Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצבר

אייל
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כידוע למי שהיה אתמול במפגש, הפולו עשתה את הפאדיחה - הלך מצבר.

רציתי לדעת איזה מצבר מומלץ , של איזו חברה , ואיפה אפשר לקנות בזול

(אני מדבר על חדש כמובן)

בנוסף , מכיוון שספר הרכב לא נמצא לידי כרגע, אני אשמח לדעת אם מישהו

יודע מצבר של כמה אמפר צריך בפולקסווגן פולו (שנת 97).

בתודה

אייל.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

שימו לב, השנה היא 2005

הצלחתי לסחוב עם אותו מצבר עד עכשיו , רק עם הוספת מים שהיו חסרים והטענה עם ספק חיצוני.

אך השאלה נשארת אותו הדבר.

מישהו יודע כמה אמפר שעה צריך ? על המצבר שיש לי כרגע לא רשום כלום.

ספר הרכב מספר הרבה מאוד דברים לא חיוניים , אבל דברים כמו סוג מצבר, סוג שמן גיר וכו' לא קיימים שם.

נ.ב. אם מישהו רכש לאחרונה מצבר טוב במחיר משתלם הוא מוזמן לעדכן היכן וכמה.

תודה

אייל.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
שימו לב, השנה היא 2005

גדול!!!

תחליף למצבר מהסוג שיש אצלך... אלא אם גם זה לא כתוב עליו...

הניסיון שלי אמנם לא גדול במצברים, אבל אני מרוצה משנפ.

dirty old man

need love too

פורסם

עדכון למעוניינים.

למרות שרשום באתרי היצרנים השונים 45Ah , מסתבר שבארץ קיימת הוראה לשים 55Ah בשל תנאי האקלים הקיצוניים לעומת אירופה.

נרכש מצבר TUDOR (המכונה SPARK) באוטו דיפו , בעלות של 300 ש"ח, אחריות לשנה והרכבה חינם (למרות שהייתי צריך לבקש מהם שיעשו בדיקת טעינה, להסביר להם איך מפרקים קוטב בלי לשרוט את כל המצבר ולהתחנן שישימו קצת גריז על המגעים של החדש) .

הבא בתור במדרגות המחיר : מצבר VARTA ב450 ש"ח , ואחריו שנפ בעוד איזה 100 ש"ח...

לדעתי הפרש של 50 אחוז לא שווה רכישת מצבר למרות שהוא ללא טיפול (מבוסס ג'ל).

מה עוד שמסתבר שעם הרכב מגיע TUDOR מקורי (מיוצר בספרד דרך אגב כמו הפולו ).

חוץ מהמצבר רוב המחירים שם מטורפים לחלוטין !

(וגם המצבר נמכר לכאורה ב50 אחוז הנחה שאתם יודעים מה היא שווה...)

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
למרות שרשום באתרי היצרנים השונים 45Ah , מסתבר שבארץ קיימת הוראה לשים 55Ah בשל תנאי האקלים הקיצוניים לעומת אירופה.
אייל, ראשית, תתחדש!:wink:

והאם תוכל להסביר לי מדוע תנאי האקלים משפיעים על דרישת קיבול המצבר?

הרי מצבר של 55Ah יפרוק זרם של אמפר אחד במשך 55 שעות, בעוד שהשני יעשה זאת ב45 שעות.

אך מה הקשר בין כך לבין תנאי האקלים?

תודה!

לילה טוב,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

שחף, הקיבול הוא למצבר חדש בתנאי מעבדה. למעשה טמפרטורות עבודה ואופן טעינה פריקה משפיעים בצורה משמעותית על אורך החיים ועל הקיבול של המצבר.

אייל : קניתי מצבר כזה (TUDOR...ב-300 ש"ח באוטודיפו) והוא לא על בסיס ג'ל. פתחתי אותו אחרי שנה של שימוש ובדקתי גובה הנוזל. לא כתוב (לא על המצבר שלי) שהמצבר לא דורש טיפול.

פורסם

Mouse, תודה על ההסבר!!

לא ידעתי שתנאי האקלים משפיעים עד כדי כך על המצבר שיש הוראה לקנות מצבר שקיבולו גדול מהמומלץ ע"י היצרנים.

לילה טוב,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

אייל,

קנית מצבר טוב במחיר טוב.

(היה לנו כזה באיביזה הקודמת...). החזיק מעמד 3 שנים (ללא שום "טיפול", ונראה לי שכשאני שמתי מים הוא נדפק...).

תתחדש.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
שחף, הקיבול הוא למצבר חדש בתנאי מעבדה. למעשה טמפרטורות עבודה ואופן טעינה פריקה משפיעים בצורה משמעותית על אורך החיים ועל הקיבול של המצבר.

אייל : קניתי מצבר כזה (TUDOR...ב-300 ש"ח באוטודיפו) והוא לא על בסיס ג'ל. פתחתי אותו אחרי שנה של שימוש ובדקתי גובה הנוזל. לא כתוב (לא על המצבר שלי) שהמצבר לא דורש טיפול.

ה VARTA הוא זה עם ה ג'ל.

מה שאמרתי זה שבשביל לומר לחבר'ה שיש לי מצבר עם ג'ל , לא שווה לשלם 50 אחוז יותר :-P

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אכן. בנוסף לזה חשוב לציין שחלק מהיצרנים המשווקים דגמים בהם יש בעיה של חום חזק בצמוד למצבר - פשוט עוטפים את 2 דפנות המצבר החשופות לצד המנוע בחומר מבודד - ובא לציון גואל.

לא כולם עושים את זה כשצריך - לכן ישנם דגמים בהם המצברים מתכלים מהר יותר עקב בלאי מואץ בגלל החום.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...