תמיד יצרו להם משהו להאמין בו

כי אפילו נכון להיום לפיזיקה אין תשובות להכל, אז אנשים תמיד יפנו לאלים כי זה כח עליון ומה שיפה בכח עליון הוא שהוא מוגדר בתור משהו על טיבעי.

ואם תחשוב על זה למה נוצרו האלים כדי להסביר תופעות על טיבעיות לדוג' בצורת, ליכוי חמה, שיטפונות אני לא ידוע מה עוד.

וגם אני אדם חילוני מאוד ליברלי בנוגע לדת

אבל אני יהודי נולדתי למשפחה יהודית שלא הסתירה שהיא יהודית גם בתקופת הצאר וגם בשילטון הקומוניסטי (ששם כאמור אין דת אין ה' יש מיפלגה)

ואם העם היהודי הגיע למסקנה שיש אל אחד ולא הרבה ואח''כ שתי הדתות שיותר רווחות בעולם כיום הסכימו עם זה, אז זה כן מייחד את היהודים ואם רק ביגלל היציאה מהריבוע.

התנ''ך לעומת שאר הדתות שמכירות בו ומכירות ברעיון הכללי שהוא מייצג של אל אחד. התנ''ך לא אומר להרוג אף אחד לא להתעלל לא כלום, אפילו המלחמות מחולקות למלחמת חובה ומלחמת רשות, וגם אז יש חוקי התנהגות לשובים ולנשבים. ומי שעשה בגרות בתנ''ך יודע שהוא כולו מלא ברעיון שאם תתנהגו לפי עשרת הדיברות יטב לכם אם לא תוגלו ועוד שאר עונשים

לעומת זאת בנצרות צריך להרוג את כופרי האל שהרגו את בנו ובאיסלם צריך להרוג את כל מי שלא מוסלמי

לסיכום. נכון מי שהתרעם בת'רד הזה נגד הדת הוא צודק אבל אל תשכחו שהתנ''ך כתוב והוא כתוב כך כבר הרבה זמן, ואנחנו לעומת זאת התקדמנו. אבל זה רק מחזיר אותי להתחלה שכולם צריכים להאמין במשהו

ומי שזה עד כדי כך מפריע לו תסתכלו על סיפרי הדת (לא משנה של מי) בתור ספר היסטוריה.

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם

falou - אכן, אני גזען, ממש היטלר צעיר...

שים לב שיש הבדל גדול בין אדם שחושב שיש הבדל בין הגזעים לבין גזען היטלראי.

אני לא חושב ששאר העמים "לא טובים" אני פשוט לא מוצא הסבר אחר לעובדה שציינתי.

מכוון שציינתי עובדה. אשמח אם תסתור אותי עם עובדות ולא עם האשמות פופוליסטיות.

0.25 אחוז מתושבי העולם מוגדרים כיהודים.

קצת יותר מ22% מסך פרסי הנובל ניתנו לאנשים אשר לפחות אחד ההורים שלהם יהודי.

יש לך הסבר טוב יותר?

אגב - אכן ישנה קרבה גנטית בין יהודים למוצאם, אבל עדיין - עקב שנים של שמירה ומניעת התבוללות יש הבדלים גנטיים בין יהודים שמוצעם בעיראק לעיראקים.

יעידו על כך מחלות שרלוונטיות רק ליהודים.

פורסם
הדת היהודית היא הדת הגזענית מכולם. סלח לי אבל זו הצהרה שגובלת בתמהונות, בעיקר לנוכח הסרטון בתחילת השרשור. אני מציע שלפחות תגבה טיעונים כאלו בהסבר מינימלי.

דת באופן כללי זה מקור כל המלחמות וכל הרוע בעולם. יש הרבה רוע ומלחמות גם בלי קשר לדת. לדוגמא, בבריה"מ הקומוניסטית.

אם לא היו דתות בעולם, אני מבטיח לכם שהיה עולם טוב יותר. אני מסכים.

ההודעה השניה שלך עומדת בקנה אחד עם דעותי שלי למעט המשפט האחרון, שהוא המשך של ההודעה הראשונה. גזע עליון? זה חדש לי.

השאלה היא לא איזה כבוד היא נותנת אלא אילו חרויות.
השאלה היא איך הדברים הללו מתבטאים בפועל. בכל שלושת הדתות יש חוקים מכל הסוגים, מה שחשוב זה מה מתוכם בוחרים ליישם. ובפועל, מעמד האישה במדינות מוסלמיות לא משתווה למעמד האישה בארץ (לא אני לא מרוצה ממעמד האישה בארץ).

יש הבדל בין ביקורת עצמית לבין שינאה עצמית שלא לצורך (כדבריך). אכן. ה- self hating jew מקורו בעיקר מהיהודים שהחביאו את זהותם הדתית על מנת להיטמע בחברה האירופאית. ממש ממש לא! והם קיבלו את כינוי הגנאי הזה מהיהודים האורתודוקסים. גם לא. העניין הזה עדיין קיים היום, כמו בדוגמא על שמאל קיצוני.

