Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בנוגע לאשמה בתאונה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
צפירה מרחוק?

חשבתם על להאט? :idea:

שמע, זה רחוב שכווולם פונים בו ימינה. אז מי שבא מימינה, חושב שאתה פונה. גם אם תהיה 2 מטר ממנו הוא יתחיל לנסוע (יש לו עצור שם). לכן אני צופר מבעוד מועד, והוא יודע שאני ממשיך ישר.

משכנתא זה קל

פורסם

אני אישית בגלל שממש לא רגיל לצפור גם ככה למדתי בשיעורי נהיגה וגם ככה אני נוהג בפועל

כבר כמה שנים. כך שקורה מקרה שיש סכנה ואני באמת צריך לצפור אני לא מספיק

וזה תוקע אותי לכמה שניות אז עדיף לי להתרכז במשהו אחר באיך לצאת מזה בשלום

פורסם

X_plane - אני לא מנסה לריב איתך או לרדת עלייך. אם הייתי רוצה משהו כזה הייתי מצטרף לאחת מעשרות החגיגות שעשו עלייך בשרשורים הקודמים שלך.

אני לא מתייחס לאירוע עצמו, אני לא טוען שאתה אשם או שאתה לא נוסע רגוע עכשיו.

אני מתייחס לצורה בה הגבת ובעיקר לצורה בה אתה מתאר את התגובה הזאת. עצם זה שפעלת וניסית להתחמק מהרכב הראשון זה יפה מאוד וזה כבר יותר טוב מהרבה נהגים שלא מגיבים טוב במצב חירום (וזה בערך הדבר הטוב היחידי שיצא לך מכך שהיית מעורב בהרבה שטויות בזמן הקצר שלך על הכביש) אבל התיאור שלך (והפעולה שביצעת) מזכירים מאוד את השטויות שעשית בעבר.

הסיכוי שהבלם-יד הייתה הפעולה הנכונה במקרה שלך הוא אפסי (ואל תגיד לי עובדה שלא קרה הרבה או שטות כזאת כי זאת לא עובדה לכלום. אני בכלל חושב שאם סיימת ככה עם הפעולה הזאת אז היית יכול לסיים גם בלי נזק בכלל).

שלא תבין לא נכון, אני מעריך את ההתחמקות שלך ובהרבה מקרי תאונות וסיפורים של אנשים פה בפורום (ואני לא יוצא דופן) אפשר היה לעשות דברים אחרת ולסיים אותם במצב מוצלח יותר וכמובן שאין טעם לבכות על חלב שנשפך, אף-אחד לא מושלם ותמיד במבט לאחור רואים דברים שאפשר היה לעשות אחרת.

העניין הוא שהגישה שלך נשארה של "נהג מירוצים" שראה יותר מדי סרטים מטופשים. אם לא הבנת מכל השרשורים שפתחת בעבר, כל הצלחות והשטויות שעשית לא באמת הפכו אותך לנהג מעולה. הם בלי ספק הפגישו אותך עם הרבה איבודי שליטה על הרכב שנהג ממוצע שנמצא על הכביש זמן דומה לשלך או כפול (10 אפילו) לא בהכרח מגיע אליהם וגם זה משהו אבל לשלוף את השימוש בבלם-יד כפתרון לכל מצב (ועכשיו אם אני מבין נכון את התגובה שלך נראה שגם את התאונה שלך מלפני חודשיים זה היה יכול לחסוך...) מראה על הרבה חוסר הבנה.

תעשה לעצמך טובה, ותלך לקורס. עכשיו נראה לי שזה אפילו יותר חשוב מלפני כל השטויות שעשית כי הספקת כבר לצבור כמה גישות שגויות.

ניר

פורסם
X_plane - אני לא מנסה לריב איתך או לרדת עלייך. אם הייתי רוצה משהו כזה הייתי מצטרף לאחת מעשרות החגיגות שעשו עלייך בשרשורים הקודמים שלך. אוקיי. כנראה לא הבנתי אותך נכון.

אני לא מתייחס לאירוע עצמו, אני לא טוען שאתה אשם או שאתה לא נוסע רגוע עכשיו.

אני מתייחס לצורה בה הגבת ובעיקר לצורה בה אתה מתאר את התגובה הזאת. עצם זה שפעלת וניסית להתחמק מהרכב הראשון זה יפה מאוד וזה כבר יותר טוב מהרבה נהגים שלא מגיבים טוב במצב חירום (וזה בערך הדבר הטוב היחידי שיצא לך מכך שהיית מעורב בהרבה שטויות בזמן הקצר שלך על הכביש) אבל התיאור שלך (והפעולה שביצעת) מזכירים מאוד את השטויות שעשית בעבר. אני ממש לא מסכים איתך בקשר לזה. את השטויות שעשיתי אז עשיתי בשביל הכיף ובשביל להשוויץ. הפעם עשיתי את זה כי אני מכיר את מערכת הבלימה ברכב ויודע מתי היא בקושי מאטה אותי. כשיש מים על הכביש. אני זוכר את זה מהתאונה ואם הייתי יודע זאת לפני התאונה- רוב הסיכויים שהיא הייתה נמנעת. או לפחות מופחתת. בכל מקרה, בגלל שזכרתי את זה, ובגלל שתרגלתי כבר הרבה מאוד שימוש בבלם-היד, המסקנה שלי באותו רגע הייתה שאם אני אמשוך את בלם היד הזנב יזרק ימינה ואני אפספס את הרכב האדום. לא לקחתי בחשבון את הירוק וזו הייתה הטעות פה.

