Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלת מים ירוקים מוזרה(?)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי 205 לפני כשבועיים וכנראה שלא בדקתי מים כמו שצריך. או יותר נכון שכחתי

:|

בכל מקרה כרגע המיכל מרוקן ומלוכלך מאוד, ונדמה לי שלא נותרו בו מים כלל. האם יש דרך לבדוק במה מולא המיכל לפני כן? האם פירוק של המיכל וניקויו מומלץ לבחור מתחיל שכמותי או שכדי לגשת למוסך?

בתודה

אבי

:shock:פג'ו 205 ג'ונייייר 3 דלתות - אספנות בשנת 2021 :shock:
פורסם

אם יש עדיין נוזל במערכת... אתה יכול לפתוח ברז רדיאטור תחתון/אחד הצינורות התחתונים מהרדיאטור ממש קצת כדי לראות מה נוזל לך משם מים חלודים או מים ירוקים/אדומים.

כמו כן אם המיכל של המים ממש מלוכלך בחלודה וגיפה חומה אז ככל הנראה מדובר במים רגילים.

אם אתה רוצה לפרק את המיכל ממש לא בעיה!

תפרק חופשי רק תדאג שהצינורות יהיו כלפי מעלה כשהם מפורקים כדי שלא יצאו לך המים מהמערכת.

תנקה, תחזיר ואל תשכח להוציא מאויר מהמערכת בסוף למקרה שיחדור.

• אחראי פורום
פורסם

אם כבר המערכת ריקה - תנצל את זה לניקוי יסודי של הרדיאטור.

נכון שזה חשוב איך טיפלו עד שקנית , אבל יותר חשוב זה איך אתה

תטפל מהיום. תעשה ניקוי רציני , תחליף צינורות עייפים ותמלא נוזל איכותי.

עד כמה שאני זוכר - הראשים בפיז'ו רגישים מאוד למים רגילים. שים לב!

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

תודה לכם

1.

איך אני עושה ניקוי רדיאטור ? בלחץ? תוכלו לפרט יותר? ואיך מרוקנים אוויר?

2.

במקרה ומולאו מים רגילים ברכב (נושא שנמרח כבר במאות שרשורים) האם כדאי למלא רגילים או ירוקים

ו3.

שאלת השאלות! - כרגע המיכל ריק לחלוטין ואני חייב לנסוע לעבודה. למלא או לנסוע ולחכות לניקוי רדיאטיור רציני!?

בתודה

אבי

• אחראי פורום
פורסם

1.היום הרדיאטור שלי עבר ניקוי - במוסך. אני לא יודע את התהליך

וחבל שלא נשארתי לראות.

2.בוודאות ירוקים! אם מולאו רגילים בקביעות תתפלל שהמצב לא קריטי.

בכל אופן תתחיל דרך חדשה עם טיפול טוב ולא חאפר.

3.אם אתה ממש חייב...

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

תקרא את השרשור המצורף, שים לב שהוא כתוב בסדר הפוך (הוא נכתב כתגובה לשאלות שנשאלו).

מוסבר שם בפירוט איך מבצעים את כל התהליך של ריקון,ניקוי ומילוי מי קירור ב- 205.

בהצלחה.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=80854

205 1400 כחולה (כבר לא) - עכשיו.... שברולט אוואו - וחזרנו לפיז'ו, 206 xs - ושוב האוואו...וגטס (למה מכרתי את ה - 205???)

פורסם

החלטתי לנסוע לעבודה ללא מים - מחשבה מוזרה קצת שאני חושב על זה

למרות כל רצונותי אני חושב שאשאר עם מים רגילים. הכמות המדהימה של האנשים שהשתמשו בירוקים אחרי רגילים ולאחר מכן שילמו בנזילות ופריצות אין ספור הפתיעה אותי, שלא לדבר על כל חדירות המים לשמן. ישמור האל!

ולגבי ניקוי הרדיאטור, כמה שזה נשמע עלוב, אבל כנראה לא צברתי מספיק נסיון שיאפשר לברכי להפסיק להתפוקק למול הרדיאטור. והלכלוך נותר בעינו כרגע... אם מישהו מוכן לעזור בפירוט נוסף אני אשמח.

