Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בדומה להרבה אנשים, גם אני מעוניין לרכוש רכב שיהיה עד 15,000-20,000.

שלא כמו רובם, אני מחפש רכב כזה שיהיה בעל גיר אוטומטי. הרכב אמור לשמש לא רק אותי (אני חייל) אלא את המשפחה כולה במקרה הצורך, ולכן ההתעקשות על אוטומט.

לאחר מחקר קצר יחסית הגעתי למסקנה שהרכבים שאתם ממליצים בטווח המחירים הנ"ל הם לרוב פג'ו 205, 106 XS, סקודה פליסיה, פורד פיאסטה (יותר יקרה), פיאט אונו ועוד.

כמו כולם, גם אני מחפש רכב קליל וזריז, שיהיה חסכוני בדלק (יחס ק"מ/ליטר גבוה), ואמין ככל האפשר. בגדול הכיוון הוא שנת ייצור 95 ומעלה.

ראיתי שהרב ממליצים ללכת על ה205, וגם מהיכרותי האישית עם אנשים שנסעו עליה תמיד שמעתי דברים טובים.

וכאן מגיעות השאלות -

1. איך ה205 (שנת 95 נניח) גיר אוטומט אל מול ה205 המקבילה בעלת הגיר הידני? האם כל היכולות הטובות שמייחסים לידנית נכונים גם עבור האוטומט?

2. בכל מקרה, אשמח אם תוכלו לעזור לי (או יותר נכון לכוון אותי) למצוא מכוניות בטווח המחירים הזה, בעלות היכולות האלה שיהיו בעלות גיר אוטומט. הרבה מהמכוניות שרשמתי למעלה כלל אינן קיימות באוטומט.

באמת המון תודה, חלק מכריע מההחלטה לקניית הרכב יהיה בזכותכם.

דימה.

פורסם

"חסכוני ואמין ככל האפשר" - אני ממליץ לך ללכת לכיוון אחר : דייהטסו שרייד\סוזוקי סוויפט.

אני לא ממליץ על 205 אוטומטית , הגיר האוטומטי, מאוד בעייתי ,ממש לא אמין ויקר לתיקון.

תמתין לקבל עוד כמה דעות בעניין.

פורסם

שמע, אמרת רכב משפחתי בתקציב כזה אוטומטית לדעתי(ואני לא תוקע אופל בכל פעם) ללכת על אופל אסטרה.

היא זולה כי הסחירות לא משהו, היא יותר מרווחת מ205 וכו' והגיר האוטומטי שלה מצויין.

בעניין האמינות אני יכול להעיד על 2 רכבי אסטרה (אחד שנת 94 והשני 95) אחת ידנית ואחת אוטומטית שהן אמינות( טפו טפו טפו). ומי שקונה כזה רכב בדר"כ זה לא צעירים ככה שסיכוי שתקל רכב שהתעללו בו קטן יותר.

עוד תוכל לקרוא כאן

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

האמת היא שזאת לא חייבת להיות מכונית משפחתית, אלא כן דווקא רכב יחסית קטן. הבעיה היא שיש לנו כרגע מכונית מהעבודה של אבא שלי (משפחתית), ובגלל שזאת תהיה מכונית שניה בבית, רוצים שעל כל מקרה היא תהיה אוטומט במידה ומישהו יצטרך לנסוע בה. לא כדי להסיע בה את כל המשפחה, אלא פשוט שתשאר אפשרות לכולם לנהוג בה במקרה הצורך. לכן, הכיוון הוא דווקא מכונית קטנה ולא משפחתית. בנוסף, גם קשה לי להאמין שאוכל למצוא משפחתית בטווח המחירים הנ"ל שתהיה חסכונית בדלק, וזה נושא שחשוב לי במיוחד (אני חייל...).

שוב תודה.

פורסם

מבחינת תצרוכת דלק, אני יכול לומר לך שה-205 פוראבאר הידנית, עושה 1/14.5 לטווח הרחוק בנסיעה משולבת. קשה לי להאמין שתוכל להתקרב לזה עם גיר אוטומטי. אני במקומך הייתי מחזיר את הנושא לדיון לפיקוד העליון של הבית, ומבקש מהם לשקול שוב את הגרסה הידנית.

פורסם

חוץ מהדעה שלכם על ה205 האוטומטית (שכבר די הבנתי לאין היא הולכת), אשמח לקבל דעות על מכוניות אחרות בעלות גיר אוטומטי העונות על הצרכים. שוב, במיוחד בהיבטים של איכות הנסיעה, אמינות, ותצרוכת דלק נמוכה.

- מה אתם חושבים על דייהטסו שרייד? (למרות שלא ממש מצאתי כאלה בלוחות)

- ומה עם יונדאי אקסנט? ראיתי די הרבה מודעות עליהן, שנות ייצור 94-97, בטווח מחירים של 21,000-27,000 (נפח מנוע 1.5, יד ראשונה עד שלישית). באופן כללי, אתם ממליצים ללכת עליה? איך היא מבחינת תצרוכת דלק? ואמינות?

ראיתי גם מודעות על פיאט בראבה (97'), רנו קליאו, דייהו רייסר (94'), ואפילו מאזדה דימו...

מה אתם חושבים עליהן? יש ביניהן כאלה שהייתם ממליצים עליהן במיוחד?

תודה...

פורסם

לגבי היונדאי אקסנט

רכב אמין

חלקים זולים

אבל בנושא שחשוב לך ביותר משום מה האוטומט זוללות דלק כאילו אין מחר

אני אישית חושב שההילוכים באוטומט לא מתוכננים נכון ולכן צריכת הדלק הגבוהה מאוד

שמעתי אנשים שמתלוננים על יחס גרוע מ 1:9

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

"מה אתם חושבים על דייהטסו שרייד? (למרות שלא ממש מצאתי כאלה בלוחות)"

קשה מאוד למצא את הרכבים האלה למכירה כי ... תחשוב לבד.

שרייד\שרייד קלאסיק , בחירה מצויינת בשבילך, רק צריך לחפש אותם,זמן+סבלנות.

פורסם

בקשר לפג'ו 205 אוטומט.

הגיר של הרכב הזה לעיתים קרובות נשחק ולתקן זאת עולה קצת הרבה כסף.

אני לא ממליץ להסתבך עם אוטומט.

הרכב שאני ממליץ לך זה יונדאי אקסנט.

רכב יפני, כבר מדבר בעד עצמו, אין בעיות עם הגיר האוטומט שלו.

רכב אמין ביותר ואף זריז. לדעתי זה יתאים לך מאוד.

תוכל לשאול את המבינים יותר ברכב ותראה מה יגידו..

• תוכן חדש...