ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,622 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אני מעוניין ברכישת רכב חדש (לאו-דוקא חדש מהחברה). כאוהב מכוניות רודסטאר (וכבעלים לשעבר של המיאטה האגדתית) אני מתלבט כעת בין: * רובר MG-F * רובר MG-VVC (מה בדיוק ההבדלים ביניהן?) * מיאטה את המיאטה אני מכיר טוב למידי (ומאוד מרוצה ממנה), אבל חשבתי לנסות את ה- MG, בין היתר בשל מחירה הזול. (למרות שלא מייבאים אותה יותר) בפורומים השונים שמעתי על תחזוקה יקרה. מה דעתכם על נושא זה ובכלל על ההשוואה בין הרכבים הנ"ל? תודה, ג'ו
הודעה אחרונה מאת a.c, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם! זקוק לחוות דעת על בדיקה של פונטו 97 s75. לרכב יש פחות מ55K ק"מ והוא נסע בכל חייו בעיר. רציתי לדעת מה אתם חושבים על תוצאות הבדיקה שערכנו היום - יש המון סעיפים אבל אני מבין שהרוב זה כסת"ח של המכון... מבחינת לחץ דחיסה במנוע, הלחץ דחיסה בכל השסתומים עומד על 150PSI עם נפילת לחץ של 8 (?). הבוחן במכון אמר שזה בסדר גמור. 1. מנוע/מערכת קירור/ מערכת דלק/מערכת הצתה: רעש מערכת תזמון ושסתומים, תושבות מנוי, נזילות שמן, קורוזיה בצנורות ואביזרי קירור, תפקוד מערכת דלק והצתה לקויי. 2. מערכת פליטה: מערכת פליטה פגומה, רקבונות במערכת פליטה. (הערת הבוחן בע"פ: הדוד האחורי מתחיל להראות סימני ריקבון ועוד שנה או יותר נצטרך להחליף אותו מכיוון שהרכב נסע המון בעיר והצטב…
הודעה אחרונה מאת la_DVD, -
-
- 2 תגובות
- 971 צפיות
יש למישהו ניסיון עם האוטו הזה ? הוא יוכל לספק אותי 80 ק"מ יום יום (לבסיס ובחזרה) ? או שכדאי ללכת על ה FOREVER ? כאשר העיקרון המנחה הוא חיסכון בדלק. האם ישנם בעיות עם הדגם הזה (נדיר יחסית ל FOREVER) ? אודה על תשובה, אריאל.
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
איך הרכב מבחינת אמינות ועלויות אחזקה בלבד?? אודה אם תוכלו להתייחס לדגם 2000,2000 טורבו ול3000 שנתונים 96-98 תודה רבה
הודעה אחרונה מאת יקיר, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
למישהו/י יש הצעות לרכב 3 דלתות, אוטומטי. שנוסע טוב (לא עגלה ,לא צריך להיות בעל תחנת דלק כדי להחזיק אותו, אמין - טיפולים) בסביבות 30,000 ש"ח. ???הצעות?? נ.ב. אפשר להציע גם ידני אך יש לי עדיפות לאוטומט.
הודעה אחרונה מאת york123, -
-
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מחר אני עושה בדיקה ואם הכל בסדר אז אני קונה
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
שלום, יש לי כמה שאלות. נגיד רכבים ספורטיבים כמו אימפרזה טורבו ואיביזה טורבו, איך אפשר לדעת ללא בדיקת מחשב שהטורבו עדיין עושה את העבודה שלו כמו שצריך? איך אני יודע שממש ישבו באוטו לפי כיבוי המנוע כמה דקות? מה צריך לבדוק ברכבים עם טורבו? האם המנועים האלה נסחטים יותר מהר ממנועים ללא הטורבו? בקיצור מה עדיף, רכב עם טורבו, או רכב ללא טורבו ( כמו קליאו ) ? כן, אני יודע שאלה שאלות מפגרות, אבל אני לא יודע את התשובות להן. תודה.
