רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,602 נושאים בפורום הזה
-
- 37 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
או שהיא נקראת 10G לא הספקתי לשמוע בקיצור הייתה פרסומת עם איפרזה טורבו במן מסלול ג'מיקאנה כזה (מהארץ, משהו בסגנון המבחנים של אוטו) ובסוף הפרסומת נתנו מספר טלפון שאפשר להתקשר ולהשתתף בשאלון הכולל 10 שאלות רציניות על רכב ונהיגה. מי שעונה על הכי הרבה שאלות בזמן הכי נמוך מוזמן לתוכנית להתחרות על הזמן הכי נמוך. הפרס? סובארו אימפרזה STI בפעם הראשונה עניתי נכון על 7 שאלות בפעם השניה על 6 זה שאלות קבועות נדמה לי רק הסדר של התשובות משתנה בין השאלות: *לאן הולך רוב משקל הרכב בבלימה? חלק קדמי *לאן הולך רוב משקל הרכב האצה? חלק אחורי *מה זה חתך נמוך? 2 תשובות שנראו לי נכונות זה משהו עם 70% לא זוכר מה זה היה או צמיג שממלאים בו אוויר בלחץ ש…
הודעה אחרונה מאת .tommy g, -
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
עוד חשיפה מעניינת מבית כלבוטק: זוכרים את הברד הגדול שהרס לרבים את הגג של המכוניות, אז חברות הביטוח שלחו שמאים שלהם שהעריכו את הנזק רק ב7000 ש"ח כשהנזק האמיתי(שקבע השמאי העצמי) היה 40000. בקיצור כל מי שהסכים לדעה של שמאי חברת הביטוח הפסיד ובגדול.
הודעה אחרונה מאת PEUGEOT205, -
-
- אחראי פורום
- 31 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
לפי מה עלות הביטוח נקבעת ? אני יכול לשער שזה נקבע לפי ערך האוטו . אז רציתי לדעת אם יש נוסחה משוקללת בשביל זה ? ובוא נצא מנקודת הנחה שהאוטו קלאסי ? אין לו ערך של מחירון או כדומה.. אז מי יכול לקבוע כמה הוא שווה?
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי שאלה קצרה בנושא קרטינג. אני מנסה לארגן לחברים בעבודה כמה שעות כייף בקרטינג. אני מכיר רק את קרטינג נתניה ושמעתי שיש אחד גם בנחשונים. אז קודם כל מי מבנהם מומלץ? האים אתם יודעים קצת על המחירים? האים יש לנו אזו שהיא הנחה בתור חברי הפורום? אשמח על התשובות. ובמידה ויש לכם טלפונים אשמח לקבל.
הודעה אחרונה מאת חלי, -
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
חבר'ה רציתי לדעת מה צריך להיות בספר הטיפולים כי אני רוצה להתחיל לעשות אחד כזה לאוטו החדש שאני רוצה לקנות... מה ספר כזה צריך להכיל?
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
- 26 תגובות
- 4 אלף צפיות
טוב, כבר עברה שנה, מאז שקנינו את הסיטרואן קסנטיה או בתרגום ישיר מיוונית -סיטרואן 'בלונדי'. ההורים שלי נתנו לי את המשימה של לקנות אוטו, החלפנו אז 405 משנת 94 עם מנוע 1600 מדהימה, שמכרנו במחיר שכואב לי הלב רק לחשוב עליו. חיפשנו משהו באותו סדר גודל מבחינת קבוצה, ואני העזתי אחרי כמה שבועות של חיפושים, פתאום לעלות את השם סיטרואן. כמובן שההורים אמרו לי WHAT DA ? זאת לאחר שפעם אחרונה שהיתה לנו סיטרואן היתה ב82 (סיטרואן ויזה חדשה) והניסיון והשמועות שרצות על החברה הזאת בארץ לא כל כך חיוביות. הסברתי להם שסיטרואן ופיג'ו זה אותו מפעל, ושהקסנטיה באה במקביל ל405 ול406 שאמא כל כך רוצה, אמרתי שזה הרכב הכי נוח שנכנס בתקציב שלנו (80 אלף שקל), ומבחינת מכנית זה בדיוק כמו 406 אלא שלסיטרוא…
הודעה אחרונה מאת falul, -
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מוצרים של ספרקו מומו וכו' מישהו יכול לתת פה מחירים של ידיות הילוכים ובין כמה הם נעות פה בארץ? ד"א חבר שלי הביא את שלו(ידית הילוכים מומו) מחו"ל והיא עלה לו 50 ליש"ט... משהו יפה ביותר
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת E-S-L, -
- 17 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היום בדרכי לאוניברסיטה ראיתי רנו קליאו RSI משופצרת בטירוף. צבע:סגול. מונמכת ומוקשחת,גלגלים סופר-רחבים. הג'אנטים,מגנזיום בצבע לבן. מושבי ספארקו וכו'. ללא מדבקות בכלל,חוץ ממדבקת ספרקו בחזית החלון הקדמי. זכור לי שפירסמו אחת כזו לא מזמן בתור ה-RSI הכי יפה בארץ,מישהו יכול להעלות תמונה זו שנית על מנת שאני אוכל לראות אם זו אותה אחת,סתם בשביל הסקרנות.
