Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7595 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכון, אחרי קניית המערכת עשינו רק חצי עבודה.

השלב השני הוא התאמת הסאונד לאוזן "האודיופילית" שלנו, דבר שלוקח לפעמים יותר זמן מאשר בחירת כל הרכיבים והרכבתם.

אני שמעתי עם הדיסק של J. Viewz את ההיבריד אוביישן והקיקר והתרשמתי שהקיקר נשמעו טוב יותר.

עם איזו מוזיקה אתם מכוונים את המערכת?

Hu: Alpine 9855R / Amp: JBL GTO75.4 / Compnenets: Kicker K65.2 / Sub: Planet Audio M2-P212

פורסם

כיוון נכון של מערכת צריך להתבצע עם המוזיקה שהבן אדם שומע ברכב.

אין טעם בלכוון מערכת עם נגיד אינפקטד משרום כשהבן אדם שומע ג'אז...

אני אישית את כל המערכת שכיילתי בצורה רצינית כיילתי עם דיסקי בדיקה+ להקה שאני מכיר

את הסאונד שלה בצורה שטוחה דרך מוניטורים שנותנים צליל שטוח+ מערכות אודיו לבית גם ב100K ש"ח... PINK FLOYD.

במיוחד האלבום שלהם DARK SIDE OF THE MOON ולכיוון במה

אני אוהב לעבוד עם האלבום הופעה חיה שלהם PULSE CD1+2 ...

ההתרשמות האישית שלי היא שמערכת שכיילתי עם המוזיקה הזו

(ד"א, אני מדבר על כיווני גיינים חיתוכים ופאזות, חס וחלילה כיווני אקולייזר, זה חייב להעשות עם המוזיקה

שהבן אדם שומע ברכב, אני מעדיף באופן גורף FLAT אבל זה לא תמיד מתאים לכל הרכבים)

מסוגלת לתפקד עם מגוון סיגנונות שונים של מוזיקה.

Race Smart

פורסם

יותם , יפה שלקחת את העצה שלי והלכת לשמוע קצת מוניטורים , ואני אתן את הדעה שלי בענין , ויותם יסלח לי כי אני לא תומך באותה דעה.

סאונד פלאט והענות שטוחה היא דבר די מחורבן ( לדעתי! ).

יותם , אני גם אשמח לדעת איזה מוניטורים עם איזה מגבר.

והכי חשוב , באיזה סטאפ היה מחובר הנגן עצמו.

זה טוב ויפה בתיאוריה , אבל אף אחד לא באמת יהנה לשמוע כמו מזוג מוניטורים אצלו ברכב , אנשים רוצים לשמוע מה שהאוזן שלהם אוהבת , ולרוב זה הסאונד עם מידה מסוימת של רוורב וקורוס , ולכן יש גם העדפה מסוימת בסטיראו ביתי ובמוסיקה לאפליקציות מבוססות שפורפרות לדוגמא. מי שלא מאמין לי וחושב שהרמקולים שלו בבית באמת מוציאים סאונד דומה למוניטורים או "הענות שטוחה" מוזמן לקפוץ לאולפן הקרוב אליו / חנות ציוד נגינה רצינית הקרובה אליו , להביא דיסק שהוא מכיר מושלם , לשבת 10 דקות ולהקשיב, התוצאה תפתיע רבים.

בלי להכנס יותר מדי לתיאוריה כי היא לגמרי מיותרת לדעתי.

כיוון צריך להעשות בעיקר לפי מוסיקה שאתה אוהב בצורה הנקיה ביותר ( דיסק מקורי בלבד! ) והשלמה עם דיסק תדרים לראות שאף תדר לא נחתך או יוצא נמוך / גבוהה בצורה מיוחדת מהאחרים.

שאלת איזה מוסיקה?

מטעמי יש כמה דיסקים שאני לוקח איתי פקל כשאני מכוון את המערכת שלי.