ובכל זאת... נדמה לי כי זה הזמן למלא מים, עם לכלוך או בלי, לפני שהמנוע יעוף לבורא.

פורסם

למרות כל רצונותי אני חושב שאשאר עם מים רגילים. הכמות המדהימה של האנשים שהשתמשו בירוקים אחרי רגילים ולאחר מכן שילמו בנזילות ופריצות אין ספור הפתיעה אותי, שלא לדבר על כל חדירות המים לשמן. ישמור האל!

היי,

החלטה שגוייה !

במידה ואתה גר באיזור ת"א-ר"ג אשמח לייעץ לך מנסיוני.

אתה פשוט דוחה את הקץ של המנוע שלך.

קרא את המידע המצורף,קנה נוזל קירור איכותי של פז'ו וגש לעבודה.

מצורף קובץ הסבר מתוך הספרות של HAYNES כיצד לטפל במערכת הקירור של 205 מודל עד שנת 95.

Pages from Haynes Manuals - Peugeot 205 Service And Repair Manual (83-95).pdf

איזה כייף לי :)

פורסם
החלטתי לנסוע לעבודה ללא מים - מחשבה מוזרה קצת שאני חושב על זה

ובכל זאת... נדמה לי כי זה הזמן למלא מים, עם לכלוך או בלי, לפני שהמנוע יעוף לבורא.

נסעת לעבודה בלי מים?! כמה ק"מ הרכב נסע ללא מים? :shock: :shock:

ואתה בטוח שהמנוע כבר לא "עף לבורא"?

פורסם

על כמה מקרים של נזילות אחרי החלפת ירוקים במי ברז שמעת?אני שמעתי פה רק על בחור בשם רונן ,ועוד אחד שנדמה לי שהגיב בשרשור הזה ונתן קישור.

אצלי גם יש מים במצב חלודה(205) לא ברור אם היו פעם ירוקים או תערובת של מי ברז, בכל מקרה ,אם יש כאן מומחה למערכת קירור שיכול לעזור לפותח השרשור וגם לי בשאלה :

מה אמור לעשות מי שיש אצלו במערכת מי ברז או מים מאד ישנים?

יש אפשרות להחליף רק חלק מהמים, או נוזל מיוחד בשביל מערכות מוזנחות ,שלא פותח סתימות?

תודה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

עדיף להחליף מים גם אם יש סכנה שיפתחו סתימות ואת זה אני ממליץ אחרי שנפתחה לי סתימה והיתה דליפה של שמן למים.

מערכת שבה יש מי ברז תפתח קורוזיה והמעברים במנוע וברדיאטור יכולים להיסתם או להיפרץ והנזק יגדל.

ככול שהנושא יטופל יותר מהר ככה הסיכוי לבעיות במערכת קטן.

בקשר למים ירוקים ההמלצה שלי זה לא "להשתגע" וללכת לקנות את ההכי יקר אלה לקנות מי קירור ממוסך של פיז'ו ולא להסתבך עם מים שאולי לא מתאימים כ"כ למנוע.

אפשר לעשות מפגש החלפת מי קירור ל- 205 :-)

205 1400 כחולה (כבר לא) - עכשיו.... שברולט אוואו - וחזרנו לפיז'ו, 206 xs - ושוב האוואו...וגטס (למה מכרתי את ה - 205???)

פורסם

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=80937&highlight=%E9%F8%E5%F7%E9%ED

זהו שרשור עם הוכחות חיות גבי הנזיליות, לא שאני בא כאן נגד מישהו, אבל נראה לי מלחיץ כפי שמר צביקה אמר בשרשור שהחלפה לירוקים יכולה להעיר "שדים רדומים" אך גם יכול לא לקרות כלום. כל חיי הרכב מולאו בו מי ברז. בטוח שלאחר מילוי וניקוי יופיעו נזילות ואולי גם נזק גדול יותר שאין בכיסי לספוג.

אם למישהו יש להגיב על כך אני יותר מאשמח לקבל את הדעה ההפוכה.

פורסם

ידידי היקר,

התשובות שקיבלת הם אחרי קריאה של האשכול הקודם גם ממני ובטוח גם מהאחרים.

הכדור בידייך.

אני ממליץ כן.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...