רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,602 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לא יודע מה קרה לי בזמן האחרון - כל מה שיכול להשתבש - משתבש !!! שישי בערב - נפגשתי עם כמה חבר'ה בבית העלמין באשדוד {הייתי צריך להביא להם משהו - אני לא איזה פריק שיוצא לבית קברות ! באמת ...} למי שלא מכיר מדובר בשטח חניה גדול ונטוש לצד כביש מהיר ... הגענו למקום - אני במכוניתי עם עוד בחורה - החבר'ה במכונית אחרת ... עומדים אחד מול השני ועושים כאילו הולכים לפתוח ... עניינים התגלגלו - והתחלנו לעשות צלחות ... פתאום החבר'ה עוצרים - לתומי חשבתי שהם מסתכלים עלי מבצע ...כשלפתע מופיע מולי מרחוק אוטו חדיש- (קאיה אם אני לא טועה ) עושה לי אורות גבוהים ומגיח אלי במהירות .... לתומי חשבתי שוב שזה מתלהב נוסף שבא להראות את הביצועים שלו ... הבנתי שחשיבה זה לא התחום שלי כשהתגלה…
הודעה אחרונה מאת Gilad M, -
- 25 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
יכול להיות שהמחירון של ה-106 ראלי 1600 שנת 98 ירד ב-3 אלף ל:36,000 ... בחודש אחד
הודעה אחרונה מאת beresford, -
בייבי מיאטה?
מאת מצמץ- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
Baby Mazda MX-5 he company which kickstarted the roadster revolution more than a decade ago is to inject fresh energy into the fast-moving market once again. Mazda will return to its roots and produce a small, affordable two-seater to rival the likes of Citroen's recently launched C3 Pluriel and Vauxhall's forthcoming Corsa-based Tigra. Insiders tell us the new model is set to follow the name of the company's legendary MX-5 sports car by being badged the MX-2. The daring machine will make its debut as a concept at the Tokyo Motor Show in October, and buyers can expect a showroom arrival late in 2004. It's a move that's sure to delight cabriolet lovers on…
הודעה אחרונה מאת Luffield, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
למה בעצם תעשיית הרכב בישראל בעבר לא הצליחה? למה היום לא מקימים מפעלים ומתחילים לייצר מכוניות פרטיות או מסחריות ? הרי , מימון, לא בעיה להשיג. טובי המוחות - קיימים. מקום - יש בשפע. ייבוא סדיר של משאבים (מתכות ועוד חומרי גלם)- אפשרי. אז למה לעזאזל אין מפעל בארץ לייצור רכב? (חוץ מסופה וכל השאר) תחשבו על זה, מכוניות מתוצרת הארץ יכולות לעלות הרבה יותר זול, הן יהיו מכוניות עממיות,ואני בטוח שיהיו מתחרות ראויות (במשך הזמן) למכוניות אחרות. שמוליק
הודעה אחרונה מאת דובי מילר, -
-
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מישהו עושה את זה? זה כיף שווה את הכסף? כמה זה עולה? איפה אפשר לעשות? זה מתאים לכולם?
הודעה אחרונה מאת Volvo740, -
- 11 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
ראיתי את זה לראשונה באיביי, במחיר של 190 דולר נדמה לי. השאלה היא אם זה באמת עובד...למישהו יש נסיון עם זה ? נתקל בזה ? הנה קישור: http://www.sounddomain.com/sku/K40LD5500PLUS
הודעה אחרונה מאת ko3, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ל-לנד רובר, נלקח מאתר "אוטו". לצפיה --> כאן לקח לי כמה שניות להבין את הקטע. תבלו!
הודעה אחרונה מאת נמרוד רחמימוב, -
- 26 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
נסעתי בכביש אשדוד אשקלון (אני חושב שמותר שם 90 קמ"ש ) בודד ומרוחק ממכוניות אחרות - במהירות סמלית של 110-120 קמ"ש כשלפתע נראה אור בוהק מאחורי האוטו - צולמתי ... כמה זה יעלה לי ? האם זה יכול לעלות לי בנקודות ?? מתי זה מגיע - איך ?! האם זה משנה בכלל מי נהג ,או שהדו"ח פשוט מגיע לבעל הרכב ...?
