Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

new astra VXR vs renault Megane Cup vs VW Golf GTi

turbo
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7591 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי תשאירו את סיפורי הפח העבה והפח הדק לשיחות שישי של דוד מנצור ודוד אברם על המרפסת?

עובי של פח הוא לא גורם משמעותי בתאונה.

תכנון נכון של שלדה הוא כן. והמומחים בכך הם כידוע רנו. אז אני לא אופתע אם הקליאו שלך עמידה בתאונה הרבה יותר ממשפחתיות עבות פח כל שהן.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אולי תשאירו את סיפורי הפח העבה והפח הדק לשיחות שישי של דוד מנצור ודוד אברם על המרפסת?

עובי של פח הוא לא גורם משמעותי בתאונה.

תכנון נכון של שלדה הוא כן. והמומחים בכך הם כידוע רנו. אז אני לא אופתע אם הקליאו שלך עמידה בתאונה הרבה יותר ממשפחתיות עבות פח כל שהן.

תבדוק מאחורי האוזן יש כפתור שכתוב עליו "ציניות". הוא כנראה במצב Off.

תעביר ל-On.

תקרא את ההודעה שלי עוד פעם, הפעם שים לב למיקום המרחאות...

ברצינות, לגבי עמידות הקליאו - אין לנו דרך לדעת. דירוג הכוכבים של NCAP הוא יחסי לקבוצת הגודל. מה שאנחנו כן יודעים זה שעקרונית מכונית קטנה היא פחות בטוחה ממכונית גדולה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ישבתי גם באופל וגם בגולף וראיתי מקרוב גם את הפוקוס החדשה ,האופל מאד מרשימה וניראת אפילו יוקרתית הפוקוס נראת כמו יוגו רחמנא לצלן,הגולף ניראתה לי כמו כל גולף אבל עם חישוקים גדולים ובכל אופן לא כרכב ששווה 240+ אלף שח,בכלל הגולף כבר מזמן עברה את גיל העשרים מבחינת הגזרה שהלכה ותפחה בכל כיוון אפשרי.

כמובן שבארץ הקודש גם אם יגעו כל השלש וכל מגזין בעולם או פה יכתיר את הפוקוס או המגאן או האופל עדר ישראל יקנה את הגולף ולאחרות לא יהיה סיכוי,זה גם נכון לגבי הלאון החדשה שמשתמשת באותם מיכלולים כמו הגולף וניראת טוב ממנה פי עשר ותעלה פחות.

הלאון נמכרה הפיאט חזרה והפעם לתמיד!.....למה?

400 קמ.....40 מעלות בצל....ארבעה אנשים....שלש שעות......10/1ק"מ.....קאפיש!

פורסם

אילן, התקשרו מהמחלקה הקרדיולוגית ואמרו שיש חשש שהדיבורים בלב שלך הם משהו לא תקין ושכדאי שתגיע לערוך סבב נוסף של בדיקות.

נתחיל מנקודה מס' 1, אתם מדברים פה על תגי מחירים של 230-240K בזמן שתג המחיר של איבו הוא 280K ושל STI הוא 265K (או 285K ל-DCCD), ככה שמלבד ה-DCCD יש לך שתי אופציות שעולות 50K יותר במקרה הכי גרוע... לא כסף קטן אבל גם לא כסף גדול במיוחד.

אתה מדבר על תמורה למחיר.

265-280K קונים לך טיל בליסטי עם פוטנציאל שיפורים אטומי שלחבר הנכות פשוט לא יהיה לעולם.

אין שום רכב WWD עם כמות כוח שניתנת להוצאה מכל אחד מהמנועים הללו שממש מסוגל להוריד אותן לכביש, נקודה, סוף פסוק.

תחסכו ממני את בילבולי השכל על קו ישר או קו אלכסוני או קו עקום רק בימים אי-זוגיים... מי שבאמת רוצה רכב לקו ישר יכול למצוא מכוניות שהן הרבה יותר טובות מכל אחת מהרכבים המדוברים.

על הכתבות ההזויות שלך עם הביצועים הנחותים מאילו של המחלידות מארץ המגף כבר דובר וסופר וננעלו שרשורים.

