Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול בפיאט אונו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן שוב !

אחרי שקיבלתי מענה (המון תודה למי שרטח לעזור !) על השאלה הקודמת בנוגע לשעון סל"ד ואחרי שחפרתי באוטו קצת היום, הגעתי לכמה מסקנות בנוע לתהליכים שאני אאלץ לעבור.

קודם כל, המטרה שלי היא להחזיר את הרכב, שהוזנח במשך שנים רבות, למצב קרוב כמה שאפשר למצבו האוריגינלי ואולי מעט יותר טוב מזה. אני לא מעוניין בהגדלת הכ"ס שלו או שיפור ביצועים וכאלה, פשוט מרוב הזנחה הוא נראה מרגיש ומתפקד בצורה גרועה בהרבה ממה שאמור להיות, וחבל. כתוצאה מחוסר הטיפול הזה אבא שלי מבזבז סכומים מיותרים של כסף על תיקונים קטנים בתכיפות די גבוהה, וחוץ מזה אני גם די דואג לבטיחות שלו כי הוא מאלה שלא יטרחו לדאוג לתקן תקלה גם אם היא מורידה בצורה ניכרת את הבטיחות ברכב.

מדובר, אגב, בפיאט אונו 45 כ"ס משנת 92. רכב "5 דלתות", 4 הילוכים ידני, האונו הכי פשוטה בלי שום פיצ'רים.

את הטיפול באקסטריור החלטתי להשאיר לסוף - זה פחות חשוב וזה לוקח הרבה זמן, לא בראש הרשימה כרגע.

מבחינת טיפול באינטריור אני די מסודר - צריך לתקן מנעול בדלת אחת שנפתח רק מבפנים, אני רוצה להחליף את השטיח שעעל התקרה, לנקות את משטחי הפלסטיק, להתקין מצת וכו' - דברים מינוריים שאני יכול להסתדר איתם

ועכשיו לחלק החשוב ביותר - החלק התפעולי של הרכב. המנוע, הבלמים, הגיר וכו'.

יש לי ידע מסוים ודי בסיסי בנוגע לפעולת המנוע, על מה אחראים החלקים השונים וכאלה. אני ידוע שמדובר במקרה שלי במנוע 4 בוכנות, על אספקת הדלק אחראי קרבורטור, יש רדיאטור חדש שהותקן לפני כשבוע כי בקודם נסדק המיכל... בקיצור אני לא לגמרי ברו בנוגע אךי שכל העסק עובד, ויש לי גם חוש טכני סביר אז אני חושב שאני אוכל להסתדר עם המשימה.

השאלות שלי הן כאלו:

1. היכן ניתן להשיג מידע מפורט בנוגע לדגם המדובר ? עשיתי פה בפורום חיפוש וישבתי כמה שעות בגוגל אך ללא תוצאות. אני מחפש סכמות של המנוע, פרוט החלקים השונים, כל מידע שאפשר בעצם לדלות על הדגם הנ"ל כדי שאני אוכל להבין טוב יותר בדיוק על מה ואיך לעבוד

2. האם ידועות בעיות מסוימות ברכב הזה שכדאי שאטפל בהן בראשונה ? בעיות שחוזרות על עצמן שכדאי לבדוק ?

3. בנוגע לבטיחות, למען האמת אין לי שמץ של מושג איך בדיוק בודקים דברים כמו הבלמים והמתלים, בלי לנסות אותם במצבים קיצוניים. איך לבדוק שהנוזל בבלמים והפדים במצב תקין למשל ? בכלליות מה סדר החשיבות כשצריך להעביר בדיקה של המערכות השונות ברכב כדי להבטיח שהוא באמת בטוח לנהיגה ומתפקד כראוי ?

4. האם יש סדר עדיפויות מסוים שבו כדאי לעבוד על המנוע, כלומר בהנחה שכל החלקים בו היו במצב "על הפנים", מאיפה להתחיל את העבודה ? אני ידוע שכל הצנרת במנוע לגמרי על הפנים, מלא גומי שנחשל כבר מזמן ודורש תיקון, די בטוח שלא מעט מהמגעים כבר מזמן נתנו את נשמתם לקורוזיה, המנוע בגלל נראה נורא מלוכלך ואפילו הורדתי משם גוש של נייאר טואלט שנדבק ביחד עם כל הלכלוך למנוע :S - אתם מתארים לעצמכם באיזה מצב נוראי.. .זה נראה כמו בלאגן אחד גדול ומפויח !

5. האם בכלל שווה לי להתחיל להתעסק עם זה, ולחפש חלקים חדשים כדי לנסות ולאט לאט להחזיר אותו למצב הגון או שפרויקט כזה הוא מעבר ליכולתי (בהתחשב בזה שאין לי שום נסיון במכונאות רכב, נסיון קצרצר ביותר בנהיגה... )

ואוו, יצא ממשך ארוך. אני נורא מתנצל על טעויות הקלדה אפשריות או אם חלק ממה שאמרתי היה מיותר או לא ברור, אשמח בכלליות לקבל כל מידע שיכול לכוון אותי לעבר השגת המטרה.

תודה לכולכם מראש ושיהיה ספ"ש מעולה !

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

1. ישנו ספר היינס לפיאט אונו (HAYNES), שניתן לקנות דרך האתר שלהם, או להוריד מהאינטרנט. צור קשר בה"פ או דרך האייסיקיו. הספר מפרט לגבי רכיבים, כל מיני טיפולים ומדריך כיצד לבצע טיפולים וכ"ו.

2. לפיאט אונו יש לפעמים נטיות להתחמם. בדוק נוזל קירור, מערכת קירור (וונטות, תרמוסטט והאם היוניט תקין) וכל מה שקשור בכך (רדיאטור כתבת שהחלפת). לגבי עוד בעיות נחכה לשאר האנשים בפורום.

לגבי כל השאר אני חושב שחלק אני יודע אבל אני לא בטוח בידע שלי ואני לא רוצה להטעות אותך סתם.

פליקס

ROOONEEYY

פורסם

יש לי ספר היינס לפיאט אונו שאתה מוזמן לשאול. אני גר בהרצליה ואתה מוזמן לפנות אלי בה"פ.

לגבי הצנרת, אתה מדבר על צנרת הדלק? צנרת המים?

בגדול כדאי לך להתחיל מהחלפת שמנים רגילה, החלפת פלאגים, ופילטר אוויר, דלק ושמן.

ברקסים צריך גם לבדוק, וגם טיימינג.

תבדוק גם כבלי הצתה ושהמפלג לא סדוק.

חפש נזילות מים, ורצועות יבשות / אכולות / שחוקות וכו'.

אתה מוזמן להתחיל לשאול שאלות יותר ספציפיות :).

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תוכן חדש...