Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכבוד

ליאור ברוך

מועדון ה-5 / חברי הפורום

1.ראשית :

כל הכבוד

2.אך איפה איפה החוק הזה שאתה מציע עכשיו, היה לפני שנה :cry::?:

שנתקלתי בגרר באמצע ת"א, מעלה עליו אוטוביאנקי אבארט 79' יפהפיה ושלמה.

כמה שבועות לפני כן דברתי עם הבעלים שלה,וזה לא היה מוכן למכור אותה, באותו יום

שנתקלתי בה שוב על הגרר,ניסיתי להשיג אותו, אך ללא הועיל.

בשיחה עם הגריריסט, נודע לי להיכן היא תושלך(מגרש גרוטאות ומשם לגריטה :cry: )

הגעתי למגרש לאחר שלל ניסיונות שיכנוע, והצעת סכום כסף בהחלט מכובד,

לא הקשיבו לי- והלכה מאיתנו לעולמים אותה יצירה מוטורית נדירה בארצינו.

למה :?: למה :?:

3. ליאור ידידי,בהחלט הצעה מבורכת :mm_yeah: .

ובכן יש לי תיקון קטן:

דווקא מכוניות נדירות ומיוחדות- עדיף לשמר אותן לדורות הבאים.

בעיניין ההגדרה "מכוניות נדירות ומיוחדות", זה דיון בפני עצמו.

ולדעתי (לפי המקרה של סעיף 1 הנ"ל )האוטוביאנקי אבארט A112, היא אחת מהן.

4. ליאור אני מקווה שהצעה זו תצא אל הפועל, ויפה שע(נ)ה אחת קודם.

בכבוד רב

אילן פ.

תמונה אוטוביאנקי אבארט 9.jpg

אילן פ ייביש - turbo

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא מבין אותך! איך אתה קובע את זה?! לא ישים? מה אתה ועדת הכלכלה של הכנסת?! מישהו מינה אותך לפוסק הלכה לנושא רכבים קלאסים? (הכוונה לירון)

הלו תתעורר!!!!! כל היוזמות הללו ברות ביצוע ויכולת רק לקדם את הסטאטוס הקיים ואת המודעות לרכב אספני. תחשוב כמה רעש אתה יכול לעשות... בתור עמותה חזקה ואוחדת... ואתה מתחבא מאחורי החוקים הקיימים וזהו עלמי מנוחות?! מי ישמור על כל הדגמים שנהנו מהם בשנות ה 70 80? נכון שכל דבר נימדד בכסף אבל תאמין לי כסף לא חסר במדינה ובטוח גם לא אופציה לשנות דברים ולקדם דברים...

אני מבין שצריך הרבה WD כדי להזיז הרבה צירים חלודים...

היוזמה של ליאור מבורכת ואפילו צודקת.. כי לא פעם ניתקלנו ברכבים שנגרסו סתם עם ערך אספני והיסטורי גבוה... ו1000 חברי עמותה יכולים לעשות הרבה רעש... ויש מלא דוגמאות לעמותות יותר קטנות שרצו והשיגו שינויים מרחקי לכת בממשלה כלפי האינטרס שלהם בלי להתחבא ולהשתפן...

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

אני דווקא תומך ברעיון שלך ליאור.

אני כבר רואה איך נעלמו כל הטלבוטים, הרקורדים, האל-קמינו וכו' וזה אותי די מצער.

אני חושב שאפשר להתגבר על המגבלות הבטיחותיות ושזה יכול לרתום אנשים, שאינם בעלי ממון רב, לעניין האספנות.

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

ליאור, הרעיון שלך טוב, אבל לא בר יישום מהסיבות הבאות:

1) לוגיסטיקה וחוסר המקום לאחסן את כל המכוניות:

יש המון מכוניות מתחת ל-1980 שמפוזרו ברחבי הארץ, לזרוק מספר משוער? בסביבות50-100 אלף. באיזשהו שלב יצטרכו להקציב עוד ועוד מקום.

2) אינטרס לאומי:

למחוקק היקר שלנו יש אינטרס ללכת לטובת סוחרי הברזל, הם גורטים את המכוניות, משתמשים בו ובכך מפנים מקום. אבל... (וזה "אבל" גדול) איכות הסביבה מעניינת את המדינה כמו שאני מתעניין באופנועים ישנים - ברגע שאתה מוריד רכבים ישנים מהכביש (כאלה שראויים להקרא אספנות וכאלה שבדרך) אתה "מאלץ" אנשים לקנות רכבים חדשים יותר, שעולים יותר כסף, שמשלמים אגרה יותר יקרה, ביטוח יותר יקר וכו"ב - עוד כסף לקופת המדינה.

