Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

[גילוי נאות: אני בחופשה קצרה מהעבודה, אז אני במוד אטרף של סידורי רכב. סלחו לי על ריבוי השרשורים]

למי שזוכר, בזמנו התלוננתי על בעיה של רעשי רוח במהירויות גבוהות.

בקצרה: במצב רגיל אין שום רעשי רוח, ואז בסביבות 140 קמ"ש מתחיל רעש חזק של רוח, שקשה לאתר אותו. זו לא אוושה, וגם לא שריקה, אלא "חריקה". ולא, זה לא נורמלי, וזה בהחלט רועש מאוד.

הרעשים מפסיקים כשאני פותח את החלון, כך שבאמת מדובר על לחץ אויור.

לא הצלחתי לאתר את מקור הרוח (לא מרגישים כניסת רוח לאוטו).

המלצתם על מספר פתרונות לעניין:

1. החלפת מראות - החלפתי למראות (חלופיות אך חדשות לגמרי). לא נפתר.

2. החלפת גומיות דלת - רכשתי במיטב כספי 2 גומיות חדשות לדלתות, התקנתי אותן. הרעש השתנה במעט אבל לא נפתר. נצל"ש - תסתכלו על התמונה, נשאר החלק של החיבור בגומיית הדלת. האם כדאי להדביק אותו וכיצד?

3. בדיקה של כניסת מים מחוץ לאוטו - לא נכנסים מים לאוטו בשום דרך.

באופן נראה לעין, החלונות נסגרים עד הסוף, וכמו כן אין משם כניסה של מים!

מצד שני, 140 קמ"ש של רוח זה הרבה כוח, אז יכול להיות שיש חדירה דרך החלון בכל זאת.

מה הלאה?

- אולי להחליף גומיות חלון קודם?

- אולי לקחת את האוטו לזגג רכב שיפרק וירכיב מחדש את החלונות? (באחד החלונות החלה אצלי "דפיקה" כאשר החלון מגיע למטה, זה נשמע לא טוב - בעבר עשיתי פירוק דיפונים, אך לא ממש פתרתי את הבעיה כי פחדתי להזיק לחלון עצמו).

- אולי זה בכלל קשור למשהו אחר?

2005-06-18 05-38-40_resize.JPG

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

יתכן והרעש נגרם עקב זרימת אויר חזקה סביב אנטנת רדיו או אנטנת דיבורית, הסר אותן, כל אחת לחוד ובדוק. כמו כן אולי אחת הדלתות לא נסגרת טוב ולא לוחצת על גומי האטימה בסף הדלת ומשם יש חדירת אויר קטנה שמרעישה.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

הדבר הראשון - כמו שרפי אמר - אנטנת דיבורית. היא לא מתוכננת להיות חלק מגוף הרכב ,ואכן יוצרת מערבולות רוח סביבה.

פרק ובדוק.

דבר שני - מסגרות הדלתות. למרות שהחלפת גומיות.

בקש מחבר חד אוזן לשבת באוטו (אגב ,מאיזה איזור נשמעת השריקה?) ולנסות לאתר את מקור הרוח.

חוץ מזה - 140 ? חוליגן ! איפה אתה נוסע 140 ?????????. :wink:

פורסם

תיקח דף נייר (רצוי טיפה עבה) ותגלגל לצינור. לאחר מכן קח איתך עוזר ובמהלך הנסיעה שמופיע הרעש תבקש מן העוזר להקשיב דרך הצינור ולנסות לאתר את מיקום הרעש המדוייק.

ככה תוכל לגלות את המילימטר המדוייק שממנו נכנסת הרוח ולא תהייה לך בעיה לאטום אותו - זאת הדרך היחידה למקד את השמיעה כדי למצוא את הבעיה.

כולם מתים בסופו של דבר, אבל לא כולם חיים בדרך.

פורסם
חוץ מזה - 140 ? חוליגן ! איפה אתה נוסע 140 ?????????. :wink:
ליאור עולה עם הרכב על מעבורת לאיטליה פעם בשבועיים על מנת לבצע שם בדיקות אקוסטיות בכבישים מהירים :lol:

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אין לי אנטנת דיבורית למזלי. אבל חשבתי - יתכן וזו האנטנה הראשית? היא הוחלפה לחלופית של 205GTI לפני זמן מה.

