Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה עם המחשב רכב?!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7369 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה.. קודם כל שלום לכולם.

לאבא שלי יש וולוו 940 שנת 92. אבא שלי אומר שהרכב לא סוחב בזמן האחרון והמנוע נחנק, הוא נסע למוסך ואמרו לו שהמנוע נחנק כי נכנס למנוע תערובת עשירה מדי בדלק.. אמרו לו שהבעיה במחשב וצריך להחליף אותו. אבא שלי בכל זאת אמר שינסו לפתור את הבעיה בלי להחליף מחשב. הם החליפו (במוסך) כמה חלקים מהמחשב לפי ההסברים שלהם. אבא שלי שלים להם משהו כמו 1000- 2000 שקל ויצא משם. הבעיה עדיין ממשיכה, המנוע נחנק, האותו לא סוחב טוב ולאחרונה אפילו האזעקה לא פועלת.

השאלה שלי האם הבעיה יכולה להיות באמת מהמחשב? ואם כן לכמה המחיר שלו יכול להגיע?

והאם באמת אפשר להחליף חלקים מהמחשב?

אני אשמח אם תעזרו לי ולאבא שלי לנסות ולהבין או אפילו לכוון אותנו.

תודה איציק

פורסם

יש כמה מקצוענים היכולים הן לאתר התקלה אם היא אכן בגלל מחשב הרכב או בגלל חיישן פגום ששולח נתון שגוי אל המחשב שמצידו משגר אותות הפעלה שגויים בגלל זה להזרקת הדלק והן לפרק ולתקן את מחשב הרכב ולהחליף בו חלקים נדרשים. לא בכל מקרה ניתן לתקן מחשבי רכב.

מהיכן אתם בארץ?, אולי ניתן יהיה לכוונכם למישהוא מתאים ומי ביצע את התיקון הנוכחי במחשב.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אנחנו באזור המרכז, חולון..

אנחנו מטפלים ברכבים שלנו במוסך ת"א יפו , מוסך מורשה של וולוו

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

ערב טוב..

היום יצא לי לנהוג על הרכב של אבא שלי, כאמור וולוו 940 שנת 92 והיום גם הבנתי את חומרת המצב של האוטו..

אז המצב הוא כזה, אני לחצתי על הגז האוטו לא הגיב וגם לא האיץ, אני לוחץ עוד גז והאוטו עדיין לא מגיב גם לא קצת, לחצתי את כל הגז ממש עד לריצפת הרכב והרכב עדיין לא מגיב, האוטו נסע מאוד לאט ואפילו לא פיתח מהירות, רק לאחר כמה שניות הרכב מזנק ומתחיל לתפוס תאוצה, סוף סוף אני אומר לעצמי שזה הסתדר אבל לא, שוב האוטו יורד ממהירותו ושוב לא מגיב לגז וגם לא מאט.. כאמור אני פותח שוב את הנושא הזה בגלל הבעיות החוזרות, כמו שאמרתי לפני זה במוסך אמרו לאבא שלי שהבעיה במחשב, שלמנו להם כסף אבל הם עדיין לא פטרו לנו את הבעיה, הם אומרים לנו שהם סידרו את הרכב, שנסע ונבדוק, הרכב היה בסדר מספר ימים אבל שוב הבעיה חזרה ואפילו יותר גרוע.. אנחנו חוזרים אליהם כל פעם שוב ושוב יש להוסיף גם שאנחנו מטפלים אצלהם את הרכבים שלנו כבר שנים ולא נראה לי שהם ירמו אותנו..

אני רוצה להוסיף ולרשום עוד דבר, במוסך חיברו את המחשב רכב למחשב ובדקו אם המחשב רכב עובד בצורה תקינה, הם אמרו לנו שכן, המחשב עובד בצורה תקינה והם עדיין לא מוצאים את הבעיה אך הם חושדים במחשב.