הודעה אחרונה מאת B-T, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לפורום המכובד, לאחר קריאת המון פורומים ושאלות ושיטוט גם בפורום הזה הגעתי למסקנה שככה"נ זה הפורום הכי מקצועי ולכן אני מקווה שיוכל לענות לי על שאלותי. הבעייה לרב בפורומים שהמון אנשים מבינים, וכל מי שמבין מנסה לעזור גם על מה שלא שאלת ובסוף אתה יוצא יותר מבולבל (זה מה שקרה לי ולכן בחרתי לפרסם עוד מודעה). לכן אני מבקש בבקשה אם אתם רוצים לעזור לי, תענו על מה שאני שואל ואל תמליצו על דברים שלא רלבנטים. ואחרי ההקדמה הפלצנית: אני מחפש רכב בתקציב של 35-40 הרכב ישמש בעיקר לנסיעות בין עירוניות קצרות (לצבא ולאוניברסיטה), אני מחפש רכב קטן ידני ומנוע יותר גדול מ-1000 (כל ה-1000 לא רלבנטי) מה שחשוב לי ברכב זה בסדר הבא: 1. אמינות 2. צריכת דלק טובה מאוד 3. מזגן חזק…
הודעה אחרונה מאת B-T, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
חבר שלי מיתלבט בין אופל אסטרה 00 לבין פורד פוקוס שנת 00... הוא מחפש אוטו משפחתי רגיל בלי שום ביצועים קטלניים וכו' מה יותר טוב? למי יש יותר שוק?
הודעה אחרונה מאת Format1, -
-
פיג'ו 407 1 2
מאת המיינור מסטר-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
האם הייתם ממליצים לי על הרכב??? האם יש סיכו שאני יוכל למצוא פיג'ו 407 יד שנייה או טרייד-אין ולא מהסוכנות?? האם הרכב אמין מיכנית??
הודעה אחרונה מאת המיינור מסטר, -
-
מה דעתכם על שברולט קפריס? 1 2
מאת Guest Go!-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 10.3 אלף צפיות
אוטו חזק, מנוע 5000, אולי חיית דלק, אבל אוטו טוב. האמריקאית הכי יפה שיש, נוחה, כסאות עור, הרבה צעצועים ועוד... והמחיר נע בין 20-30 אלף שקל. נחמד לא? מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת sasi M, -
-
- 1 תגובות
- 6 אלף צפיות
ראיתי שאפשר להשיג דגמים יחסית חדשים (98,99) במחירים נמוכים...
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
חבר'ה מה עדיף? יונדאי אקסנט מודל 2000 מנוע 1500, ידני או סיטרואן קסארה מודל 1999 מנוע 1600, ידני ??