סיפורי הסבתא האלה לא עוברים את מבחן המציאות.

לעמידה בפקקים יותר טוב לנהוג על קאדילאק, כדאי לך לשקול את זה, יש שם מושבי עור בגודל של כורסא ואפילו יד קטנה שיוצאת בלחיצת כפתור ומגרבצת לך... לרשום שעמידה בפקקים עדיפה עליך באופל מאשר באיבו זה אחד הקריטריונים היותר מגוחכים להשוואה שיצא לי לקרוא...

מה הלאה? אתה תרשום שאתה מעדיף לנגב עם הג'ילדה את הפנס האחורי בגולף מאשר את זה שב-STI כי הוא יותר עגול ולא מכביד לך על שורש כף היד בתנועות סיבוביות?

Gimme a break..

יש לך טיעונים קצת יותר משכנעים?

משהו שקשור לפאן הדינאמי של הרכבים?

אני לתומי חשבתי שכשעושים השוואות בין רכבים ספורטיביים מדברים על דברים אחרים ולא על עמידה בפקקים..

מוטי.

פורסם
אני לתומי חשבתי שכשעושים השוואות בין רכבים ספורטיביים מדברים על דברים אחרים ולא על עמידה בפקקים..
נו, את זה קל לך להגיד כשאתה שם עם רכב מסלול כל סופ"ש ואנחנו מעבירים את רוב הקילומטרז שלנו בפקקים...:evil:
פורסם

:evil:

וקצת יותר ברצינות, אתה ניגש לזה מכיוון קצת שונה שאני חושב שקצת מושפע מהמקום ממנו אתה מדבר.

אני לא יודע אם זה רק אני או שגם turbo יסכים אבל:

לא מדובר פה רק על השוואה טהורה של הרכב האולטימטיבי לנהיגה.

אני לא קונה טיל בליסטי למסלול או בסיס לשיפורים מטורפים (שוב, בעיקר למסלול כי אני לא מבין למה שתקח אסתיבו כבסיס התחלתי לשיפורים מטורפים כשאתה נוהג בכבישי הארץ בלי מקום אמיתי לנצל את זה).

אני קונה רכב שיהיה מהנה לנהיגה עד כמה שאפשר בסכום שיש לי (ו-50 אלף או 100 אלף תוספת זה גם שיקול) אבל יכולים להיות עוד כמה קריטריונים חשובים. מילא התוספת במחיר קניה אבל אני חושב שאחזקה של אסתיבו מול כל אחד מהרכבים שהוזכרו יכולה לשחוט בן-אדם ממוצע.

יש גם מלא שיקולים לגמרי לא מוטוריים שיכולים להשפיע כשאתה קונה רכב שישמש אותך ביום-יום ולא למסלול.

אגב, מאחר ואני מכניס גם את המיאטה באותה קבוצה (בגלל המחירים) של ה-hot-hatch מול האסתיבו.

איפה אתה עומד פה ?

קונה מיאטה או מוסיף עוד 50-100 לאסתיבו ? (הכנסתי אותך לפינה ? :wink:)

ניר

פורסם
אילן, התקשרו מהמחלקה הקרדיולוגית ואמרו שיש חשש שהדיבורים בלב שלך הם משהו לא תקין ושכדאי שתגיע לערוך סבב נוסף של בדיקות.

נתחיל מנקודה מס' 1, אתם מדברים פה על תגי מחירים של 230-240K בזמן שתג המחיר של איבו הוא 280K ושל STI הוא 265K (או 285K ל-DCCD), ככה שמלבד ה-DCCD יש לך שתי אופציות שעולות 50K יותר במקרה הכי גרוע... לא כסף קטן אבל גם לא כסף גדול במיוחד.

אתה מדבר על תמורה למחיר.

265-280K קונים לך טיל בליסטי עם פוטנציאל שיפורים אטומי שלחבר הנכות פשוט לא יהיה לעולם.

אין שום רכב WWD עם כמות כוח שניתנת להוצאה מכל אחד מהמנועים הללו שממש מסוגל להוריד אותן לכביש, נקודה, סוף פסוק.