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
http://automotokart.free.fr/R1Escarene01.htm
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
- 19 תגובות
- 3 אלף צפיות
היום תפסה אותי משטרה על איילון ליד הפנייה לדרך ההלכה כאשר היא טוענת שלא אותתי במעבר בין נתיבים. הנה האירוע: נסעתי בכביש איילון מכיוון הרצליה פיתוח לגבעתיים והייתה תאונה די רצינית ומחסומים מצד שמאל של הכביש, עליתי על הנתיב השני מימין (הכי שמאלי לפני הקונוסים) ואחרי הקונוסים התחלתי לנסוע תוך כדי מעבר הדרגתי לנתיב השמאלי ותוך כדי שימוש באיתות!!!(אין ספק שהשתמשתי באיתות). הניידת הייתה לימיני ובשולי הכביש והוא טוען שהוא לא ראה אותי מאותת, ניסיתי להסביר לו שקשה לראות רכב שמאותת שמאלה כאשר אתה עומד לימינו אבל הוא לא השתכנע... לאחר מכן הוא התחיל לנסוע בצורה מטורפת כאשר הוא בלי צ'קאלקה והתקרב אלי בצורה מטורפת מצד ימין ואז מאחורי(מרחק של לא יותא מ-2 מטר מאחורי) ואז רק הפעי…
הודעה אחרונה מאת boca_juniros, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אז ככה היום בבוקר קמתי ב-8 וחצי הערתי את אבא ונסענו לתל אביב כשהמטרה היא חנות בשם תגא. ספרים משומשים בכמויות עצומות, מה זה עצומות? 40-50 מדפים כשכל מדף בגובה של 2 וחצי מטר. היה חצי מדף שהוקדש כולו לרכב. החל מספרים על מערכות חשמל ובלמים וכאלה שמסבירים חשמל מהו ועד לספרי רכב משומשים. ה-מון ספרים גם באנגלית וגם בעברית. במצב טוב ובזול, מאד בזול. השלל שלי היה: יסודות המבנה של רכב ממנוע כרך א' - כללי ומנועים. יסודות המבנה של רכב ממנוע כרך ג' - מערכת העברת הכח, חלקי השלדה ואופנועים. חשמל ברכב. מכונאות רכב - מערכת הבלמים. ארבעת אלה ב-98 שקלים. ספרים עבי קרס. חבל שלא היה את כרך ב' של היסודות.. עוד היו שם ספרי רכב רבים, ואני כמובן עשיתי רשימה שלהם בשביל חב…
הודעה אחרונה מאת redroze, -
מכסי ביוב, למה בכביש? 1 2
מאת maxim- 17 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
מישהו אולי מוכן להסביר לי למה עושים את המכסים האלה של הביוב תמיד(כמעט) על הכביש? מה כל-כך קשה להזיז 3 מטר לצד, ושזה יהיה במדרכה!? ולמה לעשות אותם בולטים כאלה? ואם כבר על הכביש, למה בצד, בדיוק איפה שהגלגלים עוברים ולא באמצע שאני יוכל לעבור מעליהם? למישהו יש הסבר או שעושים את זה בכוונה בשביל לעצבן את הנהגים? או שזה רק באריאל ככה, הכבישים מלאים במכסי ביוב בולטים או שקועים?
הודעה אחרונה מאת dragonflight, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לכתבה: http://www.maybach.ru/en/news.htm?id=203
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
גלאי בל 830
מאת אמיר ט- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מישהו מכיר\שמע\ראה את הגלאי הזה ? הוא טוב לארץ ? ראיתי חנות שמוכרת אותו ב 870 שקל, שווה ?