הודעה אחרונה מאת omri75, -
סיאט איביזה
מאת GIMELY- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני עומד לקנות סיאט איביזה אני עדיין לא יודע איזה דגם אבל אני חושב שהSTELLA 1600 סמ"ק 100 כ"ס שנת 2000 נכנסת לתקציב(50 אלף) רציתי לדעת פרטים על המכונית - תצרוכת דלק, מהירות מקסימלית, מחיר ביטוח, מ0 עד 100, ועוד פרטים כאלה רציתי גם לדעת אם המכונית אמינה ושלא תלך כל יום למוסך ואם אתם ממליצים לי על מכונית אחרת בתקציב(50 אלף) משנת 99 ומעלה.. *אני נהג חדש יחסית שנה על הכביש... מעוניין באוטו שיהיה טוב אמין ויפה.. וגם מהיר אם אפשר זה גם יהיה טוב תודה לכל העוזרים וסליחה על הסיפור הארוך
הודעה אחרונה מאת saar5555, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בשטוטי ברחבי הרשת מצאתי את הקישור הבא שבודאי עשוי לעניין מי מהמתעניינים ברכישת רכב: http://www.netaction.co.il/supp.phtml?sup=00372 מנסיון ניתן להוריד עוד קצת אם אתם ממש רציניים, ואין צורך להרשם באתר, אלא אפשר לפנות ישירות לחברה הנזכרת בקישור ולהגיד שאתם באתם בעקבות הפרסום בנטאקשן. להסרת ספק: אינני בעל עניין באף אחת מן החברות הקשורות, וקישור זה מובא לרווחת משתמשי הפורום.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות פיג'ו 106 אבל יש שני סוגים שאני לא יודע מה ההבדל ביניהם xs ו xr מה ההבדל ? תודה על העזרה
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
השאלה היא כזאת: נניח שבנאדם מעוניין לקנות רכב מבנאדם פרטי, בוצעו כל הבדיקות, הוסכם על מחיר ונחתם הסכם מכירה. נקבע כי התשלום יבוצע ע"י צ'ק בנקאי. כשהם מגיעים לדואר מתברר כי מסיבה כלשהי אי אפשר להעביר בעלות, או נניח שבדרך לדואר הרכב עשה תאונה והפך לטוטאל לוס. במצב הזה נשאר הקונה עם צ'ק בנקאי שלא רשום על שמו. מה עושים במקרה הזה? אפשר להחזיר אותו לבנק ולקבל כסף בחזרה?
הודעה אחרונה מאת אמיר מהמרכז, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ובכן, ראיתי היום 626 93'. השאלה המרכזית שלי היא-בעמידה ב-D עם מזגן מרגישים ויברציות\רעידות מכיוון המנוע. עכשיו, דבר כזה היה לנו בקאיה ספיה 96' ונאמר לנו שזוהי בעיה כרונית במודל הזה. השאלה היא, האם ידוע על איזו בעיה כזו במזדה 626 מודל 93' או שזה פשוט איזו תושבת שצריך להחליף? חוץ מזה-האם ה-626 במודלים האלו נחשבת לאמינה כמו אחותה הקטנה? ואחרון חביב-צריכת דלק-האם היא גבוהה משמעותית מחבורת ה-1600? תודה מראש! ומנהלים..את ההודעה שפתחתי על הפאסאט אפשר למחוק..
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום יש לנו(לי ולאמא שלי) יונדאי אקסנט 2002 ששוויה 70000 ש"ח אבא שלי הסכים להחליף את זה באוטו אחר בתנאי שהוא יקבל טרייד באוטו הישן ויוסיף עד 40000 ש"ח הוא רוצה להחליף את האוטו באלנטרה 1.6 יש לנו אפשרות גם להחליף את האוטו באיביזה 1.4 REFERE (מאובזרת) היום עשיתי נסיעת מבחן לאיביזה ביחד עם אמא שלי, והיא טוענת שהאוטו חלש מידי מה אתם אומרים, מה עדיף? נא לפרט הוספתי טבלה קטנה שעשיתי: יונדאי אלנטרה סיאט איביזה מנוע: נפח 1599 1390 כוחות סוס 105.4 75 סל"ד 5800 5000 בטיחות: פגיעה קדמית 38% 75% פגיעה צדדית 78% 78% ציון כולל (כוכבים) 3 4 דלק: נפח מיכל 55 45 צריכה ממוצעת ק/ל 11.4 13.5 ביצועים: 0-100 13 15.6 …
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
-
- 1 תגובות
- 843 צפיות
איך האוטו? יש\היה אותו למישהו מכם? האם הוא יושב הרבה במוסך, חלקים יקרים, איך הוא על הכביש? זה כאמור צריך להיות הרכב הראשון שלי (עוד לא החלטתי על מה ללכת) אני בכוון של הפיאסטה אבל לא בטוח איזה שנה ואיזה מנוע... 95\96 - 1.3\1.4 כמה שאלות..חח מצטער על זה תודה רבההה לעונים
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
יש לי תקציב של 100K לרכב חדש ואחרי כל ההמלצות ונסיעת מבחן מוצלחת החלטתי ללכת על טויוטה יאריס! היה חושב לי שהרכב יהיה ידני, ושיהיו לו 5 דלתות. למרות שהיאריס TS קצת חורגת מהתקציב היא נפסלה כליל בגלל העניין של ה-5 דלתות. אני כנראה עומד להזמין את הרכב בימים הקרובים. לפי מה שראיתי בפורומים השונים כווולם, אבל כווולם חוץ ממני קונים את ה-1.3 האוטומטית , ואם כבר מישהו קונה ידני אז הוא אולך על ה-TS. מה אתם אומרים על ה1.3 הידני? הביצועים שלה מבחינת זריזות לא רעים בכלל וצריכת הדלק מעולה! אני פשוט מפחד ליפול בין הכיסאות מבחינת השוק, כי מי שירצה יאריס ידנית יחפש לרוב בטח את ה-TS. האם לדעתכם תהייה לי בעיה למכור את האוטו בעוד 3-4 שנים? תודה!
