רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,603 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 746 צפיות
איפה אפשר למצוא ריפודים ושטיחים לאוטו במחירים סבירים? רצוי שהמקום יהיה באזור השרון.
הודעה אחרונה מאת Idan_Kuchman, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אתמול נסעתי באוטו של אמא (טויוטה קורולה 98 ) לשדה תעופה כשלחצתי על הברקסים האוטו כמעט לא עצר בכלל- מסוכן לאללה - החלטתי לקחת אותו למוסך היה צריך גם 80000 אז יאללה. טוב, הגעתי ב3 בכוונה להשאיר אותו שם ולחזור לקחת מחר כשהגעתי לשם הם צחקו עלי האלה מהמזכירות איזה אחת שמנה כמו קרנף ואחד שנראה כמו האדם הקדמון שאליו אני יחזור עוד מעט. אחרי בירור קצת אני בעזרת המנהל הסברתי לקרנף ולקופיף שאפשר להשאיר את האוטו ולחזור לקחת. היום הם התקשרו לאמא ואמרו לה שהאוטו תקין ואפשר לבוא לקחת, בגלל שהיא לא דומה לי היא שאלה אם תיקנו את הברקסים - "מה יש בעיה בברקסים" (המזכירה) "אתם לא אמרתם לנו כלום" טוב שיהיה אמא אמרה להם לסדר את זה והם אמרו תוך שעה זה יהיה מוכן באנו לקחת הקרנף נותנת לנ…
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
כן, אני מדבר על הקליאו ספורט. משהו יכול להסביר איך מפיקים ממנוע אטמוספרי 2 ליטר הספק כזה? אני יודע שבדרך כלל מנפח דומה (ללא שיפורים) יוצאים 136-140, בגרסאות חזקות יותר בסביבות 155. אבל 172
הודעה אחרונה מאת Yogev, -
- 7 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
תפסו חבר שלי על 90 קמ"ש בכביש של 50 קמ"ש. זה כביש שלכל אורך הדרך נוסעים בו 80 (זה מה שמותר) ואז ממש לקראת הסוף זה יורד לחמישים. בקיצור נתנו לו על המקום שלילה ל 30 יום וקבעו לו משפט לעוד שנה בערך. השאלה מה הקנס שבדר"כ נותנים על כזה דבר, ושאלה נוספת - אם הוא ידח את המשפט לאחרי שיגמר לו הנהג חדש זה יעזור לו, סה"כ זאת לא דחיה מאד ארוכה שהוא צריך ?
הודעה אחרונה מאת gmb, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
שלום - רציתי לדעת אם אני קונה קורקינט ממונע במנוע חשמלי (לא דלק)- יעבור במכס או שיהיו בעיות? ומה בנוגע לתשלום על מיסים למינהם? (בהנחה שהוא עולה מתחת ל- 200 דולר?) בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Gilad_172, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
לפני שבועיים, הכנסתי את האוטו למוסך פוספלד (כ"ס) - זה היה ממש בטעות כי כל המוסכים היו סגורים בפסח, והייתי חייב לתקן את האוטו. אחרי מספר רב של פעמים שחזרתי לפוספלד (כמובן הם הרסו יותר משתיקנו), וקיבלתי יחס מאד לא נחמד, החלטתי שאני הולך למוסך אחר שיגיד לי מה הוא אומר על הבעיות שנגרמו מהטיפול אצל פוספלד. נסעתי למוסך הדקל בהרצליה. אני ממש חייב לשבח את היחס ואת המקצועיות שלהם. קודם כל, טיפל לי באוטו ישראלי (לדעתי שיא עולמי). לאחר שהם מצאו את הבעיה (בורג קטן מפלסטיק שפוספלד לא הרכיבו נכון), הם בדקו את הרכב (מים, שמן וכו'), ונתנו לו לעבוד כדי לראות שהכל בסדר. מי שטיפל באוטו, ראה גם שאחד המאווררים לא מותקן טוב, לאחר שהוא הראה לי את הבעיה, הוא תיקן את הבעיה ובד…
הודעה אחרונה מאת Ori, -
-
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יפה אמיתית.....
