Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7463 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

לאחרונה צצה לי בעיה ברכב...

לפעמים (קרה לי פעמיים השבוע) הרכב בנסיעה פתאום מגמגם וכשאני עוצרת הוא נכבה.

אחר כך שאני מניעה שוב הרכב נוסע בסדר גמור בלי גמגום ולא נכבה..(זה קרה לי פעם שהרכב היה חם ופעם שהוא עוד היה קר)...מה יכולה להיות הבעיה?

תודה

:-)
פורסם
הזרקה? קרבורטור? דגם?
מדובר בפיאט אונו 1400, מודל 96 הזרקה, לאחר החלפת ושיפוץ ראש מנוע!

[ אני שונא להכין שעורי בית במקום אנשים עצלנים, אך הפעם לא יכולתי להתאפק]

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
יתכן שזהו היוניט של ההצתה. זוהי קופסה הצמודה למפלג . צריך לבדוק אצל חשמלאי .
כוונתך למודול, אך במקרה של מודול הרכב נכבה גם לא בעצירה, אלא תוך כדי נסיעה, וניסיון נוסף להניע לא מועיל, אלא רק לאחר שהרכב והמודול מתקררים!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

בפיאט אונו 1400 (הצורה החדשה) אין מודול הצתה שיושב על המפלג אלא דיג'יפלקס שיושב מאחורי המצבר. (הדבר הכסוף הזה עם הצלעות קירור).

נא לבדוק את ההארקה של היחידה (חוט שחור בפלאג שמחבר אותה), ולבדוק את ההתנגדות של צלעות הקירור ביחס למינוס של הרכב. אם ההארקה לקויה, אפשר להוסיף חוט הארקה בנוסף לחוט השחור.

אפשרות נוספת היא חיישן סל"ד (שמודד את סיבובי גלגל התנופה).

ההימור שלי הוא אחד משני אלה.

ברגע שאת מכבה לגמרי את האוטו וממניעה מחדש היחידת דיג'יפלקס הנ"ל מתאפסת.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אצלי היתה בעיה דומה מאד באונו 95 1.4 הזרקה. הענין נבדק בקפדנות במוסך מורשה ולאחר כל הבדיקות התברר שחיישן הסל"ד לא היה תקין. החיישן הוחלף והאונו חזרה לנסוע כמו שעון. אגב, החיישן החלפתו זה סיפור זול למדי (פחות מ-200 ש"ח אם אני זוכר נכון).

פורסם

היי,

לא יצא לי לבדוק עדיין את הרכב,אבל היום כשנסעתי בו נדלקה לי פעמיים הנורה של המצבר(אם זה עוזר למציאת הבעיה יותר..). יש אפשרות לבדוק לבד כיוונים לבעיה?

תודה על העזרה!

פורסם

תופעת ה"גמגום" יכולה לנבוע גם מסיבות פשוטות כמצת (פלאג) מזייף או בריחת ניצוץ מאחד מחוטי המצתים וקשה לאתר זאת כי זאת אינה תקלה קבועה.

לגבי נורת האלטרנטור, האם היא נדלקה בעוצמה מלאה או רק בחצי עוצמה?.

בכל מקרה כדאי לבדוק התקלות ואת טעינת האלטרנטור אצל חשמלאי רכב.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

הנורה לא נדלקה בעוצמה גבוהה והיא דלקה ל20 שניות בערך ..זה קרה לי פעמיים בנסיעה שהיא נדלקה ככה...

פורסם

כנראה שגשר המיישרים (דיודות) הקטן (טריודה) המיועד לכיבוי הנורה ולהזנת וסת המתח מתקלקל רגעית.

כפי שכתבתי קודם, יש לבדוק את טעינת האלטרנטור אצל חשמלאי רכב ואם התוצאות בסדר אז אין חןבה מיידית לתקן זאת (אם כי רצוי כן).

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

היי,

חייבת כמה עצות אחרונות לפני המוסך...

אחרי שהבעיה חלפה לתקופה (הרכב נסע מצויין)..היא חזרה שוב והפעם בצורה משמעותית כול נסיעה ברגע שלא לוחצים על הגז הרכב נכבה..החלה גם אצלי בעיה בסטרטר (הרכב מניע לפעמים רק בניסיון שני או שלישי..)יש רעש של כמו סיבוב חופשי (הסבר קצת בעייתי..)..האם הבעיה שהרכב נכבה קשורה לסטרטר?..

**סטרטר הוחלף לפני כ-5 חודשים בסטרטר משופץ..

תודה על העזרה!!!

פורסם

גלגל השיניים של הסטרטר אינו משתלב עם המנוע ולכן הסטרטר "מחליק". תופעה זאת קיימת בהרבה מקרים עקב אבקת דיסק המצמד שנשחק הנדבקת עם הגריז שעל ציר הסטרטר והופכת לחומר דביק הבולם את תנועת גלגל השיניים. במקרה כזה ניתן לפרק הסטרטר ולנקות את ציר עוגן הסטרטר ולגרזו רק במעט גריז דק וזאת בצעי אצל מי שהחליף הסטרטר (כדי שקצת יתחשב במחיר ואולי יש עדיין אחריות לסטרטר).

אין כל קשר לבעית הסטרטר וחמנוע הרכב שכבה כי הסטרטר פועל רק להנעת המנוע ואח"כ הוא לא פועל כלל.

פורסם

היי,

הייתי היום אצל החשמלאי,הוא לא הצליח לאתר את הבעיה והוא אמר שיכול מאוד להיות שהבעיה היא לא חשמלית...

בכול מקרה פעלתי לפי העצות שקיבלתי כאן בפורום והחלפתי פילטר דלק ופלאגים ..

ושמתי לב לשני דברים האחד שהפלאגים שכביכול הוחלפו במוסך לפני כחודש וחצי כלל לא הוחלפו והם היו במצב ממש רע..

דבר שני..מאחורי וממש צמוד ליחידת הדיגיפלקס ישנם צנורות גומי דקים שמתחברים אחר לשני (תיאור קצת בעייתי..מקווה שזה מובן)שלפי מה שהבנתי כאן חשוב שהם יהיו מחוברים היטב מאחר והם יוצרים וואקום (מקווה שלא טעיתי..) בכול מקרה הצנורות היו ממש רופפים ויבשים לגמרי (וואקום ספק מאוד מאוד אם היה)..החלפתי אותם לחדשים.האם זה יכול להיות גורם הבעיה הצינורות?

בכול מקרה האוטו הניע והרגשתי שלרכב יש יותר כוח...אני כבר בדרך לנסיעה קצת ארוכה שבטוח בה אוכל לדעת בוודאות אם הבעיה נפתרה...

תודה על העזרה!!!

• תוכן חדש...