תחסכו ממני את בילבולי השכל על קו ישר או קו אלכסוני או קו עקום רק בימים אי-זוגיים... מי שבאמת רוצה רכב לקו ישר יכול למצוא מכוניות שהן הרבה יותר טובות מכל אחת מהרכבים המדוברים.

על הכתבות ההזויות שלך עם הביצועים הנחותים מאילו של המחלידות מארץ המגף כבר דובר וסופר וננעלו שרשורים.

סיפורי הסבתא האלה לא עוברים את מבחן המציאות.

לעמידה בפקקים יותר טוב לנהוג על קאדילאק, כדאי לך לשקול את זה, יש שם מושבי עור בגודל של כורסא ואפילו יד קטנה שיוצאת בלחיצת כפתור ומגרבצת לך... לרשום שעמידה בפקקים עדיפה עליך באופל מאשר באיבו זה אחד הקריטריונים היותר מגוחכים להשוואה שיצא לי לקרוא...

מה הלאה? אתה תרשום שאתה מעדיף לנגב עם הג'ילדה את הפנס האחורי בגולף מאשר את זה שב-STI כי הוא יותר עגול ולא מכביד לך על שורש כף היד בתנועות סיבוביות?

Gimme a break..

יש לך טיעונים קצת יותר משכנעים?

משהו שקשור לפאן הדינאמי של הרכבים?

מוטי.

_________________________________________-

מוטי

1.עם התחלת עם האיטלקיות המחלידות, מה לעשות,האמת כואבת,בסופו של יום-הן חזקות יותר.וזה מבחן המציאות. לא פלא שננעלו שירשורים. "אני שר(מדבר)מהלב מהלב...",

יש כאן שיר כזה... :wink:

2. תג מחיר- בהזדמנות הראשונה שתבקר בארץ ביפנאוטו ו/או לכלמוטור, תבקש הצעת מחיר

ותגלה ,שמחיר אסתי עם DCCD,ו/או איבו, חוצות את קו ה 300K ש"ח-על הכביש.

מבחינת מחיר, 50K, לא משהו שהולך ברגל לא למעמד הביניים ,ולא לעמידים.

ולא כוווולם חושבים על אסתיבו....זה לא משהו שנלקח אוטומטית בחשבון.

3.שיפורים :?: אוי הצחקתני ידידי הצחקתני עד דמעות....שאל מה אינטגרלה עוללה

במיאוצים בבלגיה-ואיפה איפה היו שם אסתיבו :?: הן התחבאו בשירותים מהבושה.

כן כווווולם היו משופרים עד סחיטת כל כ"ס אפשרי. אז בבקשה ממך אל תדבר על שיפורים.

ובבקשה,כשאתה מדבר על איטלקיות-קצת רספקט....קפיש :?:

נכון שלמכונית הנעה כפולה ומוגדשת,בעיקר לרפליקות ראלי,פוטנציאל השיפורים

גבוהה בעשרות מונים על HOT HATCH הנעה קדמית.

ולא הכל על הנעה כפולה,והורדה לכביש...משהו בדיוק בקטע הזה של הכוח לכביש

מתפקשש דווקא באסתיבו-בכוח ידידי בכוח. וראה זה פלא, לא באיטלקיות....

ואציין לטובה שוב מכונית עם הנעה קדמית ....אתה יודע כבר , איזה אחת ש"מחלידה" :wink:

תאמר לי בבקשה ,מה קורה באסתיבו מ 140 קמ"ש ומעלה :?: איזה מגנט בדיוק תקוע ומושך

אותן לאחור :shock::?: גז בריצפה ו......כלום ,נאדה ,גורנישט...קפוט...להמשיך?

אין צונאמי, הן פשוט אומרות דיייייייי-אני לא איטלקיה אני יפנית עטופה בשימלת ליסינג

ואתה עוד קורא להן "טיל בליסטי" :?: עוד לפני שיפורים :?: ממך לא הייתי מצפה. :shock:

אתה מזכיר לי ירחון רכב ארצישראלי ,שכתב על הEVO 8, "משגרת אותך אל העתיד"

מבחינת לחיצה על דוושת התאוצה/כוח....... סיפורי שכונה.

