Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

VW VARIANT TYPE 3 1969

sassi81
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

וואו!

זהו רכב מקורי ביותר. כל החלקים הנכונים נראים במקומות הנכונים.

לפני שתתחיל להחליף חלקים בכאלה שהם פחות מקוריים, הייתי ממליץ לך לראות מה אפשר לשפץ. זה ממש מדהים מה אפשר לעשות עם נייר זכוכית וריסוס צבע.

מה מצב המנוע? אפשר להתניע אותו? שוב הכל נראה מקורי, אפילו משאבת הדלק, שניתן לפרק ולשפץ אותו. אל תחליף אותו בחיקוי ברזילאי. חסר לו כיסוי פלסטיק, ד"א.

לקח לי המון זמן ומחקר מעמיק להגיע לרמת האוטנטיות הזאת.

האזוז גם מקורי? קשה לראות בתמונה.

מה שהכי אהבתי זה הכיסוי של החור הימני בלוח השעונים. זה חלק נדיר למדי שהרכיבו במקום השעון בדגמים הפחות יוקרתיים.

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם

המנוע לדעתי יניע אחרי טיפול , עד כמה שאני זוכר היה לי בעייה עם אכילת שמן והילוך - 1 - היה קופץ משילוב .

צריך לשפץ את המכסה העליון של התה"ל .

לגבי החלקים יש לי את כלי הנהג המקוריים עדיין בתוך הנרתיק המקורי ואת מכסה הפלסטיק של מ"ש הדלק וכן הדוד האח' מקורי .

בקרוב אני עומד לקנות ליפט ולהתקין אותו בסככה כדי להתחיל לעבוד על הרכב.

למי אני יכול לפנות לפחחות / שחזור מרכב הרכב באזור אשדוד ?

אני מעוניין לשפץ את הגוף במוסך ואת השסי והמכללים ( סרנים , תה"ג , תה"ל ) לבד בבית .

פולקסוואגן ואריאנט 1969

פורד פוקוס 2002

קבוצה בפייסבוק לפורד פוקוס :

https://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/groups/365044096918626/

פורסם
המנוע לדעתי יניע אחרי טיפול , עד כמה שאני זוכר היה לי בעייה עם אכילת שמן והילוך - 1 - היה קופץ משילוב .

צריך לשפץ את המכסה העליון של התה"ל .

לגבי החלקים יש לי את כלי הנהג המקוריים עדיין בתוך הנרתיק המקורי ואת מכסה הפלסטיק של מ"ש הדלק וכן הדוד האח' מקורי .

בקרוב אני עומד לקנות ליפט ולהתקין אותו בסככה כדי להתחיל לעבוד על הרכב.

למי אני יכול לפנות לפחחות / שחזור מרכב הרכב באזור אשדוד ?

אני מעוניין לשפץ את הגוף במוסך ואת השסי והמכללים ( סרנים , תה"ג , תה"ל ) לבד בבית .

תה"ל, תה"ג??

סליחה על הבורות.

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם
תה"ל, תה"ג??

סליחה על הבורות.

תה"ל = תיבת הילוכים.

תה"ג= תיבת הגה.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם
תה"ל = תיבת הילוכים.

תה"ג= תיבת הגה.

תודה.

בשביל כל עבודה מכאנית במכוניות האלה אני מאוד ממליץ על הספר זה:

Official Service Manual, Fastback and Squareback, 1968, 1969, 1970, 1971, 1972, 1973. Robert Bentley Inc. 1974.

אפשר עדיין להשיג אותו חדש מאמזון וכו'

החסרון שלו הוא שהוא עוסק אך ורק בדגמים עם הזרקת דלק, ולא מזכיר את הקרבוראטורים. בשביל אלה יש את הספר של Haynes, שגם אותו אפשר עדיין להשיג חדש.

ספר נוסף הוא זה של Elfrink. הוא מטפל טוב מאוד בקרבוראטורים, ויש לו המון תמונות, אבל הדגש הוא על הדגמים המוקדמים, והטקסט שלו די לא מפורט.

אני גם מאוד ממליץ להצטרף לרשימת הדוא"ל ב-www.vwtype3.org.

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם

הוורינטים האלו היו פופולאריות בסוף שנות ה 60 ותחילת ה 70,בשל העובדה שהציעו תא מטען כפול,הן מקדימה והן מאחורה.הבעייה העיקרית שלהן היתה במכוניות שאכן ניקנו למטרת עבודה.

בזמן שהמכונית היתה עמוסה,המנוע היה קרוב מידי לכביש,והחום שעלה ממנו,בעיקר בקייץ,גרם למנועים רבים להיתעוות מהחום.

אמנם גם בטרנספורטר המנוע שכן מאחור,אבל מירווח הגחון היה גבוה בהרבה,כך שהיא לא סבלה מהתופעה.

בקשר לתושבות מנוע-יש לי כאלו חדשות..

ואם נגענו בגומי,יש לה גומיות דוושה של טרנספורטר T 3...

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
וואו!

זהו רכב מקורי ביותר. כל החלקים הנכונים נראים במקומות הנכונים.

לפני שתתחיל להחליף חלקים בכאלה שהם פחות מקוריים, הייתי ממליץ לך לראות מה אפשר לשפץ. זה ממש מדהים מה אפשר לעשות עם נייר זכוכית וריסוס צבע.