ההצעה הזו טובה, באמת. אבל מי יפקח על גריטת מכוניות?

סוחרי ברזל הם אנשים לא סימפטים שברגע שמוצאים ברזל הם לא רואים בעיניים.

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם

יש בעיה מכיוון שיש אנשים שגוררים להם את האוטו והוא שוכב בעיריה , בעל הרכב כלל לא מעוניין ברכב ואז יהיה אישור לגריסה.

כמו כן איפה הרשויות המקומיות יעמידו את המכוניות?

הרי מן הסתם אישור וועדה תיהיה חותמת גומי, למשטרה ולעיריה כבר עכשיו יש צי מכוניות שתופס שטח רב שהם היו שמחים לפנות את השטח.

אני מקווה מאוד שבאמת חוק כזה ייתקדם בברכה ,צריך המון כוח ועקשנות כדי לקדם אותו.

בכל אופן שנצליח.

אורן

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם

אולי לא הובנתי...

אני אוהב רכב אספנות ואני נוסע ע רכב אספנות

אב אני אוהב את המדינה הזאת יותר!!

מקובל בכל העולם, וזה גם הוגן - להטיל מס על המזהם

(אין הבדל בין זריקת פסולת...אנטנה סלולרית...כזה של כלבים...וענני מפלט)

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
אולי לא הובנתי...

אני אוהב רכב אספנות ואני נוסע ע רכב אספנות

אב אני אוהב את המדינה הזאת יותר!!

מקובל בכל העולם, וזה גם הוגן - להטיל מס על המזהם

(אין הבדל בין זריקת פסולת...אנטנה סלולרית...כזה של כלבים...וענני מפלט)

אפשר להטיל מס (לדוגמא לייקר דלק 96) אם יש אלטרנטיבה (כמו למשל היתר להסב לגפ"מ רכבים נטולי ממיר קטליטי)

אגב המצב בארץ מבחינת רכבים ישנים מזהמים הוא דיי טוב משום שרכבי אספנות משנת 1973 ומעלה מחוייבים בבדיקת CO במבחן השנתי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אגב המצב בארץ מבחינת רכבים ישנים מזהמים הוא דיי טוב משום שרכבי אספנות משנת 1973 ומעלה מחוייבים בבדיקת CO במבחן השנתי.

זאת אומר שלא יחייב ואותי בטסט בבדיקת CO?

ובכל זאת - איך אני יכול לווסת את רמת הCO ברכב (בכל זאת לא נעים לי לזהם יתר על המידה)

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם

רכב הוא קינינו הפרטי של בעליו ואין לאיש זכות עליו עד לויתור חוקי ומלא-ויתור כזה עולה כסף.

בדרך ככל רכב נינטש מהסיבות הבאות :

1. הפעלת הרכב עולה על ערכו.

2. בעיות משפטיות.

ברוב המקרים אין לאיש סיבה אמיתית לשמר את הרכב-פרט לאספנים כל אספן מסתכל על האיטנס האישי שלו, ומוכן גם להשקיע זמן מאמצים וכסף בנושא אישי אבל....לא ניתן להכיל זאת על כלל הרכבים מהסיבה הפשוטה, שאיש לא יממן זאת ואם אין הצדקה כלכלית... אף אחד לא יקח זאת על עצמו, לא הרשויות ולא המדינה, גם הצעת חוק, שינוי כזה או אחר מצריכה השקעה בזמן כסף ופוליטיקה וגם אז לא בטוח שהדבר יצלח,בידו. האינטרס ברור אבל הביצוע רחוק מלהיות מעשי אם לא ימצא האינטרס הכללי והבולדוזר שיפעיל אותו אז לדעתי אין על מה לדבר-חבל אבל זה המצב-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

אני חושב שבתור שלב ראשוני שווה לשנות את נושא הליך הגריטה של הרשויות המקומיות.

הכוונה היא שברגע שעבר פרק הזמן שבו אדם יכול לקחת את גרוטאתו מהמגרש אליו היא נגררה, היא לא תישלח מיד לגריטה, אלא העיריה תעמיד אותה למכרז.

זה לא כזה סיפור לממש דבר כזה, כווולה העיריה צריכה להאריך בשבוע את השהיה של הרכב במגרש שלה, ולהעמיד אצל השומר רשימה של מכוניות ותאריכים.

אני מאמין שדי מהר יקום בפורום שרשור שירכז מכוניות מעניינות במגרשים האלו.