הודעה אחרונה מאת ישי, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
http://www.bureauangenent.nl/smart/start.htm
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
- 35 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
אז ככה עכשיו שסיימתי עם הלימודים והתחלתי לנהוג אני יכול באמת לדעת כמה זה עלה לי כל העסק. זול זה לא היה, חלק מסכומים נראו לי מופרכים ומוגזמים לחלוטין, אתם תשפטו. אני רק אתחיל ואומר שכל מי שחושב שהוא יכול לקחת 28 שיעורים ולגשת לטסט ביומולדת שלו ולעבור פעם ראשונה יכול לשכוח מזה. זה לא קורה וגם כשזה קורה זה קורה לאלה שנוהגים בטרקטור מגיל 0 באיזה קיבוץ. שיעורי נהיגה המינימום עומד על 28. אני לקחתי 32. שיעורים נעים בין 40 ל-50 דקות בעלות של בין 80 ועד ל-105 שקלים. אני שילמתי 80 שקלים ל45 דקות. טופס ירוק זה הטופס שאומר שאתם רשאים ללמוד נהיגה, כלומר בסדר מבחינה רפואית ואין לכם מגבלות כלשהן. בלי הטופס הזה אי אפשר לגשת לתיאוריה ולטסט. יש כמה מורים שלא נותנים להתחי…
הודעה אחרונה מאת RedR, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אהלן חברה.טוב נו אני יודע כבר שאי אפשר ללמד נהיגה דרך כתיבה. אבל רציתי לדעת תאורטית איך לבצע דבר כזה. והאם בכלל יש הבדל בין סחיפות כח להחלקה על 4 גלגלים או שזה אותו דבר.אני רוצה לדעת איך להחליק את האוטו על 4 גלגלים. סתם בשביל לדעת
הודעה אחרונה מאת civic, -
-
- 15 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם ביום ראשון הקרוב יש לי טסט יש לי שלוש דברים שאני לא בטוח שעוברים טסט ואני צריך את עזרתכם 1.יש לי חלונות שחורים מאחורה והם לא יורדים עד הסוף מה עושים האם יש דרך לעבור טסט איתם? 2.יש לי מנורות ניאון מתחת לאוטו האם זה עובר טסט המנורות האם בודקים את זה בכלל 3. יש לי מדבקה לבנה על השמשה מקדימה אמרו לי שזה לא עובר טסט האם זה נכון? תודה מראש לעוזרים
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 19 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
http://www.vwvortex.com/features/06_03/index.shtml תבלו
הודעה אחרונה מאת YNV, -
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שופט בית המשפט העליון, יעקב טירקל, קבע היום (ד') מספר קריטריונים שעל פיהם ניתן לפסול רישיון נהיגה של נהג פסילה מינהלית. טירקל קובע, כי על פי החוק ניתן לפסול פסילה מינהלית רישיון של נהג שנהיגתו מסכנת את הציבור. על מנת לבחון את הנושא, יש צורך לדבריו להשיב על מספר שאלות: האם מדובר באירוע בעל אופי מקרי, או מדובר בדרך התנהגות אופיינית; האם מעיד עברו של הנהג על כך שהוא מסוכן; האם מעידות נסיבות המקרה על כך שאופן נהיגתו של הנהג מסוכן. טירקל קובע עוד, כי במידה והדבר מגיע לבית המשפט, יש לבחון את התשובות תוך שימוש בניסיון החיים ובשכל הישר על מנת להרכיב את התמונה הכוללת ולהסיק מסקנות. במקרה הנדון דובר בשמואל חרמון, אשר נהג במהירות של 142 קמ"ש בכביש שהמהירות המותרת בו היא 90 קמ"ש. …
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 25 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
לפני... אחרי... וזאת התוצאה... עכשיו לשאלה! איך הוא פותח את הדלת אחרי השינויים? 1. עבודת פוטושופ 2. הידית מוסתרת כמו באלפא, בחלק השחור של בדלת. 3. יש לו כפתור במראה שפותח את הדלת. 4. אפילו אני לא יודע וסתם רוצה לשגע אותכם ( ואת ELADRSI)
הודעה אחרונה מאת Jeka, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אבא שלי קיבל דו"ח על מהירות כשהמצלמה תפסה אותו על 76 קמ"ש, כשהמהירות המותרת היא 50 קמ"ש. אני אמרתי לו שכדאי לו לערער כי זה לא מדוייק ובלה בלה וזה יכול להיות גם 74 קמ"ש ואז העבירה היא פחות חמורה בגלל שזה פחות מ25 קמ"ש מהמהירות המותרת.... כדאי בכלל לערער או שאין סיכוי? ומשהו בכלל מוזר זה שהכביש שבו צילמו אותו, הוא כביש שאף אחד, אבל ממש אף אחד לא נוסע 50, אלא לפחות 70+, איך זה שהמצלמה לא תופסת המון נהגים בכל יום?
הודעה אחרונה מאת QuickSilver, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
מה דעתכם... אישתי רוצה להתחיל ללמוד נהיגה, עד כאן הכול טוב הבעיה היא שהיא רוצה ללמוד על גיר אוטומטי מה שכמובן יגביל אותה בעתיד בנהיגה על רכב עם גיר רגיל מבחינתה: זה יותר קל גם ללימוד וגם לנסיעה בתוך העיר עם ילדה קטנה שעוסקת בפירוק הרכב תוך כדי נסיעה, כמובן עד לאן שהיא מגיעה עם הידיים והרגליים כי היא במושב הבטיחות מבחינתי : האמת זה נראה לי כדאי יותר, הבעיה היא שאם יהיה לה רישיון עם הגבלה לרכב אוטומטי,אין סיכוי שאני אקנה רכב עם גיר רגיל בעתיד. מה אתם אומרים.
