Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בנוגע לאשמה בתאונה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

היום כשחזרתי מבית הספר הגעתי לצומת T כמתואר בשרטוט:

114ky.th.jpg

אני המכונית הכחולה, למכונית האדומה מצד ימין יש תמרור עצור, המכונית הירוקה הגיעה מהנתיב הנגדי ונעצרה.

עכשיו, אני נוסע, מגיע לצומת, ומבחין לפתע במכונית האדומה שהגיחה מהפנייה בלי לעצור בעצור, בשלב זה הייתי במרחק 4-5 מטר מהמכונית האדומה, במהירות קרובה ל50 קמ"ש. בלמתי בחוזקה, נהג המכונית האדומה הבחין בי, גם הוא בלם. אני ראיתי שאני לא אספיק לעצור, בינתיים יש המכונית הירוקה, שעמדה לפנות שמאלה, ולכן הייתה צריכה לעצור ולחכות שאני אעבור, כך שבינתיים המכונית הזו נייחת, כשראיתי שאני לא מספיק לבלום, משכתי את בלם היד וסובבתי את ההגה שמאלה, החלטה רגעית שבדיעבד מנעה נזק רב, בכל מקרה לא פגעתי בסוף במכונית האדומה ב50 קמ'ש. במקום זה האטתי כמעט לעצירה, אבל פגעתי ממש ממש חלש במכונית הירוקה וגרמתי לה לסדק בפנס הקדמי. חשוב לי להדגיש שמדובר בפגיעה ממש מזערית.

מצד אחד מזל שלא פגעתי ברכב האדום מכיוון שהפגיעה הזו הייתה חזקה כי כמעט ולא הספקתי לבלום, מצד שני בכל זאת פגעתי בירוקה.

כולנו עצרנו, גם האדומה, החלפנו פרטים, נהג הרכב הירוק אמר שהוא ירצה להחליף את הפנס (סדק קל).

עכשיו שאלתי היא כזו: מי אשם? הרי שאם לא הייתי סוטה אל תוך הרכב הירוק, והייתי נכנס ברכב האדום, כנראה שהייתי פוגע קשות בנהג, שכן היה זה אוטו ישן מאוד, פיאט 127, בלי כריות אוויר וכיו"ב. ופגיעה ב50 קמ"ש אינה דבר נעים. ובזכות זה שסטיתי לא היו נפגעים בכלל. אבל בכל זאת, עכשיו הבנאדם ברכב הירוק צריך להחליף פנס קדמי. אז האם האשמה לתאונה מוטלת עלי בלבד? או שלעצם העובדה שהרכב האדום כלל לא עצר יש משמעות באשמה?

תודה,

אורן.

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

קודם כל אני שמח לקרוא שפעלת בקור רוח ויצאת מהתקרית הלא נעימה בנזק מזערי ביותר.

אני חושב שבמקרה הזה עליך לומר לנהג הנפגע לפנות לסוכן הביטוח שלו (כמובן, כשבידיו פרטיך ופרטי הרכב שהתפרץ), ובנוסף עליך ליידע גם את סוכן הביטוח שלך.

מכאן אני חושב שאתה יכול להיות רגוע.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

קודם כל - במצב כזה לא נוסעים 50 קמ"ש. דבר שני - אין שום סיכוי שהיית במרחק של 4-5 מטרים מהמכונית האדומה, כי אז בחיים לא היית מספיק לעצור מ-50 קמ"ש. בנוגע לאשם בתאונה - אמנם אתה התנגשת במכונית הירוקה, אבל האדומה היא זו שביצעה את העברה שהובילה לתאונה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אבל האדומה היא זו שביצעה את העברה שהובילה לתאונה.
כל מה שנשאר לעשות הוא להוכיח שאין לך אחות...

ובמילים אחרות, במידה ולא מדובר בפנס יקר, אני הייתי מוותר ומכסה את הנזק של הפנס בעצמי.

פורסם
קודם כל - במצב כזה לא נוסעים 50 קמ"ש. למה לא? דבר שני - אין שום סיכוי שהיית במרחק של 4-5 מטרים מהמכונית האדומה, כי אז בחיים לא היית מספיק לעצור מ-50 קמ"ש. אוקיי אז לא בדיוק 4-5. אבל ממש קרוב. נתתי הערכה גסה של המרחק. אל תתפוס אותי במילה. בנוגע לאשם בתאונה - אמנם אתה התנגשת במכונית הירוקה, אבל האדומה היא זו שביצעה את העברה שהובילה לתאונה. אז בעצם האשמה (או רובה) מבחינת החוק מוטלת על הרכב האדום?

רוני

כל מה שנשאר לעשות הוא להוכיח שאין לך אחות...

ובמילים אחרות, במידה ולא מדובר בפנס יקר, אני הייתי מוותר ומכסה את הנזק של הפנס בעצמי.

זהו שאני לא רוצה מכיוון שזה אוטו של העבודה של אבא שלי ומאז התאונה שלי שכן הפעלתי את הביטוח עשו קצת פרצופים לאבא שלי על זה שאני השבתתי את האוטו. זה מה שמדאיג אותי. שבסוף יגידו שאסור לי יותר לנהוג באוטו הזה או שבכלל יקחו אותו.
hagggg55 כתב:

פורסם

רגע, אתה זה לא זה עם התאונה מלפני חודשיים? פששש.... איזה מזל נאחס יש לך...

לגבי האשמה - לפי מה שאתה טוען הרכב האדום נכנס לצומת ללא מתן זכות קדימה, מכאן האשמה שלו.