בכל אופן, בהנחה וזו אנטנה, האם הגיוני שהמערבולות יפסיקו כשאני פותח את החלון בגלל זרימת האויר?

פורסם

בעבר השתמשתי באנטנה סלולרית בעלת לוליין (ספירלה) ובשלב מסוים היא החלה לשרוק בטרוף (ולא, לא היו בלונדיניות בשטח). בחינה שלה העלתה שצינורית גומי קצרה שאמורה לשבת בתוך הלוליין ולשנות את הזרימה חסרה. השלמתי אותה ויהי שקט.

אם שנית אנטנה, נסה להוסיף לה עיבוי מגומי (גומי לא אמור להפריע לתפקודה) וקווה לטוב.

יוסי

פורסם
אין לי אנטנת דיבורית למזלי. אבל חשבתי - יתכן וזו האנטנה הראשית? היא הוחלפה לחלופית של 205GTI לפני זמן מה.

בכל אופן, בהנחה וזו אנטנה, האם הגיוני שהמערבולות יפסיקו כשאני פותח את החלון בגלל זרימת האויר?

ייתכן מאוד שאתה צודק.

אבל יש משהו אחר שהיה לי פעם - האוויר נכנס ממערכת האיוורור שהתריסים לכניסת אוויר חיצוני לא נסגרים עד הסוף. תנסה לשחק עם הפתיחה והסגירה שלהם ואז לראות אם זה משפיע.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם

עדכון קל...

ניסיתי לפרק את האנטנה. הרעשים לא נפתרו.

ניסיתי בכל זאת להאזין לכיוון הרעשים, הם ממש נשמעים מכיוון החלון!

שימו לב:

לחצתי בכוח את החלון (דחפתי אותו כלפי חוץ) - הרעשים מפסיקים! עזבתי אותו - הם חוזרים.

ז"א יש מצב טוב שלא מדובר על רוח שנכנסת, אלא על רטט מאוד מהיר של החלון כולו, שאולי לא יושב 100% טוב במקומו (זז פנימה והחוצה בצורה מאוד מהירה).

זה רק מסתדר עם מה שאמרתי בהתחלה...

זו לא אוושה, וגם לא שריקה, אלא "חריקה". ולא, זה לא נורמלי, וזה בהחלט רועש מאוד

אפשר להרגיש שהחלון לא יושב בצורה יציבה: כאשר טורקים את הדלת והחלון פתוח - רואים את החלון זז במקומו.

מה הטיפול הנדרש ע"מ לחזק את החלונות ב-100%? אני כמובן מעדיף לתת את זה למקצועים כי לא בא לי לשבור את החלון או להרוס את המנגנון (אע"פ שביצעתי פירוק דיפונים בעבר).

פורסם

החלון מתרומם לתוך ברזל בצורת U הפוך...בתוך הברזל הזה (מסגרת החלון) יש גומיה ש"מקבלת" את החלון....צריך להחליף אותה או לאחת חדשה...או לאחת שתלחץ טוב יותר (זה אומרת עבדה יותר שישאר פחות "מקום" לחלון

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

סתם רציתי לעדכן:

אחרי הרבה זמן שרדפתי אחרי הבעיה, היא נפתרה באופן לא צפוי! :-)

אחרי שהאוטו יצא מהפחחות-צבע הבעיה פשוט נעלמה כלא הייתה.

יש לציין שלא החלפתי גומיות בזמן התהליך, אלא ביקשתי מהפחח להחזיר אותן כמות שהן ובמידת הצורך אני אחליף אותן בעצמי. ועדיין - הבעיה נפתרה.

אני משער שהרעש היה מגומיית חלון או סף דלת (עליונה) שלא ישבה כמו שצריך, או אולי מהאנטנה.

עכשיו האוטו שקט גם במהירויות לא חוקיות...

8)

• תוכן חדש...