הודעה אחרונה מאת Booly, -
מי לוקחת M3 או IMPREZA? 1 2
מאת NWA- 20 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
כמה זמן ה ב אם ווא בוגרת למאה וכמה האס טי איי?
הודעה אחרונה מאת RS6, -
- 23 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת ~TB~, -
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום אנשים, רציתי לספר לכם משהו "משעשע" ומעצבן. יום שישי, 1 בלילה. אני נוסע לכיוון ביל"ו סנטר מכיוון אשדוד. צומת אחת לפני תל נוף, פקק תנועה די גדול יחסית למקום שאין בו פקקים בדרך כלל. טוב, כולם עומדים גם אנחנו עומדים. עוברת אותנו ניידת של משטרה אם סירנה ודיסקוטק על הגג, כולם נותנים לה לעבור, היא יורדת לשוליים ואז חוזרת לפקק וצופרת לכולם שיתנו לעבור. כמובן שכולם נותנים לניידת לעבור למקום האירוע, בכל זאת אולי תאונה. :conf2: אחרי כמה דקות של המתנה סוף סוף אני מגיע למקום האירוע. נחשו מה אני רואה? משאית ענקית עם מטען חורג וכתובית גדולה של סימנס עליה עומדת בשול, אך למרות גודלה לא מפריע אפילו טיפה לתנועה! לפניה איזה 6-7 ניידות ריקות ושולחן ארוך וגדול של אוכל וש…
הודעה אחרונה מאת עומר, -
- 15 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
ראיתם את הסיפור עם כביש 6?
הודעה אחרונה מאת LiranAr, -
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
החלק שלמטה נראה כאילו הוא מודבק יש למישהו מושג מה זה ?
הודעה אחרונה מאת תומR, -
מה לפי דעתכם הרכב המהיר ביותר בקטגורית הרכבי ספורט כמו פרארית פורשה, למבורגיני ועוד...?
הודעה אחרונה מאת דניאל, -
סובארו וסאאב 1 2
מאת alfa_draco-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שימו לב - זו תמונה של מתיחת הפנים של הלגאסי... נכון דומה לסאאב 3-9 ? ביחד עם הידיעות על בניית הסאאב הקטנה 2-9 והאימפרזה על בסיס פלטפורמה משותפת, התמונה מתחילה להתבהר... סאאבארו !!!
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בביקור בסטימצקי ועיון בירחוני רכב מהארץ ומהעולם אין כמעט ירחון שלא הזכיר או ערך מבחן ענק לשתי ה"דינוזאורים" העכשויים הנ"ל טורבומאניה במיטבה? או שיגעון חולף? בכבוד רב turbo
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
1. האם יש מנועים בתורת V שיש בהם פחות מ 5 צילינדרים. 2. מהו נפח המנוע הקטן ביותר שהשתמשו בו במנועי V. 3. למה הטיפול במנועים אלה יקר בהרבה ממנועים טוריים. 4. כל המנועים בתצורת V ממוקמים לאורך או שיש גם לרוחב? תודה.