אם הנזק היחיד הוא פנס איתות שבור - חבל לערב ביטוח והכל. תסדיר עם נהג הרכב האדום את מחיר עלות פנס חדש לרכב הירוק ותסגרו את הבאסטה. ממש לא כדאי לערב את חברת הביטוח שלך... אתה לא רוצה שאמא ואבא יפשטו רגל...

ועדיין לא יזיק לך גם קורס נהיגה מתקדמת.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

X_plane, לא נראה שהסרט שלך נגמר...

עכשיו אתה כאילו מנצל את כל האימונים שעשית על האוטו ? בולם עם בלם-יד ? מה ניסית להשיג בזה בדיוק ? (השלמת עצירה על בלם-יד ולא עשית שום סבסוב... זה נראה לך הגיוני שהיית צריך להשתמש בזה מלכתחילה ?)

אני זוכר שהבטחת שהפעם רגוע (כך גם בחתימה) ואולי גם קורס (שבאמת שלא יזיק)...

אני לא מחפש להכנס בך (וגם ממש לא הצטרפתי להתנפלות שעשו עלייך אז) ואולי באמת לא היית אשם פה בשום צורה אבל התיאורים שלך והפעולות שביצעת מחזירים אותי להודעות הרבות שהפצצת בפורום בתקופה שהבטחת שאתה משאיר מאחוריך...

ניר

פורסם

Starlet16v- כן. מזל חרא באמת...

אבל זה לא הפנס שלי שניזוק. זה של הרכב שלא היה קשור. הירוק.

NMP- מה? מה לא היה ברור? ראיתי שאני לא עוצר, הייתי עדיין במהירות גבוהה מדי והייתי קרוב מדי לרכב בשביל לסיים לעצור, משכתי את בלם היד ופניתי. מה לא בסדר בתגובה הזאת? תגובה כזאת זה מה שהיה מציל אותי לפני חודשיים אם הייתי עושה, וזה מה שמנע ממני להיכנס בקרוב ל35-40 קמ"ש ברכב האדום... סבבה אז הוא היה אשם ב100% ולא היה אפילו צורך לפתוח את האשכול הזה, אבל הוא היה נפגע מזה די קשה. וכל התאונה לא הייתה נגמרת רק בפנס קדמי סדוק. אלא הרבה יותר גרוע.

אני כן רגוע. הדרך הכי טובה שאתה יכול לראות את זה היא שלא נפתחו נושאים על דברים טפשיים שעשיתי מאז... נכון?

הבטחתי שאני משאיר את התקופה הזאת מאחורי- וקיימתי. אני לא מבין למה אתה סתם מחפש לריב.

Wiking- תסביר לי בבקשה איך לעזאזל הגעת למסקנה שהבטחות לחוד ומלים לחוד?! ומה בדיוק החתימה שלי מראה???

אורן

hagggg55 כתב:

פורסם

דבר ראשון אני חייב לציין שכל הכבוד לך שמנעת נזק חמור יותר וככל הנראה פעלת נכון.

אבל, למען האמת זה לא יעזור לך...

אתה שואל שאלה משפטית: "מי אשם ?"

בתכלס! אתה אשם כי אתה נכנסת ברכב וזה הדבר שניתן יהיה להוכיח בלבד.

זה שהנהג לא עצר בעצור זה לא אומר שאתה היית צריך לסטות (אולי היית צריך לעצור...? מי יודע ? ועכשיו תגיד שלא יכולת כי היית במהירות, ואז נשאל:האם נהגת במהירות סבירה לתנאים שהיו ?, בקיצור... הרבה שאלות נלוות)

אתה מתאר מצב דברים כראות עיניך וכל אחד יכול לתאר את המצב הזה באופן אחר.

לא ניתן להוכיח מה היה קורה אם הנהג היה עוצר, או אם הנהג לא היה עוצר ואתה היית ממשיך בנסיעה.

בחוקי תנועה הכנסת החליטה לחוקק חוקים "יבשים" שלא ניתן להתנות עליהם ולכן יש חוקים כמו "אם אתה מאחור אתה תמיד אשם" וכיו"ב...

לא עצרת בעצור - אתה תשלם. לכן אני לא ממליץ לאנשים לקחת סיכונים מיותרים כי גם אם הסיבה מוצדקת זה לא יעזור להם כי יש חוק שלא ניתן לערער עליו (וזה בכדי למנוע את כל המקרים, למרות שיש "שעירים לעזאזל")

אותו נהג שלא עצר בעצור ישלם קנס (אם השוטר יתפוס אותו)

אתה תשלם למי שנכנסת בו על הנזק (למרות שעשית זאת מחוסר ברירה בכדי למנוע נזק גדול יותר)

לצערנו, אך לטובתנו אין הנחות וצדק בכביש - יש חוקים וצריך לפעול על פיהם.

אם לדוג' היית ממשיך בנסיעה ואותו נהג לא היה עוצר בעצור והיית נכנס בו, מבחינת שאלת האשם היה עדיף לך כי הוא היה אשם(ומשלם) אבל אז אולי לא היה משתלם לך מבחינות אחרות (נזקי גוף וכדו'...).

במקרה שלך זה בא לרעתך אבל תחשוב שעדיף לכולם (גם לך) שאתה תינזק בכמה שקלים (אולי מאות) מאשר שמישהו אחר ינזק בחיים, או בבריאות לטווח הארוך...

זה היה ניסיון שלי להבהיר את ההיבט המשפטי של המקרה הלא נעים שלך.

סעו בזהירות

• תוכן חדש...