בכל מקרה נמאס לנו להגיע כל שבוע למוסך עם אותה הבעיה.. אם מישהו יוכל לכוון אותנו לבעיה ולומר לנו מה לעשות?! הבעיה באמת במחשב רכב או שיש עוד חלקים שיכולים לגרום לבעיה? אני לא יודע אם יש הרבה אפשרויות אבל אני אשמח לשמוע..

תודה איציק

פורסם

גש אל המוסך שעליו המליצו לך, תבקש בדיקה, אולי לא תשלם על הבדיקה ואולי תשלם משהו כמו 200 ש"ח.

שווה לך לגשת לשם, כל יום שעובר אתה מבזבז דלק ובריאות של המנוע, דבר שעלול לעלות לך הרבה יותר כסף.

בריאות לכולם!

פורסם

איציק שלום,רק אני יכול לפתור לך את הבעיה,בהנחה שהמחשב לא הצליח.:-P

אני אוהב מאוד לנצח את המחשב.ואף הצלחתי בעבר היכן שהמחשב נכשל.

תכין לך מנורת ליד,ורב מודד.אם אינך יודע להשתמש בהם,צרף חבר שיודע.

ממתין לתשובה.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

מנסיוני עם הרכב הנ"ל ( היתה 940 8 שנים... ) הבעיה יכולה לנבוע מאחד משלושה מוקדים.

חיישן זרימת אוויר ( MAF Sensor ) תקול ו/או

חיישן חמצן תקול ו/או

דוד אחורי סתום באגזוז.

שילוב של שניים מהגורמים הנ"ל ( בד"כ האגזוז עם אחד משני החיישנם שהזכרתי ) נותן אינדיקציות לא נכונות, ומקשה על התיקון.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
איציק שלום,רק אני יכול לפתור לך את הבעיה,בהנחה שהמחשב לא הצליח.:razz:

אני אוהב מאוד לנצח את המחשב.ואף הצלחתי בעבר היכן שהמחשב נכשל.

תכין לך מנורת ליד,ורב מודד.אם אינך יודע להשתמש בהם,צרף חבר שיודע.

ממתין לתשובה.

לא מצאתי את הרכיבים האלו..

אני ארשום את מה שתגיד לי לעשות וחבר יעזור לי בכך.

תודה, איציק

פורסם

זה לא רכיבים,אלא כליי עבודה.

בוא נתחיל,הדפס על שני דפים את הקישורים המצורפים.בסירטוט של המנוע מסומן באדום חזק,

(עיגול קטן)חיישן (ECT).נתק מעליו את הקונקטור.בדוק כשהמנוע קר את ההתנגדות עליו

2280-2720 אום.רשום את הנתון.

בדוק ונקה את המגעים,חבר חזרה את הקונקטור.הניע את המנוע עד לטמפר' העבודה,כבה מנוע.

נתק שוב את הקונקטור,בדוק התנגדות (כשהמנוע חם) 220-240 אום.רשום את הנתון.

בדוק ועדכן.אחר כך נמשיך הלאה.

פורסם
זה לא רכיבים,אלא כליי עבודה.

בוא נתחיל,הדפס על שני דפים את הקישורים המצורפים.בסירטוט של המנוע מסומן באדום חזק,

(עיגול קטן)חיישן (ECT).נתק מעליו את הקונקטור.בדוק כשהמנוע קר את ההתנגדות עליו

2280-2720 אום.רשום את הנתון.

בדוק ונקה את המגעים,חבר חזרה את הקונקטור.הניע את המנוע עד לטמפר' העבודה,כבה מנוע.

נתק שוב את הקונקטור,בדוק התנגדות (כשהמנוע חם) 220-240 אום.רשום את הנתון.

בדוק ועדכן.אחר כך נמשיך הלאה.

ערב טוב

דברתי עכשיו עם אבא שלי והוא אמר לי שהחליפו לו את החלק הזה במוסך, הוא שילם על החלק הזה 1000 שקל, ההסבר מבעל המוסך היה שלרכיב הזה יש שעות עבודה והוא נגמר וצריך להחליפו, אבא שלי הסכים והחליפו לנו את הרכיב הזה..