GARBAGE VER 2

MUTTER של רמשטיין

( שני אלו מכסים גיטרות ועומסים בריאים :smile: )

DEATH BY STEREO ( העדפה אישית - בדיסק הראשון יש המון קטעים שאפשר לשמוע איך הגיטרה יוצאת בדיסטורשן , מה שחשוב לי )

AXEL FOULY ב192 מקודד מושלם

ומשינה - האוסף.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מסכים ותומך בליביו על הדיסקים לשמיעה בכיוון מערכת, במיוחד גרבאג' ומשינה.

יש בהם סאונד שמכסה הרבה תחומי תדרים כדי לקבל את הסאונד שלך.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

הופעות חיות לכיווני סאב ובמתיות, ביחוד אם נאי יודע איך "נראת" ההופעה ואיפה כל דבר צריך להיות.

במילים אחרות, היהודים או alice in chains (unplugged.

גימי הנדריקס לכיוון הגבוהים ובחלק מה סולואים בודק חירחורים ורעשים של רעידות מאזור הדלת.

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם

שככתם לבדוק "סיבילנס" - sibilance, כל העיות עם ה"שששש" "ססססס" "שטס" במיוחד עם קולות נשיים.

כדי לבדוק את זה צריכים דיסקים של דידו, נורה ג'ונס, דיאנה קראל וכדומה.

וצריך גם דיסק ג'אז טוב כדי לבדוק את "ניגון" ו"המוזקליות" של הצלילים הנמוכים כדי לשמוע אם הם לא מרוחים מידי.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

שחורה +האוס +פסיכאנדלי.

אצלי הכיוונים משתנים מסיגנון לסיגנון . כל פעם שאני מחליף סיגנון אני מכוון ומכייל את הפאנל מחדש[כיוונים במגבר נישארים תמיד קבוע.]

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

ליביו, בחייאת ראבק, תקרא מה כתבתי:

בצורה שטוחה דרך מוניטורים שנותנים צליל שטוח+ מערכות אודיו לבית גם ב100K .
מערכות אודיו לבית לא נותנות צליל שטוח ליביו.

מוניטורים נותנים את הצליל כמו שהוא צריך להיות. ולפי זה הכיוון של התמונה באוטו.

מערכות אודיו לבית נותנות צליל הקפי (כמובן תלוי בהתקנה אבל מדובר כאן על התקנה נכונה)

אם אתה חושב שסאונד פלאט זה חרא, אז סבבה. אבל לדעתי אפשר להגיע באמצעות

כיוונים נכונים ובנייה נכונה ככה שהדרייברים שלך ינגנו נקי וטוב בלי כיווני אקוולייזר, הכל תלוי ברמת

האקולייזר, משחק שלי באקולייזר של הפיוניר העלוב שלי יניב תוצאות גרועות ולעומת זאת באלפיין

זה כבר יותר מדויק ונכון, ועדיין, לדעתי עדיף FLAT. ז"א כמו במערכת אודיו לבית שלוקחת מגבר

עם SOURCE UNIT כמו CD נגיד ומוציא לרמקולים, נקי, בלי אקולייזר.

Race Smart

פורסם

קראתי , אתה עדיין לא מדייק , מערכת ביתית למוסיקה , בצורה הקלאסית תתן עדיין 2 ערוצים , למערכת מושקעת יהיה גם סאב נפרד ( ויש אי הסכמות אלו ואחרות בנושא הזה ) , מכיוון שככה הוקלט הצליל , אנחנו לא מדברים על מערכות קולנוע.

מוניטורים נותנים את הצליל הכי שטוח שיש , זה לא סאונד שמתאים לרוב לשמיעה מבחינת נוחות ו"כיף" , אין מה לעשות , מערכות ביתיות נותנות צליל סטיראו , לא הקפי.

בקשר לאקווליזר , אם יש לך בעיה עם שלך , תביא אחד חיצוני , כבר דשנו בנושא הזה ואמרתי לך את הAGENDA שלי בנושא.