העברת הבעלות תהיה מהעיריה לבן אדם, ואפילו אפשר להחמיר ולהוסיף שהרכב יידרש לבדיקת עמדה 1 כדי לעלות על הכביש בחזרה, כי בכל זאת - מדובר ברכבים שסבלו מהזנחה וננטשו.

פורסם

עיקר הרעיון, הוא למעשה ההרתעה....לגרום למצב בו אין ,אצבע קלה על ההדק" לרשיויות מקומיות ולסוחרי הברזל. אולי צריך לשנות הליך הגריטה כפי שאמר אשפוז, אולי על מכוניות ישנות צריך להדביק מדבקה מסוג אחר על השמשה, עם תקופה ארוכה יותר לפני שהרכב יגרר. אולי יש להודיע לבעל הרכב "תשמע, הרכב נגרר ויגרט תוך 30 יום, מה לעשות?" וכו'.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם
אני חושב שבתור שלב ראשוני שווה לשנות את נושא הליך הגריטה של הרשויות המקומיות.

הכוונה היא שברגע שעבר פרק הזמן שבו אדם יכול לקחת את גרוטאתו מהמגרש אליו היא נגררה, היא לא תישלח מיד לגריטה, אלא העיריה תעמיד אותה למכרז.

זה לא כזה סיפור לממש דבר כזה, כווולה העיריה צריכה להאריך בשבוע את השהיה של הרכב במגרש שלה, ולהעמיד אצל השומר רשימה של מכוניות ותאריכים.

אני מאמין שדי מהר יקום בפורום שרשור שירכז מכוניות מעניינות במגרשים האלו.

העברת הבעלות תהיה מהעיריה לבן אדם, ואפילו אפשר להחמיר ולהוסיף שהרכב יידרש לבדיקת עמדה 1 כדי לעלות על הכביש בחזרה, כי בכל זאת - מדובר ברכבים שסבלו מהזנחה וננטשו.

OK בוא נזרום עם מה שאתה מציע:

1.רכב שנמסר ללא תמורה לאדם אחר שלא העביר בעלות ומסר אותו לאדם שלישי שנטש את הרכב והוריד לו את המספרים מה דינו?

2.רכב לאדה הרשומה על שם חברה בת.ד 3488 תל-אביב .החברה לא קיימת יותר הבעלים חזר לרוסיה ואין אפשרות משפטית להעביר בעלות מה דינו?

3.רכב מרצדס פגודה קבריולט (דימיוני איל) הבעלים ניפטר וקיימת מחלוקת משפטית לגביו

ואין פיתרון מעשי?

4.רכב של חברה שפשטה את הרגל הורד מכביש בגלל ליקוי בטיחות ואין לו דורש או בעלים חוקי?

5.רכב שנמכר לאדם ולא הועברה בעלות הקונה נטש את הרכב או לא....

6. רכב מעוקל או רכב שצבר חוב?

צריך עוד דוגמאות? כולם אגב אמתיות חוץ מהפרטים המזהים... להשיג את פרטי בעל הרכב עולה כסף זמן ומאמצים לאחר מכן עליו לותר על קנינו עולה כסף שינוע הרכב עולה כסף

איחסון הרכב.... (כולם ביחד...) עולה כסף... טיפול בכל הפרוצידורה המוצעת ע.... כ.....

ומי יממן מכיסו? אולי אפשר לפנות לאתי אלטמן מתנו לחיות לחיות, להקים אירגון וולנטרי

תנו לרכב מזדקן חיים. ההמלצה שלי מיצאו רכב מעניין... עשור, לפני הפיכתו לאספנות במצב נסיעה, חלקים זמינים, מחיר טוב, שימרו עליו שפצו אותו וכשיהפך לאספנות הרווחתם רכב טוב יותר מאשר אם הייתם אוספים אותו רק משהפך לאספנות.... מי אמר מיאטה?-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

לגבי הזיהום...

רכבים ישנים ניתן לתדלק ה E85 שזה 85% מתנול והשאר בנזין...

כמעט ולא מזמם, המנוע נישאר נקי וכו'...

השינוי, היות ומדובר בקרב', זניח וניתן לעשות זאת לבד... השאלה היא האם זה חוקי לתדלק ככה?

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

אני חושב שכדאי להתחיל משינויי החוק הבאים:

1. הורדת גיל רכב אספנות ל-25 שנה כמקובל בעולם.

2. ביטול חובת בדיקת CO לרכבי אספנות באשר הם.

3. לאפשר העברת בעלות ללא טסט לרכב שמלאו לו 20 שנה, ובלבד שהרשיון יופקד עם הגיע הרכב לגיל אספנות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...