פורסם

לא הבנתי, למה אביך שילם עבור חלק שלא פטר את הבעיה.טוב הלאה.

החלק השני שאנחנו הולכים לבדוק הוא MAF סנסור.זה שבעיגול האדום הגדול.

אבל לפני זה אתה צריך לכתוב אם הוא הוחלף.עדיף לכתוב כל מה שהוחלף כדי שלא נברבר סתם.

כתבת שהוחלפו חלקים במחשב בלבד.אני בספק אם זה נכון.אם יש לך קבלה,ראה ועדכן.

פורסם
לא הבנתי, למה אביך שילם עבור חלק שלא פטר את הבעיה.טוב הלאה.

החלק השני שאנחנו הולכים לבדוק הוא MAF סנסור.זה שבעיגול האדום הגדול.

אבל לפני זה אתה צריך לכתוב אם הוא הוחלף.עדיף לכתוב כל מה שהוחלף כדי שלא נברבר סתם.

כתבת שהוחלפו חלקים במחשב בלבד.אני בספק אם זה נכון.אם יש לך קבלה,ראה ועדכן.

בררתי הכל וחזרתי.. ואני רוצה להתנצל על כך..

המחשב רכב הוחלף אבל הבעיה נימשכה אז החזרנו את המחשב הקודם.

את החיישן (MAF Sensor) החלפנו. (נאמר לנו שהוא לא היה טוב).

את החיישן (ECT) לא החלפנו, אני אעשה את הפעולה שהסברת לי למעלה ואחזור עם תשובות..

אבל עוד לפני זה, אני רוצה לציין עוד דבר שנראה לי חשוד. כשמסובבים את הסוויץ' בוולוו שני קליקים, יש רעש של שאיבה, שאלתי בעל מקצוע מה זה הרעש הזה והוא אמר לי שזה של המשאבת דלק וככה זה צריך להיות.. עכשיו ירדתי לרכב ובצעתי את הפעולה הזאת, הרעש השתנה ובמקום רעש של שאיבה יש רעש של חריקה (עוד לפני שהנעתי). יכול להיות קשר בין הדברים?

פורסם

כן ידידי,צריך להיות רעש לאחר הדלקת הסוויצ',למשך 2-3 שניות,אבל אם הרעש הפך לחריקה

זה מקצר לנו את הדרך לתקלה,או מראה על תקלה נוספת. נראה לי שהמשאבת דלק תקולה והיא חורקת.

נסה שוב עוד כמה פעמים,ודווח מה בדיוק אתה שומע.האם חיברו שעון לחץ במוסך ובדקו לחץ דלק?

פורסם

בבוקר אבא שלי נסע למוסך, אני יכול לומר גם שהאוטו נוסעה לפעמים טוב ואין בעיה, כמו היום, בדרך למוסך לא היתה בעיה, עכשיו היא שוב חזרה. אז כמו שאמרתי אבא שלי נסע למוסך והמוסכניק עשה סיבוב ובדק את האוטו, הוא אומר שהוא לא יודע מה הבעיה כי הוא בדק כבר את המשאבת דלק והיא בסדר, הוא סרב לבדוק אותה שוב (אני מרגיש זלזול מצד המוסכניק). הוא אומר שלמרות שהמשאבה עושה רעש היא עובדת ואין למה להחליפה.. יכול להיות שהיא עובדת עם רעש ואין למה להחליף אותה?

פורסם

כן, יכול להיות שהמשאבה עושה רעש ועדיין עובדת ובנתיים לא דחוף להחליפה.

אני לא רואה בכך זילזול מצד המוסכניק,הוא כבר בדק אותה.

לא הבנתי, איך אבא היה בבוקר במוסך,המכונאי יודע מה הבעיה,והבעיה שוב חזרה.

זה מזכיר לי את הסיפור על הרופא,שידע מה המחלה,הניתוח הצליח והחולה מת. :-P

מה לדעתו הבעיה ?

• תוכן חדש...