סאונד FLAT אתה תגלה שקשה מאוד להוציא ממערכת שהיא TAILORED ברכיבים שלה ככה שלא כל רכיב מכוון לעבוד בדיוק עם האחר והנפחים והמיקומים מאוד משתנים מרכב לרכב, וזה ההבדל שנותן לך את היכולת בבית לעבוד עם POWER AMP טוב , CD איכותי ומדויק וסוג רמקולים מסוים.

עדיין לא ענית לי באיזה סטאפ שמעת את מוניטורים ואיזה.

מאוד מסקרן אותי.

לבחור שענה על sibilance , אתה צודק , ושכחתי באמת להזכיר Mother earth של WITHIN TEMPTATION , למרות שתגלה שגם לגיטרות עם דיסטורשן מסוים ( קטעים מסויימים של AFI לדוגמא ) קל מאוד להציא לשמוע אם יש עיוות בתדרים האלו.

בקשר לנגינה בצלילים נמוכים זה די נבדק בדיסקים הנ"ל.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

סחתיין שיבי...

ALICE IN CHAINS -UNPLUGGED

NORAH JONES - STRANGE TRANSMISSIONS

משינה האוסף, לדעתי ההקלטה הטובה ביותר של מוזיקה ישראלית

ליביור ויותם, מוניטורים הם הפתרון הקל. כי רובם לא יכולים לרדת מתחת 60 הרץ, ולא בנויים לכך.

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם
קראתי , אתה עדיין לא מדייק , מערכת ביתית למוסיקה , בצורה הקלאסית תתן עדיין 2 ערוצים , למערכת מושקעת יהיה גם סאב נפרד ( ויש אי הסכמות אלו ואחרות בנושא הזה ) , מכיוון שככה הוקלט הצליל , אנחנו לא מדברים על מערכות קולנוע.

מוניטורים נותנים את הצליל הכי שטוח שיש , זה לא סאונד שמתאים לרוב לשמיעה מבחינת נוחות ו"כיף" , אין מה לעשות , מערכות ביתיות נותנות צליל סטיראו , לא הקפי.

מערכת בייתית בצורה ה"קלאסית" -->אני מניח שאתה מתכוון למערכת סטריאו, ואני מסכים כי הסאונד הוקלט כסטריאו ב2 ערוצים.

יחד עם זאת אפשר גם לכוון מערכות ביתיות רציניות גם כאשר הם "אמורות " להיות לקולנוע ביתי ע"י 5CH סטריאו כדי לקבל את מלוא התחום. או ע"י DIRECT.

בכל מקרה, מוניטורים לא בהכרך נותנים את הצליל הכי שטוח שיש, זה תלוי במוניטור,אצל אחי בסלון יש לו 2 מוניטורים של JBL ותחום התדרים שלהם כלכך רחב שזה פשוט תענוג לשמוע איתם רוק,קלאסי,אלקטרוני ,מוזיקה שחורה וכו' מהסיבה שהם פשוט נותנים את הצליל הכי נאמן למקור.

מצד שני לחבר של אחי יש מוניטוקים של ALESSIS, והרמקול הקטן והאומלל של ה75 וואט RMS פשוט מפרק לו את הסלון, זה לא יאומן גם לאיזה תדרים הוא יורד זה פשוט תאווה לאוזניים.:).

בכל מקרה, ונחזור לעניין האודיו לרכב, אז ברכב ישנה בעיה לכוון על פלאט את כל המערכת מהסיבה שאם כל הרכיבים לא מותאמים אחד לשני אז ישנה בעיה לשים הכל על פלאט ולכוון,ולכן הפתרון הוא פשוט לבטל את הרייר כאשר מכוונים את הפרונט וההפך, וככה עושים גם לסאב.

ובעצם מכוונים כל רכיב שלעצמו.

ולעניין מישהו שאל איזה מוזיקה אנחנו משתמשים לכוון מערכת, אז זה די פרטני לאיזה סאונד הבן אדם שומע.