אני מסכים איתך שרק דבר טוב אחד יצא מכל השטויות שעשיתי על 4 גלגלים וזה הניסיון שצברתי באיבוד שליטה והעובדה שהצלחתי להתחמק מתאונה יחסית לא קלה.

הסיכוי שהבלם-יד הייתה הפעולה הנכונה במקרה שלך הוא אפסי (ואל תגיד לי עובדה שלא קרה הרבה או שטות כזאת כי זאת לא עובדה לכלום. אני בכלל חושב שאם סיימת ככה עם הפעולה הזאת אז היית יכול לסיים גם בלי נזק בכלל). תראה, אני לא יודע אם זו הייתה הפעולה הנכונה או לא. מבחינתי זו הייתה פעולה יחסית מוצלחת. נכון שיכול להיות שפעולה אחרת שלי הייתה גורמת לאפילו פחות נזק. אבל יכול גם להיות שלא. ובגלל זה אני יחסית מרוצה מהבחירה שבחרתי. בלימה לבד לא הייתה מספיקה וזה בטוח. אם הייתי שובר את ההגה הייתי נכנס לתת היגוי עקב המים ושוב אותו סיפור כמו בתאונה- ניסיון לתקן, תיקון של התיקון, ותיקון אחרון שנכשל.

שלא תבין לא נכון, אני מעריך את ההתחמקות שלך ובהרבה מקרי תאונות וסיפורים של אנשים פה בפורום (ואני לא יוצא דופן) אפשר היה לעשות דברים אחרת ולסיים אותם במצב מוצלח יותר וכמובן שאין טעם לבכות על חלב שנשפך, אף-אחד לא מושלם ותמיד במבט לאחור רואים דברים שאפשר היה לעשות אחרת.

העניין הוא שהגישה שלך נשארה של "נהג מירוצים" שראה יותר מדי סרטים מטופשים. אני לא רואה למה אתה חושב ככה. לא יודע. אני חושב שכל מה שקשור בי ובנהיגה די נרגע. אם לא הבנת מכל השרשורים שפתחת בעבר, כל הצלחות והשטויות שעשית לא באמת הפכו אותך לנהג מעולה. הם בלי ספק הפגישו אותך עם הרבה איבודי שליטה על הרכב שנהג ממוצע שנמצא על הכביש זמן דומה לשלך או כפול (10 אפילו) לא בהכרח מגיע אליהם וגם זה משהו אבל לשלוף את השימוש בבלם-יד כפתרון לכל מצב (ועכשיו אם אני מבין נכון את התגובה שלך נראה שגם את התאונה שלך מלפני חודשיים זה היה יכול לחסוך... זה יכול היה לחסוך את חוסר הבלימה של מערכת הABS על המים, מה שהתחיל את כל תגובת השרשרת שהפגישה אותי עם העמוד- זה כן.) מראה על הרבה חוסר הבנה.

תעשה לעצמך טובה, ותלך לקורס. עכשיו נראה לי שזה אפילו יותר חשוב מלפני כל השטויות שעשית כי הספקת כבר לצבור כמה גישות שגויות.

ניר

אורן.

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

תראה, אני אקבל את זה שאתה אומר ששינית גישה אבל לדעתי תוכל לקבל לא מעט מקורס בסיסי כי אחד הדברים העיקריים שמתרגלים בו זה בלימות חירום והתחמקות ממכשול.

אין שום סיבה שאם יש לך מערכת abs באוטו אתה תפחד מתת-היגוי וחוסר היגוי בבלימה על כביש רטוב. זאת המהות של המערכת ואם היא לא עושה את זה אז היא דפוקה ומיותרת.

תעשה את הקורס גם אם אתה חושב שעשית מספיק תרגולים של בלימות ודברים כאלה, עם כל הכבוד אתה נהג מאוד צעיר עם ניסיון של חודשים ספורים.

מי אמר שכל ה"תרגולים" שעשית לעצמך היו טובים/נכונים ?

במקרה הכי גרוע, תגלה שהקורס לא הוסיף לך ואתה כבר היום, בעזרת הלימוד העצמי שעשית, נהג טוב. במקרה הטוב והיותר סביר (הרבה יותר סביר) תגלה כמה טעויות שכבר סיגלת לעצמך ועדיין לא מאוחר לתקן.

ניר

פורסם

אז זהו בקשר לקורסים יש כמה בעיות:

1. כסף. זה נורא יקר.

2. יש כל כך הרבה קורסים, וכמעט כולם נשמעים מעניינים. ואני לא יודע באיזה לבחור. מה גם שיש גם המון בתי ספר. מה הכי טוב?

hagggg55 כתב:

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון מצב מהיום:

בעל הרכב האדום, זה שגרם להכל מלכתחילה שילם על החלפת הפנס הקדמי של הרכב הירוק.

לא עירבו ביטוח. מזלי שהוא הודה ולא הייתי צריך להיכנס לסיפור של תביעות והכל...

hagggg55 כתב:

• תוכן חדש...