רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,602 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
יש לי דייהו סופר רייסר,יותר נכון לאבא שלי,כמעט בת 6 שנים,גיר ידני 1500 מכונית פשוט בובה,לא רואה מוסך, סוחבת מצוין וביצועים מצוינים ביחס לגודל המנוע, ופשוט אני מאוד מרוצה ממנה,אבל בכל מקום אני שומע על הרכב הזה דייהו רק שזה אוטו זבל ויש בעיות אתו כל הזמן ופשוט דעתם של אנשים רבים שזה אוטו גרוע ביותר,אולי תוכלו להסביר לי בצורה רצינית מהו הגורם לדעות השליליות כלפי דייהו?
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
-
- 4 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום, חבר שלי שאל אותי אם אני יודע פרטים לגבי מכון בדיקה ברחובות. הוא לא זכר את שמו טען שיש שם רק אחד. מישהו שמע? אני המלצתי ללכת לקומפיטסט בראשון אבל הוא מתעקש לקבל מידע על המכון ברחובות, כך שאם מישהו יוכל לתת פרטים אני אשמח לשמוע. גיא
הודעה אחרונה מאת Carrera4S, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
האם מישהו מכיר את הפרוצדורה להעברת דו"ח משטרה (חניה) מאוטו שרשום על שמי למישהו אחר? והאם קיימת כלל אפשרות כזאת (כמו בדו"ח על מהירות)?
הודעה אחרונה מאת s.b.m.w, -
תביעת חברת ביטוח
מאת gmb-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום רב לצערי נאלץ אני להשיב לדיונים את הצרות עם מכת הברד שהייתה לפני כחצי שנה בזמן האחרון נוכחתי לגלות כי חברת הביטוח "שדדה" אותי.. בעקבות דו"ח השמאי של חברת הביטוח והמלצתו, לא תיקנתי את ריכבי אלא לקחתי פיצוי כספי.. הבעיה מתחילה כשהוברר לי שקיבלתי פיצוי ממש זעום ביחס לפיצוי אמיתי (ביחס לנזק האמיתי שנגרם לרכב) וכמו כן נלקחו ממני פעמיים דמי השתתפות עצמית (שנוכו מהסכום שקיבלתי) (אחד על הנזק עצמו ועל הפיצוי הכספי, ואחד על ירידת הערך). האם הנני יכול לגשת לשמאי פרטי, לקבל דו"ח ולבוא בטענות לחברת הביטוח? האם אני זכאי לתביעה בטוענה שרומיתי ברוב טיפשותי ובאי ידיעתי של הסכום הנכון בו הייתי אמור להיות מפוצה?! רמי
הודעה אחרונה מאת ssc, -
-
- 20 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם , כפי שכבר ציינתי התקנתי בראלי דוד אחורי ANSA , התרשמותי מהדוד : לא רעיש באופן מוגזם , רק נותן באס מצויין שלוחצים > בדיוק מה שחיפשתי ( ממליץ לבעלי ראלי ) .... שיפור חד מורגש בביצועים ( לא שיפור פסיכולוגי אלא שיפור מורגש ביכולת הנשימה של המנוע ורמת הביצועים הכללית , כנראה שהדוד הקודם היה במצב נאחס ) . הדוד הותקן אצל ג'אן ( אגזוז סנטר ) שבהרצליה ... לאחר מספר ימים מההתקנה שמתי לב שהדוד מרעיש באופן מוגזם ולאחר בדיקה שמתי לב שבנקודת החיבור ( הקונוס ) יוצא אוויר והרבה... התקשרתי לג'אן ואמרתי לו על העניין והוא כמובן אמר שהוא יטפל לי בעניין , הבעיה שהוא עובד עד 4 ואני לפני 8 לא מסיים את העבודה .... יצא לי יום חמישי לצאת מוקדם וקבעתי אתו שאני בא ב …
הודעה אחרונה מאת RedR, -
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום. אני חייב לציין שאני לא מבין מה קורה פה בעניין הרכב הנ"ל. מצד אחד, זה נראה כמו ג'יפ (אולי סובייטי) ישן, ויפה מאוד לדעתי, ומצד שני, וולבו מציגים אותו ב- north american international auto show 2002 . כל נסיונותי לברר מה הוא אותו רכב עלו בתוהו. אז ככה: מי היצרן המקורי? מה שנת הייצור? ארץ מוצא? ייעוד מקורי? אני בטוח שוולבו הציגו אותו כגימיק תקשורתי בלבד. תודה מראש לפותר התעלומה הזאת.