4. לא הכל סובב סביב ביצועים-נכון שזה יעודן האמיתי של הספורטיביות-רפליקות ראלי

או HOT HATCH,ורוכשים אותן לשם ההנאה מהנהיגה,אך כל רכישה של ספורטיבית

כתבתי לא פעם,נמדדת ע"פ פרמטרים,שמציב כל לקוח(ספורטיביות) מלכתחילה, שוב

ביצועי אסתיבו-זה לא משהו מיוחד(כוח), והן לא רחוקות עד כדי כך מההוט האץ'.

וכתבתי לא פעם שאין , פשוט האסתיבו מדהימות מבחינת ניהוג,היגוי,אחיזה....

אך אינן מפוארות בתור "חבילה",שמע ידידי-כאן אין מסלולי מירוצים....ימיי מסלול

וכל מה שמתלווה לכך-כאן ה"מסלול" הוא הכביש, ואכן כל אסתיבו,מהנה לנהיגה

מכל שלושת ההוט האץ' הנ"ל, הן בליגה משלהן בקטע הזה.

אך אני מחפש קצת יותר מרק ביצועים בסיבובים, אחיזה/היגוי ושאר ירקות...

אני רוצה שבבוקר ו/או בערב ,אני יביט על הרכב ויחייך, לא רק מנהיגת הכיף

שלי בה בהלוך ובחזור, או סתם ביום שבת בבוקר,אלא מכל החבילה ,וזה כולל גם עיצוב,

איבזור.

בכבוד רב

אילן פ.

turbo בשבילך

אילן פ ייביש - turbo

פורסם
:evil:

וקצת יותר ברצינות, אתה ניגש לזה מכיוון קצת שונה שאני חושב שקצת מושפע מהמקום ממנו אתה מדבר.

אני לא יודע אם זה רק אני או שגם turbo יסכים אבל:

לא מדובר פה רק על השוואה טהורה של הרכב האולטימטיבי לנהיגה.

אני לא קונה טיל בליסטי למסלול או בסיס לשיפורים מטורפים (שוב, בעיקר למסלול כי אני לא מבין למה שתקח אסתיבו כבסיס התחלתי לשיפורים מטורפים כשאתה נוהג בכבישי הארץ בלי מקום אמיתי לנצל את זה).

אני קונה רכב שיהיה מהנה לנהיגה עד כמה שאפשר בסכום שיש לי (ו-50 אלף או 100 אלף תוספת זה גם שיקול) אבל יכולים להיות עוד כמה קריטריונים חשובים. מילא התוספת במחיר קניה אבל אני חושב שאחזקה של אסתיבו מול כל אחד מהרכבים שהוזכרו יכולה לשחוט בן-אדם ממוצע.

יש גם מלא שיקולים לגמרי לא מוטוריים שיכולים להשפיע כשאתה קונה רכב שישמש אותך ביום-יום ולא למסלול.

אגב, מאחר ואני מכניס גם את המיאטה באותה קבוצה (בגלל המחירים) של ה-hot-hatch מול האסתיבו.

איפה אתה עומד פה ?

קונה מיאטה או מוסיף עוד 50-100 לאסתיבו ? (הכנסתי אותך לפינה ? :wink:)

ניר

אוקיי, תשובה רצינית זוכה לתגובה רצינית לא פחות :-).

לצורך ניצול הביצועים של רכב במדינת ישראל מספיקה גם יונדאי גטס.

אני בטוח שגם שלושת הנכות מהירות מדי למה שחוקי לעשות איתן בארץ ואני באמת לא רואה את ההבדל המהותי ביניהן לבין היפניות המדוברות.

במציאות, גם אלה וגם אלה בחלקן הגדול נמכרות לאנשים שמשפרים אותן לרמה זו או אחרת, אני לא חושב שהטיעון הזה ממש משחק חלק חשוב בשיקולי הקניה.