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
לאחר חצי שנה כמעט של חיפושים, מצאתי טווינגו 95 ידנית עם 92K. המחירון שלה סביר, מה שיכול להשאיר מצלצלין מועטין לשיפורין. שאלות של לפני: יש לכם איזה מכון בדיקה אמין להמליץ עליו באזור נתניה? למה כדאי לשים לב בפרט בבדיקה? (חוץ משלדה ומערכת קרור). שאלות של אחרי: 1. לעמיתנו האירופים סאנרופים לטווינגו על ימין ועל שמאל. האם ניתן להתקין סאנרוף ברכב כזה ישראלי, שאינו במקור? האם זה חוקי? 2. המנוע. למיטב ידיעתי הטווינגו תבוא עם מנוע 55 כ"ס. האם ניתן להחליף אותו למנוע מיובא של טווינגו 60 כ"ס (נמכר באירופה, וגם בישראל ב-1999 בה העלו את הטווינגו לעולה משום מה). לחלופין- מנוע ה-72 כ"ס 16V הנמכר באירופה? שוב- חוקיות חשובה לי. 3. דיסק- קראתי את השרשור, ולא הצלחתי להכ…
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
כאמור הוא גדול, מאוד. הוא צריך מרווח פנים ויוקרה. שתבינו את הגודל במושבים שלי (רקארו) הוא ישב על הצדדים הבולטים בכיסא . הוא נוסע כיום במרצדס C קלאס והיא קטנה עליו. האוטו לא צריך להיות חדש, להפך הוא רוצה יד שנייה אחרי הנפילה הגדולה של המחיר. המכוניות שהועלו : מרצדס E קלאס קאדילק CTS ניסן מקסימה כל פיסת מידע על המכוניות הנ"ל יתקבל בברכה. * לא להציע ב.מ.וו. יש לו אנטי רציני ליצרן. דניאל.
הודעה אחרונה מאת Astro Power II, -
-
- 1 תגובות
- 906 צפיות
יש לי הצעה-פאסאט 93' 1800 אוטומטית ב-20 אלף+-. השאלות הן: האם היא נחשבת לאמינה? ביצועים סבירים? יחסית לקורולה\323 ושות'.. צריכת דלק?-נורמלית? שוב, בהשוואה ליפניות. מי שיש לו נסיון עם הדגם מוזמן לתרום מידיעותיו!! תודה!
הודעה אחרונה מאת ssc, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן, נואשתי קצת מהרבה מדריכים ברשת שמבטיחים הרבה ומכילים קצת מאד, ואז הגעתי לפורום המצוין הזה... אני מחפש מכונית קומפקטית קטנה, hatchback, בערך משנתון 97- 99. מעבר לדרישות האלה, אני מחפש אוטו שהרבה יותר חשוב לי שיהיה אמין וזול לתיקון מאשר בעל ביצועים גבוהים. אם אפשר לשלב את זה עם נוחות סבירה - מה טוב. אשמח לעצות לקונה מתחיל...
