Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8435 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משהו שחשבתי עליו ומציק לי ....

מע' ה ABS מונעת נעילת גלגלים ע"י חיישן שכשהוא מזהה שגלגל ננעל - הוא מפחית את לחץ הבלימה על אותו הגלגל.

איך המע' יודעת לא להפחית מלחץ הבלימה כאשר האוטו כבר עצר עצירה מוחלטת?

ENSURE YOUR BRAIN IS WORKING BEFORE PUT YOUR MOUTH INTO A GEAR

-------------------------------------------------------

מקסים.

פורסם

אם הבנתי את השאלה שלך כמו שצריך אז-

נדמה לי שהABS נכנס לפעולה רק ממהירות כלשהי ולכן כאשר אתה בנעילת גלגלים מוחלטת- על 0 קמ"ש היא לא תכנס לפעולה.

אם זה מה שהתכוונת... :roll:

הכאב הוא זמני - הגאווה היא נצחית!

פורסם
משהו שחשבתי עליו ומציק לי ....

מע' ה ABS מונעת נעילת גלגלים ע"י חיישן שכשהוא מזהה שגלגל ננעל - הוא מפחית את לחץ הבלימה על אותו הגלגל.

איך המע' יודעת לא להפחית מלחץ הבלימה כאשר האוטו כבר עצר עצירה מוחלטת?

מה זה משנה?

אם האוטו כבר עצר ההפחתה הקטנה שה ABS נותן (אני מניח שהוא לא מבטל את פעולת הבלם לגמרי) לא תגרום לו להידרדר או משהו, ובכל מקרה המערכת עובדת על מחשב ואני מניח שהיא יודעת להבין מתי הבלימה הסתיימה. זה לא כזה מסובך (מד-תאוצה פשוט יפתור את הבעיה).

פורסם

נדמה לי שהABS נכנס לפעולה רק ממהירות כלשהי ולכן כאשר אתה בנעילת גלגלים מוחלטת- על 0 קמ"ש היא לא תכנס לפעולה.

אין ל ABS אפשרות לדעת את המהירות.

למשל כשאני ב 100 קמ"ש והגלגלים נעולים - המהירות 0 כביכול בשביל המד-מהירות של האוטו.

או שמישהו רוצה לחדש לי?

מקסים.

פורסם

למשל כשאני ב 100 קמ"ש והגלגלים נעולים - המהירות 0 כביכול בשביל המד-מהירות של האוטו.

או שמישהו רוצה לחדש לי?

כל מתקן פשוט יכול לחשב תאוצה צידית\ישרה בלי שום קושי (ואני יכול לחשוב על כזה עכשיו). במצב עצירה מתקן כזה יתאפס והABS יידע שאנחנו כבר לא בתנועה. זה לא נראה לי כזה סיפור גדול. חבל לבזבז על זה דיו...

פורסם

או שמישהו רוצה לחדש לי?

כל מתקן פשוט יכול לחשב תאוצה צידית\ישרה בלי שום קושי (ואני יכול לחשוב על כזה עכשיו). במצב עצירה מתקן כזה יתאפס והABS יידע שאנחנו כבר לא בתנועה. זה לא נראה לי כזה סיפור גדול. חבל לבזבז על זה דיו...

אתה יכול לפרט(אם כבר אמרת שאתה יכול לחשוב על אחד עכשיו...)?

איך מתקן כזה יעבוד?

ובכל אופן, עם מישהו יודע איך זה עובד ספציפית ב ABS אני אשמח לשמוע.

מקסים.

פורסם

או שמישהו רוצה לחדש לי?

אתה יכול לפרט(אם כבר אמרת שאתה יכול לחשוב על אחד עכשיו...)?

איך מתקן כזה יעבוד?

ובכל אופן, עם מישהו יודע איך זה עובד ספציפית ב ABS אני אשמח לשמוע.

מקסים, תזכיר לי בפרטי להביא לך ביום שישי את "אוטו" האחרון, יש שם כתבה רצינית על ה-ABS ...

מרפרוף בכתה וקצת ידע אישי, ה-ABS הוא חיישן שמורכב ליד הקאליפר, הוא תמיד מודע למהירות של הרכב ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אוקיי, יש חיישן שממוקם בכל גלגל ומודד ס"לד.

בגדול, כל חיישן שולח נתון למחשב ה - ABS (מס. סל"ד של אותו גלגל).

המחשב מבצע ממוצע בין הנתונים (לא זכור לי בדיוק למה ממוצע , אם מישהו מוכן להזכיר אודה לו מאוד), אם המחשב מזהה מס. סיבובים לא זהה באחד הגלגלים (למשל במהלך נסיעה, הרכב עלה עם הגלגלים הימניים על שלולית מים או שמן ואז הרכב בלם בחוזקה) אז המע' נכנסת לפעולה לשחרר את הלחץ מאותם הגלגלים.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

המחשב מבצע ממוצע בין הנתונים (לא זכור לי בדיוק למה ממוצע , אם מישהו מוכן להזכיר אודה לו מאוד), אם המחשב מזהה מס. סיבובים לא זהה באחד הגלגלים (למשל במהלך נסיעה, הרכב עלה עם הגלגלים הימניים על שלולית מים או שמן ואז הרכב בלם בחוזקה) אז המע' נכנסת לפעולה לשחרר את הלחץ מאותם הגלגלים.

שמוליק

זה אני יודע.

נניח עליתי על שמן/מים/חול או לא משנה מה ובולם חזק - 4 הגלגלים ננעלים.

מד הסל"ד שיש בכל גלגל מראה 0 בכולם - הממוצע 0.

איך המע' יודעת להפחית מלחץ הבלימה ויודעת שהאוטו בעצם לא בעצירה מוחלטת?

מקסים.

פורסם

שמוליק

זה אני יודע.

נניח עליתי על שמן/מים/חול או לא משנה מה ובולם חזק - 4 הגלגלים ננעלים.

מד הסל"ד שיש בכל גלגל מראה 0 בכולם - הממוצע 0.

איך המע' יודעת להפחית מלחץ הבלימה ויודעת שהאוטו בעצם לא בעצירה מוחלטת?

http://auto.howstuffworks.com/anti-lock-brake2.htm

בדיקת תאוטה- גלגל מחליק יאט מהר יותר מגלגל בולם.

• תוכן חדש...