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
- 20 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
בדרך כלל אין לי בעיה בתחום זה אך במקרה זה אני ממש נואש . בשנת 96' אם אינני טועה פיטר סטיבנס (המעצב של המקלארן F1) תיכנן/עיצב איזה רכב עם בודיוורק של פיאט קופה שהורידו לה את הגג. אחד מהדברים המיוחדים בה זה שהושתלו בה ע"פ מה שאני זוכר 2 מנועי אופנועים (יאמאהה או קאוואסאקי, אני לא זוכר). מזכרוני שמה התקשר בשם LIGHTNING. אני זוכר שבCAR היתה עליה כתבה. אך אני לא מצליח למצוא עליה מידע ברשת. האם מישהו זוכר ויש לו מידע ואו שיש לו את המגזין של CAR והוא יכול לסרוק הנה את הכתבה? בתודה מראש, מצמץ.
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
תראו מה עשו לה!! 1 2 3
מאת Shmulik_Miata- 37 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=848531 שמוליק
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
- 16 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שוב אני מצטער על התצפית הקודמת ובצדק היא נמחקה. אבל התצפית הזו מלווה בתמונות והיא הדהימה אותי והעלתה כמה שאלות במוחי. האוטו המדובר הוא דייהטסו שרייד אוטו' 1.3. אוטו רגיל למדי חוץ מאיך שהוא נראה. בין הפריטים שהודבקו/הולחמו לגוף האוטו: קומקומים פינג'אן שעון מעורר ווקמאן עששית נפט חנוכיה סירים כוסות עציצים דגלים פסלים קסטת וידאו מטוס מנייר סביבון עכשיו השאלה הגדולה היא האם זה חוקי??? מה שוטר יעשה לו?
הודעה אחרונה מאת lior_baruch, -
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היום, ה-21 במאי 2003 נפתח בבית המשפט העליון תיק בג"צ 4527/03 גיאו בר(92) הנדסה אזרחית בע"מ נ' מדינת ישראל. (אם מישהו יגיד "גיא בר" במקום "גיאו בר" - תדעו שזו טעות דפוס). ואני מצטט - "בית המשפט הנכבד מתבקש בזאת ליתן צו על תנאי כלפי המשיבים כמפורט להלן: 1. צו על תנאי המופנה למשיבים לפיו יידרשו להתייצב ולנמק מדוע לא תופסק לאלתר הפעלת מכשיר מד מהירות לייזר LTI 20-20 המוחזק ידנית (להלן: הממל"ז או המכשיר) בכבישים הבין עירוניים של מדינת ישראל ובכך תמנע האשמת שווא כנגד נהגים. שכן אף מעדותו של מומחה המשיבה ד"ר בזדין עולה, כי הרצידות הטבעית של יד מפעיל הממל"ז יש בה כדי להסיט את קרן הלייזר מן המטרה, עד כדי כך שבתנאים מסויימים, ממצאי הממל"ז יציגו כי גם בניין מ…
הודעה אחרונה מאת Ori, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
סתם נקודה למחשבה. אתם מכירים את כל אנשי השליחויות,הסוכנים למינהם, נהגי ההסעות (טרניזטים) ועוד... רוב רובם נוהגים כמו מטורפים בכבישים, חותכים,מזגזגים ועושים מה שבראש שלהם. עכשיו לנקודת מבט אחרת, אתם יודעים שבדרך כלל בחורות נוהגות "בזהירות" וברוגע, אולי יש מקרים בודדים שהם קיצונים אבל הם רק בודדים. למה אני מעלה את זה ? בדרכי למשכני הצנוע, אני עוצר ברמזור באחד הצמתים הראשיים, לצורך העניין צומת הגבעה הצרפתית. פתאום אני קולט בחורה בפיאט דובלו עם איזה לוגו על הרכב שמעיד על חברה מסוימת, חותכת מכוניות , נעמדת לה אחרי המכונית הראשונה בצמוד למכונית השנייה. אני קולט שהיא מסמנת לנהג שלצידה שייתן לה להשתחל (יש לציין שהיא הייתה בחורה מאוד נאה) אך הנהג הגיב בשלילה…
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בשבוע שעבר,ערך ירחון PERFORMANCE GTI מפגש קבוצתי של בעלי סקסו/מאה ושש,החזקות בבריטניה,במטרה לחסל אחת ולתמיד את הויכוח הניצחי של "מה יותר טוב".בניגוד למפגש הקודם,שהסתיים במכות (יש תמונות),המפגש הנוכחי הסתיים בתוצאות,אשר ייחשפו רק בגיליון PGTI הבא.בינתיים-הנה התמונות.KY ניתן לקנות בסופרפארם ותשתדלו לנגב,שלא ישארו סימנים...