הודעה אחרונה מאת שי, -
- 16 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
טוב אז ככה, אין לי ידע ממשי במכוניות... מכיר דגמים , מכיר כל מיני שטויות אבל בחלקים ואביזרים ואפשרויות אני לא מבין כלום . אני רוצה ללמוד קצת . קצת הרבה איך אני יכול לעשות את זה ? חוץ מזה אני ילד קטן יחסית ככה שאין לי גם אפשרות לקנות איזה Impreza Turbo שנת 2004 עם כל התוספות שקיימות בעולם. אז מישהו יכול לעזור ? איזה גדול היה היום ברמת גן. . . .אנשים !!! איזה מכוניות....... היתה Cadilac פ33ה. . . וכמה Impreza Turbo היו.... הרבה הייתה Porsche שחורה מושקעת חבל על הזמן.......משהו יפה והיתה גם Honda Civic פשוט יפה . . . עם ספוחלר אדיר !! מזכיר לי את מהיר ועצבני . היו עוד הרבה מכוניות..........אחרי זה ניסיתי לנסוע עם כולם לפתיחות אבל הא…
הודעה אחרונה מאת darkstar, -
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
טכנים \ ביצועים של סיטרואן zx בכלל יש איהז אתר שמספק מידע כזה על מכוניות? למה לא מצאתי
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 16 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום לכולכם. חבר שלי סיים סוף סוף את הפרויקט הארוך והקשה של החלפת מנוע ל16V. אחרי כל הכיוונים וההתאמות ושיפור המנוע עצמו ועוד חלקים אחרים שנועדו בעיקרון שהכל יתנהל כמו שצריך,הוא סיים את זה(הלוואי עליי 16V בראלי) מה אני יגיד לכם זה שונה לגמרי מהמנוע הקודם. לאוטו נהיה הרבה יותר כח הוא ממש חזק המנוע הזה,התחלתי בהילוך 2 מעמידה והאוטו ממש סוחב כמו ראשון. הרבה מומנט בנמוכות. ואחרי נסיעה קצרה שהוא עשה לי אם כמה עיקולים האוטו מהיר מאד בסיבובים,כי פשוט יש לו יותר כח בהרבה להיכנס לסיבוב ולצאת מימנו.בקיצור הוא עשה לי התקפת לב אני נהנתי מאד וראיתי לראשונה את ההבדלים בין 8V ל16V משופר. ויש הבדל אוי כמה שיש הבדל תאמינו לי אני לא צוחק. הדבר הזה פשוט נתן לי לחשוב לגבי האוטו שלי וב…
הודעה אחרונה מאת Booly, -
honda del sol
מאת F_B_I- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
ראיתי היום אחת כזאת ,האם הביאו אותה לארץ מסודר או שזה יבוא אישי?
הודעה אחרונה מאת mat@n, -
"נאה דורש נאה מקיים" 1 2
מאת Boxer- 15 תגובות
- 2 אלף צפיות
ודאי ראיתם אותי לא פעם ממליץ לאנשים לתבוע כל מיני גורמים בגין נזקים שנגרמו למכוניות שלהם. אז זהו, שאני לא רק ממליץ, אני גם מבצע. לפני מספר חודשים נסעתי לי לאיטי במצב מבואס. הסיבה - האוטו היה בדרך למוסך לתיקון דפיקה קטנה שחטף בחניה (דוקא בנאדם נחמד שלא ניסה להתחמק מאחריות, וישר הסכים לשלם). לכן נסעתי ברח' נורדאו ברחובות, ושם, ליד בית הספר יש פס האטה. עליתי עליו במהירות של כ- 20 קמ"ש, כשהאוטו לא משולב להילוך - המהירות היתה איטית מדי לטורים של הילוך שני. עליתי על הבאמפ לאט, והופתעתי מגובהו - מרחוק לא רואים שהוא כזה גבוה. מזל שנסעתי לאט. בדרך למטה מהבאמפ חרטום המכונית נחבט קשות בשפת התעלה שנוצרה אחרי הבאמפ... יצאתי מהאוטו באטרף של עצבים - גם נסעתי לא…
הודעה אחרונה מאת ron_mazda323-f, -
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
??
