Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניסיתי באמצעות הלחמה אבל זה קשה מדי.

ניסיתי עם דבק 3 שניות אבל זה לא תופס.

הצעות?

מישהו השתמש בקונקטור הזה פעם?

02-07-2005 19-29-44_resize.JPG

02-07-2005 19-29-49_resize.JPG

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

אתה אמור לצפות את החוט בבדיל, להכניס אותו פנימה (יש חור הרגל) ולחמם עם המלחם ולתת לבדיל לינזול בכיף... אפשר להכניס טיפה בדיל תוך כדי ההלחמה כדי למלא את החלל...

זה קונקטור ישן, מאיפה הקרצת אותו ביכלל???

היתה לי מערכת שזה היה החיבור של הרמקולים שלה, עשיתי לה הסבה לקונקטור נומאלי (חדש, נראה כמו גיליוטינה)...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

ידיים נקיות (-;

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

קצת קשה להסביר איך מלחימים קונקטורים בהלחמה אבל ננסה...

דבר ראשון - להכין את החוטים, אתה צריך לחתוך את החוטים באורך שאתה צריך כדי שאחרי שתלחים אותם לא יהיו אזורים לא מבודדים שיגרמו לקצר בקונקטור, אח"כ לצפות את החוט במעט בדיל אבל שלא תווצר לך טיפה על החוט אלה שממש יהיה מצופה יפה.

שלב שני - צריך לשים בדיל בחלק האחורי של הקונקטור (בחור של החוט) גם פה לא להגזים עם הבדיל.

שלב שלישי - לחמם את החלק האחורי של הפין. אתה מצמיד את המלחם אל החלק היותר בולט של הפין אבל מאחורה (מה שנראה כמו חצי עיגול) ולא באיזור שאליו נכנס החוט.

תוך כדי שאתה מחמם תשים את החוט על הבדיל ששמת קודם בתוך הפין ככה שברגע שהוא הופך לנוזלי החוט יכנס.

שיהיה בהצלחה.

205 1400 כחולה (כבר לא) - עכשיו.... שברולט אוואו - וחזרנו לפיז'ו, 206 xs - ושוב האוואו...וגטס (למה מכרתי את ה - 205???)

פורסם

תודה רבה על התשובות!

ניסיתי כבר שעה ומשהו לעשות מה שאמרתם, ולא הצלחתי...

אני מייחס את זה בעיקר לחוסר מיומנות שלי, וכמו כן המלחם שלי לא משהו (מלחם של 30 ש"ח).

אם למישהו מאזור המרכז יש מלחם נורמלי והוא מוכן לעזור לי לבצע את ההלחמות האלו (יש לי 2 קונקטורים להלחים) תמורת סכום צנוע - אני אשמח ואודה לו מאוד

פורסם

אני מייחס את זה בעיקר לחוסר מיומנות שלי, וכמו כן המלחם שלי לא משהו (מלחם של 30 ש"ח).

אם למישהו מאזור המרכז יש מלחם נורמלי והוא מוכן לעזור לי לבצע את ההלחמות האלו (יש לי 2 קונקטורים להלחים) תמורת סכום צנוע - אני אשמח ואודה לו מאוד

אסור לתת לאנשי תוכנה לגעת במלחם.

אם תרצה, אני בשמחה אוכל לנסות ולהלחים את הקונקטור הזה.

שלח לי מייל ביחידה בהמשך השבוע. יש לי במעבדה אחלה מלחמים, והרבה בדיל. אני בטוח שיהיה אפשר לקמבן מזה משהו :smile:

רק שלא תעיז לנסות ולשלם לי על זה..

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

סופסוף ההלחמות הסתיימו!

תודה רבה רבה לאלירן (Tzvika-Pick) שעזר לי המון עם ההלחמות! אלירן, יצאת מלך. :king:

תודה רבה גם ל-Redbaron שהציע עזרה בסתר, אתה בנאדם נדיב מאוד!

כתוצאה מהפרוייקט הגעתי לכמה מסקנות:

1. אני לא יודע להלחים! אני חושב שזה בעיקר תלוי-נסיון כי אני משתפר עם הזמן. כולה הלחמתי 2-3 מעגלים בכל החיים שלי.

למישהו יש טיפים או איזה טוטוריאל טוב? (אפשר גם באנגלית)

2. חבל שעשיתי בגרות במחשבים ולא באלקטרוניקה... (מחשבים אני כבר יודע :wink:)

יש למישהו המלצה על ספרים בנושא חשמל בסיסי (מעגלים, התנגדויות, חיבור במקביל ובטור, איך מודדים זרם או מתח במגעלים - בעיקר חשמל "פרקטי")?

3. המלחם שלי על הפנים (לא מפתיע, זה מלחם 30 ש"ח מהום סנטר)

גיליתי שיש השפעה רבה לחום של המלחם. המלחם שלי פשוט לא מצליח לחבר בדיל למשטחי מתכת כי הוא לא חם מספיק.

בנוסף, ההלחמה איתו מאוד לא נוחה כי החימום שלו אינו אחיד מכל הכיוונים, והוא לא מלוכלך, הוא די חדש.

החלטתי להשקיע קצת כסף ולקנות ציוד הלחמה נורמלי. אז יש לי כמה שאלות:

מה כדאי לקנות - מלחם גז או חשמל? יש המלצות ספציפיות?

מה אני עוד צריך חוץ מהמלחם? שווה לקנות את הקיטים האלו של מלחם עם זכוכית מגדלת?