אי אפשר להגיד על השמאל הקיצוני (הדוגמא היחידה שאני בקיא בה יחסית) שהוא בעל שנאה עצמית רק משום שלדעתו השלטון במדינה פועל בצורה שפוגעת במדינה. נכון. לא בגלל זה אני אומר שהם לוקים בשנאה עצמית. אלא כי...

אם יש דבר אחד שאפשר להגיד עליהם, בין אם מסכימים עם מה שהם אומרים ובין אם לא, זה שהם פועלים במטרה לשפר את המדינה ואת אזרחיה (מבחינה מוסרית וכן מבחינות אחרות). ...הם בדיוק לא. החלק שעליו אני מדבר, לא מנסה לפעול לטובת המדינה, אלא מנסה להכשיל פעולותיה באופן שעלול לגרום להפסקת קיומה. צר לי, אבל לא תתכן מדינת כל אזרחיה בישראל, משום שאם נקבל אזרחים מכל מדינה, לא יהיה רוב יהודי בארץ, ולא תהיה מדינה יהודית. דוגמא ספציפית? מחסום-watch. אין ספק שהמחסומים מקשים על המעבר. אין ספק שעמידה במחסום היא חוויה לא נעימה. אין ספק שאילו היה ניתן לוותר על התענוג, היינו מוותרים. נשות מחסום-watch מסרבות להבין שהאלטרנטיבה למחסומים היא פיגועים. כלומר אנשים מתים. הן מוכנות לסכן את עצמן, מוכנות לקלל ולגדף חיילים ישראלים בעת מילוי תפקידם, חיילים שנשלחו לשם בכדי להגן עליהן, בגלל המשבר ההומניטרי במחסומים. עניין של הגיון פשוט: עיכוב במחסום - לעומת - אזרחים ישראלים מתים. אם זו איננה שנאה עצמית אני לא יודע מה כן. חבל שהרבה אנשים (כמוך) לא מנסים אפילו להקשיב להם. מאיפה לך למי אני מקשיב ולמי לא..

אני בעד ביקורת. למעשה אני לא מסוגל לחשוב על ישראלי אחד בודד שאין לו שום טענה כלפי הממשלה. אבל יש הבדל גדול בין ביקורת ובין נסיונות למחוק מדינה מעל פני האדמה. נשמע חריף? אני לא חושב.

מחפש סאבפריים קדמי למיני (שנת 76 ומעלה, בורג אחד בכל צד).

פורסם

אין דבר כזה דת, דת זה פוליטקה

אתם באמת מאמינים שישו ריפא אנשים, או שמשה באמת חצה ים סוף "אי אפשר מבחינת חוקי הפיזקה"

וליהודים לקח 40 שנה לעבור ממצרים לישראל נו באמת.

אני אומר לכם שלפני 60 שנה לא יותר האמינו בדרקונים פולטי אש, ובמכשפות וגמדים

ופלצות בים, אותם אנשים סיפרו לנו על משה ישו ומוחמד, למה שאני אאמין להם

איפה גופה של ישו מוחמד ומשה, למה גופה של פרעונים יש ושל הנביאים אין

איפה צלב יש ישו

קיצר הכל חרטא, אבל אני מאמין יש כוח עליון למעלה מי זה מזה, בבוא היום אני אדע

פורסם
אתה יודע, דתיים אני מבין. הם לא גזעניים, הם מאמינים באמונה יהודית ובחובות שלה ומגדירים יהודי לפי דתו ודרכו ולא לפי מוצאו. אתה, לעומת זאת, גזען פשוט. פשוט אחד שמאמין שהוא טוב יותר מאחרים בשל זה שהוא "יהודי" מבחינה גנטית. דרך אגב, אין כזה דבר יהודי מבחינה גנטית. הגנים של יהודים מתפוצות שונות שונה וכל תפוצה קרובה גנטית לעם שבו היא ישבה.
ואולי הוא מתיחס לעליונות מוסרית או תרבותית, שנובעת מחינוך לערכים שלא קיימים בדתות אחרות?

כנראה שאני גם גזען, זה חדש לי.

יש לך הסבר טוב יותר?
לי יש. ראיתי מחקר שאומר שמנת המשכל של יהודים אשכנזים היא הגבוהה בעולם. אם תשאל אותי, זה חארטה. אני אחפש את זה עכשיו.

עריכה:

http://en.wikipedia.org/wiki/Ashkenazic#IQ_and_scientific_achievement

אם לוחצים על המספרים רואים מאיפה הידע. אני עדיין חושב שזה לא עניין גנטי.