הודעה אחרונה מאת ישי, -
- 19 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום. אני חדש מה המצב ? קצת עליי ...........אני מכור למכוניות...........מכור בעיקר למכוניות Concept........ אני מת על פיג'ו , יונדאי Coupe , כל דגמי Honda ובעיקר Honda Accord החדשה ו- Civic Type - R , אני מת על Toyota (לא הדגמים שיש בארץ) , אני אוהב BMW ובעיקר את סדרה 7 ו- Z8 .... אני לא מת על המכוניות שהן יותר מידי ספורטיביות ויותר מידי אקזוטיות כמו למבורגיני ו- Porsche למרות שאם היו נותנים לי אחת מהן לא הייתי מסרב....... ------------------------------------------------------------------------------------- אז לעניין..............מישהו יכול בבקשה להביא לי לינקים לאתרים עם תמונות וביקורות ומחירים ואביזרים ועוד כל מיני דברים ? תודה.... …
הודעה אחרונה מאת Blue Eyes, -
- 4 תגובות
- 832 צפיות
האם יש במשאיות כבדות תיבות הילוכים אוטומטיות ? (לא המשאיות של הצבא כגון : אינטרנשיונל) נא נמקו. שמוליק
הודעה אחרונה מאת דניאל, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
חבר שלי מתלבט בין מיאטה לרכב אחר, עם מרכב סגור. אחד הנושאים שמפחידים אותו הוא ונדליזם לגג העור, שמשום מה קורץ לחוליגאנים. הרכב יחנה במרכז ת"א, ברחוב, לא בחניה קבועה (סביר שלא תמיד תמצא חניה ליד הבית). השאלה היא: עד כמה החשש מונדליזם מוצדק ? אבקש תשובות ענייניות מבעלי נסיון עם מכוניות פתוחות, ולא הגיגים והשערות של בעלי מכוניות רגילות שפתאום יזכרו בפעם ההיא שגנבו להם סמל... תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת אורן 16V, -
-
-
- אחראי פורום
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
החברים מוזמנים לקרוא וגם לתרום http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=10823
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
נ.10000 = ניקיון 10000 אז קודם כל הגיע הזמן.. אז בדקתי שמן , מלא! לא צריך אפילו טיפה ומים.. כנ"ל !! אח"כ עשיתי ניקיון י-ס-ו-ד-י בחוץ ובפנים אח"כ ניגשתי למלאכה הקשה באמת ... התחלתי בפוליש של טרטל (הצב הירוק , לקחתי את ה SOFT) וזה הוריד לי את כל השפשופים ואת כל הזפת והכלללל (תמונות למטה) אח"כ וקס של טיטניום (כן קניתי ב 80 שקל באוטו דיפו .. ככה אני) והאוטו .. מ-ב-ר-י-ק !! אחרי 4 שעות עבודה כמובן .. וידיים..שתכף נופלות ..
אש מהאגזוז 1 2
מאת LotusElise- 16 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
רק באמריקה http://www.autoloc.com
הודעה אחרונה מאת idokk, -
חובבות רכב כבד.
מאת razer- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום קוראים לי שלומי ואני אוהב רכב כבד כן אני מתעניין בנושא וחולם על freightliner classic XL יש לי עוד סוג מכוניות שאני אוהב וזה אמריקאיות משנות ה70'. מה שרציתי לשאול זה שאלה פסיכולוגית: האם אהבה לרכב כבד נחשבת סטיה? (קראתי את זה בנטקאר שאהבה לרכב כבד נחשבת סטייה). האם אני ? ממש נעלבתי מנטקאר!!!
הודעה אחרונה מאת razer, -
"...ה-205 1.9 הברה את הכלים. מכונית שנראית כמו ה-205 XR של השכנה מעניקה לך ביצועים שעד זמן לא רב היו בטריטוריה הבלעדית של היצירות האקזוטיות, ומתנהגת לא פחות טוב מהן איך הרבה יותר בטוח. ובכל זאת, יש הבדל אחד דגול בין ה-GTI לבין פורשה,פרארי או למבורגיני, אין ל-GTI החדשה אף נקודת תורפה אחת" רוני אהרנוביץ', אוטו, נובמבר 86' "...ככל הנרא ההאצ'בק החמה המוצלחת ביותר אי פעם. וזה לפני שהכנסנו למשווה את השלדה" AUTOCAR, יוני 02' "...ה-1.9 היא יותר GTI אפילו מה-GTI החזקה והמתוחכמת תיותר - הגולף 16V. ואם הגדרתי ב…
הודעה אחרונה מאת darkstar, -
לשרת את החוק 1 2
מאת שלומי-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
סיפור שהיה אתמול. אני הולך לי ברחוב ויצמן בתל אביב (לכיוון איכילוב אחרי ארלוזרוב למי שזה עושה לו טוב) ורואה ניידת של משטרע חונה בחנייה כפולה ליד מונית שחונה במפרץ לפריקה וטעינה. הניידת דיי חוסמת נתיב אחד מלא ואת הפנייה ללא רמזור ימינה , רחוב ויצמן בתל אביב הוא רחוב עמוס מאוד. שני הקאובויס יצאו מהניידת והתחילו לתחקר אנשים של מי המונית הזו, כמובן שהוא לא פיספס אותי והרים לי להנחתה. השיחה הלכה ככה : cowboy : שלך המונית ? אני : לא, למה ? cowboy : הוא מחנה במקום שאסור אני : ואיפה שאתה מחנה זה מותר ? cowboy : מה אתה רוצה שאני יעשה ? אני : את התפקיד שלך, תגרום שלא יהיו הפרעות לתנועה, מה שבטוח, אתה לא אמור להפריע לה בעצמך cowboy : (תפס …