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מתכנן נסיעה של המועדון Israeli Ragtops & Roadsters , שמיועדת אך ורק לבעלי רודסטרים, ליום שישי ה 27 ליוני, היציאה מאיזור תל אביב תהיה בסביבות 16:00 . כל הנסיעה כ 150 ק"מ הלוך ושוב (שעתיים � שעתיים וחצי כולל זמן לתמונות) אז אם יש לכם רודסטר - אם יש לכם חבר עם רודסטר - אם יש לכם שכן עם רודסטר - אמא, אבא, דוד או דודה עם רודסטר תספרו להם על המועדון הזה ואיך למצוא את הפורום הזה - זה רק להנאתם!! כדי להכין אותם לנסיעה הראשונה של המועדון Israeli Ragtops & Roadsters ( שמיועדת אך ורק לבעלי רודסטרים), ביום שישי ה 27 ליוני אז יש קצת זמן לחפש עוד רודסטרים שיצטרפו לקבוצה. למי שאין לו מכונית כזה ורוצה לבוא גם, רוצו לקנות עוד היום להתראות…
הודעה אחרונה מאת MR2Spyder, -
- 1 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
(1)עו"ד-כיצד יקבע הסכום שממנו ראשי עורך-הדין "לגזור" שכ"ט בתביעות לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. תא (ת''א) 165145/02 אופירה אלונה מוגרבי נ' ליאור ליפא (שלום; ורדי; 8.6.03) מיני-רציו: הנתבע יצג את התובעים בתביעה לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. בפסק הדין נפסק לתובעים סכום פיצוי שממנו נוכו גמלאות המל''ל ותשלומים תכופים, ובנוסף לסכומים אלו נפסקו הוצאות משפט ונפסק שכ''ט בסך 13% מסכום הפיצוי בניכוי גמלאות המל''ל בלבד. על-מנת לחשב את שכר הטרחה הוסיף הנתבע לסכום שנפסק בניכוי גמלאות המל''ל, את ההוצאות שנפסקו ואת שכר הטרחה שנפסק ומהם גזר 13% ומע''מ. ביהמ''ש נדרש לשאלה האם את שכר הטרחה רשאי עוה''ד לגזור מהסכום הכולל שנפסק לתובעים, לרבות הוצאות ושכ''ט עו…
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 24 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
איך מחשבים כוח סוס? או אולי זה תמיד קבוע? תלוי בנפח מנוע? הסבר בבקשה?
הודעה אחרונה מאת Inoni, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום לא כולם יכלו להגיע למפגש האחרון (הגדול?) בחיפה... למרות שהייתי מת להגיע, מסיבות טכניות בוטל... יש למישהו תמונות, סרטונים, כל דבר אחר שיכול להציג לי את מה שהלך שם? תודה מראש רמי
הודעה אחרונה מאת .tommy g, -
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
ההודעה מכתבת the marker 8/6/2003 פולקסווגן, יצרנית הרכב הגדולה באירופה, הודיעה שלשום על כוונתה להפסיק לייצר את דגם מכונית "החיפושית" הישן - אשר הפך לסמל תרבות בשנות ה-50 וה-60 וכיכב באינספור סרטים. הפסקת ייצור הדגם הישן של החיפושית - ממנו יוצרו לא פחות מ-21 מיליון כלי רכב - צפויה להתרחש הקיץ, אם כי תאריך מדויק טרם נקבע. קו הייצור האחרון של המכונית פועל כיום במקסיקו בקצב שנתי של 30 אלף יחידות. בשנות השיא של החיפושית יוצרו 1.3 מיליון כלי רכב בשנה. פולקסווגן מסרה כי הפסקת הייצור באה בעקבות נפילה מתמדת בביקוש לדגם המפורסם. החיפושית עוצבה בשנות ה-30 על ידי פרדיננד פורש בעקבות רצונו של אדולף היטלר לייצר מכונית עממית. אב טיפוס ראשון הורכב בשנת 1936, וייצור…
הודעה אחרונה מאת mat@n, -
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום מה מודד מד הסל"ד??????????? ולא סיבובי מנוע
הודעה אחרונה מאת עמית1984, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
http://www.max-tuning.com/forum/display_topic_threads.asp?ForumID=8&TopicID=5842&PagePosition=1 אההההההההההה....
הודעה אחרונה מאת y9853, -
-
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מקצועי ? אמין ? ישר ? זול ?
הודעה אחרונה מאת SLS, -
- 13 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
יש לי מיצובישי מגה מגנום שנת 2003 אני רוצה לשפר את הביצועי מנוע שלו המלצות+מחירים יעזרו לי מאוד מישהו מכיר חומר ניקוי שממש יעשה לי אותו חדש מבפנים ומבחוץ ואיפפה אפשר לקנות???