אם זה ג'אז אז אני משתמש בהופעה של אריקה באדו,לכיוון יותר של הסאב אז בסטנלי קלארק וג'קו פאסטוריוס.אפשר אפילו בשילובים גבוהים עם טינה טרנר,וג'ורג' מייקל.

לווקאלי אני משתמש בוויטני יוסטון,מריה קארי,ואחרים..

גיטרות וכו' זה יכול להיות MANA',החברים של נאטאשה(במערכת איכותית ניתן להבחין במיתר הרופף של מיכה שטרית.:)) וכמובן אל-די מיולה, ופט מטיני למי שמכיר בדיוק את השירים אחרת זה קרב אבוד.

לאלקטרוני זה יהיה כמובן אינפקטד כי התחום תדרים שהם משתמשים הוא מאוד נרחב.

UNIONJACK ו LEFT FIELD. כמובן.

under construction..

פורסם

AUDIO FEEL , חלק גדול מהמוניטורים כן , אבל אל תשכח שרוב המוסיקה מוקססה במוניטורים של אולפן , וסאב הוא לרוב התוספת באוטו , ולא הפוך ( ולכן יש הרבה דיסקים גם "גדולים" שיש לא מעט בלאגן בתדרים הנמוכים באמת )

GREEN , שים לב , ההתיחסות שלי היא לרוב למוניטורים של אולפן ולמגבר POWER כמה שיותר פלאט ( ללא PRE ) , אין ספק שהסטאפ שאתה מדבר עליו אידאלי יותר ( וכמובן אני לא מדבר על ה"אמורות להיות קולנוע ביתי" , את זה תשמרו לDVDים , מוסיקה מדיסקים , לפחות בינתיים - שומעים סטריאו ).

אני מסכים עם הINFECTED :) שלי האהובה לכוון בתחום הזה חוץ מה80s האלקטרוני יהיה כנראה כיוון אחר - יותר לכיוון SUN PROJECT.

השורה התחתונה שזה מאוד ענין של טעם אישי , אבל , יש לשים לב במיוחד במערכות עם סאב , שיש הרבה דיסקים שכמו שהתייחסתי יותר מוקדם יש בהם ממש בלאגן בתדרים הנמוכים , דיסקים כמו לצערי לדוגמא - שבק ס' הראשון , חלק מהדיסק הקודם של מוקי ולהפתעתי גם הרבה מוסיקה מחול.

דיסק מצוין נוסף שאיבדתי אבל היה מצוין היה מדונה האחרון ד"א , יש בו המון קטעים עם באסים מעולים ומשחק על הרבה מאוד תדרים.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

לא רק מוזיקה מסרטים.

מה הם DTS, דיסקריט , ניאו6?

הקלטת מולטי ערוצים היא דבר שמתפתח, ואני מאמין שבעתיד יהיו הפצות מסחריות בדוגמאת דיסקי בדיקה של חברות היי אנד.

under construction..

פורסם

אני בהחלט מקווה , אבל אל תשכח שבשביל זה , צריך לעשות מהפכה גדולה מאוד בעולם ההקלטות , החל ממערכות מיוחדות חדשות למיקסינג , מיקסרים חדשים 4 ערוציים ולא 2 ערוצים מיקרופונים מיוחדים , שיטות הקלטה היקפיות , או בקיצור , להמציא מחדש את הגלגל בהרבה מאוד תחומים.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

הבנתי היום, אחרי שהסתתי את הבמה לפרונט, שאין צורך בבמה אחורית.

לדעתי ברגע שהסאונד מגיע מיותר משני רמקולים האוזן מתחילה להתבלבל.

סאונד היקפי הוא טוב לקולנוע ביתי. מוזיקה משני רמקולים בהחלט מספיקה.

Hu: Alpine 9855R / Amp: JBL GTO75.4 / Compnenets: Kicker K65.2 / Sub: Planet Audio M2-P212

• תוכן חדש...