הודעה אחרונה מאת דניאל, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום לכולם, אישתי בהריון, והחגורה לוחצת לה על הבטן, ולכן היא נעזרת באטב כביסה ע"מ לשחרר מעט את המתיחות, אציין שהחגורה אינה רפויה וצמודה לגוף. הבנתי ממקור לא מוסמך שהעניין עלול לפגוע ביעלות החגורה , חלילה במקרה הצורך. מה דעתכם? האם מישהו מכיר פתרון יעיל אחר? תודה מראש,
הודעה אחרונה מאת pmy, -
-
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
היום ירדתי למטה לאוטו בדרכי לחנייה אני רואה מהצד שלאוטו של אבא יש שחור כזה בכנף אני מתקרב כל הכנף (החלק מפלסטיק) שרוט וגם חלק מהטמבון . אף אחד לא נסע על האוטו מכיוון שאבא בחו"ל ולי אין הרשאה . אני משוכנע שזאת הייתה המשאית זבל היא הייתה היום בבוקר ואתמול אני ניקיתי אותו . מה אני יכול לעשות ? למי אני צריך לפנות ? כמה יעלה התיקון ? תודה , דניאל שחושב מה להוריד בזבל
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
תנו לתמונה כותרת... 1 2
מאת תומR- 20 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
או שאל תיתנו כותרת.אבל מישהו שלח לי את התמונה הזאת היום-וזה העמיד לי את ה***... תמונה מדהימה.
הודעה אחרונה מאת תומR, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
איפה ניתן לקנות לוחיות רישוי חדשות לרכב? (כמובן בעלות המס' הקיים של הרכב) מה העלות כיום של לוחית רישוי בלי ה-IL בסוף? האם מוכרים רק בזוגות או ביחידה בודדת? דבר נוסף, מאיפה אני יכול לקנות מסגרות שחורות ללוחית רישוי לרכב? אם מישהו יודע, ה המחיר של דבר כזה?
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הדנלופ SP9000 שלי כבר עשו את שלהם מזמן. הגיע הזמן להחליף. מפניות ובירורים שעשיתי הבנתי כי היבואן לא מביא יותר SP9000 אלא SP2000 בלבד, שלטענתו "הם אותו הדבר". כמובן ברור שאלו שטויות. הזמנתי טויו T1S. יום אחר כך, הצמיגים רגע לפני הרכבה, ומשהו לא מסתדר לי בעין. זה לא T1S. זה TPT . טלפון לספק. "זה הכי טוב שיש". אבל זה לא קרוב למה שהזמנתי, שלא לדבר על כך שהמחיר נשאר אותו הדבר. תעלה את זה חזרה למשאית, לא רוצה להסתכל על זה בכלל. בכלל אין לספק T1S וגם לא יהיה. עוד נסיון בדנלופ, לראות מה יגיע במכולה. מנהל המכירות לאיזור הצפון בספיקר. "אני לא מבין מה ההתעקשות על ה-9000. תגיד לו שיש 2000 ואין לו ברירה." נהדר. פירלי יש רק P6000. הצמיג רגיל והמחיר של ספורטיבי. לא בא בחשבון. אותו הדבר …
הודעה אחרונה מאת lior_baruch, -
טיפים לטסט
מאת zozo- 12 תגובות
- 11.6 אלף צפיות
חבר'ה בקרוב מאוד יש לי טסט ראשון אני ישמח לכמה טיפים לעבור אותו בפעם הראשונה אם יש לכם כאלה.
הודעה אחרונה מאת Jeka,