הודעה אחרונה מאת MAGNUM T, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום רב! הנני רוצה למכור את הרכב שלי חזרה לאדם אשר קניתי ממנו אותו. עשינו העברת בעלות לפני שנה וכעת אני יד שלישית. השאלה שלי היא: האם ברגע שאני ימכור לו את הרכב חזרה הוא יחשב ליש רביעית? או שניתן להגיד שה"חזרתי" לו את הרכב והוא יחזור להיות יש שנייה??? תודה !
- 0 תגובות
- 879 צפיות
אהלן חברה. שאלות שמתייחסות לכיוונים של רכב במצב של עיקולים בכביש : מתי מגביהים רכב ומתי מנמיכים ? אם מגביהים מאחורה מה זה נותן ? אם מגביהים גם מקדימה וגם מאחורה מה זה נותן ? אם מנמיכים מאחורה ומגביהים מקדימה מה זה נותן ? אם מנמיכים את הרכב גם מקדימה וגם מאחורה מה זה נותן ? עכשיו, אני יודע שזה הולך להיות ארוך, אז אם אפשר בתמצות. שמוליק, שמנסה לכוון את מכונית הטורבו שלו ב -LIVE FOR SPEED. שמוליק
שוטרים טובים
מאת אוהד- 0 תגובות
- 945 צפיות
הם זן נכחד אבל היום הייתי נוכח לאחד מהם, רכוב על קטנוע שעמד לידי היום בבוקר בפניה משוהם לכביש 444, הרמזור שם הוא חכם, כזה עם חיישנים שפותח את הרמזור לאלו שיוצאים משוהם (דבר מצויין) ככה לא צריך להמתין יותר מכמה שניות מרגע העצירה על הקו. אך היום בבוקר עוברות דקות ארוכות והרמזור לא נפתח, השוטר שעמד לידי מתחיל לסוע קדימה אחורה להסתכל ולפתע מתחיל לסוע באדום, אני כבר מתחיל לקלל את כל משטרת ישראל ובעיקר את משטרת התנועה אך לפתע הוא עוצר את הקטנוע באמצע הכביש ועוצר התנועה שמגיעה בכביש 444 ונותן זכות קדימה לאלו שבאים משוהם למרות רמזור אדום. אני מניח שכל שוטר אחר היה מפעיל את הסירנה עובר באדום וממשיך לסוע, ח"ח לשוטר הלוואי ויהיו כאלו שיחכו אותו.
הודעה אחרונה מאת אוהד, -
topless driving 1 2
מאת DJO- 18 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
והפעם הכוונה היא לטופלס - ללא חולצה. ידידה שלי אמרה לי שאסור לנהוג ללא חולצה וגם למי שיושב ליד הנהג אסור להיות בלי חולצה. צודקת?
הודעה אחרונה מאת אורן 16V, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי שמעתי אתמול שהופיע במגזין ממון מלפני כמה ימים על פירצה בחוק בקשר לחגירת חגורות בטיחות במכוניות מסויימות למישהו יש את הכתבה? איזה רכבים נכללים שם? האם זה כולל חגורות מאחור ומקדימה? זה סתם בשביל ידע כללי, אני תמיד חוגר חגורה.
הודעה אחרונה מאת Carrera4S, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מילים טובות נשפכו על כך שסובארו סוף סוף הפנימו את העובדה שאי אפשר להתקיים לעולם עם אותו גרעין שהולך אחר המותג - וצריך לחדש. בעזרת תמיכה של GM ו"דם חדש" במערכת הצליחו ליצור מכונית שתמצא את הפונציאל הגדול הטמון בחברה... ה B4 החדשה היא הפרי הראשון של הדרך החדשה. מרווח הפנים גדול יותר וטוב יותר, לטענתם עיצוב הפנים עבר שינוי דרמטי ביותר בדגם החדש וכולל עיצובים מושכים יותר עם נגיעות של משטחים בעלי מגע רך יותר ונעים - למרות שמבחינת איכות הבניה לא היו בעיות בעבר, אך החומרים בעבר היו זולים למראה ופלסטיקיים... הכל עבר שינוי דרמטי לטובה. העיצוב החיצוני של ה B4 החדשה ללא ספק תלוש מהקודמת, אך הוא נקי יותר, נעים יותר ועדכני יותר. לטענתם מדובר, ככל הנראה, במכונית הראשונה של סובארו…
הודעה אחרונה מאת z-man, -
-
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
משהו שחשבתי עליו ומציק לי .... מע' ה ABS מונעת נעילת גלגלים ע"י חיישן שכשהוא מזהה שגלגל ננעל - הוא מפחית את לחץ הבלימה על אותו הגלגל. איך המע' יודעת לא להפחית מלחץ הבלימה כאשר האוטו כבר עצר עצירה מוחלטת?