אם אתה (כמוני) קונה רכב למטרת הנאה מנהיגה, הרי שגם אתה תעריך את היכולות הדינאמיות של היפניות על פני הנכות, אין מה לעשות, רכבי WWD לא מסוגלים להתחרות בכיף הטהור... יצא לי לנהוג באותו היום על R32 מקורית ועל איבו 8 מקורית, האיבו מכונית מהנה יותר לנהג, וזה עוד מה-R32 שנחשבת משום מה לפאר היצירה (והיא גם AWD...).

תוספת המחיר המדוברת היא לא אסטרונומית כמו שאולי חושבים - אתה מדבר על מכוניות של 240K לעומת נאמר STI שעולה 265K.

25K הם הבדל אבל לא היסטרי בכלל, ובכל אחת מהן ניתן להוסיף עוד שטויות שיעלו במחיר Anyway.

אני בספק אם אחזקה של VAG עולה פחות מזו של אימפרזה... למעשה, אני בספק גדול מאוד אם יש איזשהו הבדל בין עלויות האחזקה כולל צריכת הדלק של כל אחת מהמכוניות, כולן מוגדשות (צורכות הרבה דלק) וכולן נחשבות / ייחשבו למודלים הספורטיביים שאפשר לקרוע עליהם במחירים. בעסה אבל ככה זה.

לסיום המיאטה לא נמצאת באותה קבוצת מחירים בכלל, הדור היוצא נמכר ב-163K וגם הדור החדש יימכר עדיין מתחת ל-200K.

לי כבר יש מיאטה אחת, הייתי קונה איזו איבו או STI אמריקאית עם מנוע 2.5L :-).

מוטי.

פורסם

מוטי, בשבילך 280K זה לא הרבה נכון ? אבל בוא אני אסביר לך משהו: אצלך אתה קונה רכב ב30K $ כאשר אתה מרוויח בחודש לפחות 4K $ כלומר ב-8 משכורות חודשיות גם קנית אוטו וגם נשאר לך כסף לביטוח נגיד(32K)... אצלנו זה לא ככה ??? אוקיי ??? הרכב עולה נגיד 280K שקל. המשכורת החודשית הממוצעת נגיד 8K שקל וזה כמעט פי 2 ממשכורת מינימום... כלומר כמה משכורות אתה צריך לשמור כדי לקנות את האוטו ??? 35 משכורות ! ושלא נתחיל עם הדלק... !!! כל רכב בארץ עולה לפחות 95K שקל ... אז תראה המיאטה המחורבנת פה בארץ עולה 170K על מה?

**נקה את המקלדת, נתפסים לך מקשים**

Veni Vidi Vici

פורסם

מה אתה יודע על כמה שאני מרוויח או כמה שלא ואיך זה רלוונטי בדיוק לשיחה?! :roll:

אני זה שקבע את מדיניות המיסוי על רכבים בישראל?

ומישהו שקונה רכב ב-240K הוא עני מרוד לעומת כל העשירים המסריחים האלה שקונים מכוניות ב-280K? :idea:

קח את הדיון טיפה יותר בפרופורציות.

מוטי.

פורסם

סתם שאלה, בגולף GTI אין את 4Motion כמו בR32/36 ?

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

מוטי,

האמת שבדיעבד אני קצת עיוותתי.

אני חושב שהיה לי בראש את הויכוח הרגיל של ה-hot-hatch הריאליים (אלה שבאמת יש לנו בארץ (בעצם, כרגע אין לנו כלום בארץ אבל לא משנה)) מול האסתיבו.

בקבוצה הזאת הרכבים מגרדים מלמטה את ה-200 ורובם לא מוגדשים, לכן פה הטיעונים שנתתי יותר חדים גם בהיבטי עלויות אחזקה וגם מבחינת ניצול הביצועים בארצנו (ובוא נעזוב חוקי אבל לפחות נקרא לזה בתחום ההגיוני).

בקיצור, ברכבים שנסקרו פה, שעלותם הצפויה היא באיזור של 240, אז יש באמת משהו במה שאתה אומר למרות שעדיין נשאר הטיעון הסובייקטיבי של שיקולים בלתי מוטוריים בעליל (מראה, חבילות אבזור, תשומת לב, פרקטיות ביום-יום וכו').

ניר

• תוכן חדש...