הודעה אחרונה מאת dream-weaver, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
לאחרונה החלתי בחיפושים אחר מגאן קופה שנת 96/7... למרות שמצאתי מספר מכובד של מגאן עם מנוע 2000 למכירה אבי טוען שלרכב לא יהיה שוק כשארצה למכור אותו ושלא כדאי לי להתקרב למנוע ה 2000 אלא ל 1600 בלבד. המלצת אבי כרוכה בטיעונים שיהיה לי גם הרבה יותר קל להחזיק את ה 1600 בגלל הדלק, הטיפולים, בדיקות במוסך וכל החלפים שהוא טוען שעולים הרבה יותר... הייתי רוצה לשמוע חוות דעת וטווח הבדלי מחיר במידה וארצה לקנות את דגם ה 2000 בכל הקשור לחלפים, סחירות וטיפולים. משיכתי לדגם ה 2000 נובעת מכמה סיבות ביניהן: תוספת כ"ס, מגנזיום 16", אבזור פנימי "ספורטיבי", מוט מייצב, שני כריות אויר (ולא אחת?), מחשב דרך. (אודה לעוד סיבות אשר כדאי לי לבחור בדגם ה 2000) תודה מראש, ליאור.
הודעה אחרונה מאת ספיידרמן, -
טויוטה קרינה
מאת mazola-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
שלום רב!!!! מה דעתכם על טויוטה קרינה כרכב משפחתי ? מה צריכת הדלק והאם הוא אמין? האם טיפולים יקרים? והאם הוא מומלץ למשפחה עם 2 ילדים אודה לכם על המידע.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מה עדיף לקנות בהתייחס ל: 1. רמת/איכות הנהיגה (במצב רגיל 60-110 קמ"ש..) 2. צריכת דלק 3. טיפולים/בלאי. * בהנחה שאני עושה 20,000 ק"מ בשנה הרוב בנהיגה בכבישים בין עירוניים (כביש 5/איילון)..(פקקים...). א. פיגו 106 XS אוטומטית 1600 1997 100,000 ק"מ. ב. מיצובישי קולט 1600 אוטומטית 1995 120,000 ק"מ. דעתכם המלומדת... / ניסיונכם, תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת 2fast 4you, -
-
- אחראי פורום
- 34 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
היה לי פיג'ו 205 קולור ליין בעבר אחרי זה סיאט איביזה 94 ממש יפה נראית ספורטיבית... חשבתי עכשיו לקנות ראלי או GTI אבל זה ישחט אותי בדלק!... תנו עצות לגבי מכוניות שנראות ספורטיביות רק שלא יאכלו לי יותר מליטר ל-10 ק"מ בעיר... שיהיה חסכוני - לא בהגזמה אבל שלא יאכל דלק!! שיהיה יציב ולא אוטו זבל... אני יודע על 106 XS איזה עוד? **** הכותרת נערכה **** זה שמכרת את האוטו שלך ביום שישי לא ממש קשור לדרישות שלך מרכבך החדש.
הודעה אחרונה מאת אוהד_מ, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
רנ מגאן קופה 1.6 ידנית. הייתי רוצה לשמוע דעות על הרכב הנ"ל , בעיקר מאנשים שהיה להם כזה. ואני לא מחפש תגובות בסגנון - עדיף 2 ליטר , כי אין לי כסף לא לדגם ולא לדלק. אני לא מחפש רכב משפחתי , אלא רכב יפה עם התנהגות מהנה. תודה מראש !
הודעה אחרונה מאת משה.ש, -
-
מי מחובר 37 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 309 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- avargel
- mikyl
- sperial
- winner
- TomerP
- borsood
- itaysamurai
- ליסינג בצער
- benny-m
- Golf_91
- Liviur
- לירון .ה.