Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הצעות לשחרור מנוע תפוס?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7485 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, יש לי בעיה שכנראה מוכרת לכולם, המנוע תפוס. ראש המנוע פורק ,לפחות למראית עין הבוכנות שלמות מהן האפשרויות לשחרור המנוע( מנוע מסוג פורד 1100 סמ"ק)

את אותה הבעיה יש לי גם במשאבת הקלאץ שברצוני לשפץ, עשויה מעופרת/אלומיניום שייכת לסוסיתא הבוכנה תפוסה.

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

עבודה:טיוטה 4*4 תחביב:הובי איילנד אדוונצר הדבר האמיתי:ספיטפייר mkIII

פורסם

פרק גם את גל הארכובה והתלתלים

יש סיכוי טוב שהמיסבים ( כסוות ) תפוסות או מחוסר שימון

או אולי נכנס מים למנוע .

גם רינגים יכולים להתפס על הצילינגר , הרבה WD יעזור ,,,, ולתת לו לעדות את העבודה .

בהצחה

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם
פרק גם את גל הארכובה והתלתלים

יש סיכוי טוב שהמיסבים ( כסוות ) תפוסות או מחוסר שימון

או אולי נכנס מים למנוע .

גם רינגים יכולים להתפס על הצילינגר הצילינדר , הרבה WD יעזור ,,,, ולתת לו לעדות לעשות את העבודה .

בהצחה בהצלחה

דרור .

היי דרורצ'יק

מה קורה, היית עייף אתמול?

ברשותך, ניסיתי לעשות קצת הגהה למילותיך . . .

אגב, אני מקווה שבאמת התכוונת לצילינדר ולא ל"ציליגר" :-)

יום טוב - אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

שחרר את המיסבים של הטלטלים ותבדוק ותעבור הלאה למיסבים הראשים

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם

האם אתה בחור סבלני? עליך להגיע למצב אשר בו בלוק המנוע מפורק ומשוחרר מכול החלקים, ובתוכו הבוכנות התפוסות, מחוברות לטלטלים, כמובן. כעת חמם היטב את יציקת הברזל של הבלוק משני הצדדים. עבוד רק על קדח אחד כול פעם. בעזרת קרש ופטיש דפוק בגמר החימום על הבוכנה, לא משנה לאיזה כיוון. חמם שוב וחוזר חלילה. דאג לחמם היטב ולא במקום אחד אלא את כול השטח בצידי הבלוק ולאחריו גם הצד השני. חמם גם מלמעלה ומלמטה את הבלוק כאשר אתה דואג לכוון החום לתוך תעלות מי הקירור. חמם היטב! בשלב הבא (שימון הענינים) כבר לא תוכל לחזור לשלב החימום!

שוב מכות. אם אין לך בעיה להיפרד מהבוכנות לשלום, אתה יכול פשוט לשבור אותן או לקדוח אותן (זהירות על הטלטלים!). לאחר החימום חכה להתקררות העסק ושפוך תערובת של שמן חלודה ונפט לצורך השריה. דאג שהנוזל "יעמוד" בתוך הקדח מספר ימים. לאחר מכן חזור שוב על תהליך הדפיקות. אני שחררתי כך פעם מנוע של טרקטור שעמד שנים בגשם. אמנם השתמשתי גם בקצת חומצת מלח בתערובת ואמרתי ביי ביי לבוכנות, אבל זאת אני לא ממליץ לך ולא אקח אחריות על התהליך...

דרך אגב, WD40 מכיל גם הוא חומצה מלחית.

פורסם

נשמע מפחיד התהליך הזה !

דרור .

האם אתה בחור סבלני? עליך להגיע למצב אשר בו בלוק המנוע מפורק ומשוחרר מכול החלקים, ובתוכו הבוכנות התפוסות, מחוברות לטלטלים, כמובן. כעת חמם היטב את יציקת הברזל של הבלוק משני הצדדים. עבוד רק על קדח אחד כול פעם. בעזרת קרש ופטיש דפוק בגמר החימום על הבוכנה, לא משנה לאיזה כיוון. חמם שוב וחוזר חלילה. דאג לחמם היטב ולא במקום אחד אלא את כול השטח בצידי הבלוק ולאחריו גם הצד השני. חמם גם מלמעלה ומלמטה את הבלוק כאשר אתה דואג לכוון החום לתוך תעלות מי הקירור. חמם היטב! בשלב הבא (שימון הענינים) כבר לא תוכל לחזור לשלב החימום!

שוב מכות. אם אין לך בעיה להיפרד מהבוכנות לשלום, אתה יכול פשוט לשבור אותן או לקדוח אותן (זהירות על הטלטלים!). לאחר החימום חכה להתקררות העסק ושפוך תערובת של שמן חלודה ונפט לצורך השריה. דאג שהנוזל "יעמוד" בתוך הקדח מספר ימים. לאחר מכן חזור שוב על תהליך הדפיקות. אני שחררתי כך פעם מנוע של טרקטור שעמד שנים בגשם. אמנם השתמשתי גם בקצת חומצת מלח בתערובת ואמרתי ביי ביי לבוכנות, אבל זאת אני לא ממליץ לך ולא אקח אחריות על התהליך...

דרך אגב, WD40 מכיל גם הוא חומצה מלחית.

