Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעה ברנו קליאו 16V בארץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8435 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אריאל ישר כח

רק שכחת להוסיף מה עם בלמים של 16 בולמים של 16 ציריות...

איך הרכב יעבור טסט\בוחן רכב

מה בנוגע לאמינות המנוע\אביזריו

ועוד לא דיברתי על חלקי הפח שאינם מנופחים ...

בקיצור מנוע זה לא הכל ואם שותלים מנוע מחוזק יש לשדרג את כל המערכות במיוחד אלו הבטיחותיות לפני שדרוג המנוע.

שמע אבל אם הרכב עכשיו שד בסיבובים אז ....

(דרך אגב הרכב הנ"ל עבר תאונה רצינית זו הסיבה שעשו לו פחחות צבע כללית (באיכות ירודה בלשון המעטה) ואם כבר אז שיהיה צהוב-את זה שכחו לציין )

אבל עכשיו הוא פצצה בסיבובים נו טוב...

Rikshanoam-R

פורסם

רנו קליאו RSI ו- 16V מכילים את אותם חלקים מכאניים אם זה ציריות או גיר או אפילו סרן אחרי.

אפילו קפיצי ההנמכה הם זהים לחלוטין.

מה שכן, ב-16V שמו חלקי פח מנופחים יותר SO WHAT! זה שהאוטו נראה נפוח יותר לא מזיז ולו בטיפה את יכולות הרכב מבחינת כח ואחיזת כביש.

עכשיו, לפי ספר של היינז, החיווט של מערכת ההזרקה (מחשב מנוע) מותאמים לפי רכב עם הזרקה חד נקודתית ורכב עם הזרקה רב נקודתית כאשר מערכת החיווט היא אותה מערכת ב RSI וב - 16V פרט לדברים ממש קטנים וזניחים. המחשב כמחשב הוא אותו מחשב רק עם הבדל תוכנתי כלומר צ'יפ. דהיינו אם מר פרילינג החליף את הצ'יפ במחשב לצ'יפ של 16V אז זה אמור לעבוד.

אבל, וזה אבל גדול, זה אמנם נשמע פשוט אבל זה לא. למה? כי למשל בין קליאו RSI עד שנת 97 ו- משנת 97 יש הבדלים של מספר חישנים שמאפשרים גם הצגה של לחץ שמן וטמפרטורת שמן שקיימים ב- 16V ולכן ה RSI הזו ששופר חייבה הוספת מספר חוטים לחיווט כדי שאותם חיישנים יעבדו (חיישן גובה השמן ב 16V הינו כפול ומכיל בו גם את חיישן הטמפרטורה לדוגמה)

אני אישית לא הייתי נכנס לפרוייקט יקר כזה כי לדעתי הרכב הזה (כמה שאני חולה עליו) לא שווה את ההשקעה בהחלפת מנוע ולכן אני מזמין קאמשפט ואולי אני אעשה פורטינג וזהו כי, שוב לדעתי, לא שווה.

אגב, אם כבר הייתי מחליף מנוע אז כבר הייתי מרכיב את מנוע המגאן קופה כי זה כבר אותו מנוע שיושב בוויליאמס אבל זה כבר נושא לדיון אחר.

• תוכן חדש...