הודעה אחרונה מאת פרטנר, -
-
- 17 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אפילו יותר יפה מהקודמת......................(ולא ממש חשבתי שזה אפשרי )
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
נגיד ומישהו רושם את המספר רכב שלי ומתלונן למשטרה על זה שאני מתפרע (דופק צלחות וכו) במקום מסויים. מה יכולים לעשות לי?
הודעה אחרונה מאת Inoni, -
- 3 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מה יהיה? , אתם יודעים כמה פעמים יצא לי לשאול את השאלה הזו השבוע? לא , אז אני אספר לכם , שאלתי אותה דיי הרבה אבל תמיד שאלתי אותה שנהגתי בכביש 40 , הכביש הוא מפגע אחד גדול , וגם כאשר הוא אחרי שיפוץ בחלקים מסויימים הוא פשוט מפגע . לאחר נסיעה יום יומית של חודש בכביש בין פ"ת לרחובות העלתי את הנקודות הבאות: 1. פ"ת סביבת נחלים, הכביש גורד , היה מגורד במשך חצי שנה שמדרגה של בערך 10 ס"מ מפרידה בין הגירוד לכביש ההרוס.. , לאחרונה נסלל הכביש מחדש בנתיב אחד וחצי כך שאם אתה נוסע בנתיב הרכב שלך באלכסון... ( נסו להגיע למקום במהירות טיפה גבוה) עניין הנתיבים עדיין לא נפטר , וכבר עניין חדש .. החלו לסלול את צידו השני של הכביש סמוך לנחלים אבל הפלא ופלא , סללו את הכבי…
הודעה אחרונה מאת LiranAr, -
- 22 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אתמול , אני נכנס לכביש חד-סיטרי צר (אין כמעט מקום לתמרן בין המכוניות החונות), פתאום אני קולט פג'רו באה מולי, ממבט מהיר אני מזהה גבר בשנות ה -30 עם בחורה. הוא צועק לי ומסמן שאחזור רוורס, אני , חושב לעצמי עד כמה הוא חוצפן הבן-אדם ומחליט לצעוק לו בחזרה שיש חוקים במדינה והוא לא יכול לעשות מה שבראש שלו! אני לא זז מפה עד שהוא לא חוזר ברוורס!!. הוא מסתכל עליי כאילו נפלתי מהירח, לא מבין איך בחור בשנות ה -20 לחייו מעיז להתריס ולהתחצף מול חברתו, הוא מחליט שהוא לא זז. אמרתי לו אתה לא זז אחורה ? אני מדומם את המנוע- יש לי זמן. חיכינו כ -10 דקות, הוא ראה שאני לא מוותר וחזר רוורס,פנה והמשיך בכיוון הנורמלי. לקחתי סיכון , אבל היה שווה את זה. שמוליק
הודעה אחרונה מאת avi_shava, -
- 3 תגובות
- 936 צפיות
שלום,אני מתעניין בחלקים הבאים בשביל פג'ו 106 ואשמח אם תתנו לי הסבר על כל חלק בנפרדץ ובין איזה מחירים הוא נע: 1. צ'יפ 2. בקרת מנוע 3. פילטר
הודעה אחרונה מאת אורן 16V, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
זה או מייבאך? במזל טוב, היא יוצאת לייצור...אחת המכוניות הכי יפות בעולם, וגם כניראה הכי חזקות.... במחיר של המייבאך היוקרתית... מה הייתם בוחרים...? מישום מה נראה לי שכולם פה היו בוחרים את ה SLR...(חוץ מ RS6 שצריך הרבה מקום לכבשה שלו אז הוא היה בוחר במייבאך.... ). http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2645499,00.html **ומזל טוב לרועי צוקרמן על עוד כתבה טובה.
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
- 9 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
http://www.vwvortex.com/news/04_02/04_16/index.shtml אוטו חדש של פולקסוואגן, ש"שותה" 1 ליטר דלק לכל 100 קילומטר (הוא נוסע על מהירות ממוצעת של 50 קמ"ש, אבל בכל זאת זה מכובד שהטאנק דלק שלך הוא 6.5 ליטר ואיתו אתה יכול לראות את כל הארץ)
הודעה אחרונה מאת מצמץ,