(יש לי כבר: מוליטיטסטר, בדיל, איזולירבנד, Cable Stripper די גרוע לכבלים קטנים)

האם יש הבדל בין סוגי הבדיל? היות ויש לי אותה חבילת בדיל מלפני 10 שנים... :lol:

אני מוכן להוציא סכום חד פעמי של כמה מאוד שקלים כדי לסדר את עצמי מהבחינה הזו.

פורסם
1. אני לא יודע להלחים! אני חושב שזה בעיקר תלוי-נסיון כי אני משתפר עם הזמן. כולה הלחמתי 2-3 מעגלים בכל החיים שלי.

למישהו יש טיפים או איזה טוטוריאל טוב? (אפשר גם באנגלית)

3. המלחם שלי על הפנים (לא מפתיע, זה מלחם 30 ש"ח מהום סנטר)

החלטתי להשקיע קצת כסף ולקנות ציוד הלחמה נורמלי. אז יש לי כמה שאלות:

מה כדאי לקנות - מלחם גז או חשמל? יש המלצות ספציפיות?

מלחם של "וולר", אין ספק... עולה כמו דירה ברמת אביב ג' אבל יהיה לך משהו להוריש לילדים שלך...

יש 2 סוגים עיקריים, מחלם עם שנאי ומלחם בלי. זה עם השנאי בהרבה יותר יקר... אבל הוא עושה הלחמות ממש איכותיות. השני הוא מלחם "רגיל" 220V, גם טוב "למתחילים", ולא יותר מידי יקר...

לי יש מלחם של וולר "רגיל" ואחד פשוט (סיני ב30 ש"ח שמלחים די טוב). היתרון בוולר הוא שיש לו עוצמה. הוא לא מיתקרר, והוא מצליח לפצות על זה בעוצמה.

מלחם גז הוא די ביזבוז אם אתה לא מלחים דברים רחוקים ממקור מתח. למשל טיסני, קדיו באוטו וכו'. גם לזה אפשר לקנות מלחם 12V שהוא יותר עוצמתי ממלחם גז...

מלחמי גז לא ממש מחזיקים בעבודה ממושכת ומיתבלים מהר (יחסית). לי היה מלחם גז של פרוטוסול (משהו כזה). הוא שבק אחרי שנתיים של עבודה לא יותר מידי קשה. זה יכול להיות ככלי עזר, רזרבה, לא ככלי ראשון. הם יקרים ולא ממש נוחים לעבודה של מתחיל...

מה עוד לקנות?

שרוולים מיתכווצים. בהחלט משהו שצריך להכיר. שווה!

בדיל חדש. את הישן שים בארגז כלים כספייר, הם תמיד הולכים לאיבוד (אני איבדתי את שניהם ואני לא ממש מוצא אותם...)

יש מיתקן למלחם, נראה כמו קפיץ שאתה שם את המלחם בתוכו...

חתיכת חרסינה גדולה או שיש להלחים עליו. הכי טוב זה לבן. רואים טוב...

תנינים של מעבדה (כימיה). אתה יכול לתפוס איתם את החוטים בלי לבקש טובות מחבר/אח שיחזיק לך את החוטים ביחד כדי להלחים אותם... אתה יכול לבנות כאילו מתנינים רגילים ולחבר להם ציר עם בורג לקיבוע (כמו המנורות השולחניות רק יותר קטן)...

מנורת נאון טובה ומאוורר!

בעיקרון, מלחם זה דבר חשוב מאוד... אתה תגלה כמה דברים יוצאים יותר טוב כשהם מולחמים...

למשל קצוות של חוטים שמחברים במחברים (שוקולד)...

אם אתה רוצה ללמוד להלחים אתה מוזמן...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

בכיף. שמחתי לעזור. מקווה שהכל יתחבר יפה לכדי מחשב אחד עובד.

מלחם גז מול חשמל? ללא ספק, אם אתה מלחים ליד נקודת חשמל, העדיפות היא למלחם חשמלי. מלחם חשמלי נוח יותר, קל יותר ביד ובכלל טוב יותר.

מה שכן, אם אתה מתכנן הלחמות במקום ללא חשמל, למשל, על אנטנות או באמצע המדבר, כדאי לשקול מלחם גז. הוא אמנם כבד יותר ופחות נוח להחזקה ביד, אבל.. לפעמים פשוט אין חשמל.

לגבי מלחם 12V - יש לי נסיון מועט עם מלחמים נטענים, אבל הוא לא מוצלח במיוחד. לדעתי הם פשוט לא מספקים מספיק חום.

מלחם חשמלי עם שנאי עדיף בהרבה, אבל כנראה גם יקר בהרבה. למלחם עם שנאי יש עוצמה חזקה יותר, וחשוב מכך, בדרך כלל יש להם אופציה לשליטה על העוצמה, מה שמאוד שימושי שאתה ניגש להלחים מעגלים מודפסים עדינים.

וולר באמת מלחמים מעולים ואמינים, ראיתי וולרים שעבדו קשה מאז שנות השמונים ועד היום, ועדיין עובדים טוב, למעט אולי החלפות של ראש הלחמה אחת לכמה זמן.

אם אתה בקטע של הייטק, אז לחברת MetCal יש מלחמי RF מדהימים. היתרון שלהם הוא שהמלחם מתחמם ע"י אותות RF בעוצמה גבוהה. זה מאפשר, בדרך שעדיין לא הבנתי, לראש ההלחמה להיות ממש קליל ונוח לאחיזה, ובנוסף גם לעומת הלחמה שמשתנה אוטומטית לפי הצורך. הסיכוי שלך לשרוף מעגלים עדינים איתו קלוש. מה שכן, אני מאמין שהוא עולה כמו חצי ראלי, אז אולי כדאי לוותר :???:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...