הודעה אחרונה מאת LiranAr, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ראשית הפסק מתייחס להולכי רגל(והרי כולנו כאלה בראשונה). שנית אפשר להסיק ולהשליך ממקרה זה גם למפגעים בכביש. שלישית הפסיקה אינה תקדימית והיא ניתנת לשינוי בכל בית משפט וכן לערר במחוזי. תקציר: נזיקין � מתי תוטל על עיריה אחריות בגין מפגע בדרך? תא (י-ם) 10729/00 כהן נ' עיריית בית שמש (שלום; כהנא; 6.5.03) מיני-רציו: ביהמ``ש דחה את התביעה לתשלום פיצויים בגין חבלה עקב נפילה מבליטה במדרגות המובילות מבניין משותף לכביש. נפסק, כי קיימת חובת זהירות של העיריה כלפי הולכי רגל בתחומה, גם בשטח פרטי כמו הנדון. אך יש להראות, כי העיריה נהגה בחוסר סבירות כשלא איתרה או לא תיקנה את המפגע, בהתחשב בסוג המפגע, מיקומו, האפשרות לדעת על קיומו, ועוד. כאן, התובעת העידה שהיא…
הודעה אחרונה מאת y9853, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היתי רוצה לדעת מאנשים שיודעים כמה כוח סוס , מומנט , וביצועים כמו 0 ל 100 ומהירות סופית של המנוע 1500 של אלפא רומיאו 33 שנת 94 ועוד שאלה איך האוטו הזה מבחינת אמינות ומחירי חלפים?
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
יש למישהו מושג איפה ניתן לקנות/להשאיל ספרות רכב כלשהיא משומשת? אולי מישהו מכיר ספריה כלשהיא או מוכר כלשהו בארצנו? אני במיוחד מחפש מדריך תיקון ומדריך שיפוץ למיני קופר משנת 59' ועד 01'. מישהו שמע/יודע/מכיר/ראה/הריח/וואטאבר אנא פנו אליי.. תודה מראש, ראלימן
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
למה אוהבים כל כך לשפר אותה? האם היא באמת בסיס טוב לשיפורים? לי לא נראה אבל אולי יש מישהו שיכול להסביר למה ואני לא מדבר על הארץ גם בחו"ל
הודעה אחרונה מאת z-man, -
-
- 27 תגובות
- 3 אלף צפיות
יפה מתמיד..... http://www.italiaspeed.com/news_2003/news_2003_068ferrari_456gt_replacement.html :mm_tongu:
הודעה אחרונה מאת YNV, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
UK's No. 1 new car satisfaction report http://www.whatcar.com/default.asp?a=news&b=story&makeref=&modelref=&cat=2&article=1905 תהנו *בשביל לראות את התוצאות לחצו על contents בצד השמאלי של העמוד למעלה.
הודעה אחרונה מאת byaniv, -
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מגזין ה-HERLAD SUN האוסטרלי מדווח על מצלמות מהירות חדשניות המפותחות על ידי חברה בשם TENIX וגדולתן נובעת מהצבתן בתוך האספלט. בינתיים, מסרבות הרשויות לאפשר לחברה להציב את המצלמות בקטע כביש ניסיוני. מקור : http://www.fullgaz.co.il/archive/may-03/news/speed_cameras_asfalt.html
- 2 תגובות
- 942 צפיות
עשיתי קורס נהיגה מיתקדמת של מסלולים, והינה חוות דעתי. המדריך- גל מדאלי, מורה סבלני, יודע להעביר את החומר בצורה טובה ונעימה. יש לו ידע רב, והוא גם מבצע את מה שהוא יודע בצורה טובה ביותר. הקורס עצמו- ליפניי התחלת הקטע המעשי, יש היכרות, והסבר כללי על תנוחת ישיבה נכונה ועקרונות נהיגה נכונים. הנהיגה מיתבצעת בכבישים מפותלים ומגוונים באיכות טובה, ועם תנועה מועטה, בהם חווים כמעט כל עקומה\ פיתול אפשריים. המדריך מסביר את הקווים הנכונים לפנייה, הפעולה הנכונה עם ההגה, הגז והבלמים. גם איך ולאן להפנות את המבט על הכביש. מידי פעם הוא מדגים בעצמו כיצד לעשות זאת נכון. כיף. סיכום- הנאה צרופה, ניפוץ מיטוסים שגויים על נהיגה, עכשיו אני יכול לעשות את הדרך י…
הודעה אחרונה מאת Guy,
-
מי מחובר 49 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 943 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- lanosforce
- amosbmw
- G. P. Magnus
- לירון .ה.
- מחפש1
- Camaro 92
- om2
- Or05230
- zaf
- orankohn
- malcishua
- Aviady001