פורסם

אני ראיתי את אותו מחקר

חוקרים אותו באוניברסיטת יוטה (או חקרו לפחות)

לואני אומר אולי זה גנטי אולי לא

אני רק יודע שליהודים היה אסור לעסוק בחקלאות ובמיקצועות פופולריים במישטר הפאודלי לכן הם היו חייבים להתיישב במרכזי הערים והישובים (כמובן שאח''כ גירשו אותם משם כמה אירוני) וכדי להתקיים הם פשוט נאלצו להתקיים ממסחר, קניה ומכירה, סחר ומכר, ואיך שלא תירצו אם אתה מוכר כל החיים שלך אז אתה תיהיה טוב בחישובים מטמתיים פשוטים

ואח''כ הם הבינו שאפשר לימכור גם כסף רק בתנאי שאתה תחזיר בריבית, ז''א שאתה עכשיו יודע חישובים מטמתיים גם קצת יותר מסובכים (תיזכרו שאין מחשבונים ויש ריביות לחשב), ובגלל שעד האמנסיפציה עברו הרבה מאות טובות אז ילדים בבית יהודי (ששמר על עצמו מהתבוללות כמו כל שאר הבתים היהודיים) למדו מהר מאוד מטמ' כי זה המיקצוע היחיד שהם יעבוד בו כשיתבגרו, וכשהגיע האמנסיפציה הם הצליחו להוכיח את היכולת שלהם במדעים מדוייקים גם במוסדות להשכלה גבוה, זה נכון יש יהודים מפורסמים אבל רוב אותם יהודים מפורסמים התפרסמו ביגלל העיסוק במדעים מדוייקים. מה גם שהחינוך בביתים יהודים היה השכלה בצד עבודה, ולא כמו הדתיים כאן היהודים היו מתפללים בבוקר ויוצאים לעבוד.

אז גנטי או לא ביוטה יחליטו מה שאני חושב שבמשך המאות זה ניצרב כ''כ חזק שזה מביא יתרון עכשיו כשכן יש לזה שימוש

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם
ההודעה השניה שלך עומדת בקנה אחד עם דעותי שלי למעט המשפט האחרון, שהוא המשך של ההודעה הראשונה. גזע עליון? זה חדש לי.

היהדות , כדת , מאמינה שהיהודים הם העם הניבחר.

הם אלו שאלוהים בחר בהם לשרתו .

על פי היהדות גוי(קרי, מי שאינו יהודי) הוא ייצור שקיים בעולם בשביל לשרת את העם היהודי.

בדיוק כמו תרנגולות , עצים והים.

לגוי אין נשמה , נשמות יש רק ליהודים ובגן עדן לא תימצא גויים.

זה בטח נישמע לך מופרך לחלוטין כל מה שאני אומר עכשיו אבל כנס לכל ישיבה או כולל או מה שזה לא יהיה ותישמע את הדברים האלה יום יום.

אתה יודע מה הכי גרוע מבחינת יהודים ? התבוללות.

למה ? כי הדם היהודי הכחול שלך יתערבב עם דם של גוי .

מבחינת היהדות האורתודוקסית עדיף שתמות ושלא תתערבב עם גוי.

עכשיו שאלה לכל הקוראים באשכול.

מישהו יודע פה מה זה תורת הגזע ?

פורסם
היהדות , כדת , מאמינה שהיהודים הם העם הניבחר. בדיוק כמו... כל דת אחרת?

הם אלו שאלוהים בחר בהם לשרתו .

על פי היהדות גוי(קרי, מי שאינו יהודי) הוא ייצור שקיים בעולם בשביל לשרת את העם היהודי. חדש לי. למה אתה חושב ככה?

בדיוק כמו תרנגולות , עצים והים.

לגוי אין נשמה , נשמות יש רק ליהודים ובגן עדן לא תימצא גויים. ומה זה משנה? אחזור על מה שאמרתי לעופר. מה שחשוב זה מה עושים עם כל החוקים המפגרים האלה, הרי אף יהודי דתי לא יגיד לך שהוא נוהג על פי עין תחת עין, כי זה חוק מיושן שהתאים לתקופה מיושנת. זה מה שמשנה. היהדות מתאימה את עצמה למציאות, ותוך כדי שומרת על עדכניות. האם שאר הדתות נוהגות באותו אופן?

זה בטח נישמע לך מופרך לחלוטין כל מה שאני אומר עכשיו אבל כנס לכל ישיבה או כולל או מה שזה לא יהיה ותישמע את הדברים האלה יום יום. אני די בטוח שלא. יש לי כמה חברים דתיים, ואחד חרדי-לאומי. אפילו הוא לא חושב ככה.

עם שאר דבריך אני פשוט לא מסכים מאותם טעמים.

אתה יכול לומר שדת זה חרא. אתה יכול לומר שדת זו הסיבה המרכזית למלחמה וסבל בעולם. אבל לטעון שהיהדות היא הגרועה ביותר, בהקשר הזה? אנחנו השמדנו פעם עם? שלחנו פעם מתאבד? ניהלנו מלחמה מטעמים אימפרייליסטים?

אלה הדברים החשובים. שכח ממה שכתוב בספר.

• תוכן חדש...