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם
... עבוד רק על קדח אחד כול פעם. בעזרת קרש ופטיש דפוק בגמר החימום על הבוכנה, לא משנה לאיזה כיוון. חמם שוב וחוזר חלילה. דאג לחמם היטב ולא במקום אחד אלא את כול השטח בצידי הבלוק ולאחריו גם הצד השני. חמם גם מלמעלה ומלמטה...
[

משנה ועוד איך לאיזה כיוון... אם אתה דופק את הבוכנות למלאה (כיוון עבודה) אתה מסתכן בלתקוע את הבוכנה עוד יותר בצילינדר (פאק, כבר כמעט כתבתי צילינגר, אבי אתה משפיע עליי לרעה...) ואפילו בלהרוס את הבלוק מנוע.[

העיצה שלי היא הרכב WD ולתת לו זמן לעבוד (לפחות כמה ימים) .ואז אם מפתח ראצ'ט נעול, לנסות לסובב את הפולי של הקראנק (לשני הכיוונים) עד שתרגיש תזוזה (כמובן חשוב לא להגזים עם הכח שמפעילים על הפולי)

ושיהיה בהצלחה, ואני לא לוקח אחריות במקרה שתחליט להישתמש בשיטה ותדפוק משהו.

דווח על התוצאות,

דימה.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם
[

משנה ועוד איך לאיזה כיוון... אם אתה דופק את הבוכנות למלאה (כיוון עבודה) אתה מסתכן בלתקוע את הבוכנה עוד יותר בצילינדר (פאק, כבר כמעט כתבתי צילינגר, אבי אתה משפיע עליי לרעה...)דימה.

אני שמח שאני משפיע על מישהו, אבל מה אשמתי הפעם?

לא אני כתבתי צילינגר . . .

שבוע טוב - אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם
[

משנה ועוד איך לאיזה כיוון... אם אתה דופק את הבוכנות למלאה (כיוון עבודה) אתה מסתכן בלתקוע את הבוכנה עוד יותר בצילינדר (פאק, כבר כמעט כתבתי צילינגר, אבי אתה משפיע עליי לרעה...) ואפילו בלהרוס את הבלוק מנוע. קודם כול, בטח התכוונת "למעלה" וחוץ מזה, אם כבר אז התכוונת ל"למטה"... משום שהחלק העליון תמיד רחב יותר מאשר התחתון, במנוע משומש, כך שיותר סיכויים לתפיסה יש למטה. אבל זה בעצם לא משנה: מדובר במנוע תפוס, החימום יגדיל במקצת את הדפנות ואולי יעזור לשחרר חלודה וליכלוך ולא ממש משנה לאיזה כיוון תדפוק. הרי יהיו בוכנות שתפוסות בנקודה המתה העליונה, יהיו כאלה באמצע מהלך העבודה ויהיו כאלה שימצאו למטה. העיקר להגיע לתזוזה כלשהי איתן או לוותר עליהן מראש ואז הענינים יותר קלים ופשוט נוכל להרשות לעצמנו להרוס אותן.

העיצה שלי היא הרכב WD ולתת לו זמן לעבוד (לפחות כמה ימים) .ואז אם מפתח ראצ'ט נעול, לנסות לסובב את הפולי של הקראנק (לשני הכיוונים) עד שתרגיש תזוזה (כמובן חשוב לא להגזים עם הכח שמפעילים על הפולי) מניסיון, הרבה מאד כוח (מומנט) הולך לאיבוד בשרשרת ה"תמסורת" שתיארת, כלומר יש לנו כאן ראצ'ט, פולי וקראנק. יותר אפקטיבי לדפוק באימפאקט חזק וחד על הבוכנה.

פורסם
[

משנה ועוד איך לאיזה כיוון... אם אתה דופק את הבוכנות למלאה (כיוון עבודה) אתה מסתכן בלתקוע את הבוכנה עוד יותר בצילינדר (פאק, כבר כמעט כתבתי צילינגר, אבי אתה משפיע עליי לרעה...) ואפילו בלהרוס את הבלוק מנוע. קודם כול, בטח התכוונת "למעלה" וחוץ מזה, אם כבר אז התכוונת ל"למטה"... משום שהחלק העליון תמיד רחב יותר מאשר התחתון, במנוע משומש, כך שיותר סיכויים לתפיסה יש למטה. אבל זה בעצם לא משנה: מדובר במנוע תפוס, החימום יגדיל במקצת את הדפנות ואולי יעזור לשחרר חלודה וליכלוך ולא ממש משנה לאיזה כיוון תדפוק. הרי יהיו בוכנות שתפוסות בנקודה המתה העליונה, יהיו כאלה באמצע מהלך העבודה ויהיו כאלה שימצאו למטה. העיקר להגיע לתזוזה כלשהי איתן או לוותר עליהן מראש ואז הענינים יותר קלים ופשוט נוכל להרשות לעצמנו להרוס אותן.

העיצה שלי היא הרכב WD ולתת לו זמן לעבוד (לפחות כמה ימים) .ואז אם מפתח ראצ'ט נעול, לנסות לסובב את הפולי של הקראנק (לשני הכיוונים) עד שתרגיש תזוזה (כמובן חשוב לא להגזים עם הכח שמפעילים על הפולי) מניסיון, הרבה מאד כוח (מומנט) הולך לאיבוד בשרשרת ה"תמסורת" שתיארת, כלומר יש לנו כאן ראצ'ט, פולי וקראנק. יותר אפקטיבי לדפוק באימפאקט חזק וחד על הבוכנה.

• תוכן חדש...