מה מצב המנוע? אפשר להתניע אותו? שוב הכל נראה מקורי, אפילו משאבת הדלק, שניתן לפרק ולשפץ אותו. אל תחליף אותו בחיקוי ברזילאי. חסר לו כיסוי פלסטיק, ד"א.

לקח לי המון זמן ומחקר מעמיק להגיע לרמת האוטנטיות הזאת.

האזוז גם מקורי? קשה לראות בתמונה.

מה שהכי אהבתי זה הכיסוי של החור הימני בלוח השעונים. זה חלק נדיר למדי שהרכיבו במקום השעון בדגמים הפחות יוקרתיים.

.....כמו שרק אמא יכולה לאהוב.

:wink:

נמרוד

פורסם
הוורינטים האלו היו פופולאריות בסוף שנות ה 60 ותחילת ה 70,בשל העובדה שהציעו תא מטען כפול,הן מקדימה והן מאחורה.הבעייה העיקרית שלהן היתה במכוניות שאכן ניקנו למטרת עבודה.

בזמן שהמכונית היתה עמוסה,המנוע היה קרוב מידי לכביש,והחום שעלה ממנו,בעיקר בקייץ,גרם למנועים רבים להיתעוות מהחום.

אמנם גם בטרנספורטר המנוע שכן מאחור,אבל מירווח הגחון היה גבוה בהרבה,כך שהיא לא סבלה מהתופעה.

בקשר לתושבות מנוע-יש לי כאלו חדשות..

היתה גם גרסה מסחרית עם מתלים אחוריים מחוזקים. לפי התמונות האוטו הזה הוא לא אחד מהם.

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם

לדניאל

מבחינת ספר טכני אני חושב שיש לי את כל מה שצריך , ברשת האינטרנט אפשר למצוא היום הכל .

עד היום אספתי חומר יש לי כבר קלסר מלא בסרטוטים ותמונות , צירפתי כמה דוגמאות .

בנוסף יש לי את התוכנה שבמוסכים של פולקסווגן עובדים איתה והדגם של הואריאנט מופיע שם עם כל המק"טים.

השם של התוכנה : ETKA .

86.jpg

ty3_26.jpg

ty3_22.jpg

page50.jpg

45.jpg

ty3_14.jpg

פולקסוואגן ואריאנט 1969

פורד פוקוס 2002

פורסם
לדניאל

מבחינת ספר טכני אני חושב שיש לי את כל מה שצריך , ברשת האינטרנט אפשר למצוא היום הכל .

עד היום אספתי חומר יש לי כבר קלסר מלא בסרטוטים ותמונות , צירפתי כמה דוגמאות .

בנוסף יש לי את התוכנה שבמוסכים של פולקסווגן עובדים איתה והדגם של הואריאנט מופיע שם עם כל המק"טים.

השם של התוכנה : ETKA .

נראה לי שאתה צודק. :smile:

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם

לאחר שיחה שהייתה לי היום עם דניאל החלטתי להתחיל לעבוד על הרכב .

אני אשתדל לתעד את כל מהלך השיפוץ ולהעלות אותו לכאן.

לפני שאני אוריד את המנוע אני אנסה להניע אותו , רציתי לדעת אם החלפים ( פלגים , מכסה מפלג , רוטור וכוייל ) של חיפושית מתאימים לרכב שלי.

HPIM0457.jpg

HPIM0459.jpg

HPIM0460.jpg

HPIM0461.jpg

HPIM0462.jpg

HPIM0487.jpg

פולקסוואגן ואריאנט 1969

פורד פוקוס 2002

פורסם

היום פתחתי את הרכב כדי לראות מה יש לי עד עכשיו ומה חסר , יש לי ברכב את החלקים המקוריים הבאים :

רדיו של חברת תדיראן .

פסי ניקל שמורכבים בשני צדדי הרכב .

כיסוי פלסטיק למ"ש דלק.

מ"ש דלק רזרבית.

כלי נהג.

משענת ראש נשלפת מקורית.

בנוסף רציתי לדעת אך אפשר לנקות את הפגושים מחלודה.

HPIM0463.jpg

HPIM0464.jpg

HPIM0465.jpg

HPIM0470.jpg

HPIM0483.jpg

HPIM0484.jpg

פולקסוואגן ואריאנט 1969

פורד פוקוס 2002

פורסם
לאחר שיחה שהייתה לי היום עם דניאל החלטתי להתחיל לעבוד על הרכב .

אני אשתדל לתעד את כל מהלך השיפוץ ולהעלות אותו לכאן.

לפני שאני אוריד את המנוע אני אנסה להניע אותו , רציתי לדעת אם החלפים ( פלגים , מכסה מפלג , רוטור וכוייל ) של חיפושית מתאימים לרכב שלי.

שלום ששי,

פלגים, פלטינות וסליל הם כמו של חיפושית. מכסה מפלג ורוטור שונים.

יש לי באיזשהו מקום את המספרים הקטלוגים של בוש של כל החלקים, ואני אשלח לך אותם בהמשך.

המספר הקטלוגי של VW למפלג שלך אמור להיות 311905205T, בהנחה שהגרסה המסחרית הוא כמו שאר ה-Type 3.

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם

אפשר להשתמש גם במפלג של חיפושית

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

• תוכן חדש...