הודעה אחרונה מאת Rשף, -
- 11 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אהלן, מישהו יודע אולי על איזה רשימה של טלפונים של סדנאות בארץ? או שאם דבר כזה עוד לא קיים אז אפשר להפוך את הת'רד הזה אליו.
הודעה אחרונה מאת boomer, -
טיפשות של בן-אדם 1 2 3
מאת Shmulik_Miata- 30 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
עד כמה בן-אדם יכול להיות טיפש! ? יש לי חבר עם פולו ירוקה (אייל זוכר ששאלתי על הרכב שלך בשבילו ?) הבחור לא חוגר חגורה בנסיעה, לא משנה מה יהיה -הוא לא יחגור. ניסיתי להסביר לו בהיגיון, אבל הבן אדם לא מקשיב. אתמול עמדה ניידת מול פתח המשרד בו עבדתי במשמרת ערב. במקרה, חבר שלי נעצר לביקורת רשיונות על ידה. השוטר מתקרב , מזהה שהנהג וחברתו לא חגורים, מדבר עם הנהג ורושם לו דוח. חבר שלי לבנתיים מגיע למשרד רגלית בזמן שהשוטר רושם לו את הדוח מספר לי את הסיפור (יש לציין שלא שמתי לב לכל המקרה למרות שזה קרה מולי עד שחברי בא וסיפר לי). אני אומר לו, אתה רואה בסוף תפסו אותך, הוא אומר לי "שטויות נשלם עוד דוח" והקטע הדפוק והמצחיק (מרוב עצב) שאני שואל אותו אם …
הודעה אחרונה מאת שמר, -
מוסטנג - הדור הבא
מאת Ori- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מתי אמורה לצאת המוסטאנג החדשה ? רכב יפהיפה.
הודעה אחרונה מאת darkstar, -
- 1 תגובות
- 927 צפיות
או מקומי? ואיך הוא מבחינת אמינות?ביצועים(של מזגן)
הודעה אחרונה מאת Herman, -
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
באיזה תדרים משתמשת המולטונובה, מדוייקים עד כמה שניתן.
הודעה אחרונה מאת santiago, -
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לאחרונה עברתי טסט ... ולא הורידו לי את המדבקה הקודמת ... עכשיו הבעיה ... שאם אני אוריד את המדבקה הקודמת... זה יראה כאילו המדבקה החדשה תקועה לי באמצע החלון ... בכל מקרה... יש אפשרות להגיע למכון רישוי ולבקש מדבקה חדשה ????... האם יש עלות ? תודה !!!!
הודעה אחרונה מאת boomer, -
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
כמה יעלו ההוצאות השנתיות לרכב חדש "מהחברה". ישנה אפשרות (אם אני אבין את כל ההוצאות) שאני אקבל כזאת מהחברה שלי. -ביטוח. טסט, אגרה שנתית. -טיפולים. -צמיגים. כל מה שיעלה לי בשנת אחזקה של האוטו הזה. (לא כולל דלק). אם כבר אנחנו נוגעים בנקודה הרגישה, מה הצריכת דלק שלה?
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
- 20 תגובות
- 9.4 אלף צפיות
עכשיו ללקוחות אולסייל... הנחות בכל תדלוק חברת אלון דור במבצע מיוחד ללקוחות אולסייל, מציעה כרטיס ספידומט, המעניק הנחות ב-173 תחנות דור אלון ברחבי הארץ ! הכרטיס ניתן חינם ללא עמלת הנפקה, ללא דמי שימוש וניהול חודשיים, ללא דמי חידוש ואחריות שנתיים וללא כל עלות נוספת! * שי הצטרפות כבר בתדלוק הראשון... לבחירתך: עט קרוס מהודר או שעון מעורר כרטיס הספידומט נותן הנחות בכל תדלוק, החל מהתדלוק הראשון: 12 אגורות הנחה לליטר בנזין 95 או 96 25 אגורות הנחה לליטר בנזין 98 75 אגורות הנחה לליטר סולר הטבות נוספות בכרטיס הספידומט: * הכרטיס ניתן חינם ללא עמלת הנפקה, ללא דמי שימוש וניהול חודשיים, וללא דמי חידוש ואחריות שנתיים. * זמינות של 24 שע…
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן,