Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחלת שיפוץ של מיני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7405 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך להודעה שלי מלפני כמה ימים (מחפש מיני)...

אז עדיין לא מצאתי את האחת שמחכה לי, אבל אני מתחיל להכין את הקרקע.

ליאור (ברוך) העלה לפורום קובץ של אקסל לפני חודש (בערך) שעוזר בחישוב העלויות (אגב, קובץ מדהים!). השאלה שלי היא איך אני משיג את רשימת החלפים המפורטת בקובץ, המתאימה למיני (וגם איך מוצאים את התשריט הנחמד שצורף).

שאלה נוספת היא לגבי אחת האפשרויות שמצאתי - מיני שעומדת כבר שנתיים, אבל בלי ציריות (היא נמכרת כולל ציריות חדשות - אבל לא מורכבות). האם אפשר להרכיב ציריות לבד (בהנחה שאין לי ניסיון בזה)? אם לא - האם כדאי לקנות אותה ולגרור ישר למוסך שירכיב לי את הציריות (יש לבן דוד שלי מוסך שיכול לעשות את זה)?

או, שבכלל עדיף לחזור לחיפוש הראשוני שלי (כאמור מלפני כמה ימים) ולחפש מיני נוסעת, שאני אשפץ במרוצת הזמן (כל פעם חלק אחר). חשוב לזכור שזה הפרוייקט הראשון שלי.

תודה, עודד

פורסם

השאלה הנישאלת, מה סוג השיפוץ שאתה מתכוון לבצע לרכב? אם מדובר רק בשיפוץ להחזירו למצב נסיעה ומראה טוב, או לשיפוץ יסודי הכולל פרוק מלא של הרכב נקוי וצביעה מהיסוד... שיפוץ או החלפה של כל הרכיבים לחדשים.....אם בחרת בראשון, מומלץ למי שאין מושג ירוק במכונאות, לבצע את העבודות בפיקוח מוסכניק או משהו שמתמצא, שידאג גם לבצע בדיקה מקיפה לרכב כולל כל המערכות, ודגש מיוחד על כל המערכות הביטחותיות. וכמובן שידאג שהרכב יעבור טסט...לאחר שהרכב יהיה במצב נסיעה טוב, כולל הביטוח והטסט, תמיד תוכל על פי רמת ההתקדמות שלך ללמוד ולתקן את הרכב שלך לבד...טיפול לא נכון, או הזנחה של פרטים בגלל חוסר בידע, עלולים לגרום לנזק יקר....לחסרי נסיון ממולץ לפחות בהתחלה ללמוד ממומחה אמיתי....בהצלחה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
בהמשך להודעה שלי מלפני כמה ימים (מחפש מיני)...

אז עדיין לא מצאתי את האחת שמחכה לי, אבל אני מתחיל להכין את הקרקע.

ליאור (ברוך) העלה לפורום קובץ של אקסל לפני חודש (בערך) שעוזר בחישוב העלויות (אגב, קובץ מדהים!). השאלה שלי היא איך אני משיג את רשימת החלפים המפורטת בקובץ, המתאימה למיני (וגם איך מוצאים את התשריט הנחמד שצורף).

שאלה נוספת היא לגבי אחת האפשרויות שמצאתי - מיני שעומדת כבר שנתיים, אבל בלי ציריות (היא נמכרת כולל ציריות חדשות - אבל לא מורכבות). האם אפשר להרכיב ציריות לבד (בהנחה שאין לי ניסיון בזה)? אם לא - האם כדאי לקנות אותה ולגרור ישר למוסך שירכיב לי את הציריות (יש לבן דוד שלי מוסך שיכול לעשות את זה)?

או, שבכלל עדיף לחזור לחיפוש הראשוני שלי (כאמור מלפני כמה ימים) ולחפש מיני נוסעת, שאני אשפץ במרוצת הזמן (כל פעם חלק אחר). חשוב לזכור שזה הפרוייקט הראשון שלי.

תודה, עודד

מחירים תוכל למצוא בקטלוגים ואתרי אינטרנט שמוכרים חלקים וכן על-פי ניסיון ממחירי חלקים בארץ ובאיביי. לגבי השרטוט, משהו שאפשר לעשות בקלות בפוטושופ.

אתה מוזמן להיות איתי בקשר לגבי עזרה עם הפרוייקט העתידי שלך.

ליאור 054-4554944.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם
מחירים תוכל למצוא בקטלוגים ואתרי אינטרנט שמוכרים חלקים וכן על-פי ניסיון ממחירי חלקים בארץ ובאיביי. לגבי השרטוט, משהו שאפשר לעשות בקלות בפוטושופ.

תודה, אבל האם רשימת החלקים זהה? או שיש דברים אחרים?

פורסם

חלקים למיני עדין אפשר למצוא באוטו מיני בת"א. בזמנו הם היו יבואני חלקי חילוף לכל האנגליות ואחרי התמוטטות האימפריה הם נשארו עם רובר ולנדרובר.

אני בטוח שאם תדבר עם ג'קי על חלק מסוים שאין לו הוא יסכים להזמין עבורך במשלוח הבא.

יוני

היו: CJ5, CJ6, סמוראי, גולף קבריו, טראנו, פרוזה, סופה, אונימוג, דיפנדר, דיסקברי

ועכשיו עו דיפנדר.... קשה להיגמל מהרגלים רעים

פורסם

עודד אני עונה לך פה כדי לא להקפיץ את השרשור הקודם.

אני חושב שאני יכול לעמוד ב10K, בהנחה שיהיו לי עוד הוצאות מסביב של בערך 25%.
להערכתי שיפוץ אחרי קניה יהיה יקר בהרבה מקניה של רכב משופץ. לדעתי המחיר שציינת לא מציאותי.

פחחות וצבע ברמה סבירה יעלו לא פחות מ-8K (אם אני טועה אנא תקנו), "פרוייקטים גדולים" כדוגמת השתלות מנוע, ריפוד פנים, וגלגלים חדשים עולים אלפי שקלים. מחיפוש בפורום תוכל למצוא פרוייקטים של 70 אלף ש"ח, אני מכיר (משמועות) של יותר.

מה הכוונה ל"לא בנויה נכון"? האם הכוונה לשיפורים שנעשו במיני? אני לא רוצה לעשות שיפורים, רק שיפוץ כדי להחזיר אותה למצבה המקורי (ואולי אי אפשר להתמודד עם מצבה המקורי היום? האם אני נאיבי?)
מבחינת כוח, נוחות, רעש וכו' - תוכל להתמודד כל עוד אתה לא נוסע יותר מדי בדרכים בינעירוניות, וכל עוד היא לא מתקלקלת כל הזמן.

לרכב הזה יש שתי איכויות. המראה שלו, וההנאה שהוא מקנה לנהג (אני קורא לזה ההנעה הקדמית הכי אחורית שיש). אם כל מה שמעניין אותך זה המראה, אני מציע למצוא רכב שהמנוע (ושאר רכיבי ההנעה) שלו במצב טוב ומעלה. כלומר לא לקראת סוף חייו, לא בנוי באילתורים, לא מצריך השקעה באופן מיידי. ככה תוכל לפנות את עיקר המשאבים שלך למראה שלו. כשאמרתי שהרכב שלי בנוי נכון (זו כמובן התרשמות שלי מהרכב ומבעליו הקודמים) התכוונתי לכך שהמנוע, בלמי הדיסק, הבולמים, המזגן, הגלגלים ופנים הרכב הורכבו ותוחזקו נכון. אין חלודה מטורפת כמו במכוניות אחרות שראיתי כשחיפשתי, אין אילתורים מכניים ארצישראלים. אם יש לך שאלות ספציפיות על שתי המכוניות, או שאלות אחרות שלא מעניינות את כולם אתה מוזמן לפנות אלי בהודעה פרטית.

מחפש סאבפריים קדמי למיני (שנת 76 ומעלה, בורג אחד בכל צד).

• תוכן חדש...